Oameni buni, am și eu o curiozitate. Dacă nu schiezi, dacă nu te dai cu placa, pe scurt, dacă nu ești genul masochist care vrea să facă sporturi de iarnă în România, de ce te-ai duce în stațiunile de pe Valea Prahovei?

Și zic “masochist”, când mă refer la vajinicii iubitori de sporturi de iarnă autohtone, pentru că înțeleg că nici zăpada nu e ce trebuie, că prețurile sunt la nivel de Austria, iar cozile, în perioade din astea când turmele de turisti migrează spre pârtii, am o bănuială că sunt ca la carne pe vremea lui Ceaușescu.

În rest, pot să-i înțeleg cât de cât p-ăia care se duc la Brașov sau la Sinaia, să zicem. Brașovul e oraș mare și mișto, ai ce face. La Sinaia mai vezi un Peleș, mai omori timpul cumva. Dar restul, toți cetățenii ăia care ajung la Azuga, Predeal, Bușteni și ce stațiuni mai sunt pe-acolo, ăia pentru ce se duc? Ca să se uite la Netfix din stațiune sau de ce?

Întreb cât se poate de serios, pentru că nu mă prind de unde vine fascinața asta a bucureștenilor pentru această adevarată Fata Morgana a României care este Valea Prahovei. Nici măcar nu îndrăznesc să mă gândesc cam care sunt timpii de așteptare la cârciumile mai bune sau cât de tare crește gradul de nesimțire al personalului care are legătură cu turismul în perioada asta. Și cu toate astea, oamenii se înghesuie într-acolo ca turmele de oi la transhumanță. Poate sunt niște atracții pe care eu nu le știu eu, sau nici măcar nu le intuiesc, și mă luminează cineva.

Apropos, vreun voinic pe aici care a luat DN1 în piept ieri?

sursa foto