Articol scris de prietenul nostru @Ionuț, drept replică (sau completare) la ce ziceam pe aici zilele trecute.

Proști erau atunci, proști sunt și acum. Cum să fie conspirație Big Pharma? Păi, medicamentele se vând mai prost pe timp de pandemie, că sunt închise spitalele, se operează doar urgențe, nu-s cozi de babe la medicii de familie, nu se mai intră buluc în farmacii. În plus, toată lumea e cu ochii pe prețurile spirtului, măștilor, euthyrox-ului etc. Nu poți face manevre ca pe timp de “pace”.

Nu, asta este o conspirație malefică a producătorilor malefici de drojdie, a cartelului malefic al bonelor-mămăițe foste lucrătoare la Suveica și a colegiului medicilor psihiatrici și psihologi (sau cum s-o numi organizația lor malefică).

Are rost să mai explic? După izolarea asta, vor avea medicii de trilulilu de lucru pentru vreo 5 ani cel puțin, la foc continuu. N-ai cum să n-o iei razna când stai închis 24 din 24 cu “cei dragi”. Până și metoda strămoșească de relaxare, bătaia, devine sursă de stres dacă intră în rutina zilnică. Mă surprind tot mai des în ultima vreme încercând să port discuții cu ăia mici, în loc să urlu la ei ca de obicei. Semn clar de țicneală.

Despre bone nu mai vorbesc. Păi, cu școlile și grădinițele închise atâta timp, și cu recomandările de a nu lăsa copiii la bunici, că sunt grupă de risc, când reușești să angajezi o mămăiță care să aibă grijă de ei, e ca și cum ai obține semnătura lu’ Messi pe 5 ani, și cu opțiune de prelungire pe încă 2. Bine, și salariul cerut de mămăiță e similar. În funcție de fabrica unde a lucrat în tinerețe (că existau anumite secții unde căpătai experiență în educația copiilor, se știe!) poți deschide vorba despre primă de instalare, bonusuri, sau numărul de pe tricou.

Iar cu drojdia, stați să vedeți de ce zic că e cel mai complot mare. Bănene, mă oprește în parcare Pepe, vecinul cu X5 și datorie de 400 de milioane la întreținere:

– Pst, șerif! Am ceva bun. Te interesează?

– Lasă-mă, Pepe, că n-am chef de ilegale legale acum.

– Vino, bă, să vezi, că n-o să-ți pară rău.

Mergem la X5, deschide portbagajul, scoate o geantă și deschide fermoarul câțiva centimetri, doar pentru o fracțiune de secundă, cât să pot vedea o bucată de pungă lucioasă pe care se poate întrezări scrisul vesel “Istanbul Yeast 450g”.

– Drojdie, șerif, am schimbat marfa, că muream de foame cu iarba. Vrei? Că am puțină și se dă rapid.

Ce să fac, m-am dus până la “Tezaur” să las smartphone-ul amanet și-am luat două pungi de la Pepe. Tot drumul până în casă m-am uitat în spate să nu mă urmărească cineva, că-l văzusem pe nea Bică, septuagenarul de la 9, cum se uita interesat spre mașina lu’ Pepe.

Deci, acum bănuiesc că e clar pentru toată lumea că în spatele acestei așa-zise pandemii există niște “oculte” mult mai puternice decât Big Pharma și ăia cu 5G, dar oamenii nu știu asta.