6,136 cititori

Merg doar până aici

Pe strada unde e cooperativa de digital, e sens unic. Pentru cititorii care nu posedă permis de conducere, sens unic e atunci când pe strada respectivă mașinile au voie doar într-un singur sens, în celălat fiind interzis prin lege, gen.

Chestie care n-a împiedicat-o pe o duduie cu o alfa roșie să facă o mare dreaptă de pe Calea Victoriei și să intre enfanfare pe sens unic chiar pe când îmi mișcam eu superbul trup spre birou într-una dintre diminețile din săptămâna care tocmai se încheie glorios. Evident, s-a trezit brusc în față cu cârdul de mașini care, în prostia lor, circulau regulamentar.

Naiv și optimist cum sunt, mă gândeam că, na, n-o fi văzut femeia că e interzis la dreapta și-a apucat să intre pe stradă. Dar optimismul meu a fost spulberat brusc în momentul în care șoferul dubei care interacționa în mod direct cu alfa eroinei noastre a deschis ușa, a ieșit pe jumătate afară din cabină și-a dojenit-o duios:

– Făăă, nu vezi că e sens unic?

Iar duduia a deschis și ea geamul și-a cirirpit grațios:

– Am vazut, dar merg doar până aici la parcare.

Fac o paranteză. Pentru aceia dintre domniile voastre care nu cunosc topografia locului, „aici” e undeva la vreo 200 de metri de locul unde duduia a intrat nonșalant pe contrasens. Nu că dacă erau doar 10 metri era vreo diferență, tot pe contrasens intrase, ziceam doar așa ca să aveți tabloul complet. Am închis paranteza.

Ăla cu duba a intrat la loc în mașină făcându-și cruce, duduia a tras cumva pe dreapta și i-a lăsat să treacă pe toți, după care, grațioasă ca o zână, și-a continuat drumul pe contrasens până AICI unde avea nevoie.

Mno, ce voiam să mai spun, pot să-mi pariez viața că, dacă e s-o întrebi, și duduia cu alfa roșie își dorește rău de tot o țară ca afară. Ce nu știe ea este că din cauza ei n-o avem.

59 de păreri la “Merg doar până aici

 1. Poate avea de îngropat ceva 😉 … de ce crezi că făcea șoferul acela crucile alea ? Sigur îi șoptise secretul femeilor cu..alfa 😜

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 3

 2. Duduia cu alta roșie e o tută. Nu o comentez pe ea ca nu merită.
  Ce vreau eu să te rog din suflețelul meu de xl:
  Nu mai pune titluri d-astea melodramatice ca îmi stătu inima. Credeam ca te-au convins reptilienii să renunți la postări

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 6

  • L-au convins șaormarii să renunțe la post / dietă. 🤭

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 4

  • @HM, nu m-au convins încă, dar mai au atât de puțin. 😀

  • Muhahahahahaa. Încă nu. 😀

  • Dacă era Barna președinte shaorma era de… porc 😜

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 13 Thumb down 9

 3. Dacă numărul doamnelor,indiferent de cât superbe,angelice,plm,este ele,ar fi egal cu al bărbaților s-ar naste Verdune,Termopiluri,Mărășeștiuri pe sosele.Tutismul nu tine cont de latitudine si longitudine si din pacate nici de sex.Sotia a reușit să facă o fiesta să aducă bine cu un clio.După o lună la fiatu500,făcut cadou de ziua ei anu trecut, a trebuit să îi schimb bara fata si a pizdit si scutu putin.Sunt curios în ce masina vrea să o transforme si pe asta.O ador că are ambiție.

  Comentariu beton! Thumb up 56 Thumb down 6

  • Contează? Culoarea să fie mișto. 😛

  • Am aflat si io cu ocaziile astea că ăialalți de pe sosele sunt mereu de vină.

   Comentariu beton! Thumb up 32 Thumb down 3

 4. Si sunt multi ca ea.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 7

 5. :)))))))))))) Știț balada lui Kassai?!

  „C-așa-i românul…”

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 4

 6. “Meseriașă” tipa.

  Un tip se urcă într-un taxi. Șoferul bagă viteză spre destinație. Un semafor. Roșu. Șoferul trece.
  – Ce faci nene, nu vezi că-i roșu?
  – N-ai treabă, sunt meseriaș.
  Alte semafoare pe roșu, trece…
  În fine, un semafor verde. Șoferul opreste.
  – Ce faci nene? Treci pe roșu și la ăsta verde stai?
  – Eee! Daca trece alt meseriaș prin intersecție?

  Comentariu beton! Thumb up 36 Thumb down 3

 7. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 19 Thumb down 34

  • … suntem în țara în care o femeie e trimisă la cratiță, fără nici o legătură cu subiectul în discuție.

   Comentariu beton! Thumb up 42 Thumb down 11

  • Gresit ! Nici un barbat normal si cu instinctul de supravietuire functional nu mai trimite o femeie la cratita. Decat sa mananci ce stiu femeile de azi sa gateasca mai bine paști.Sau mananci direct ciuperci nebune.
   Atât. Continuati.

   Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 9

  • Nu țin minte să mă fi trimis cineva la cratiță, nici măcar în trafic, deși am auzit că se practică. Personal aș lua-o ca pe un compliment și mi-ar da un boost de încredere în a exersa mai intens cu respectivul utilaj, plus cu niște tăvi de copt cozonaci de care încă mi-e frică să mă apropii, că tot vine Crăciunul. E adevărat că mai mult de bărbați am auzit să apeleze la astfel de îndemnuri și încurajări, dar mă bucur să văd că și femeile le urmează mai nou exemplul. Excelent, Monica!

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 2

 8. Ala cu duba avea avantajul ca o putea impinge isor sa dea cu spatele pana unde a intrat… Sau o trosnea putin ca ea era pe interzis…

  In ultimul timp am drumuri mai lungi de facut si m-am saturat pana peste cap, dar asta e alta poveste.
  Ce vad e o nesimtire in crestere pe sosele. Si pentru ca m-am saturat de ‘ sa ni se faca, sa ni se dea’ am pus putin mana la treaba.
  Am vazut odata un nene oprit pe sensul de mers cu avariile puse asteptand in masina… Celelalte auto il ocoleau cu greu, ca era si trafic din celalalt sens… Am ajuns in spatele lui am coborat si i-am batut in geam spunandu-i ca mai in fata este o loc sa parchezi un autobuz…
  ‘ Ce treaba ai tu fa, ca io aici am de asteptat pa cineva’ + privirea plina de ura.
  Ghici ce… Au mai strigat la el si alti soferi si si-a mutat masina….
  Poate ca trebuie uneori doar sa le spunem unora cu blandete ca sunt idioti.
  Eu una sunt hotarata sa nu mai tac. Da, mi-am luat scuipati, injuraturi, toti mortii mamei sunt cu futingul la zi, dar aia e.
  Daca macar unul o sa se gandeasca de 2 ori inainte sa parcheze aiurea, treaba e ok.

  Comentariu beton! Thumb up 83 Thumb down 3

  • Asta a fost tare: “toți morții mamei sunt cu futingul la zi”. Am râs ca proasta în autobuzul plin.

   Comentariu beton! Thumb up 30 Thumb down 3

 9. Înțeleg că pentru un proaspăt provincial ajuns în capitală ca tine(😜) acest gen de acțiuni ți se par scandaloase. Nu e cazul.
  Îmi pare rău să îți distrug brutal convingerile și impresiile greșite pe care le ai despre traficul din minunata noastră capitală, dar, pentru cultura ta generală, ține minte: regulile de circulație, semafoarele, marcajele de orice fel, în București, sunt FA-CUL-TA-TI-VE! 🤣🤣
  Iar aia cu “țară ca afară”…..ce, ai înnebunit? Cum să vrea cineva o țară ca afară? E doar la modă să zici asta, nimeni nu vorbește serios! E ca pantalonii cu talie înaltă sau freza bătută de vânt: durează câțiva ani, apoi, gata, ne întoarcem la trecutul pe roșu și mersul pe contrasens.

  Comentariu beton! Thumb up 36 Thumb down 4

 10. Nu vreau să fiu eu “apărătorul domniţelor” astăzi, dar nu mă pot abţine. Soţia și-a cumpărat singură mașina – de la alegerea ei și până la faza de verificări, eu nu am mișcat un dești. Doar la RAR și la partea de acte m-am băgat.
  Mă întâlnesc cu fostul profesor de la școala auto. Se uita la mașină, o examinează, dăm o tură cu ea. Și-mi zice: “Bravo, domnule! Ai ales-o foarte bine! Perfectă!”
  Zic: “Păi a ales-o nevastă-mea! Că este a ei!”
  “Du-te domnule de aici! Glumești!”
  “Nu. Chiar așa este.”
  “Atunci să-i spui că a făcut o alegere excelentă!”
  Cam așa se întâmplă în cazul în care avem prejudecăţi.
  Da, am întâlnit și situaţii de genul celor descrise de Mr. Vasilescu. Dar, cine naiba este perfect?

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 5

  • @Constantin – de la alesul mașinii, până la condus bine e cale lungă. Așa cum e și de la “a fi perfect”, la a fi total retardat – ca în speța de mai sus.
   PS Citește nevastă-ta aici și te gândești la un weekend fain?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 15 Thumb down 9

  • @Dr. Ancula, nu citește. Ceea ce am vrut să spun este că mulţi bărbaţi gândesc cu fundul. Și chiar există și șoferiţe bine pregătite.
   Plus că mă enervează teribil sterotipurile astea.
   Mai ales că și printre bărbaţi sunt specimene care nu au ce căuta în trafic.
   Mi-aș dori eu un weekend minunat, dar avem un copil mic.😊

   Comentariu beton! Thumb up 36 Thumb down 3

  • Constantin! Dacă ai un copil TOATĂ viața e minunată 😁😁😁😁 Și îți mai zic ca sunt de acord cu tine: soția mea are mai bine de 150000 km făcuți cu masina și doar două accidente: unul cu un nene care a uitat ce înseamnă “STOP” de pe semnul ăla hexagonal vopsit în roșu și celălalt când a “atacat-o” un stâlp de parcare la Metro 😂

   Comentariu beton! Thumb up 43 Thumb down 2

  • @VictorR, nevasta-mea conduce din 2003. Fără accidente de vreun fel. Este mult mai atentă decât mine în trafic și nu riscă atât de mult pe cât o fac eu. Așa că, da, chiar sunt și șoferițe okay. Acum, nu trebuie să trimitem femeile la cratiță doar pentru că bărbații au impresia că ei sunt cei mai buni. Ca să nu mai zic de celebra frază folosită de mulți confrați șoferi “conduci ca o pi**ă”.

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 2

  • @Constantin,
   Mihai nu a trimis pe nimeni la cratiță, articolul lui a punctat foarte bine o meteahnă pe care o întâlnim extrem de des în jurul nostru.
   Chiar mă simt aiurea pentru că am dat o replică acidă mai sus și în felul acesta denaturăm conținutul și ideea articolului.
   Nu trebuie să ne ia nimeni apărarea doar pentru că suntem femei.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 12 Thumb down 6

  • Nu te stresa, @Mona, subiectul e incomod și punctează corect ipocrizia caracteristică unora, d-aia e mai simplu să se comenteze altceva. De fapt, ar mai exista încă o posibilă explicație, însă prefer să mă abțin. Am auzit că azi e sărbătoare trecută cu negru în extrasul de cont, zic să nu fac păcate. 😜

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 3

  • @ Mona, nu am comentat ca replică la ceea ce a scris Mr. Vasilescu. Ci la ceea ce se comentează pe marginea subiectului. Hai să dăm cărțile pe față! Femeile chiar sunt nedreptățite în țara asta. Nu doar pe șosele, ci și acasă și în societate. Încă mai trăim după principiile bătrânești cu “femeia acasă, iar bărbatul la serviciu”, “bărbatul știe, femeia este pro***a” și câte și mai câte. Am văzut atât de multe cazuri că îmi este greață. Am intervenit într-un conflict spontan atunci când un malac cu jeep a șicanat o mașină de școală auto condusă de o fată și cu un instructor femeie. Le-a blocat mașina și a sărit să le “învețe” cum se conduce. I-am predat o mică lecție despre cum trebuia să procedeze. Și am aflat că, de fapt, “pro***a din dreapta” nu are ce să caute să predea la o școală de șoferi. Că, de fapt, nu a semnalizat corespunzător și că a trebuit să încetinească el. Numai că în zona prin care treceau era atât o școală, cât și o grădiniță și cam trebuia să reducă viteza.

   Nu vezi pe nimeni să zică: uite, un șofer a făcut nu știu ce chestie, a ocolit coloana de mașini, a intrat în depășire neregulamentară, etc. Numai șoferițele… Hai naibii să ne trezim! Sunt “uscături” în ambele zone.

   Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 6

  • @Constantin,
   ovcors că suntem nedreptățite, altfel era obligatoriu prin LEGE, ca mașina să fie condusă de un bărbat DOAR însoțit de un radar de genul feminin, în dreapta.

   @didina,
   că bine zici, ia să văd ce “crătiți” au le reduceri 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

  • @Mona, că tot sunt reduceri de Black Friday, m-am decis și eu să reduc nivelul de nesimțire bărbătească. 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 4

  • Bă, da’ ce v-ați pornit așa!
   Dacă e rost de scandal, mă bag și eu. 🤣🤣
   Deci… Experiența zilnică de pe străzile Bucureștiului îmi zice că numărul de șoferi proști bărbați este mult mai mare decât al femeilor. Rar vezi o femeie “pe avari, boss” blocând linia de troleu, o stradă sau o ieșire din parcare. De asemenea, văd zilnic niște parcări laterale sau în spic făcute de bărbați care mă fac să mă întreb cine, dracu’, îi lasă să folosească mașina și de ce. Acu’, da, e adevărat, decât să freci mașina de o sută douăj’ de ori până o parchezi corect (cum face nevastă-mea, și nu numai ea), mai bine o lași cum o da domnu’, încurcând pe toată lumea, ca să nu se creadă că ești prost. Dar, ca să nu piardă alea 10 minute de atenție în plus, mulți șoferi bărbați chiar demonstrează că sunt mai proști decât femeile.
   Statistica ne zice că, deși sunt mai multe femei implicate în tamponări ușoare decât bărbați, 80% din accidentele fatale de pe șoselele patriei sunt provocate de bărbați. Și nu cred deloc că e vorba de numere aici.
   Mi-e teamă că, bazându-ne pe genul ăsta de statistici si pe ce vedem în jur, bărbații ar cam trebui trecuți la cratiță, nu femeile. 😜

   Comentariu beton! Thumb up 33 Thumb down 3

 11. eu am batut in geam uneia care oprise pe banda intai a unui bulevard central, blocand si doua masini parcate regulamentar.
  tipa se descaltase si dormea ghemuita pe locurile din fata.

  Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 4

  • este posibil să i se fi făcut foarte-foarte rău și să nu găsească loc unde să oprească până-și revine puțin. Eu am pățit

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 12. da da. daca isi iau carnetul de conducere de pe net. oare azi ca e blackfraierday sunt si alea la oferta?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 7

  • @razvan,
   Nu știu cum e cu carnetul de conducere luat de pe net, dar te asigur că acum acest carnet se obține mult mai greu decât cu ani în urmă (cel puțin în zona asta).
   Examenul teoretic (sala) se dă numai electronic, online și cu multe camere de supraveghere.
   Iar examenul practic (traseul) se dă în plin trafic, cu un parcurs obligatoriu de minim 30 minute și cu cameră în mașină.

   Asta așa, ca informare. Nu cred că vreunul dintre șoferii mai vechi de pe-aici a dat traseul mai mult de 5-10 minute. Deci nu-i așa lejer cum spune legenda 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 3

 13. Sectorul 2 al capitalei, stradă cu case, vile și sedii de firmă, plus una bucată școală privată. Dimineața nu aveai decât două variante de a circula cu o oareșce normalitate (era aglomerat oricum, strada este îngustă și sunt mașini parcate pe prima bandă) – ajungeai la birou cu minim jumătate de oră înainte de începerea cursurilor sau cu jumătate de oră după.
  Îți făceai programul în funcție de copii, normal, nu numai ai tăi de ai tăi, dar și de ai altora. Iar dacă nu aveai, exersai că, cine știe, poate te lovește inspirația la un moment dat.

  Mbun, lucrurile decurgeau cam așa: apărea un cârd uriaș de mașini care opreau în mijlocul străzii, de preferat cât mai în poarta școlii și nu plecau de acolo până când odorul nu era bine pupat, încheiat la hăinuță, cu firele de păr bine aliniate. Abia apoi avansa un pic cârdul de mașini, iar procesul se relua. Circul ăsta dura o oră, timp în care nu numai că nu se putea circula pe acolo, dar aerul devenea irespirabil.

  O-ntreb pe una bucată mămică d-asta suferindă de dureri în dos, că tot treceam pe-acolo: “chiar e nevoie d-un sat întreg să crești un copil?” și îi arăt de-a lungul străzii. Se blochează o secundă, pare a nu înțelege, dar îmi răspunde foarte înțepată: “vezi-ți de treburile tale, ok?”.

  PS: să nu vă faceți iluzii – și tăticii opreau tot în drum, înlocuiau pupatul și aranjatul frezei odorului cu vorbitul la telefon.

  Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 2

 14. Sa va zic de unul care era sa ma faca praf pe minunata noastra, unica autostrada ptr ca ratase o iesire si s a gandit el ca ….nu i asa….doar nu o sa mai mearga iar nu stiu cati km pana la urmatoarea si mai bine da cu spatele….Si nu era femeie la voan …Nu s a asigurat nici un pic sa vada daca mai sunt tampiti pe drum in spatele lui .Prostia nu tine cont de sex

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 3

 15. Si ,parca vad ca era atât de senina și zen când a afirmat : ” – Am văzut, dar merg doar până aici la parcare.” . Asa le.as stâlci mutra la jegoșii de genu’ asta. Genu’ de indivizi care cred ca totul li se cuvine.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 5

 16. asa ceva…. 🙂
  Femeia la volan e motivul pentru care te uiti in ambele parti cand traversezi o strada cu sens unic.

  Daca esti pe autostrada si femeia care conduce masina din fata ta porneste stergatoarele desi nu ploua, inseamna un singur lucru: o sa schimbe banda de mers.

  Daca o femeie semnalizeaza stanga, nu trebuie neaparat sa faca dreapta, ea poate sa mearga si inainte

  Noi, femeile, suntem niste fiinte uimitoare. Intotdeauna privim inainte si niciodata inapoi.
  Nici macar atunci cand parcam.

  Daca totusi vedeti o femeie ca se uita in oglinda retrovizoare, depasiti-o, pentru ca se fardeaza, nu studiaza traficul.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 17 Thumb down 14

 17. O singură dată am intrat pe-un sens unic, cel interzis, intenționat și de târșă să fac un ocol. E adevărat, acum foarte mulți ani, era noapte, pustiu și țipenie de mașini pe strada respectivă. Exceptând cea a poliției, care mi-a apărut de nicăieri în spate. M-am învățat minte, nu există să intru pe sens interzis, deși cunosc și văd pe mulți care o fac, unii chiar cu lejeritate și cu tot felul de justificări.
  Acum vreun an, dăm nas în nas cu o tipă intrată tot pe interzis, de unde urmează să vireze pe strada aferentă locuinței sale. Îi face semn soțului aflat la volan să dea un pic în spate, că n-avea loc suficient. El îi transmite tot printr-un semn să dea ea (vreo 50 de metri). Urmează apoi un scurt schimb de replici, ea insistă pe înțelegere (trafic, aglomerație, e mai scurt așa pentru ea, face asta zilnic, bla, bla), el pe respectarea legii. El se face comod în scaun, ea-și aprinde o țigară. Eu deja mă gândesc să m-apuc să caut surse de hrană și apă, ies din mașină, o întreb și pe ea dacă are nevoie de ceva pentru următoarele zile, cât vom sta acolo, dacă nu face niciunul cale-ntoarsă. Ea nu face, să facă el, incredibil dom’le câtă încăpățânare și răutate gratuită la unii oameni. Nu, femeie, e doar saturație de tot felul de rahaturi zilnic și legi încălcate în traficul bucureștean.
  În fine, eu n-aveam chef de vorbă, nici să chem poliția, doar l-am rugat pe el să rezolve totuși situația cât mai repede posibil. Nu știu ce fel de țară voia femeia aia, dar eu una am ajuns să-mi doresc tot mai rar să cedez în astfel de situații. Și în condițiile în care am crescut auzind destul de des ”cel mai deștept cedează”, mă cam îngrijorez.

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 4

 18. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 10 Thumb down 21

  • @Toni, e deplasat comentariul tău. 🙁
   Nu privește pe nimeni de unde a avut doamna din poveste (sau oricare alta) bani de mașină. Iar aia cu corecția fizică… Faci, te rog, un efort și revii cu ceva decent? Sunt sigură că poți.

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 3

  • Toni, indiferent de ce crezi tu că merita fata respectivă, violența fizică este ilegală în România și intră chiar în zona penală. Amendă pentru contravenție vs. dosar penal și chiar închisoare pentru agresiune fizică nu văd cum ar putea fi o soluție acceptabilă în această țară.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 3

  • @Toni, boss, ce e cu tine? Pâna de curând, ai avut o perioadă în care îmi făcea plăcere să-ți citesc comentariile. Ce s-a întâmplat? Ești ok? Ai nevoie de ceva? Că de câteva zile o ții langa din nou cu astea ale tale.

  • trebuie sa te obsedeaza treaba cu puterea, cine are, cine nu are. Complet irelevant . Cel mai probabil ca de la granita incolo nu ar fi facut asta de frica unei amenzi usturatoare. Pe de alta parte sunt o gramada de soferi( nu neaparat femei) care par sa nu inteleaga ca legea rutiera nu este interpretabila dupa metoda nu am deranjat pe nimeni ( sau aici am treaba, dupa caz) , legea se aplica intocmai.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 3 Thumb down 16

  • @Toni,
   “eu le consider oamen, dar inferioare bărbaților’ – ai putea să dezvolţi afirmaţia asta? Inferioare fizic… sau e mai mult de atât?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • Toni, eu una nu m-am supărat și nici nu mă deranjează în vreun fel scrierile tale fără perdea, în zona de sex, sau de religie, sau cu tentă misogină. Am scris ce-am scris pentru că mi se pare inacceptabilă instigarea la violență, chiar dacă este într-o formă relativ ușoară în cazul de față, la tine, astăzi. Dar în fome mai accentuate la alte postări ale tale.
   Acel ”nimeni n’a sărit să’i aplice o corecție fizică, după cum merita” pentru mine, poate greșit, e instigare la violență (sau hate speech îi mai zic unii) și chiar nu cred că e ok să tolerăm acest lucru la nesfârșit.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • doamnelor, sunt ocupat acum cu un cuptor cu microunde
   nu instig la violență contra femeilor, dar ceva trebuie făcut, măcar cum zice @răzvan
   îmi cer scuze că v’am supărat

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • Toni, de făcut se pot face multe, eu aș începe cu următoarele:
   La nivel de gestică – strâmbat din nas, arătat obraz
   La nivel verbal – dojană, mustrare, ironie, sarcasm, explicație, educație pe bază de literă de lege.
   La nivel de acțiune – chemat poliția pentru a sancționa contravenientul.

   Lista se poate mări, desigur. Pentru hate speech și atacuri la persoană pregătesc o listă separată, să nu fiu acuzată de discriminare.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

 19. eu am patit asta cu o doamna ( sau poate domnisoara , nu am intrebat de statutul marital) biciclista care venea pe interzis pe o strada ingusta si mi-a explicat foarte linistita ca daca acolo are treaba ea ce sa faca?

  tot in aceasi nota am vazut intr-o seara o intreaga familie ( cu copii mai mici decat a mea care are 10 ani) pe trotinete electrice, toti adeca erau pe trotinete incluzand copii,m circuland pe bulevard , printre masinile aliniate pe 4 benzi.

  cred ca pur si simplu de atata fb si mediu virtual lumea nu mai are nici o treaba cu realitatea si mediul fizic care ii inconjoara. Viata nu ii totusi un joc, daca da masina peste tine nu poti sa dai restart sau block

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

 20. Astia care merg pe contrasens ma enerveaza teribil. Pe strada pe care merg eu cand iau copilul de la gradinita, undeva pe Bd Timisoara, sunt din astia la greu. E adevarat ca sensul este schimbat recent (l-au schimbat cam de 1 an si era sens dublu inainte, chiar daca practic era imposibil), dar este mare si vizibil la intrarea pe strada. In fata unuia m-am oprit si i-am spus ca este sens unic, nu are ce cauta pe acolo, foarte senin omul: unde doamna? ca eu nu l-am vazut.
  ce sa mai zici? ca ne luam la misto chiar si cand incalcam legea? ca pentru a parca in 10-100-200m este aboslut normal sa incalcam legea? sau si mai nasol, chiar sa nu vezi semnele si sa te mai miri apoi de ce naiba mor oamenii in accidente sau de ce sunt spulberati pietonii de pe strada (ca trotuarul oricum se afla sub masinile parcate)

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

 21. Toate situațiile de genul ăsta mă motivează să fiu un șofer mai bun fără să încalc regulile de circulație. Îmi place să conduc și îmi place să nu mă încadrez în concepțiile generale despre femeile la volan.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 22. Nu prea mă bag in seamă aici le pagina, dar like pun uneori 🙂
  Da nu m-am putut abține să nu scriu. Chiar ieri eram la coafor. Și cum stăteam cu capul in vopsea, intrase un flăcău (ceva cunoștință a fetelor de acolo) și din vorba in vorba auzeam cum îi dădea cu dumnezei de țara asta de rahat și că săptămână viitoare pleacă în Anglia la niste rude.. și că acolo e viața, etc…
  Termin eu cu ale mele, merg spre mașină și văd una parcata chiar pe trecerea de pietoni în intersecție. Mă gândesc cine-o fi imbecilu, care a lăsat mașina aici și dacă să mă complic sa sun la politie… Și imediat în spatele meu apare flăcăul și bip-bip alarma la mașină și se urca in ea…
  Mi-a rămas o singura întrebare: in Anglia, imbecilu, tot va parca in intersecție pe trecerea de pietoni?

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 2

  • Am avut ocazia să întâlnesc la un moment dat un țigan și un român ce mâncau semințe. Românul civilizat scuipa cojile de semințe într-un cornet improvizat din hârtie, în timp ce țiganul scuipa pe jos. După câteva secunde românul spune:
   – Mă a dracu ce e pielea aia pe tine, cât eram în Spania nu scuipai cojile de semințe pe jos!
   – Da bro’, dar acolo era civilizație. Pam pam.
   Am mai spus-o majoritatea formează minoritatea… Când ieși afară prin puterea exemplelor, sau a amenzilor, nu te mai comporți ca un cercopitec, dar când vii acasă… îți dai în petec.
   PS. Am ajuns și la Euro ăsta, dar tot din fața TV-ului… presupun că și la baraj o să facem la fel ca astă seară!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

 23. După faza aia cu tantica care dorea să facă stânga și nu putea de tramvaiul nu mai mă miră absolut nimic

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

 24. Ooooo, nu pot sa cred! Eu cred ca face chestia asta zilnic! Acum 2 zile m-am intalnit si eu cu ea – sigur aceeasi persoana, aceeasi strada, aceeasi masina si rosie! Si chiar daca am impins-o nu a cedat! Exact aceeasi manevra – s-a dat putin intr-o parte sa poata trece cardul ce astepta dupa ea, apoi si-a continuat drumul Inca putin!

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Eram sigura ca nu e prima data, ca are tehnica:)
   Si?
   Citeste cineva de la rutiera pe aici? Daca da, sunteti cu planu’ de amenzi la zi? Poate o ajutati pa doamna sa descopere mersul pe jos… Nu s-au inventat inca trotuare cu sens unic.

   P.s
   Da, pentru aia care se intreaba… sunt si rea si a dracu’ si turnatoare. Xena, nu nu sunt ca nu am breton.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 25. Care este femininul la gândac?
  Gândac de bucătărie.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

 26. “Afara” daca un sofer vede un marcaj cu vopsea pe autostrada, se comporta ca si cum ar vedea un zid de beton! Sau, culmea, motociclistii stau in blocaj, nu ocolesc(exclus parizienii)! De unde or avea mentalitatea asta, “nocivă”! Auzi tu, să respecti legea…pfffff

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 2

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.