A sosit timpul să plătiți pe cineva să vă facă PR. Iar dacă aveți deja, a venit vremea să-l dați afară și să angajați pe altcineva, a venit vremea să luați un om capabil să vă spună în față: ”Dacă publicați fotografia asta, eu îmi dau demisia”. Și-o să vă explic imediat de ce.

Pentru că oamenii obișnuiți, oamenii ale căror voturi vă interesează, vor să se asocieze cu cei puternici. Iar dumneavoastră ați postat o poză în care apăreți alături de nimeni în drum și v-ați mai și lăudat cu ea. Cam câtă putere credeți că transmite isprava asta?

L-am căutat pe cetățeanul din poză pe wikipedia și nu există. Pe wikipedia, înțelegeți? Unde există până și Nicolae Mitea, fost la Dinamo, domnule Barna. Nu poți să postezi în spațiul public virtual o poză cu cineva care nu există nici măcar pe wikipedia și să te mai și lauzi cu asta. E ca și cum v-ați lăuda că vă duceți la tratative la Guvern, iar ăia v-o trimit la negocieri pe tanti Mimi de la Registratură. Și-acum vă mirați că se face mișto de dumneavoastră?

Ați mai făcut o gafă cu ajutorul căreia aproape ați reușit să intrați în folclor: vestita „dacă eram eu președinte”. O să ridicați din umeri și-o să-mi spuneți că nu e nicio gafă și că până la urmă doar v-a adus mai multă popularitate. Well, popularitatea e bună, ajută, dar nu când o obții pentru că te ia lumea la preț de matineu. Știți, Bulă a fost cândva cel mai popular personaj imaginar al acestei țări, dar vă dau în scris că Bulă n-ar fi ajuns niciodată președinte. Pentru că, după cum vă ziceam, oamenii vor să se asocieze cu cei puternici.

Dar ce vă tot explic eu aici, dumeavoastră aveți cel mai bun exemplu în partid: pe Nicușor Dan. Știți de ce n-a câștigat niciodată nimic, în politică, Nicușor Dan? Pentru că are atitudinea aia de profesor de matematică din Tecuci, încă trist că n-a acceptat o ofertă să plece în State, pe când era student, și-a rămas aici să facă meditații pe doi lei. De-aia n-a câștigat, domnule Barna, pentru că oamenii vor să se asocieze cu cei puternici, iar Nicușor (no offence, că mi-e simpatic) inspiră orice, numai forță și putere nu.

Angajați pe cineva care știe să facă PR, domnule Barna, altfel, cu gafe de genul ăsta o să pierdeți tot capitalul de imagine pe care l-ați acumulat înainte de alegerile europarlamentare și imediat după. Dacă nu cumva l-ați pierdut deja.

Uite, deși mai e mai mult de o lună până la alegerile prezidențiale, sunt în stare să pun un pariu cu domnia voastră. Pariez că doamna Viorica o să strângă mai multe voturi decât candidatul Dan Barna. Dacă pierd pariul, fac campanie electorală pro USR, gratis, pentru alegerile parlamentare din 2020, pe tot parcursul anului viitor. Dar dacă pierdeți dumneavoastră, mă angajați consultant de imagine la partid? N-oi fi eu cel mai bun, dar măcar v-aș putea spune în față: ”Nu mai postați tâmpenii, că râde jumătate de internet de dumneavoastră, în timp ce cealaltă jumătate se abține din bun-simț”.

Ce ziceți, vă ține?

sursa foto: wall-ul domnului Barna