Eram în mașină când l-am auzit la radio pe nen-tu pompierul atomic, Klaus Iohannis, vorbind despre iminenta cădere a guvernului psd. Pentru început m-am mirat că știe și alte cuvinte în afară de „observ cu atenție și îngrijorare”, după care m-am mirat și mai tare când spunea ceva de genul „continuarea guvernării psd ar fi o a-de-vă-ra-tă ca-tas-tro-fă”. Chestie care mi s-a părut o performanță în sine, nu o dată, ci de două ori. Prima oară pentru că nu oricine poate să pronunțe „catastrofă” cu dinții încleștați, cum reușește președintele nostru, și a doua oară pentru că rar am pomenit ipocrizie mai mare. O spunea de parcă nu domnia sa în persoană a hotărât de trei ori la rând să dea credit psd-ului.

Nfine, stați ca nu despre asta voiam sa povestesc. Mă bucuram și io, ca tot omul, c-a căzut infamul guvern psd și catastrofa a fost astfel evitată la mustață, Doamne ajută, că practic ne-a trecut glonțul pe la ureche, când aud că domnul Ludovic Orban s-a întâlnit cu domnul Mugur Isărescu. Și ce să vezi, cică situația ar fi stabilă, că de fapt n-ar fi probleme așa mari, ba chiar n-ar fi probleme mai deloc.

Aoleu! Păi stați dom’le așa, alooo, domnu’ Orban, domnu’ Iohannis, domnu’ Cîțu, păi cum e, dom’le, cu catastrofa? Am evitat-o sau nu? Ca să știu și eu dacă să mă bucur c-am scăpat de ciuma roșie. Ce, nu știți cine e domnul Cîțu? Lasă că n-ați pierdut nimic.

Nu cred ca sunt două săptămâni de când scriam pe aici că după moțiunea de cenzură și căderea guvernului Dăncilă o să ne apuce greața de politică și politicieni. Pe mine m-a apucat deja, voi cum stați?

Ah, să nu uit, mă bate gândul să mai fac o previziune: n-o să avem un nou guvern prea curând și-o să mai stăm mult și bine cu prim ministru interimar, în persoana doamnei Vio. Sau nu știați ca tot ea e premier și în momentul de față?

Pe final, mai am o intrebare, deși știu că e pur retorică, voi vă dați seama cam cum stă poporul ăsta cu memoria și inteligența emoțională dacă Veve Ponta, omul care și-a dat demisa zicând merci că nu e linșat, patru ani mai târziu face jocurile vizavi de numirea noului prim ministru? Aș fi vrut să zic că avem memoria peștelui de acvariu, dar mi-e teamă că nici măcar p-aia n-o avem.