Uităm de foarte multe ori că România reală nu se oprește la periferiile marilor orașe, că România reală este cea cu toaletă în fundul curții, toaletă în care mai moare câte un copil; că România reală este cea în care se trăiește la limita subzistenței, într-o sărăcie extremă; că România reală este cea în care frații mai mici moștenesc hainele de la frații mai mari, și asta doar dacă au ce moșteni; că România reală este cea în care iarnă de iarnă zeci de mii de copii se duc la școală cu încălțări vechi, rupte și stricate, pe care sunt nevoiți să le poarte ca să nu meargă desculți prin zăpadă sau zloată.

Dacă ați trecut măcar o singură dată cu mașina prin satele acestei țări, cu siguranță înțelgeți exact ce-am vrut să zic.

Știți că eu nu cred în asta cu „să fim mai buni de Crăciun”, că nu ne oprește absolut nimic să fim mai buni și în februarie sau în mai, dar dacă acum s-a nimerit să dau peste inițiativa asta, atunci o să fiu și eu mai bun exact de Crăciun.

Despre ce e vorba? Iată:

Iarna aceasta, World Vision lansează din nou campania #mergdesculț, pentru a încălța aproape 11.000 de copii de la sate și pentru a-i ajuta să meargă la școală, fără să le fie frig. Iar, pentru ca acest lucru să fie posibil, au mare nevoie de sprijinul nostru, al tuturor.

Donează și tu 4 euro prin  SMS la 8849 cu textul „GHETE” sau pe https://worldvision.ro/mergdescult/  orice suma dorești și hai să schimbăm această realitate împreună!

O fi mult, o fi puțin, nu știu. Dar știu că 11.000 de copii încălțați înseamnă o Românie un pic mai bună. Da, probabil că donațiile noastre nu le vor rezolva problemele, dar dacă datorită nouă, din ce 11.000 de copii măcar câțiva vor alege să nu renunțe la școală, se cheamă c-am făcut încă ceva bun în viața asta.

Dacă simțiți și voi la fel, știți ce aveți de făcut. Hai cu ghetuțele pentru copii.