Vă rămăsesem dator cu niște titluri de seriale pe care le-am văzut, care sunt foarte mișto și despre care nu se face mare tam-tam în online. Așa că, dacă zilele astea vă întrebați ce să mai vedeți, în afară de cele pe care le recomandă toată lumea, aveți mai jos.

Unorthodox

O mini-serie de patru episoade, pe Netflix. Vă rog eu din suflet să vă uitați la el. Povestea în sine, nu e ceva ce să te dea pe spate, în schimb o să faceți cunoștință cu comunitatea evreilor ultraortodocși din New York. Știu, nu sună foarte îmbietor, dar vă garantez eu că veți rămâne cu gura căscată. Evreii ultraortodocși sunt tipii ăia haioși cu pălării mari și zulufi, pe care-i mai vezi prin filme. Well, nu e absolut nimic haios acolo și vor fi momente când o să vi se ridice pulsul și tensiunea de la frustrare. Iar fata aia, actrița principală, Shira Haas pe numele ei, face un rol absolut im-pe-ca-bil. Ah, dacă vă uitați la el, neapărat să vedeți și making off-ul (stați liniștiți, că vi-l recomandă Netflixul). E mega interesant, plus că mai înțelegi niște lucruri.

Shtisel

Dacă ți-a plăcut Unorthodox, Shtisel este următorul pas obligatoriu. Tot Netflix. De data asta acțiunea are loc într-o familie de evrei ultraortodocși din Israel, adică de la mama lor de acasă. Băi, pe mine m-a fascinat serialul ăsta. Sunt două sezoane, de câte 12 episoade, pe care pur și simplu le-am devorat. Le-aș fi terminat într-un singur weekend dacă nu s-ar fi ocupat cineva să rămân fără net.

E o lume care-mi era complet necunoscută până acum, cu niște tradiții și niște obiceiuri care te vor trece prin toate stările posibile. Iar actorii, actorii sunt atât de buni că poți să juri că-și interpretează propriile vieți. Din punctul meu de vedere, serialul ăsta este o capodoperă de actorie.

N-o să vă mint, prietenii mei cărora le-am spus de el au strâmbat din nas, nu le-a plăcut. Până acum, regina fashion-ului este singura pe aceeași lungime de undă cu mine în ceea ce privește serialul ăsta. De-aia aștept cu interes părerile voastre, dac-o fi să vă uitați.

Sunderland ‘Til I die

Două sezoane, pe Netflix. Primul are opt episoade, al doilea șase. Dacă nu-ți place fotbalul, n-ai de ce să te uiți. Dar dacă-ți place și mai ales dacă vrei să înțelegi de ce n-o să ai niciodată în România fotbal măcar la nivelul ligii a doua din Anglia, te rog eu să te uiți. Să vezi cum un oraș întreg trăiește pentru o echipă de fotbal, să vezi cum se poate conduce un club, fără investitori care urlă pe la televiziuni. Pe scurt, să vezi cu totul altceva decât ce te-ai obișnuit să vezi în fotbalul condus de borci și jiji. Mie mi s-a părut cu atât mai interesant cu cât nu e vorba despre Barca, Juve, Real sau vreun mare club din Europa. Oricum, am devenit fan Sunderland după ce l-am văzut și mi-am promis că voi ajunge la un meci pe „Stadium of Light”.

Fauda

Am mai vorbit pe-aici despre Fauda. Voiam doar să vă anunț că pe 16 aprilie iese și sezonul trei pe Netflix. Moment din care, nu mă sunați, că ies eu din când în când.

The Spy

Tot Netflix. Un singur sezon, cu șase episoade. Mie, personal, nu-mi place Sacha Baron Cohen, dar aici face un rol senzațional. O să vă spun doar atât: serialul e făcut după o întâmplare reală. Spionul israelian Eli Cohen reușește să se infiltreze în aparatul de stat din Siria până într-o funcție atât de mare că parcă nu-ți vine să crezi că asta s-a întâmplat în realitate. Serialul are totuși un defect: e vorbit în engleză, chestie peste care am reușit să trec foarte greu. Eu, din cauza asta, n-am reușit să mă uit niciodată la Roma, când îi auzeam pe locuitorii Romei antice vorbind în engleză, mi se tăia cheful instant.

Cam atât, mai am pe lista de văzut în curând ZeroZeroZero, pe HBOGo. Dar, pentru că n-am avut timp de el încă, revin imediat ce văd măcar trei-patru episoade, ca să mă lămuresc cum stă treaba.

Cam astea ar fi.

UNORTHODOX