20 din 20 de site-uri de travel, pe care le-am deschis azi, mi-au zis să nu cumva să ratez Zlatna Ulica, zisă și Golden Lane, a mai frumoasă stradă din Praga. D-apăi cum puteam să ratez io așa ceva?

Și-am purces. Și-am mers, și-am mers, și-am mers, și după s-a terminat cu mersul normal, am început să urc un deal cât juma’ de munte.

Și-am urcat, și-am urcat, și-am urcat, pe patruj dă grade, fără pic de umbră în jur, de făcea piatra cubică efecte d-alea de Fata Morgana ca-n deșert.

Dar nu m-am lăsat. Ce nu fac io pentru a mai frumoasă stradă din Praga? Doar n-o să mă învingă niște caniculă. Numai când auzi cum sună, Golden Lane, și-ți pui la bătaie toată bruma de voință ca să ajungi s-o vezi. Doi litri de apă am băut până sus, că doar atâta aveam. Mai intrau încă doi. Și eu NU BEAU APĂ.

Nfine, la un moment dat am terminat de urcat, dar nici nu mai știu dacă mergeam în picioare sau în patru labe. Iar acolo, în fața mea, era EL, indicatorul: „De aici începe Golden Line, faceți la stânga”.

Aș fi strigat de bucurie, da’ nu mai aveam plămâni nici să respir chestia aia fierbinte numită „aer”. Fericit, am făcut la stânga șiii… am dat peste chestia asta din poză.

Ce voiam să vă rog, ziceți-mi că n-ați mai văzut niciodată o stradă atât de frumoasă ca asta. Ziceți-mi c-am făcut cea mai mișto fotografie din lume. Ziceți-mi ceva, că altfel mor aici cu dinții înfipți în pavajul de la Golden Line.