Am și eu o mare curiozitate pe care vreau s-o lămuresc cu ajutorul vostru.

Ești într-o relație. O realție mișto. Vă iubiți, faceți și-un copil sau doi, anii trec și relația voastră înflorește și mai tare, pe zi ce trece parcă vă iubiți mai mult și mai mult.

Ei și la un moment dat, omul de lângă tine o ia complet razna. Practic se întoarce cu 180 de grade împotriva lucrurilor in care credeați cândva împreună. Acum doar tu mai crezi în ele.

Dar nu la modul că până ieri îi plăcea doar conopida murată, iar de azi îi place sufleul. Pe zi ce trece, constați că nu mai rezonați în niciunul dintre principiile fundamentale ale vieții, adică, știți voi, exact lucrurile alea care țin împreună un cuplu.

Ai vrea să vaccinezi copiii, dar celălat se opune (vorbesc despre schema de vaccinare a nou-născuților);

Începe să susțină că menstruația n-are legătură cu feritilitatea, ci cu puritatea femeii. Pe scurt, doar femeilor impure le vine ciclul;

Nu mai crede în medicină. Nu mai crede în știință. Reduce totul la leacuri băbești pentru care vine cu argumente culese de ea de pe net.

Faci conjunctivită și vrea să te trateze cu miere.

Se rănește copilul și, în loc să-l ducă la spital, îi face o cataplasmă cu mămăligă vârtoasă. Noroc că ajungi tu acasă și-l duci.

Faci Hepatită de tip B și-ți urlă toată ziua-n în cap c-ai făcut-o pentru că nu mănânci sănătos. Refuză să înțeleagă că Hepatita B este produsă de un virus pe care l-ai luat de pe undeva.

După care, ajunge la nivelul următor: nu mai crede ÎN NIMIC.

Planeta trece printr-o pandemie. Din cauza ei, mor zeci de mii de oameni doar în România și câteva milioane la nivel global. Nevastă-ta susține că pandemia nu există.

Începe un război chiar lângă granițele României. Mor mii de oameni. Sunt rase orașe de pe față pământului. Alte milioane de oameni fug din țara aia unde văd cu ochii. Nevastă-ta susține că războiul nu există.

Băi, pe scurt, aproape nimic din ceea ce se întâmplă în jur sau din ce vrei să faci (sau să faceți) nu mai este conform principiilor ei de viață. Nu există teorie a conspirației în care să nu creadă. Doar despre Pământul plat n-ai auzit-o vorbind, dar parcă ți-e și frică s-o întrebi despre asta. Ți-e teamă de ce-ai putea să auzi când răspunde.

Din cauza asta, rămâne și fără prieteni, sătui toți să asculte doar cum big pharma vrea să ne omoare, cum totul este un complot mondial. Așa ca tu rămâi singurul punct fix din viața ei, dar și singurul pe care-l fute la cap toată ziua cu teorii halucinante.

Ce faci în situația asta? Iar întrebarea mea, deși poate nu credeți, este EXTREM de serioasă.

Doamnelor, nu trebuie să vă simțiti excluse din discuție, este suficient să vă imaginați lucrurile invers. Pe genul că, în cazul vostru, bărbatul de lângă voi este cel care a luat-o razna. Ce faceți?

Nu vă ascund că tot ce-am scris are legătură direcă cu cuplul Andi Moisescu Olivia Steer. Deși eu sunt convins că cei doi sunt pe aceeași lungime de undă, altfel n-aveau cum să stea împreuna 20 de ani, am zis să trec peste asta și sa presupun că nu e așa. Să prespupun că empaticul și simpaticul Andi chiar nu este de acord cu elucubrațiile neveste-sii. Și atunci mi-am zis că vreau să aflu de la voi dacă e posibil ca un cuplu să rămână împreună dacă cei doi cred în chestii diametral opuse.

Vă rog, faceți exercițiul ăsta de imaginație, indiferent dacă sunteți într-o relație stabilă sau nu. Pentru că m-am săturat de câte comentarii am șters și câți oameni am blocat. Toți mă întrebau imbecil „dar ce vină are el pentru ce spune nevastă-sa?”. Desigur, teoretic n-are nicio vină, dar, vedeți, mintea mea refuză să priceapă cum ar putea rămâne împreună doi oameni care nu au aceleași principii de viață.

Dar poate mă înșel, poate este perfect natural să stai lângă cineva care halucinează la modul voios, doar ca să creșteti copiii împreună. Așa ca aveți cuvântul: ce faci dacă omul de lângă tine o ia razna?