Nu că vreau să cobesc, dar pentru că trăiesc de atâta amar de vreme în minunata noastră țară, sunt destul de pesimist în ceea ce privește buna desfășurare a procesului de vaccinare anti-covid. Sunt extrem de convins că autoritățile vor face tot ce pot ele mai bine ca să birocratizeze și să îngreuneze la maximum acest proces care ar fi trebuit să fie relativ simplu. Dar când noi nu suntem în stare să turnăm asfalt și bitum, treaba asta cu vaccinarea și multiplele ei faze pare un fel de rocket science pentru autoritățile noastre.

Nfine, revenind, după cum văd eu că se desfășoară lucrurile, ochiometric așa, dacă nu se întâmplă vreo minune, mai devreme de finalul lui 2021 sau chiar de începutul lui 2022, nu cred că o să-mi vină rândul la vaccinare. Și atunci singurele două soluții pe care le văd ar fi astea:

Prima. La un moment dat va apărea posibilitatea să optezi pentru vaccin contra-cost. Sau cel puțin așa sper, că după ce se vor mai reglementa lucrurile un pic, după ce vor fi aprobate încă două-trei vaccinuri, se va mai relaxa treaba un pic și vor apărea clinici unde te poți vaccina contra-cost. Moment în care  nu voi sta pe gânduri nicio secundă.

Și a doua. Dacă nu mă pot vaccina la noi, nici măcar pe bani, mă urc în avion sau în mașină și mă duc să mă vaccinez în Israel. Nu, nu e o glumă. În ritmul ăsta, Israelul termină campania de vaccinare în câteva luni și nu văd de ce nu ar oferi servicii de vaccinare contra-cost, după ce termină cu ai lor. Mi-e teamă doar că nu sunt singurul care gândește așa și-or să apară și la ei liste de așteptare interminabile. Vedem.

Cam astea sunt cele două soluții pe care le văd eu. Dar dacă vă trec vouă prin cap și altele, nu vă sfiiți să ni le împărtășiți.

Ah, încă ceva. Presupunând, prin absurd, că există și varianta în care autoritățile noastre se organizează impecabil și procesul de vaccinare va merge mai repede și mai bine decât promoțiile la tigăi, imediat ne vom lovi de altă problemă: cei care refuză vaccinarea. Iar odată cu ăștia, pentru că românul este dat naibii de inventiv, sunt convins că vor apărea și documente contrafăcute care să ateste că te-ai vaccinat, deși tu n-ai trecut nici măcar prin față centrului de vaccinare.

N-am nicio îndoială că se va întâmpla asta în țara în care se vindeau facturi în alb la marginea drumului. Mai ales că vine vara, vin concediile, și ce vacanță e aia în care nu te duci la bulgari să te îndopi la all-inclusive sau în Grecia, pă insule? Doar că fără vaccin, nu prea o să ai cum, indiferent cât o să te dai tu cu fundul de pământ pe motiv de „îngrădirea libertății de mișcare”. De-aia sunt absolut convins că vor apărea documente contrafăcute care să ateste vaccinarea, că doar și urmașii dacilor liberi vor în concediu.

Cum previi asta? Simplu, cu închisoare? Cum l-ai prins pe unul cu falsul, cum intră la pușcărie. Și el și ăla care i l-a procurat. Zădărnicirea combaterii bolilor. Punct.

Pentru că, boss, io înțeleg că ești spirit liber, că ești anti-vaxxer, și că nimeni nu te poate obliga să te vaccinezi, că ai dreptul să faci ce vrei cu corpul tău, dar atunci asumă-ți, fii spirit liber până la capăt și du-te frumușel în concediu la Amara sau la Tușnad. Granița o mai treci tu abia după ce nu mai pui în pericol sănătatea nimănui.

Cam atât pentru azi.