Ai lăsat cumpărăturile de Crăciun pe ultima sută de metri? Foarte bine ai făcut, numai fraierii se duc de nebuni cu doua- trei săptămâni înainte. Ai mai jos un set de sfaturi care te vor ajuta să treci prin toate fazele cumpărăturilor la supermarket, ca satârul prin brânză.

Parcarea

Parchează repede și ușor! Toate supermarketurile au locuri pentru persoane cu dizabilitați (handicapați, cum le zici tu). Ei, toate locurile astea sunt poziționate extraordinar de bine pentru o persoană care se grăbește, adică exact cazul tău. Așa că tot ce ai de facut e sa-ți lași mașina pe unul dintre ele și-ai să vezi cât de ușor este accesul în magazin și, mai ales, cât de lejer o să fie la plecare, când ai căruciorul plin și mașina te așteaptă cuminte la doi pași, spre deosebire de sărakii ăia care-și caută rablele prin toată parcarea.

Căruciorul

Odată intrat în magazin, nu uita că ceilalți cumpărători sunt niște fraieri pe care ești nevoit să-i suporți. Ca să fie clar cine ești tu și că nu stai la discuții cu nimeni, lasă-ți căruciorul numai în mijlocul aleilor dintre rafturi ca să-i obligi să se strecoare cu chiu cu vai pe lângă el. Da, e aglomerație, sunt oameni mulți și stresați, o să fie greu, dar ce se obține ușor pe lumea asta? Acolo unde topografia locului o permite, folosește-l ca să blochezi complet accesul celor care vor să mai treacă. Nu te lăsa impresionat de privirile lor sau de rugăminți, să aștepte să termini, dă-i dreacu. La plecare, lași căruciorul gol exact pe locul unde ai avut mașina. N-are rost să te deplasezi să-l duci de unde l-ai luat. Păi nu de-aia lași moneda de 50 de bani în el, ca un nabab?

La raft

Principiul de bază al unei economii de piață sănătoase este următorul: angajații unui supermarket sunt sclavii tăi. Așa că, dacă ai pus în coș niște șosete, după care ajungi la raionul de lactate și constați că nu-ți mai plac (șosetele, nu lactatele) sau nu le mai vrei, le lași liniștit acolo. Doar nu ești nebun să le duci în locul de unde le-ai luat? Le pui între cutiile cu lapte sau le așezi elegant lângă cele cu kefir și-ți vezi liniștit de drum, și-așa sclavii ăia nu fac nimic, să zică merci că le-ai dat ceva de lucru. Este valabilă și viceversa, respectiv să lași laptele la șosete, cu o singură recomandare: să-l vâri cât mai adânc printre ciorapi, ca să fie surpriza mai mare.

În perioada asta se mănâncă multă pâine, sunt convins c-o să vrei să iei, că doar ai căruciorul plin de sarmale, caltaboși, slană și alte produse de sezon la care pâinea merge brici. Întrebarea este una singură: de unde știi c-ai ales-o pe cea mai bună, cu coaja cea mai crocantă și miezul cel mai fraged? E simplu, boss, le pipăi pe toate până ajungi la aia care-ți place. Ce naiba, sa te învăț eu?

La casă

Ai umplut căruciorul cu vârf și-acum vrei să plătești? Din capul locului îți spun că n-are niciun rost să-ți pierzi vremea cu aplicații stupide de mobil care-ți scanează produsele, cu casele de self pay, sau cu orice alt device care ți-ar putea face viața mai ușoară.

Astea sunt niște invenții complet inutile care nu fac altceva decât să-i îmbogățească pe ăia care le-au dezvoltat, pe spinarea ta de om care muncește cinstit pentru banii lui. Așa că ignoră-le din start și vezi-ți de plătit cumpărăturile așa cum ai apucat tu din moși-strămoși: mergi și stai la coadă. Pentru că ce Crăciun ar mai fi ăla dacă nu te-ai plânge două zile: „Am stat la o coadă de patru ore în auchan Și io am avut noroc, că m-am dus mai devreme, nu ca proștii ceilalți”.

Ai ajuns la casă. Regula este că banii nu se țin pe card. Cardurile sunt instrumentul diavolului și modul prin care EI vor să ne controleze. Banii se țin cash și niciodată pregătiți sau măcar la îndemână. Prin urmare, când îți spune casiera totalul poartă-te ca și cum ai fi surprins să afli că produsele pe care ți le-a scanat până atunci trebuie plătite. Afișează o figură uimită, după care mișcă-te cu încetinitorul în căutarea bancnotelor și monedelor prin diverse genți, poșete, borsete sau buzunare. Nu te opri și nu te lăsa impresionat de privirile fraierilor până nu reușesti să încropești suma exactă, la bănuț.

Dacă totuși vrei să fii rebel și să plătești cu cardul, încearcă prima oară cu cardul ăla pe care nu ții niciodată bani. Nu se știe niciodată de unde sare iepurele. Abia după patru-cinci încercări ratate, când observi că lumea din spate începe să se impacienteze lejer, scoți și celălat card, ăla la care nu-ți amintești pin-ul.

Sfat suplimentar

Dacă ai posibilitatea, ia-ți copiii cu tine. Cu cât mai mulți, cu atât mai bine. Păi dacă nu-i iei acum când magazinele gem sub spiritul Crăciunului, atunci când? Lasă-i să alerge printre rafturi, să se urce pe cărucioarele fraierilor din jur, pe scurt, lasă-i să zburde și să le umple inimile de bucurie norocoșilor care au avut inspirația să meargă la cumpărături în același timp cu tine.

Gata, cam astea ar fi, sper că n-am uitat nimic.