6,297 cititori

N-am încredere în oamenii care nu înjură la volan

Nu vreau s-o interpretați în niciun fel, nu vreau să mă judecați greșit, în general sunt un tip destul de elegant și bine crescut (uneori chiar prea), practic sunt exact ca un gentleman d-ăla, dar pentru mine nu există opțiunea să conduc mașina și să nu înjur la volan.

Oricât de scurt ar fi drumul pe care-l am de făcut, trebuie să-mi scape măcar un duios „hai, în pwla mea, mai repede” sau nostalgicul „semnalizează, în morții mă-tii, că n-am de unde să ghicesc ce vrei să faci”.

Dar ce vreau să înțelegeți este că, în afară de momentele când volens nolens monolgul se transformă în dialog cu vreun alt participant la trafic cu nervii franjuri, eu nu înjur cu răutate. Nuuu, nici pomeneală, e așa mai mult ca o formă de defulare, un fel de a consuma energiile negative pe care n-ai cum să nu le acumulezi odată ce te-ai urcat la volan în mirobolanta țară a urmașilor dacilor liberi. E ca un poem, ca o declarație de dragoste, ca o mantră. Înjuratul la volan e singurul mod prin care reușesc să ajung întreg la căpuț după o deplasare din punctul A, în punctul B, indiferent de distanța la care se află cele două puncte pe teritoriul României.

Cel mai greu îmi e când am în mașină necunoscuți sau copii. Un drum de 30 – 45 de minute, în condițiile astea, mă seacă de energie. Pentru că, după cum ziceam mai sus, sunt totuși un tip cu destul de mult bun-simț și reușesc să-mi dau seama că un om care mă vede pentru prima dată poate n-ar înțelege exact valoarea emoțională a unui “morții tăi de imbecil” rostit calm, în timp ce stai în spatele unui cetățean care face stânga de pe banda unu și blochează toată intersecția. Iar copiilor, mai ales când nu-s ai tăi, e destul de greu să le explici de ce “fwtu-ți morții mă-tii” nu e întotdeauna ceva foarte rău ce n-ar trebui spus niciodată.

De-aia cred că nu poți să ai încredere în oamenii care nu înjură la volan. Eu, cel puțin, nu am. Ceva trebuie să fie profund defect la un cetățean care petrece mai mult de treizeci de minute pe minunatele noastre drumuri și nu scapă măcar un „băga-mi-aș pwla în drumurile voastre”.

Serios, dacă aș cunoaște vreun individ de genul ăsta m-aș feri de el ca de dracu’. Sunt convins că la un moment dat tensiunea aia acumulată, kilometru după kilometru, tot va trebui să răbufnească pe undeva și în momentul ăla n-aș vrea să fiu în preajma lui. Dar, din fericire, nu cunosc astfel de oameni.

Voi? Cunoașteți?

99 de păreri la “N-am încredere în oamenii care nu înjură la volan

 1. #moridatenplwamea…asta e cea mai uzuală

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 5

  • Și-o zici asa fără cratime? 😛

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 6

 2. Sean Connery înjură?

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 4

  • Nu cred. Că nu conduce în România.

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 5

  • @Gabil, înjură si Sir Sean…cea mai uzuală e aia cu du-te naibii, cum ar zice elena margareta nistor

   Comentariu beton! Thumb up 65 Thumb down 4

  • Ahahahaha!

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 5

 3. N-am întâlnit ciudățenii d-astea până acum, cunoscuții mei sunt foarte creativi la sudălmi, mai ales la volan. Iar Bucureștiul ăla oricum e ceva special. Înjur eu, darămite șoferul. 😁

  Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 5

  • Ah, da, am uitat să precizez că nu cunosc cetățeni care nu înjură la volan, indiferent ce sex ar avea. 😀

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 6

  • Hai că nu e chiar indiferent. Dacă n-au e și mai grav. 😛

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 4

 4. daaa, eu cunosc: partenerul meu de viata 🙂 nu injura si nu se enerveaza la volan. acum mi-e jena si mie sa mai injur cand sunt cu el 🙂
  dar suntem in siguranta: se enerveaza si injura, ca tot omul, cu alte ocazii 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 6

 5. Nu cunosc, toti se manifesta cumva, variantiuni pe aceeasi tema. Haios este ca atunci cand mergem cu kinderii, repertoriul s-a “indulcit”, la soț, iar injuraturile incep cu p…si dupa o pauza iese …papucii tai! 😃😃
  Abia acesta este un exercitiu de creatie de injuraturi.

  Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 5

 6. La mine alea cu morți și pwli sunt light (așa cum zici si tu), cele mai grave sunt: “vedea-te-aș la știri” și “de nu ți-ar muri mulți înainte”. Pe astea două le zic din suflet.
  Și nu, nu cunosc oameni care nu înjură, cel puțin nu români.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 8

  • “Facea-r-ai pana in buricul Pietii Unirii pe 2 roti. Sa ramai cu una-n brate” is my best.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 8

 7. Prefect de acord, procedez aproape la fel ! Și cu toate astea platesc rovigneta an de an ! Baga.mi.as pwla in ideea de cetătean responsabil , degrabă platitor de taxe si impozite !UNORA , le place JAFUL !

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 6

 8. Sa vezi cand ascult cate o melodie pe radio sau pe cd, calumea, si face unu o nefacuta in trafic, ce incep sa injur, ca ma scoate din zen. Am ajuns la concluzia insa deja ca nu ma mai repet in injuraturi.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 6

  • Ah, nici eu. Îmi trebuie un drum până la Arad ca să încep să mă repet.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 7

  • @Mihai. Ce Arad nene, ca pe drum de la Petrosani, asta iarna, cand am fost sa iau masina, pe zapezile alea mari, drum de 12 ore, nu m-am repetat. Cel putin pe valea Jiului am fost slobod rau:))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 6

 9. Uite și tâmpitul asta!!!
  Bă, ești nebun!
  Băgați-va, idioții naibii! Nu vedeți ca e sens unic?
  Cine v-a dat, ma, carnetul de conducere?
  Hai, dai gaz sa văd unde dracu’ te bagi?

  Eu am trei copii și sunt foarte rar singura in mașina așa ca am adaptat cât de cât sa nu traumatizez copiii. Menționez ca îmi place sa conduc și o fac bine, scuzați lipsa de modestie. Am făcut școala de șoferi in München, și cum zice al meu bărbat, sunt mai nemțoaica decât nemții.

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 6

 10. Taică-mio. Toată ziua cu dosu’n maşină (natura jobului), om mai zen la volan nu am văzut. Mă beşteleşte când mai scap câte-un “morții mamii mă-tii de prost care eşti tu prost”, că n-are sens să mă enervez, consum degeaba de energie. I-am explicat că e refulare fără de care mi-ar exploda creierul în trafic. El are toleranță crescută la idioțenii (training din familie – eu, frate-mio şi mama l-am ajutat la imunizarea asta) şi e foarte diplomat.
  Daaar, eram cu el în maşină când l-a înjurat un pieton sinucigaş pentru că l-a claxonat în timp ce tot el a traversat aiurea de era să fie călcat inconştientul, a tras pe dreapta, l-a luat de după ceafă şi i-a tras un picior în cwr (tipul n-a zis nici mâc, s-a cărat în treba lui), apoi s-a suit înapoi la volan dar tot nu a înjurat.

  Comentariu beton! Thumb up 48 Thumb down 4

  • Vezin vezi? Exact ce ziceam, la un moment dat tot răbufnești.

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 7

 11. Uite de ce nu a vrut nevastă-mea să dea pentru carnet. M-a auzit cum îi gratulam pe ceilalți și nu a vrut să suporte același tratament de la alții chiar dacă nu i-ar fi auzit. Repertoriul meu este destul e larg dar încerc sa-l strunesc când am copii în mașină. Nu întotdeauna reușesc.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 6

 12. 🙂 cumva se scuza treaba.
  N-am masina, dar circul cu mijloacele de transport in comun si acolo au inceput sa mi scape pe sub buze cate ceva melodios. Zic doar de morti, pe mame le las in pace….dar mortii….ii mut de la locul lor cand ii pomenesc.
  Pana mai de curand le ziceam in gand, dar cat sa te tina cand vacile raman in usa tramvaiului/autobuzului/metroului parca au urcat in vreo nava extraterestra si ceilalti de asteapta in spatele lor ar trebui feriti si protejati de nenorocirea ce s-ar abate daca s-ar strecura si ei in minutul ala de stationare.
  Ca idee, eu n-am nimic cu oamenii de injura la volan. Am o matusa, cea mai comica fiinta, mica, delicata, cumva nu te ai astepta de la ea sa scoata ceva pe gura, doar panselute si ghiocei. Dar la volan e ca un marinar din ala de-l seaca viata de vlaga, spurcata rau :)))))

  Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 7

 13. N-ai cum să nu înjuri în trafic. Doar dacă nu ai suflet și ești un fel de zombi ca să poți trece peste toate mizeriile ce se întâmplă pe drumurile patriei și să nu scoți macar un “morții mă-tii”.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 6

 14. Ah, ce as mai baga si eu dar ma opreste faptul ca in spate mai intotdeauna se afla copchilul..
  Dar si cand ma nimeresc singura..yuhuu.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 6

 15. am trecut oarecum de faza cu injuratul. acuma , daca te claxonez, incerc sa ma pun in paralel cu tine si te intreb frumos ce ai avut in cap and ai facut asa manevra cretina, iti eplic ca nu ar trebui sa conduci un autobuz cu calatori, un taxi o dupa de marfa si ca sunt slujbe in agricultura care nu presupun carnet.. a, da ,si o muzica linistita, gen Pink Martini, ajuta mult . Problema cu injuratul este ca orice neam prost stie injura, dar nu orice neam prost stie vorbi inteligent si linistit si asta ii enerveaza de moarte

  Mai injur totusi. datorez la fata 500 ron. 10 lei injuratura, asa ca cel putin cu copilul in masina ma abtin, din motive financiare si ca sa nu ii imbogatesc limbajul mai mult decat e necesar. deja il foloseste pe bagamias si nu chiar da bine la scoala unde trece drept copil cuminte si educat.

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 7

 16. Cel mai mult reușesc să mă abţin atunci când este soacra în mașină. Sau atunci când este cea mică. În general îmi “scapă” nu atât în București, unde deja mai mult se stă în trafic, ci, mai degrabă pe drumurile pe care le fac în provincie. Au oamenii de pe acolo un simţ al proprietăţii atât de dezvoltat, că până și celui mai răbdător șofer i se deșcleștează gura. Gen, trec pe unde vor ei, merg cu căruţa pe mijlocul drumului, cei care au mașini ies din curte fără să se asigure ori dau cu spatele fără să îi intereseze că vin alte mașini ce au prioritate. Iar dacă te mănâncă unde să zici ceva, să te ţii. Având număr de București, ţi-o iei și mai grav.
  Apropo, tu înjuri când ai radarul uman lângă tine? Ca al meu face urât de tot dacă scap “binecuvântări”!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 7

 17. Eu n-am încredere în oamenii care nu înjură niciodată! Spunea cineva că “civilizația a apărut odată cu prima înjurătură”. Așa că mie îmi plac oamenii civilizați, prefer oricând un “dă-te-n plm”, decât un pumn în cap!

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 6

  • Pe principiul: de ce dai bă, nu știi să-njuri?

   Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 4

 18. Dacă șofezi în România și nu înjuri, înseamnă că nu ești atent la drum.

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 6

 19. Să nu înjuri când ești la volan e ca si când ai mirosi un trandafir cu masca de gaze pe față. Ca si cand ai bea bere fără alcool. Ca și când ai asculta filme porno la radio….Să continui?

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 5

  • Da, te rog. Sunt curioasă cât de lungă e lista. 😂

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 5

  • Poate citesc pe aici și persoane fără drept de vot…. 😉

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 5

  • @VictorR, nicio șansă. Ăia fără drept de vot sunt ocupați cu vlogurile.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 6

  • @Victore, păi ce facem aici, campanie electorală?
   – Vreți drumuri bune, locuri de parcare suficiente, trafic normal și aer numa’ bun de respirat?
   – Daaa.
   – N-avem.

   Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 5

 20. Încredere?! Volan? Mie nu-mi plac oamenii care nu înjură absolut deloc. Ăia cu: mă supăr, să știi. Sau: m-am supărat pe tine.
  Botoși ei așa, supărăcioși cum ar veni.
  Nuș’ cum pwla mea poți să trăiești fără să înjuri.
  Dar dacă vorbim strict de condus, eu n-am carnet, așa că stau mereu în dreapta și îmi asez corpul astfel încât degetele să-mi pice fix pe butonul de deschidere a geamului. Când suntem la drum lung, gen o autostradă ceva, și se întâmplă o situație d-asta care îi enervează pe șoferi în general, fii-miu urlă din spate: tata, stai cu mâinile pe volan că scoate mama mâna pe geam. Sau capu’. Sunt mai participant la trafic, decât orice participant. La trafic.

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 6

  • Măcar te anunță omul că se supără, @Eleno, are o reacție, cum ar veni. Preferata mea e aia cu “vai, ce urât”, nu știu dacă am auzit ceva mai plat de-atât.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 4

  • @didino, mă doare-n măciucă dacă se supără😂😂.
   Mai plat de atât sunt persoanele care se înroșesc în obrăjori și-și pun mâna la gură.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 5

  • Fugi, mă, că nu există așa ceva. Vorbim de persoane majore, da? 😂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 4

  • @elena: +1 pentru “cum pwla mea” 😄

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 4

  • @Tony, 😜.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 4

  • Majori, @Didino.
   Am de vreo două săptămâni o colegă nouă. Douăjdeani. Blondă, ochi albaștrii, mi-a plăcut de ea de la interviu pentru că emană căldură. Calmă așa. Chiar e mișto fata.
   La prima ședință am crezut că-i ia foc fața când m-am dezlănțuit.

   Zilele trecute eram cu ea la casă și îi zic: strigă-l pe Carbon ca să-l ajute pe client. Și strigă…carbon. jur că abia am auzit-o eu care eram lângă ea. Într-un spațiu de vreo 1000 de mp ăla n-avea nicio șansă s-o audă. I-am arătat eu cum se strigă la un coleg când tre’ să ajute clientul.
   I s-a lipit părul de pereți. Iar gene nu mai are.

   Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 4

  • Aaa… stai, mă, @Eleno, e nouă. Iar tu ești așeaaa, mai intensă. 🤣🤣🤣 Am nițică treabă, da-ți povestesc eu mai târziu ce surpriză am avut acu’ câțiva ani cu colega noastră cea calmă și diafană.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 5

  • @Eleno, să ne-nțelegem, nu insinuez nimic și sunt convinsă că e mișto fătuca voastră, doar mi-ai adus aminte de colega cea delicată pe care nu numai că n-am auzit-o spunând ceva aiurea vreodată, în doi ani, dar era un fel de bibelou veșnic senin și zâmbitor.

   S-a belit un proiect din cauza unui coleg, a ieșit tămbălău mare cu clientul, iar asta, cât se poate de calmă, intră în cantină și îi înfige omului un pix în sendvișul pe care-l avea sub nas, pe masă. Noi eram șocați, cu dumicații blocați sub fălci, aia a plecat la fel cum venise. A justificat la HR că s-a enervat. 😂
   Io-mi bag picioarele în calmul exagerat al unora, mie mi-e frică, femeia aia ne-a dat coșmaruri pentru multă vreme.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 3

 21. Preferata mea, speciala pentru pietonii :
  ” Fă/Bă! asta calcă nu f*te!”, învăţată de la tata prin anii ’80……
  Acu’ injur doar sa nu pierd exercitiul, ca sigur ma intorc acasa, la un moment dat.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 12

  • Vezi ca “asta calca, nu fwte” are o replica tare -si-am auzit-o de la o tipa: “da’ ia mwie” 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 4

  • asa e :), ia muwa in grila de la radiator 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 3

 22. Ce măcel, au intrat pudibonzii şi dau cu roşii.

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 6

  • Nici pomeneală. Sunt haterii mei fideli care dau cu roșii în orice mișcă.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 4

 23. Noua actualizare a WAZE aduce un element revoluționar. Ca să nu te mai chinui tu, aplicația accesează microfonul și ascultă. Astfel, cu cât înjuri mai mult , aplicația marchează drumul ca fiind nasol.

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 4

 24. Recunosc ca si mie imi mai scapa. Este ok cu sora-mea , dar cu mama ma simt naspa. Mai ales ca expreia este “Sa te f*** in gura, sa te f***!”
  Am un prieten care incearca sa se lase de injurat deoarece a zis ca atunci cand injuri si ai geamurile inchise la masina, nu rezolvi nimic. Asa ca mai bine deschideti geamurile , daca aveti si curaj 🙂 . Eu nu am tot timpul.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 4

 25. Mama a ținut foarte mult să vorbim frumos, elegant…..nici nu putea fi vorba de înjurături. I-a cam ieșit. A educat trei doamne ce-am devenit eu și surorile mele.
  Dar a venit ceasu’ rău și s-a urcat în mașină cu mine la volan. Și de unde vorbea ea încântată de minunatul nostru oraș a tăcut brusc după ce am tras eu o înjurătură de-aia cu gura plină de până și eu m-am înroșit de rușine. 😛
  Nu cunosc pe nimeni care nu înjură în trafic. Că tata n-are permis auto.

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 5

 26. Eu am remarcat o stilizare, în timp, a repertoriului meu de înjurături (nu doar la volan), deși patosul mi-a rămas la același nivel: “Mișcă-te în decedații distinsei doamne mă-ta!” Cetățeanul căruia i-am adresat ultima oară replica asta (prin geamul deschis) a rămas cu gura căscată, la propriu :)))

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 5

  • :))))))))) Corect!
   Ortacii secui de la mina Petrila m-or învăţat dichisul cu înjurăturile care te fac să scoţi carneţelul să notezi, asta dacă nu te-ai blocat la faza de înţelegere a mesajului.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 4

 27. Eu fac cursuri de anger management la volan. Încerc să nu înjur deloc (nu îmi iese mereu), dar încerc. Deja cunosc destule tipologii și evit să mai înjur, căci nervii nu sunt buni. Și nici cu pumnii nu dau bine…Și da, încerc să îi fac să își dea seama de eventualele greșeli, eventual cu flash-uri. Evit pe cât posibil claxonul…și nu, nu sunt ardelean și sunt și berbec. Și acasă nu am pe cine mă descărca ! 🙂
  Pentru că nu îmi face bine mie, de asta, nu pentru că oamenii merită o șansă…unii merită!

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 5

  • Berbec și eu. Vai de mine, uneori fac implozie. Ma străduiesc, totuși, să nu mă mai enervez, acasă nu am nici eu pe cine/cum să mă decompensez 😋.
   Deși ardeleancă, prea puțin imi iese asta cu calmul la volan.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 4

 28. Vezi pe zoso.ro unde înjurăturile apar și în text mult după ce clipul a fost editat așa că nu vreau să mă gândesc la reacția când se întâmplă totul live.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 2 Thumb down 5

  • Zoso e genul de șofer care, într-o țară civilizată, cu camere de luat vederi și poliție rutieră existentă, ar fi pieton pe termen nelimitat. La noi, e formator de opinie pe teme rutiere și dă lecții de condus.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 4

 29. dragii moșului, eu nu mai conduc de vreo 4 ani
  și când conduceam mă abțineam să înjur
  bine, conduceam rar prin bucurești și traficu nu era ca acum
  eu sunt adeptu CLAXONULUI
  ÎI CLAXONAM PE MOCOFANII DIN TRAFIC PÂNĂ ÎN PÂNZELE ALBE
  mie îmi reproșau cei cu care eram în mașină că ascult muzica tare și claxonez mult
  de asta a lăsat Alah claxonu bitonal, să claxonăm la greu

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 11

 30. Hai că-ți stric statistica: mă cunoști (cît de cît) și nu înjur. Și doar la chestii grave rău blestem direct. În gînd.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 6

  • Știi cum e cu excepțiile. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 4

 31. Asta cu înjurăturile în trafic este deja nivelul beginner. În traficul din București, mă refer. Pe modul semi-pro ții tot timpul o mână pe levier, una pe volan și una scoasă pe geam ca să arăți “degetul înjurător”, vorba lu’ fi-miu cel mare.
  Până să se urce la volan și să conducă zilnic, nici nu știam că nevastă-mea știe să înjure. 🤣În urma unor plângeri primite de la grădinița celui mic, plângeri legate de un anumit limbaj colorat pe care al doilea moștenitor al familiei îl folosește destul de des, am ajuns la concluzia că trebuie să mai temperăm un pic pilotul oficial al familiei (cum am mai zis p-aici, eu conduc rar, doar de nevoie, fiindcă am talpa grea și probleme cu nervii 😜) .
  E greu de temperat, fiindcă, profitând de faptul că e femeie, toți mârlanii îi fac mizerii în trafic. Câteodată, unii dintre ei au surpriza să constate că eu sunt în dreapta și atunci parcă se jenează un pic și o lasă mai moale. Cel mai mult mă distrează când vreunul mai tupeist se dă jos din mașină și vine s-o apostrofeze. Și se oprește brusc când mă vede ieșind din mașină din dreapta cu o figură care promite o vizită urgentă la dentist sau ortoped. Culmea este că e genul de persoană care nu încalcă absolut niciodată regulile de circulație (spre disperarea mea, bineînțeles🤣). Nu are nicio amendă în vreo 13 ani de condus, din care ultimii 4 condus intens prin București și prin țară. Dar, na!, dacă conduci corect ești luat de prost la noi.

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 4

  • Când sunteți cu piticii în mașină cum se rezolvă… ăăă… conflictele?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 5

  • La fel. Nu mă feresc. Asta e lumea în care ei trăiesc (încă). Ce rezolv dacă îi țin în clopot de sticlă? Unul chiar a avut tupeul să-mi reproșeze că ce educație le fac. Asta după ce o înjurase pe nevastă-mea că de ce nu se mișcă mai repede ca să iasă el cu mașina pe poarta casei. Și-au îmbogățit instant piticii colecțoa de înjurături, după ce i-am explicat elaborat țăranului că le fac ce educație vrea pwla mea.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 4

  • Ahahahahaaaaaaaaaa.
   Da, și fie-mea a învățat de la vârste fragede diferența dintre “futu-ți morții mă-tii de țăran” și “hai, coaie, mai repede”. 😀

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 5

 32. Nu cred ca e de la trafic sau de la starea drumurilor apetitul asta al nostru ptr injuraturi si nerabdarea in general.Anglia….tara cu strazi,autostrazi poi injur de cum intru in masina.Baga mi as piciorul in limitele voastre de viteza,in plm iar fac 2 ore pe 50 de km ,D zeul mamei voastre ca azi plecarati toti la drum si urcara toti mosii si babele la volan,app nici eu nu s vreo tinerica la cei 55.Ma enervez si la cozile de la casierie cand fac cumparaturile ca mai mereu tipa de la casa intra in discutii interminabile cu careva care mai si are caruciorul plin.Englezii nu au treaba….calmi,rabdatori,nu tipa,nu claxoneaza ,nu injura dar mihai are dreptate nu stii cand rabufnesc

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 4

 33. Am încredere maximă in soția mea! Ea fiind cea care îl duce la școală pe juniorul familiei, l-a învățat și pe el câteva rugăciuni 🙂

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 4

 34. Pentru mine există două tipuri de înjurat în trafic: cel în care destinatarul vede că este înjurat și cel în care nu. Primul tip nu-l mai practic atât din dorință de autoconservare, cât și din cea de netraumatizare a celor din jur mai slabi de înger, iar de cel de-al doilea m-am lăsat în timp, că nu-mi folosea la nimic, nici măcar la consumul de energie negativă. Dimpotrivă, mă încărcam și mai mult. Acum, dacă îmi permite contextul, prefer să dialoghez omenește cu cei care fac nefăcute, sau să folosesc situațiile ca studii de caz pentru educația rutieră a celor mici, dacă sunt cu mine în mașină. În restul situațiilor, rămân fidelă crezului meu (un picuț dus la extrem, știu), că o parte dintre participanții la trafic sunt criminali, iar cealaltă sinucigași. Așa că pentru a ajunge din puncul A în punctul B folosesc fluent un întreg arsenal de cunoștințe și abilități prin care să ajung teafără și nevătămată la destinație (la fel ca și cei cu care mă intersectez pe drum), dar și cu o stare de spirit nenegativă în mod autentic.
  Nu la fel de simplu este când nu mă aflu eu la volan, dar asta este altă discuție.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 4

 35. Nu înjur la volan.
  Și nici nu ofer lecții (cu vorba, fapta, claxonul sau flashurile) de educație rutieră celor care greșesc.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 5

  • Tu n-ai carnet, Drace, este?

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 5

  • @Elena, fix asta îl întrebam și io. :))))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 5

  • Atâta neîncredere… :ălatrist:

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 4

 36. Una din favoritele mele: plimba-mi-aș coaiele, pe coliva mă-tii, din bomboană în bomboană!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 5

  • … și din dinte-n dinte până-n măseaua de minte 😜

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 3

 37. Să şofezi şi să nu înjuri e ca şi urinatul fără acompaniamentul unei flatulaţii monstruoase sau ca nunta fără lăutari!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 5

 38. Vai mama cata dreptate ai… Este atat de relaxanta o injuratura buna la momentul potrivit. De asta ajun eu de la munca super zen. Si cu kinderii nu-i bai, ca inventivitatea romanului n-are limite si nici de sinonime nu ducem lipsa. Eu incerc sa ma invat de acum cu cepe, castraveti, pisicisi alte vietati pentru cand o incepe kinderu sa percuteze.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 4

 39. cum sa nu-njuri la volan?
  e ca si cum n-ai raspunde la “buna ziua!”

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 5

 40. Sunt un tip extrem de permisiv şi cu o gură bogată care reuşeşte să mă detensioneze de obicei.
  Cei care mă ştiu bine cunosc şi faptul că pot fi periculos doar dacă se petrece ceva ce-ar provoca orişicui proteste vehemente şi eu tac, nu reacţionez.
  Violenţii adevăraţi nu “claxonează”.
  Deci DA!, ai instinct bun.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 4

 41. Nu injur si nu il inteleg pe ,,al meu” cand injura in trafic (in restul convietuirii noastre nu injura). Injuratura din trafic spusa de el o aud doar eu, tot eu o incarc pe hard, soferul vinovat nu simte incarcatura emotionala aruncata cu putere penca nu are cum sa auda . Nu injur nici cand conduc eu , sotul meu se uita socat la mine la cate o facuta prin trafic si enervat pentru ca nu reactionez verbal, strecoara mana prin volanul pe care il manevrez, macar un claxon sa ii traga vinovatului daca nevasta-sa nu reactioneaza, chestie care imi provoaca hohote de râs . O singura data am slobozit un ,,in chiz** matii” cand fiind pieton in traversare pe trecere (pe verdele meu), cu copilul de mana, s-a trezit un TIR-ist sa claxoneze fix in momentul in care eram langa botul masinii lui oprite la semafor(omul se plictisea, asa ca testa reactia pietonilor). Am spus cu ,,chi” pt ca nu mereu pot fi o ,,doamna ce pwla mea ”.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 5

 42. Normele rutiere stabilesc ca savarsirea de catre conducatorii de vehicule sau pasagerii acestora de gesturi obscene, proferarea de injurii, adresarea de expresii jignitoare sau vulgare participantilor la trafic constituie contraventie si se pedepseste cu amenda din clasa a IV de sanctiuni, respectiv cu o suma cuprinsa intre 945 si 2100 de lei +bătaie.

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 4

  • @Shoric ai uitat să precizezi că perioada de suspendare a permisului care este de 90 de zile. Și dacă după ce l-ai recuperat mai comiți o abatere din aceeași categorie pe lângă cele 90 de zile se mai adaugă un cuantum de 30 de zile.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 3

 43. Dar în oamenii de lângă șofer (co-șofer, cum ar veni) care nu înjură pe ceilalți “participanți la trafic” ai încredere? Eu sunt în această categorie. Dar nu înjur de fel, pe nimeni, niciodată. E adevărat că nu garantez că aș fi întreagă la “căpuț”, ca să te citez. Și da, am niște refulări de cred că aș speria pe mulți șoferi dacă le-ar auzi exprimate liber și democratic și șoferistic. Mai ales în sensul giratoriu unde prioritatea e de stânga. Ce de aș mai spune……

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 4

  • Am uitat. Soțul nu înjură când e cu noi, adică eu și copila. Când e singur nu-l aud.🤣🤣🤣

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 4

 44. Dupa o tinereţe zbuciumată în trafic, cu pisici şi alte p….. pentru ceilalţi, acum, după 40 ani, am învăţat să primesc plăcere de la condus prin oraş. Se baga unul, lasa-l dom-le, unde crezi că va ajunge? Nu este atent? Un mic semnal, aşa de avertizare.
  Viaţa este prea scurta şi sunt multe plăceri, care aşteaptă să fie savurate, încât să-ţi pierzi nervii cu toţi nebunii din jurul tău.
  Şi, apropo, dacă te vei întâlni cu mine prin trafic, sa nu-ţi fie frică.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 4

 45. Eu chiar stiu pe cineva care nu injura/urla la volan.
  My-ex.
  si crede-ma, era foarte confortabil si placut pentru mine, care eram mereu de-a dreapta…

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 4

 46. Doamne-fereste-ma! Pana azi ,nu injuram la volan..Abia acum vad ca am pierdut timpu cu calmu meu de ardelean…Da, am texte amu, multam fain tuturor..Aia cu bilutele tavalite prin coliva…Salivez tot deja..Numa ca nu prea ma enerveaza nimeni, toti cu calmu Ficusului -presedinte in sange..vad io, ma descarc pe primul mai scund ca mine…si cu mai putini cai sub capota, ceea ce va fi mai greu…La mine, dimineata, ascult niste nebuni la radio in masina, Exarhu si gasca, aud numa bule de spumant, abia conduc de lacrimi..N-ai cum sa ma enervezi…

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 5

 47. De fiecare data cand revin pe plaiuri mioritice, ma tine zenul fix pana la primul drum spre Bucuresti. Adica in prima zi. Acum parca este si mai groaznic traficul. Injur din dragoste pt trafic, plus ca intru cat mai bine in peisaj.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 4

 48. Oare vor exista cândva, cumva, undeva mașini zburătoare? Să nu mai fie trafic pe pământ ci în aer. Ingineri din toate țările, uniți-vă!
  Zilele trecute am fost înjurabilă. Pur și simplu am țâșnit dintr-un rond cu lavandă aflat la intersecția a trei străzi. M-am uitat eu așa în linii mari, nu se auzea nimic, drept e că ascultam muzică și am dat să traversez. Din pământ din iarbă verde a apărut de undeva din dreapta o mașină în viteză. Reflexe perfecte a avut omul în ultima fracțiune de secundă! Clar că nu mă văzuse. Și pentru că se uita în telefon. Am făcut un sondaj ochiometric: cam jumătate dintre șoferi se uită în telefon și chiar scriu când conduc. Periculos foarte!
  În fine…m-a evitat la limită, apoi s-a oprit. Eram speriați amândoi dar înjurabila eram eu. Nu m-a înjurat.
  Mă las de cules lavandă! Anul acesta.

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

 49. Scap și eu înjurături, dar doar când conduc în România. Pe afară mă adaptez la stilul lor de condus. Cel mai mult prin străinătate am condus în Olanda în cei doi an pe care i-am petrecut acolo. Am rămas șocat când, într-un sătuc, primul la semafor fiind, cu ochii în telefon am uitat să plec când s-a făcut verde… și bineînțeles că am mai stat acolo încă un ciclu de semafor. În spatele meu erau deja vreo 10 mașini. Bă nene unu nu a claxonat. Am zis că dacă ei pot fi calmi… pot și eu. Cât am stat acolo eram nr. 1 la calmitate… cum am ajuns acasă… m-am transformat la loc în 5 minute de când am plecat de pe loc. Numai nebuni prin Romania, care mai de care să ajungă mai repede, mers pe interzis. Doar în Rusia am mai văzut chestiile care se întâmplă în România când ești la volan… șicane, mers pe marginea drumului ca să ocolească coloana, flash-uri, oprit pe avarii în mijlocul drumului etc.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 4

  • Ceea ce spui ca sa intamplat in Olanda am vazut prin 2005-06 daca bine imi amintesc in Italia, nimeni nu a claxonat cat 2 povesteau la semafor si au uitat sa porneasca, coloana ramanand inca un ciclu la semafor, soferul nostru spunea ca poate cei 2 au ceva important de povestit si trebuie lasati sa isi termine povestea, nu am inteles daca a fost o ironie sau nu, cert e ca nimeni nu a claxonat la ei, intamplarea sa petrecut in Bergamo
   Ce spui tu ca se intampla in Rusia se intampla si in KSA, e la ordinea zilei sa depasesti pe banda de urgenta sau condus la intimidare

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 3

 50. Eu Bucurestean sadea m-a dus soarta sa lucrez 2 ani in Moldova mai precis la Roman.
  E un oras care in 5 minute il parcurgi de la un capat la altul mergand absolut regulamentar.
  Eu parcurgeam jumatate de oras intr-un minut. “Crosetam” in stil Bucuresti cele doua, trei, maxim 5 masini ce imi stateau in cale apoi aterizam la birou.
  S-a intamplat sa fiu prezent la o intalnire la “un spritz” cu popa (episcop sau asa ceva), primarul, seful de gara si altii care m-au compatimit sincer ca am un job dificil daca trebuie sa alerg zi de zi cu asa viteza spre birou si sa nu pot merge cu 30 la ora ca ei si sa salut politicos cu capul pe toata lumea de la sosea, de la Tanta florareasa pana la primar.
  Am inteles mesajul si jur ca m-am intrebat :”unde si de ce alerg” ?
  Intelepciunea si linistea locului m-a lovit in moalele capului de bucurestean setat din nastere pe “mod iepure”.

  Dar surpriza, odata la doua saptamani veneam acasa in Bucuresti in weekend.

  Dupa ce de doua ori in Afumati si Voluntari era sa fiu facut pachet odata de un bemweist si a doua oara de un audist am inteles ca trebuie sa schimb stilul de condus dupa regiune.Aici prize scurte de la 0 la 100 in cat putea masina, semnalul e inutil cand crosetezi si injuraturi in ritmul si la tonalitatea claxonului.

  Gestionarul care ma insotea si care acum este preot la Sirnea undeva langa Bran imi spunea : ” domnule dupa ce treceti de Afumati spre Bucuresti, va transformati intr-un diavol de-a intregul : conduceti agresiv si ar trebui inmultite cu 1000 mataniile pentru limbaj”

  eu ii raspundeam mereu :”da Edi dar intre un diavol viu si un inger mort in accident de masina il prefer mereu pe primul”

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 4

 51. Jumatetea mea injura si pe scaunul pasagerului uneori intrebandu-ma cum de sunt asa calm(uneori sunt calm, rabdator si iertator, dar uneori) cand trece pe scaunul care accentueaza injuraturile incerc doar sa o temperez, sunt poate mai calm si iertator cu uni gandindu-ma la faptul ca nici eu nu sunt tocmai un exemplu de perfectiune in trafic, nu am condus in capitala insa conduc de cativa ani buni in ksa, unde pana nu demult puterea motoarelor faceau legea pe autostrada, iau mai temperat nitel pt ca au impanzit cu, camere, asta pana le invata locatia camerelor 😀

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 3

 52. Duamne cât mă bucur că-s om de încredere 😉
  Înjur, în jur, mă jur 😜. Am învățat în București să îmi exprim liber emoțiile. Mă cenzurez uneori, c-așa-i frumos. Favoritele folosite sunt : Trăiți-ar măta-n perfuzii și dacă dau pe tine umplu strada de kkt, hapciupaliticule😉

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 3

  • Du-te, bă, că tu nu înjuri. 😛

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 4

  • Înjuratul ca exprimare liberă a emoțiilor și cenzura în slujba frumosului. Superb. 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 4

 53. Am înjurat și-n România, înjur și-n Austria, dar numai pe autostradă. Urăsc la sânge imbecilii cu mașini puternice care stau pe banda de depășire fixați la 140 km/h când au alte 2 benzi disponibile pentru a face asta. Atunci le iau morții, răniții și familia “la puricat”. Fără să mă repet. 🤣

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 3

 54. Eu am darul de a lua ad literam înjurăturile, drept pentru care nu strig niciodată nimănui in trafic acțiuni sexuale pe care n-am nici cea mai vagă intenție să le prestez lui, mă-sii sau altor rude. Nici nu invoc părți anatomice pe care nu le am. Dacă mă enervează unii la volan, le strig chestii pe care chiar le cred: “Cretinule, boule, dobitocule.” Preferatele mele “Cocalar prost / Pițipoancă proastă.” Deci destul de light față de ce am văzut mai sus 🙂 Da’ e ok, cu siguranță si eu i-am supărat pe unii in trafic, ne-am insultat si-am mers mai departe, nu e motiv de istericale. Trebuie să fiu extra mega super nervoasă ca să urlu obscenități și traficul nu mă aduce la halul ăla de nervi.
  Pe de altă parte, eu stau într-un oraș cu trafic relativ pașnic. De ex. foarte rar se întâmplă să te claxoneze cineva la semafor și aia doar după secunde bune. Sau deloc că tot pleci până la urmă, doar nu te muți în intersecție.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 3

 55. Buna mea prietena, al carui sot considera ca este inacceptabil pentru o doamna sa injure, ii poveste acestuia, dupa un drum Pipera – Drumul Taberei, cum “bomboana de pe coliva” fusese un domn care “i-a taiat fata” ei si celorlalte 2 benzi.
  El: “si tu ce ai facut ?”
  Ea: “am avut o discutie cu el”
  El: “discutie?!?!”
  Ea: “da, discutie….in care a fost implicată si familia mea si familia lui”
  😂😂😂

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 3

 56. Injur si de pe bicicleta de i-a dracu pe toti soferii :))) Mi-am luat o bicla bengoasa rau de tot de pe https://www.bikexcs.ro/ ,sunt doar bicle profi acolo, si astia cu golfurile lor mai sa se bage in mine. pai cum nu-i injuri?

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 3

 57. Am vazut un singur sofer ce nu injura: cumnatul meu! Comunica in trafic, povesteste cu cei care gresesc, dar nu injura.
  Eu, insa…Injur, cum sa nu? Mi-a lasat tata o „mostenire” colorata, pe care eu am imbogatit-o.
  Si cum mama ma insoteste cam de fiecare data la drum, termin sesiunea de injurat cu un ‘iarta-ma, mai mama!”.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.