Zilnic îmi ajung în feed postări ale unor cetațeni pioși care îndeamnă la rugăciune și la apropiere de cele sfinte, pentru că numai ele, rugăciunile, si cu voia Domnului, nu-i așa, ne vor ajuta să trecem cu bine și peste această nenorocire numită coronavirus. Stați, scuze, NOUL coronavirus, ca să fim în ton cu tembelii de pe la televiziuni care insistă așa a prost să spună mereu „noul”, de parcă nu știm despre care coronavirus e vorba.

Rugăciunile colective la ore fixe sunt la ordinea zilei, deja m-am plictisit de ele. Apropos, ați văzut că absolut toate sunt seara? Oare de ce? Ca să-l lase pe Bărbos să-și termine treaba de peste zi, eventual să tragă și-un pui de somn și abia dup-aia să-și facă timp și pentru rugăcioși?Serios,urmăriți fenomenul și-o să constatați că nu e nicio rugăciune din asta colectivă la 6.00 dimineața.

Iar acum, că tot se apropie Paștele, s-a umflat și mai rău tărâța în habotnicul român care, pe lângă rugăciuni și toate cele, vrea să sărbătorească așa cum se cuvine învierea, cu lumină sfântă de la Ierusalim, livrată cu echipaj mixt popă-polițist. Pentru că numai așa te vede Dumnezeu. Dacă doar te rogi și sărbătorești cu bucurie și evlavie la tine acasă, fără să-ți dea polițstul lumină din bricheta lui sfântă, nu se pune, e de porc și nu se face așa ceva.

Nfine, nu că m-ar deranja prea mult toate cele de mai sus, câtă vreme nu mă afectează, poți să crezi și în Marele Manitou. Altfel, dau unfriend sau block cu viteza luminii sfinte. Cum văd postare pe tematică religioasă, cum mi-a sărit degetul pe unfriend, deja am reflex condiționat.

Revenind, ziceam că nu m-ar deranja prea mult, dar am și eu o nelămurire pe care sper s-o lămuresc cu ajutorul vostru.

După capul meu și după ce zic cetățenii ăștia, habotnicii, Dumnezeu e cam cel mai șmecher la ora asta, El le face și le desface pe toate, EL e atotputernicul, da? Buuun, până aici am prins cum stă treaba.

Dacă EL e alpha și omega, începutul și sfârșitul, dacă fără EL nu mișcă nimic, atunci nu trebuie să fii cel mai ascuțit creion din penar ca să-ți dai seama că tot EL a trimis și coronavirusul ăsta, nu? Că doar nu l-o fi trimis Sfântul Petru când era Șef-su adormit sau ieșise până la budă. Și chiar să-l fi trimis Petru, îi scăpa Șeriful Stelar două scatoalce după cap și-l punea să rezolve situația imediat, de dracii-l luau pe covidache.

Așadar, dacă deducția mea e corectă, Dumnezeu e cel care ne-a trimis și covid-19. Păi și acum apelăm tot la mila și bunătatea lui nemărginite ca să ne ajute să trecem cu bine peste nenorocire? Păi nu mai bine nu-l mai trimitea DELOC de la bun început? Numa-ntreb.

Unde mai pui că asta cu „mila și bunătatea”, mie-mi sună a ceva de genul sindrom Stockholm combinat cu coaliția pentru familie. Adică Ăla ne bate, ne învinețeste și ne umflă ochii, dar noi îi preaslăvim în continuare imensa-i milă și  nesfărșita-i bunătate? Exact ce zic: nino-nino!

Prin urmare, aștept cu deosebit interes să-mi explice și mie cineva cum stă treaba.