Câtă vreme îți urmezi religia, fără să pui în pericol viețile altor oameni, mi se fâlfâie că tu crezi în Dumnezeu, Buddha, Marele Manitou sau Gheorghe Țițeica. E treaba ta, religia ta, prin urmare fă ce știi tu că trebuie să faci mai bine, pentru a-ți mulțumi zeul suprem.

Ține post, îmbrățișează copaci, mănâncă vinerea doar biluțe din muci, privește-ți celulele cum zâmbesc, rezolvă ecuații cu doișpe necunoscute, repet, fă orice îți trece ție prin cap și crezi că te-ar pune într-o lumină mai bună în fața zeului la care te închini. Mi se rupe, atâta vreme cât nimic din ce faci nu are vreun impact asupra vieților altor oameni, în afară de a ta, desigur. Cu a ta, poți să faci ce vrea mușchiulețul tău de creștinopat cu doi neuroni.

Vă întrebați de la ce m-am luat? Păi uite de la faptul că am dat peste postarea unei tipe care a cerut, cu mult bun-simț de altfel, o simplă recomandare de le colegii de rit ortodox: o biserică unde preotul să folosească lingurițe de unică folosință. Pentru că, da, cam așa trebuie făcute lucrurile dacă vrei musai să-ți împărtășești copiii pe vremuri de covid, iar femeia voia să știe unde ar putea să meargă ca să nu fie expusă nici ea, nici copilul. După cum vedeți, nimic ofensator, nimic jignitor pentru colegii de religie. Well, de parcă asta ar conta în vreun fel când se umflă tărâța în creștinul ortodox.

Asta e postarea:

Vreți să știți cam ce răspunsuri a primit? Păi, pe astea de mai jos și multe altele la fel de idioate:

Unu

Doi

Trei

Patru

Cinci

În mod normal le-aș fi scos numele de pe capturile de ecran, dar până la urmă de ce să fac asta? Ca să-i protejez? Păi ce, ei mă protejează pe mine sau pe cei din jur? Măcar să știe lumea că sunt idioți. E tot ce pot face și eu ca să le întorc „serviciul”.

Mai sunt curios de un singur lucru. Oamenii ăștia n-au familii, prieteni, rude, cunoștințe, n-au pe nimeni în viețile lor care să le zică „sunteți niște idioți”? Nu? Chiar pe nimeni?