Am niște vești pentru toți ăștia care sunteți convinși că, dacă vaccinul nu e obligatoriu, e discriminare să-ți interzică accesul undeva doar pentru că nu te-ai vaccinat. Bune pentru mine, dar un pic mai neplăcute pentru voi.

Da, este foarte probabil să aveți dreptate, în sensul că firmele de turism și companiile aeriene, în goana lor de a-și reveni după pierderile din ultimele 12 luni, nu vor cere niciun fel de document care să ateste vaccinarea. În schimb, țările unde vreți voi să mergeți, cu siguranță vor cere. Iar asta, deși va veni ca un șoc pentru voi, nu este în niciun caz discriminare. Pentru că sănătatea publică a fost, este și va fi mereu un motiv întemeiat pentru limitarea accesului într-un stat.

Sau ați uitat că vara trecută nu intrai în Grecia decât cu test covid? Și-am pomenit doar despre Grecia, că pentru mers acolo se făceau cozile alea interminabile la centrele de testare covid, dar nu prea existau țări care să-ți dea voie fără test. Și n-a mai urlat nimeni că e discriminare, v-ați așezat frumos la coadă și-ați făcut ce vi s-a cerut. Bine, nu că i-ar fi interesat pe greci dacă urlă cineva, ziceam doar așa.

Sau vaccinurile pe care trebuie OBLIGATORIU să le faci pentru o serie întreagă de țări tropicale și nu numai. Vaccinuri fără de care nici gând să calci acolo. Tot discriminare, este?

Așa că vă urez succes, dar pe partea asta cu „discriminarea” or să cam facă toate statele pipi pe voi. Și pe bună dreptate. Având în vedere ce sume cheltuiesc în momentul de față majoritatea statelor lumii ca să-și vaccineze cetățenii, ar fi culmea să-l lase să intre pe Relu, spirit liber din Ciorogârla, doar pe motiv că se simte discriminat. Dar du-te, Relu, și fă-le plângere la Haga pe motiv că nu vor să te lase nevaccinat pe plajele lor mișto și în orașele lor civilizate, după ce-au băgat niște miliarde de euro să-și vaccineze proprii cetățeni. Îți urez succes.

Da, știu, e simplu acum, când afară e ger și nu prea pleacă nimeni pe nicăieri, să declari că foarte bine, să nu te lase, oricum tu nu te vaccinezi nici mort. Well, mai vedem ce-o să mai fie de prin iulie încolo, când toți prietenii tăi vor pleca în vacanțe prin toată lumea, iar tu o s-o arzi libertarian pe la Sărata Monteoru.

Iar toate astea se vor întâmpla doar în primă fază, dar pe măsura ce se vor vaccina din ce în ce mai mulți oameni, deci vom fi din ce în ce mai aproape să obținem imunizarea de turmă, care înseamnă și finalul pandemiei, veți ajunge niște paria. Pe măsură ce business-urile se repun pe picioare, deci nu vor mai fi dependente de orice încasare, vi se va interzice accesul în din ce în ce mai multe locuri. Restaurante, cluburi, parcuri de distracții, concerte, festivaluri și multe altele vor fi pentru voi doar la nivel de dorință. Că nu riscă nimeni un focar de covid, doar pentru că vrea Relu cel nevaccinat să meargă la cârciumă sau la Untold. E posibil să mă înșel, dar nu prea cred.

Iar dacă vă imaginați că veți obține certificate false de vaccinare, am început să ma îndoiesc și de varianta asta. După ce-am văzut cu toții că nu prea te poți vaccina cum și unde vrei tu, deci în cazul unei eventuale anchete se poate ajunge extrem de rapid la cel care a eliberat certificatul fals, încep să cred din ce în ce mai tare că acest lucru nu va fi posibil. Sau dacă va fi, va fi doar la nivel de câteva zeci sau sute de cetățeni, adică total neglijabil. Deci, încă o dată, vă urez succes.

Cam astea ar fi motivele pentru care eu sunt convins c-o să vă vaccinați. Toți. Da, toți ăștia care vă bateți acum cu pumnul în piept că mai bine muriți decât să faceți așa ceva. Unul câte unul, pe mutește, fără să vă oblige nimeni.

Acum, ca să închei, pentru mine a fost o veste incredibilă că platforma pentru programarea vaccinărilor a fost luată cu asalt, în faza 2. În aceste condiții, sunt convins că în faza 3, când intră toată lumea, va fi prăpăd. Chestie care mi-a reîntărit convingerea că oamenii cu creier sunt majoritari în această țară. Ceilalți doar dau din gură mai tare.