Poate că voi n-aveți de unde să știți, dar de vreo câțiva ani buni (chiar prea mulți) există o tendință din asta stupidă de a scrie doar despre lucruri pozitive, de a preamări doar faptele bune, de a vedea doar părțile frumoase din orice rahat. Trendul ăsta manifestându-se îndeosebi pe bloguri și pe Facebook, că astea-s platformele cu cel mai mult content scris.

Nu, nu glumesc deloc, este deja generalizată în online treaba asta. Practic, dacă nu scrii doar pe pozitiv, dacă nu reușești să desprinzi doar frumosul, chiar și din aspectele negative ale vieții, imediat ești catalogat drept hater.

Treabă pe care aș putea s-o înțeleg, dacă cei care propovăduiesc pozitivismul ăsta tâmp ar fi redescoperitele alea care își numără cheakrele în fiecare dimineață. Dar, suprinzător, nu e așa, oamenii care susțin acest trend extrem de dubuios sunt oameni normali, oameni ca mine și ca voi, oameni de la care nu m-aș fi așteptat s-o ardă în stilul ăsta stupid.

Și voiam să spun că mi se pare greșită toată frăsuiala asta cu „mvai, dragă, dar eu nu scriu decât despre lucruri care-ți înseninează sufletul și produc bucurie oamenilor frumoși”. În primul rând că pare ceva foarte fals să nu vezi în jur decât inorogi zburători și happy-happy joy-joy. Really? În țara unde, dacă faci o plimbare de jumătate de oră, te lovești de minim trei chestii care te scot din sărite?

Da, ok, înțeleg că le vezi, dar alegi să nu scrii despre ele, dar treaba asta mi se pare și mai aiurea. Este exact ca și cum ai băga rahatul sub covor, după care te-ai întreba mirat oare de unde vine mirosul ăsta nasol? Pentru că mirosul de rahat persistă, să știi, chiar dacă covorul e roz, cu floricele, fluturași și îngerași pufoși.

Uite de-asta mi se pare total greșită abordarea asta cu pozitivismul, scriem doar despre fapte bune și vedem doar părțile frumoase. Pentru că în felul asta tot ce reușești să faci este să nu mai vezi realitatea, s-o negi pur și simplu, în timp ce ea nu dispare nicăieri și te izbește peste față când ți-e lumea mai dragă.

Dovada o aveți zilele astea în Parlamentul României.