Când eram în liceu și făceam vreo porcărie, maică-mea abia aștepta să mi-o dea la temelie cu prima ocazie.

Iar prima ocazie era, de obicei, prima sâmbătă în care voiam să mă duc la vreo petrecere. Mă lăsa, că n-avea cum să mă țină închis în casă, dar când ieșeam pe ușă, venea decisiva:

– Să fii acasă până la doișpe noaptea.

Evident, de fiecare dată întrebam de ce. Adică dacă tot m-a lăsat să mă duc, ce conta că mă întorceam la unșpe sau la cinci dimineața.

Răspunsul era invariabil același:

– Pentru c-așa vreau eu.

Ei, fix așa și cu ăștia.

Vor interzice deplasările după ora 21.00 pentru c-așa vor ei.

Puteți să-mi spuneți orice, dar treaba asta are tot atâta logică, în dârza luptă împotriva covidului, cât avea și că trebuia să fiu io acasă înainte de miezul nopții.

Plm, ăștia sunt, cu ăștia defilăm.

(06 noiembrie 2020)

P.S. Probabil știți deja că nu sunt vreun anti-botnițar, că sunt și eu speriat de covid, și că în niciun caz nu aș milita pentru nerespectarea măsurilor adoptate de cei care cu asta se ocupă, dar, uneori, deciziile acestui guvern mă lasă cu gura căscată. Cum ar fi asta de mai sus sau închiderea parcurilor, în timp ce mall-urile rămân deschise. Plm, dacă ai fi trecut pe lângă mall Băneasa în pandemia asta, ai fi văzut că nu găsești loc de parcare, indiferent de ora la care treci. Dar, na, probabil covidul nu știe asta, el știe doar să umble prin parcuri și pe străzi. Noaptea.