Dacă n-ați fost niciodată la FITS (Festivalul Internațional de Teatru Sibiu), sfatul meu e s-o faceți cu prima ocazie. Pentru că mai devreme sau mai târziu viețile noastre vor reveni la normal, iar atmosfera de la FITS este ceva ce trebuie trăit măcar o dată în viață. Și, atenție, nici măcar nu vorbesc despre spectacolele de teatru, vorbesc despre tot ce se întâmplă în Sibiu în acele zile. Trust me, măcar o dată în viață trebuie să trăiești asta.

Măcar o dată trebuie să te pierzi în mulțimea aia din Piața Mare în sâmbăta dinainte de închiderea festivalului, ca să vezi oameni care nu se cunosc între ei cum râd, cântă și dansează. Mă rog, probabil citiți și ridicați din umeri, pentru că n-am cum să descriu în cuvinte energia care se simte când ești acolo.

Pentru că anul ăsta lucrurile sunt cum sunt, evident că a picat organizarea clasică a festivalului. În schimb s-a întâmplat altceva extrem de tare: organizatorii au hotărât să mute festivalul online. Da, PE TOT. Nu știu dacă vă dati seama la adevărata dimensiune ce înseamnă asta. Dar să poți urmări peste o sută de evenimente din 30 de țări, de pe cinci continente, pe mine unul m-a lăsat cu gura căscată. Acum, când știu prea bine cam ce înseamnă să organizezi un eveniment cu mii de participanți, înțeleg perfect cam ce muncă a fost în spate. Chiar că ”Puterea de a crede”, tema de anul ăsta se potrivește la marele fix.

Așadar, dacă vă place teatrul, dacă vă place arta în general, începând de ieri, până pe 21 iunie, puteți să urmăriți peste 14.400 de minute de teatru, dans, muzică, circ contemporan, conferințe, dezbateri, spectacole lectură și spectacole pentru copii. Boss, cum să zic ca să fie mai clar, numai dacă nu vrei, n-o să găsești ceva ce să-ți placă. ȘI TOATE VOR FI DIFUZATE GRATUIT. Nu știu cum să vă explic, dar pe mine m-au câstigat de fan pe viață. Jos pălăria! Dacă o să am cum, voi merge la FITS în fiecare an de aici înainte.

Bun, și-acum vă las aici tot ce aveți nevoie ca să nu mai căutați voi cine știe pe unde:

➡️ Site – https://www.sibfest.ro

➡️ Secțiune dedicată – https://www.sibfest.ro/fits-online (Aici găsiți și programul complet al ediției. Vedeți că fiecare eveniment are propria sa descriere, așa că pentru detalii apăsați cu încredere pe titluri)

➡️ Facebook FITS

➡️ YouTube FITS