Dacă tot e ajunul azi, am zis c-ar fi bine s-o ardem și noi pe trend, pe pozitiv, c-așa e frumos, nu? 😊 Să purcedem, zic.

Voiam să vă întreb dacă trăiesc doar eu cu impresia că s-a îmbunătățit mult treaba pe partea cu curierii și cu livratul comenzilor online? Întreb pentru că, de la începutul anului, mi s-au livrat cam pe la vreo două sute de comenzi (nu, nu exagerez deloc) și nu am nici măcar una de care să mă plâng. Iar asta în condițiile în care mi s-au livrat cu majoritatea curierilor de pe piață. Dacă vă vine să credeți, n-am avut probleme nici măcar cu cei de la DPD, dar asta chiar aș pune-o mai degrabă pe seama Zeiței Fortuna.

Pe scurt, cert este că deși am primit colete aproape în fiecare zi (cel puțin din martie încoace), n-am nici cea mai mică plângere de făcut. Și eram curios dacă chiar am fost eu un răsfățat al zeilor sau ați sesizat și voi același lucru.

Iar dacă tot suntem pe zen și pe pozitiv azi, o să zic câteva cuvinte de bine despre lucrurile care chiar m-au impresionat.

Fan Curier (comenzi livrate: peste 50)

Sunt de departe numărul unu în preferințele mele în materie de curieri. Pentru că există Fane (nume predestinat, este?), băiatul care livrează la mine pe zonă, care este pur și simplu mamăl și tatăl curierilor, este dovada vie că atunci când îți pasă de jobul tău și vrei să faci treabă, apăi faci oriunde.

N-a existat să nu mă înțeleg cu omul ăsta. Dacă nu eram acasă, stabileam când să vină din nou. Dacă eram acasă și nu puteam să cobor, își vedea de treabă și mai trecea o dată. Dacă eram și puteam să cobor, îl găseam direct în poartă cu coletele în mână, ce să mai, Fane e o comoară. Nu știu cum sunt plătiți curierii celor de la Fan, dar Fane ar merita greutatea lui în aur.

Bringo (tot peste 50 de comenzi)

Ăștia de la Bringo au funcționat și ei ceas, cel puțin la mine în zonă. N-a existat să fie aplicația blocată și să nu pot da comandă, n-a existat să nu mă sune curierul de la raft dacă n-a găsit ceva, n-a existat să nu vină cu POS-ul. Ca să nu mai spun că fashionista le lasă inclusiv comentarii în aplicație. Pe genul: „să fie peștele proaspăt, că e pentru copii” sau „dacă nu găsești roșii de care am comandat, ia din astea”. Și curierii aduc exact ce le spune ea acolo, de nu-ți vine sa crezi. Pe scurt, în afară de câteva drumuri la megaimaj, n-am mai văzut un super-market pe interior de aproape un an. Pentru că nu mai am de ce.

Genius (aici știu exact: 56 de comenzi)

Fraților, serviciul Genius al celor de la emag este cea mai tare șmecherie evăr, jur. De când l-au înființat, aproape tot ce am comandat de la emag, am comandat prin Genius. Inclusiv rahaturi de genul „hopa, îmi trebuie un triplu ștecher, ia să-l iau io de la ăștia”. Nu știu dacă reușesc să vă fac să înțelegeți cu adevărat ce povestesc eu aici, dar au venit copiii să se plângă că nu mai au caiete de matematică și, evident, le trebuiau a doua zi. Am comandat pe loc caiete de matematică și a doua zi le aveam. Total comandă: 7 lei și 98 de bani.

Sau au venit copiii să spună că le trebuie două linguri de lemn pentru nu știu ce proiect la școală. Sigur că da, se face. Dat comandă, a doua zi aveam lingurile. De data asta totalul comenzii se ridica la astronomica sumă de 19 lei și 98 de bani. Și mai am exemple, nu sunt singurele.

Evident, toate aroganțele astea, fără să plătesc niciun leu pe transport. Dar trebuie să vă spun că am un easybox foarte aproape de casă și acolo îmi vin toate comenzile mai mici de 100 de lei. Totul pentru ridicola sumă de 99 lei PE AN. Well, să mă iertați, dar o s-o mai spun o dată: Genius este cea mai tare șmecherie evăr.

Gata. Cam astea sunt cele care m-au dat pe spate, dar, repet, nu am a mă plânge de absolut nimic nici din partea celorlați curieri, anul ăsta toți au mers ceas.

Acum să vă aud pe voi, ca să ne dăm seama dacă sunt eu foarte bulănos sau nu. O singură rugăminte am: scrieți și despre experiențele bune, nu numai despre alea nasoale. Da, știu, e greu, e tentația mai mare să să te plângi, nu să lauzi, dar poate așa ne dăm seama mai ușor și mai corect cum stau lucrurile. Că poate chiar stau mai bine, nu e doar o impresie de-ale mele.

P.S. Mai jos aveți rezultatul „proiectului” pentru care a fost nevoie de cele două linguri de lemn despre care povesteam mai sus. Tema era să facă păpuși din lingurile alea. Păi n-au făcut ele? Și le-au mai îmbrăcat și-n rochii de seară, că doar în ce era să le îmbrace? 😊