7,452 cititori

Violul la care ai consimțit și care ți-a plăcut

LE

Hai c-a făcut altcineva petiția. O găsiți aici.

Se numește Vasile Răducă și este este prodecanul Facultății de Teologie și secretar al Comisiei de Bioetică a Patriarhiei Române. Mi-ar plăcea tare mult să pot spune că era. De ce? Pai ia să vedem ce-a putut scoate pe gură sfinția sa într-o emisiune radio. Luați de aici:

“Vă rog să rețineți, sunt rarisime cazurile când violul se soldează cu graviditate. Când se soldează cu graviditate, sunt mai multe cauze: fie că este vorba de un viol la care ai consimțit și care ți-a plăcut să se repete, fie că te-ai găsit în imposibilitatea de a face de așa manieră încât celulele germinale care sunt pe punctul de a se întâlni, să se și întâlnească și să fie fertilizat oul.”

Ați înteles, da? Viol la care ai CONSIMȚIT ȘI CARE ȚI-A PLĂCUT. Omul nici măcar nu întelege că însuși termenul de “viol” respinge noțiunea de “consimțit”.

De-aia mi-ar plăcea să pot spune că era prodecanul Facultății de Teologie. Pentru că omul ăsta nu are ce să caute în preajma unor copii și cu atât mai mult nu ar trebui să aibă voie să le predea ceva, orice.

Poate-i răspund aici câteva dintre zecile de mii de femei violate sau asupra cărora a avut loc vreo tentativă de viol, ca să-i explice sfinției sale câtă vreme le-a luat să se vindece după așa ceva sau după cât timp au putut să doarmă din nou noaptea.

FMM

P.S. N-am făcut în viata mea o petiție online, dar acum chiar îmi vine să fac.

69 de păreri la “Violul la care ai consimțit și care ți-a plăcut

 1. Mi-e sila de dobitocul asta. Am avut noroc sa nu mi se întâmple nenorocirea asta, dar au atentat vreo doi și nu o sa uit fazele respective niciodată. Pe unul L-a bătut taica-meu mar, pecelalalt L-am bătut eu. Chiar dacă am scăpat, tot m-a afectat și mi-a fost teama pentru siguranța mea mult timp.
  Îmi este greu sa explic ceva ce ar trebui sa fie la mintea cocosului. Poate după ce ma calmez (căci a atins coarda sensibilă), o sa explic.

  Comentariu beton! Thumb up 67 Thumb down 6

  • Chiar te rog. Dacă poți.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 6

 2. de obicei popilor le plac băieții adolescenți, sunt pedofili și poponari

  nu numai nemernicu ăsta ar trebui dat afară și bătut până se cacă pe el, ci toți sinecuriștii din facultățile de teologie care freacă menta pe bani publici

  #MuieBor

  Comentariu beton! Thumb up 49 Thumb down 10

 3. Nu ai ce sa comentezi AKA speachless. Inca unul care dovedeste ca ne tragem din maimuță.😏

  Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 8

  • E o insulta la adresa maimutelor. Ele nu comit violuri!

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 3

 4. Ăsta e un caz clasic de creier plecat în vacanță fără om. Și omul a rămas în urmă să debiteze tâmpenii.

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 6

 5. Bine, el nu înțelege multe din ce debitează.
  ”care ți-a plăcut să se repete” – altfel spus, dacă îți place, rămâi gravidă, dacă nu-ți place, nu. Adică ne-plăcerea ar putea fi un bun anticoncepțional – atât de simplu!

  ”fie că te-ai găsit în imposibilitatea de a face de așa manieră încât celulele germinale care sunt pe punctul de a se întâlni…” – ăsta-i cu capul rău de tot. O femeie când e violată se gândește fix cum să țopăie ca să deturneze celulele alea. Și iarăși, țopăitul e o rezolvare?

  Comentariu beton! Thumb up 50 Thumb down 6

 6. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 7 Thumb down 16

  • „Din datele furnizate de Poliţia Română, pentru 2017, avem o cifră de peste 500 de cazuri de viol care au fost semnalate, anchetate şi cercetate şi, evident, sancţionate. Până la această dată, cifrele nu sunt finalizate, dar ne situăm undeva la 450 de cazuri. Numai că trebuie avut în vedere următorul aspect. Un procent semnificativ, dacă luăm în ansamblu fenomenul violenţei, care după unele statistici se situiează undeva la 70%, fie că vorbim de violenţa domestică, fie ca vorbim de violenţa sexuală, nu declară statutul de victimă. Prin urmare, aceste cifre se rezumă numai la cazurile care sunt raportate, care ajung în atenţia Poliţiei şi cazuri finalizate cu pedepsirea agresorilor.”
   https://www.rri.ro/ro_ro/centru_pilot_de_criza_pentru_situatiile_de_viol-2591710

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 3

  • Boss, tu ai impresia că sunt violate în România doar femeile care ajung parte dintr-un dosar? Ești naiv.

   Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 4

  • Iar ce spune @cami e doar pe 2017.

   Ar trebui să fie la mintea oricărui naiv că de Revelion nu se prescriu violurile…

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

  • @Laura, de parcă ar conta că sunt zeci de mii sau cinșpe.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 5

 7. Am văzut știrea de câteva ore, m-am îngrozit, am dat furie, am comentat la o postare și am trecut peste.

  Acum, că i-am văzut chipul, ochii pe care nu am cum să-i uit niciodată m-a tăiat efectiv privirea lui. Ți-am scris rapid pe FB: ”să nu-mi spui că a fost preot la Biserica Krețulescu de la Sala Palatului!” am apăsat enter, am mai deschis un tab și google.

  ”În anul 1990 devine asistent universitar la Catedra de Omiletică din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din București și tot în același an este hirotonit preot pentru Biserica Kretzulescu din București, unde slujește și astăzi.”

  Acest individ mi-a fost duhovnic câțiva ani. Stăteam în zona Sălii Palatului, biserica îmi era la îndemână, dar oricum veneam la ea de câțiva ani, cu mult înainte de a mă muta în zonă. Am fost o creștin-ortodoxă practicantă până în clipa la ultima mea spovedanie în fașa acestui nemernic. Eu m-am dus cu sufletul deschis, mi-am spus durerea, ce avea să urmeze nu aveam cum să anticipez. Eram o copilă cu credința în suflet, cu încredere în biserică și în reprezentanții ei.

  Nu doar că nu mi-a dat dezlegare la împărtășanie, felul în care m-a pus la zic, canoanele pe care mi le-a dat de făcut, modul în care m-a făcut să mă simnt ultimul om, deși nu încălcasem nici o lege creștină sau a statului român, aveam însă păcatul naivității că la duhovnic te poți duce să spui tot ce ai pe suflet, toate m-au îndepărtat ani de zile de biserică, la propriu, nu am mai trecut efectiv pragul nici unei biserii o perioadă mare de timp.

  Timid, pe măsură ce am început să plec din țară m-am regăsit treptat în bisericile de afară, acolo unde mă puteam ruga în voie, fără ca nimeni să mă judece, să mă infiereze, să mă crucifice pentru păcate închipuite.

  Înainte de a mă muta aveam să aflu că acest individ a încălcat taina spovedaniei, m-am trezit că vecina mea, la care mă mai duceam uneori să-i mai țin companie sau să-i mai duc ce mai avea nevoie, aceasta fiind imobilizată în apartament, se deplasa foarte greu cu ajutorul unui cadru mobil, m-am trezit într-o zi că mă ia biata femeie în brațe și mă compătimește pentru ce-i povestise preotul despre mine.

  Pe wikipedia scrie că acest individ slujește din 1990, eu am interacționat cu el prima oară acum 2 decenii și ceva. Nici nu vreau să știu câte suflete a sluțit cu nemernicia lui.

  Eu am avut norocul să-mi regăsesc sufletul, târziu e drept, undeva într-un schit pe un vârf de munte, după #colectiv, când am întâlnit total accidental un călugăr cu care am reușit să-mi recapăt încredere într-un fel.

  Nu pot însă să nu mă gândesc pe câți i-a condamnat cu vorba lui toxică, cu aerul lui superior, cu gândirea lui bolnavă!

  Comentariu beton! Thumb up 89 Thumb down 8

  • deviere de la subiect: sa stiti ca de fapt aveti doar doua dislike-uri, ca pe al treilea l-am nimerit eu din greseala si vaz ca nu pot sa-l mai iau inapoi.
   insa pe subiect: am patit cam acelasi lucru cu un preot, pe vremea cand eram in liceu si ma trimitea mama la biserica, in fiecare an inainte de Paste cu o lumanare mai mare pentru pomenirea tatalui meu, si preotul la care statusem la coada sa ii dau lumanarea aia si niste bani (ca biserica nu lucreaza pe gratis, dar asta se stie), a tipat la mine in toata biserica, ca ce vin si eu acum (desi doar la anaf am mai patit asta si mi-au dat amenda pentru ca n-au vrut doamnele de acolo sa imi primeasca declaratia in ultima zi, pentru ca erau prea „ocupate si obosite”) cu lumanarea aia? ce, nu vad ca are treaba? desi cam asta era si parte din treaba lui. efectiv a tipat la mine in biserica si mai avea putin si ma brusca. n-am mai calcat prin biserici ani de zile dupa. preotul acela este foarte bine vazut in comunitate. dar ce biserica a ridicat el, dar ce minunat. si asa sunt multi care te scarbesc. pe de alta parte, cunosc cel putin doi preoti pentru care nu vreau sa etichetez aceasta tagma. desi e greu sa n-o facem cu totii.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 12 Thumb down 7

 8. Un idiot! Merita dat in judecata de comunitate! Viol prin definitie inseamna ca nu consimti- nici macar involutar, subconstient- la act sexual.
  Cine nu intelege violul – poate pentru ca e redus mintal ori sufleteste- ar trebuie sa fie violat putin ca sa poata intelege.
  Grozavia e si mai mare cand gura pe care ies asa cuvinte e o gura teologica…o gura care vorbeste despre Dumnezeu.
  Mai mare rusinea!

  Comentariu beton! Thumb up 37 Thumb down 3

 9. Trece, dar greu. Și pana te vindeci, te bântuie o serie de întrebări la care cu greu îți gasesti răspuns. Ti-e rusine de tine, te intrebi dacă chiar tu ai fost cea vinovata, dacă trebuia sa i te împotrivești mai mult și mai tare, in speranța ca gasesti o fărâma de conștiința in animalul care e deasupra ta sau dacă trebuia sa cauti ceva cu care sa omori bruta. Si apoi ti-e rusine și de cei din jurul tău, pentru ca mentalitățile se schimba greu(drept dovada declarația dobitocului sau a legii care nu te apara). Experienta te destabilizează enorm, incerci sa nu-ti pierzi încrederea in tine și in umanitate. Și lași episodul in urma…Pana vine un gunoi cu declarații in care crede cu toată tăria (nu “pătimașe”cum a declarat nu știu ce alt reprezentant al Bisericii in încercarea de a-i motiva kkt-urile pe care le-a scos pe gura). Sincer, ii doresc acestui nevertebrat sa aiba parte de o experiența similară cu a mea (ii pot descrie cu lux de amănunte tot momentul), sa vedem unde va gasi el plăcerea).

  Comentariu beton! Thumb up 59 Thumb down 4

 10. Nici nu știu ce calificativ merită. Sunt șocată.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 4

 11. Ce sa mai zici, frate la asa ceva….noaptea mintii …ar merita un viol care sa i placa

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 4

 12. Si te mai miri ca ortodoxia pierde teren. Alte biserici incerca sa tina pasul cu vremurile prin integrarea in comunitate si atentia la nevoile ei, in schimb biserica noastra traditionala pare sa fie ancorată adanc in evul mediu. Nici nu ai ce sa zici la discursul omului. As fi curios daca el ar fi violat, si nu liber consimtit ca asta contrazice notiunea de viol, sau cineva din familia lui ar fi , cam ce parere ar mai avea. Ar intreba-o pe.nevasta (banuiesc ca are) draga, ti-a placut? ai mai vrea ? Ai vrea sa păstrezi copilul sa il creștem amândoi? L-ar suna pe violator sa ii spuna ca nevasta ii mulțumește? Hai sa fim seriosi.

  Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 4

  • Razvan, nu este atitudinea ortodoxiei asta, nici vorba! Si a niciunui crestin sanatos! Este vorba pur si simplu despre un idiot , intamplator in pozitie de teolog.
   Este foarte grava afirmatia idiotului si am citit foarte multe reactii, sigur se vor lua masuri!
   La fel de grav este ca, din pacate, multa opinie publica ignoranta culpabilizeaza femeia violata! Cu toate ca exista legi, unii barbati continua sa violeze…De ce?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 9

 13. Da, am patit-o. Si din pacate nu a fost doar tentativa ci viol in adevaratul sens al cuvantului. Eram prietena cu un baiat de vreo 2 luni. Toate erau bune si frumoase, ma astepta sa ies de la serviciu, mergeam la cofetarie, flori, plimbari in parc de cum era pe vremea aia. Impresia pe care mi-o facusem despre el era perfecta. Pana intr-o seara, cand, dupa ce m-a luat de la munca mi-a facut propunerea sa mergem la el. Am spus ok, nu aveam de ce sa ma tem, doar se purtase impecabil. In fine ajungem la el, intram in apt., ma seveste cu un suc si in urmatorul moment suna soneria. La usa erau alti doi baieti pe care ii invita in apt. Am crezut ca vor sta cateva minute si vor pleca, dar cand am vazut ca timpul trece si ei nu dadeau nici un semn cum ca vor pleca, in mintea mea s-au aprins multe, multe beculete. In moentul ala i-am spus ca vreau sa plec, sa ma duca la autobuz. Eiii, si aici a inceput „schimbarea la fata”, ca nu pleci nicaieri ca o fi ca o pati. Cand am ripostat mi-am luat 2 pumni, unul in ochi si altul in buza. Dupa care am fost fortata sa merg in dormitor unde, da, am vost violata. Ceilalti 2 care, sigur, venisera ptr acelasi lucru cand au vazut cum arat ( ochiul se umflase deja maxim), buza sparta, poate de mila sau din noroc au renuntat. Si nu-, nu am fost la politie sa reclam, a doua zi. Nici in ziua de azi nu mi-am iertat prostia si nici viata sexuala, nu este ca la femeile care si-au inceput-o cu partenerul iubit. Acum imi vine sa injur, asa ca ma opresc din scris.

  Comentariu beton! Thumb up 47 Thumb down 3

  • Ce naiba pot să mai zic? Că-mi vine doar să-l înjur groaznic pe popă. 🙁

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 5

  • Noname, cat este de mizerabila speta umana uneori! Speta de sex masculin…Cat timp a trecut de atunci? Nu poti denunta acum? Legea mi se pare ca permite un timp de luni sau chiar ani. Putine femei denunta a doua zi. Sunt in stare de soc si… explica cineva mai sus, foarte bine, tot mecanismul sufletesc al femeii violate. De aceea legea da timp. Informeaza-te daca poti MAINE sa denunti.

   Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 1

 14. Dobitocul! Eu am un baietel inca mic. Refuz ca asemenea exemplar sa-i predea ceva. Orice.

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 4

 15. Unde sunt cre(s)tinii care se bateau cu caramida in piept ca avortul e pacat… acum vreo citeva zile.

  Ce parere au de jegul asta si comentariile lui?

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 5

  • Ah, da, bună întrebare. Well…

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 5

  • Pai de-asta s-a scremut el cu exprimarea “…ca celulele germinale sa nu se intalneasca”, ca odata ce se intalnesc, daca incerci sa elimini oul fecundat, se cheama ca ai facut avort si esti o criminala. El practic a vrut sa spuna ca ar trebui sa purtam un prezervativ in poseta pentru eventualele cazuri de viol.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 4

  • @Roxana,
   N-ai voie prezervativ. Tre’ să faci o cerere către celulele alea cu intenție de întâlnire. Dar tre’ să te grăbești, că au astea o viteză, ceva de speriat…

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 3

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 11 Thumb down 28

  • @GMT, hai să nu intrăm în discuția cu adopția. Și, te rog eu, nu mai da exemplu Italia. Noi trăim în România și ne raportăm la ce se întâmplă aici.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 7

  • Eu ca si crestin cunosc ca si in biserica asemenea tuturor institutiilor publice si chiar private nu este meritocratie.
   Faptul ca a inaintat asa repede ajungand profesor universitar desi e clar dobitoc imi da convingerea ca are o pila extrem de puternica undeva in mediul universitar teologic sau e pila vreunui episcop influent.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 3

  • Mihai, ok, poate ca e drept sa-mi ceri sa nu mai dau exemplu Italia pentru ca voi traiti in Romania! Romania are nevoie de imbunatatiri si credeam ca cei plecati pot contribui si chiar trebuie sa contribuie – cu gandul, cu vorba, cu sufletul, cu exemple – la schimbarea mentalitatii, a legilor, a civilizatiei in tarisoara noastra. Pana una alta eu am (doar) cetatenia romana si ca cetatean roman m-am simtit libera sa scriu ce cred si ce gandesc, in limba romana, pe blogul tau. Dar vad ca nu sunt!
   La randul meu te rog si eu sa-ti exprimi clar pozitia fata de credinciosi, fata de crestini in special. Nu mi se pare nici bine, nici frumos, nici corect sa permiti atac neincetat la adresa unei minoritati care intra pe blogul tau!
   Adica tu ti-o exprimi in comentarii dar scrie sus frumos: BLOG FARA DUMNEZEU! SUNT INVITATI LA LECTURA SI LA COMENTARII DOAR ATEII!
   Va faceti frumos bula voastra clara in care sa va intelegeti cu totii. Si mai ales evitati sa jigniti persoanele diverse.
   Am spus mereu: ateii si credinciosii sunt doua categorii de oameni complet diverse, opuse intre ele. Efectiv au limbaje diverse si nu se pot intelege! DAR exista civilizatia dialogului, toleranta si, mai ales, respectul fata de alta fiinta! De libertate si democratie nu mai vorbesc, ca iar zici ca dau exemplu Italia si ca voi traiti in Romania!
   Ori declari deschis si definitiv ca blogul tau este strict ateu ori inveti sa accepti si pareri neatee. Si, mai ales, inveti sa nu permiti majoritatii sa jigneasca minoritatea!
   Individul din articolul tau si articolul tau nu au NICIO legatura cu credinta crestina! NICIUNA! Este un barbat idiot si lupta dusa impotriva barbatilor idioti , nu impotriva crestinismului! Lupta trebuie dusa impotriva cretinismului…

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 8

  • @GMT, nu te-a atacat nimeni, te-ai simțit tu. @adib se referea la habotnicii care au intrat vijelios, înjurând pe aici, și la textul ăsta nu mai e nici urmă de eu.
   Am râs la aia cu “exprimarea poziției”.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 5

  • @GMT,
   Cum poți spune că individul din acest articol nu are NICIO legătură cu credința creștină? Poate în mintea ta și în termenii tăi care nu contează oficial.
   Oficial și real, el are cele mai multe legături cu credința creștină: este preot de peste 30 de ani, predă la Facultatea de Teologie, este prodecan, conduce doctorate în teologie, este duhovnic. Ce vrei mai multe legături decât astea? Doar fir roșu cu raiul…

   Aici nu e vorba despre cum îl considerăm noi sau alții, ci despre ceea ce este el în realitate și ce face din pozițiile pe care le ocupă.

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 7

  • :))))))) GMT, numără până la 5, respiră adânc, şi re-ia ceteala, eventual roagă pe cineva în care ai încredere şi ştii că nu-i anal-fabet funcţionar să cetească şi să-ţi zică ce-o înţeles, referirea nu era la TOŢI creştinii, ci la „cre(ş)tinii care se băteau cu cărămida în piept că avortul e păcat… acum vreo câteva zile”.
   Cam pui egal între credincios, creştin şi ortodox, elimini deiştii şi agnosticii din schemă, de unde şi fapt că o iei strict personal, bine, cam accelerat, şi priveşti totul prin lentila ta de alb-negru, ortodocşi şi atei.
   Părerea mea.
   Apropo, animalul reprezintă fix BORul, este chintesenţa lui, „Pentru activitatea depusă ca preot și profesor, Patriarhul Daniel i-a acordat distincțiile ,,Crucea Patriarhală”(2008) și Ordinul ,,Sanctus Stephanus Magnus”(2011). „, nu este un cretin, ci un mârşav ce expune concis ideatica bisericii ortodoxe române.
   Ai chef de contra-ziceri, intră mai întâi pe Doxologia, de paregzamplu, să-i citeşti pe fraţi lui întru gândeală.

   https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23273244-cine-este-vasile-raduca-prodecanul-teologie-care-dat-controversatele-declaratii-despre-sarcina-dupa-viol-fost-sef-promotie-institutul-teologic-doctorat-facut-strainatate-decorat-doua-ori-patriarhul-da.htm?fbclid=IwAR11wDaHx4en4sh7W37L_a5CeYnfTEPNAGb5k56AUDXGanm2x4sEo0JKvKY

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 4

  • Pai, Mihai, s-o luam babeste zic! Fac parte dintre cei care zilele trecute au afirmat ca avortul este pacat. Deci numitul adib , sau numita, a scris mai sus ca sunt cre (s) tina. Nu se intelege logic, biologic si parapsihologic ca sunt o crestina cretina? O habotnica? Nu eu afirm ca avortul este pacat ci insusi Dumnezeu: sa nu ucizi! Nu ma simt atacata ca om, ca femeie, ca romanca ori ca simplu cetatean al bulei tale ci ca si crestina adica il simt atacat pe Hristos in care eu cred si care este in mine prin aceasta credinta. Capisci? Hristos nu a facut nimanui niciun rau, trebuie sa intelegi asta si trebuie sa-i ajuti si pe prietenii tai sa inteleaga! Ca exista prin bisericile crestine indivizi necrestini- in toate pozitiile, incluse cele inalte- DA, este un adevar, o realitate. Dar exista si crestini autentici, adevarati. OK? Sa ne indreptam privirile, cine vrea desigur, spre acestia! Crestinismul nu l-am inventat eu, eu sunt o simpla crestina. E ca si cum zic asa: Romania nu am inventat-o eu, sunt o simpla romanca. Si nu toti romanii sunt idioti, cretini, violatori etc. Mai sunt si din ceilalti, destui!
   Comentariul meu ti se adresa in ideea de Italia si ca sa nu mai aduc in discutie Italia asta. Aici locuiesc- din pacate sau din fericire- si mai zic si eu ce vad bun ca sa invatam cu totii. OK, deranjeaza. Am inteles. Sa traiti! 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 9

  • Ce vă mai place să vă victimizați.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 6

  • Laura, exact, am zis si zic din nou: acest individ nu are nicio legatura cu credinta crestina. Este pe o pozitie falsa si periculoasa. Dar destui ca el, din pacate.
   Eu sunt sigura ca pana la gogomania asta acest fals crestin a facut multe alte gafe, erori si ca multi oameni l-au perceput ca fals dar, evident, nu l-au denuntat. Nu au luat atutudine. Asa ca omul si-a continuat drumul.
   Exista doua realitati, nu una cum zici tu! Una e cea care se vede,sociala, profesionala, concreta, fizica. Alta, cea mai importanta este esenta, spirituala, interioara, adevarata. Acest idiot a mers mai departe si datorita celor care l-au sustinut, ascultat, aplaudat etc.Poti fi sigura ca nu este la prima abatere de la crestinism!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 5

  • Tiberiu, oamenii se impart in credinciosi si necredinciosi- in Dumnezeu creatorul omului si a tot ce misca in lumea asta raul, ramul.
   Credinciosii sunt si ei impartiti. O parte sunt crestini. Crestinii sunt si ei impartiti in jdemii de culte si biserici.
   Eu sunt o crestina atipica adica sunt si ortodoxa si catolica si protestanta. 🙂 Stiu ca este greu de inteles si acceptat. Sunt crestina adica cred in Dzeu Tatal, in Fiul Hristos, in Duhul Sfant, in sfinti, in ingeri, in viata de dincolo.
   Afirmand ca sunt crestina nu inseamna ca sunt mai buna, mai desteapta, mai frumoasa decat necrestinii ci pur si simplu afirm credinta in cele enumerate mai sus. Nu numai cred dar ma straduiesc mult chiar sa si practic. Nu vreau sa convertesc pe nimeni, nici nu as putea, singura libertate pe care mi-o permit- si datorie chiar- e sa marturisesc ca sunt crestina. Punct. Si sa afirm una alta din ceea ce am inteles despre…Simplu ca buna ziua!
   Buna ziua! 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 7

  • Poate că nu vrei să converteşti pe nimeni, însă în ultima vreme eşti foarte insistentă, pomenind întruna despre Dumnezeu. Şi, ce-i mai rău – te miri cum de alţii nu pot crede în ceva atâta de minunat? Normal că cei care nu cred se simt plictisiţi de atâta propagandă şi cumva şi traşi de ureche. Ştiam demult despre credinţa ta, aveai grijă atunci să o pomeneşti în treacăt doar când era cazul, în scurte flash-uri care îţi argumentau o poveste personală sau o părere. Acum însă, deşi spui că ştii foarte clar că oamenii au credinţe foarte diferite pe lumea asta, iar unii sunt chiar atei, te încăpăţânezi să ţii predici tuturor, ba mai ai şi pretenţia să afli cele mai personale gânduri ale celor de aici, referitor la credinţele personale (vezi intrebarea pusa mai sus lui Mihai si tuturor). La modul – măi, dacă ăsta nu e un blog în care autorul lui e credincios, şi dacă comentatorii lui nu sunt nici ei (sau sunt foarte mulţi care nu cred în Dumnezeu), eu trebuie să ştiu! Să ştii ca să ce? Îţi pot da eu un răspuns: să ştii că să nu mai provoci discordie aiurea. Cum singură spuneai – credincioşii şi ateii nu pot discuta între ei. Da, dar ai uitat ceva: nu prea pot discuta între ei despre credinţa în Dumnezeu. În rest, pot discuta despre orice altceva. Cu siguranţă ai observat ce se întâmplă când insişti cu religia pe aici. Cred că ai toate răspunsurile la toate întrebările tale de azi, dar te prefaci că nu le ai. Dacă te vei rezuma strict la subiecte iar la cele cu tentă religioasă nu vei mai încerca să scoţi nimănui ochii pomenind întruna de credinţa ta şi ce pierd cei care nu sunt la fel, cred că discuţii de genul nu vor mai tulbura apele comentariilor de aici.

   P.S. Am scris Dumnezeu cu majusculă. Deşi eu nu cred şi mulţi care nu cred, de multe ori îl scriu cu literă mică, pentru a accentua lipsa importanţei (deşi nu e corect gramatical, fireşte). Eu nu pentru gramatică m-am străduit, ci pentru că respect convingerile oricui, mai ales într-un dialog cu cineva pentru care acest nume este foarte important. E uşor să treci peste barierele puse de concepţiile oamenilor dacă eşti atent să nu le dărâmi ci să cauţi rute ocolitoare pe care nu ies scântei.

   Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 8

  • :))))))))))))) GMT, insişti că nu-i poziţia BOR, te-am trimis pe Doxologia unde exact, da’ FIX-FIX aşa e privit violul de către capii BOR, OK, uite ce zice pitecantropul distins pentru activitatea depusă ca preot și profesor de Patriarhul Daniel cu distincțiile ,,Crucea Patriarhală”(2008) și Ordinul ,,Sanctus Stephanus Magnus”(2011):
   “Sper ca punctul meu de vedere, în perfect acord cu dogma creştin-ortodoxă…”
   https://www.paginademedia.ro/2019/07/pozitie-vasile-raduca-trinitas-sex-viol-musulmani
   Omul insistă c-a afirmat KO-rect ce-o afirmat, CONFORM DOGMEI ORTODOXE!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 5

  • Solandi, mie imi rezulta ca atitudinea ostila si chiar batjocoritoare la adresa credinciosilor si in special a crestinilor este evidenta pe blog incepand de la Mihai si continuind cu cei care-i tineti trena. In sensul bun. 🙂 Adica nu este un mare secret ca sunteti atei marea majoritatea. Si e ok , no problem. Fiecare e liber sa creada si sa scrie ce crede, mai ales Mihai care este autorul blogului, gazda, nu?
   Mai imi rezulta ca putinii credinciosi nu sunt agresivi , nu sunt batjocoritori la adresa voastra, a majoritatii. Zic bine?
   Tu nu vezi bine esenta: problema nu este cine crede, in cine crede si de ce nu crede in ce cred altii ci batjocura iar eu asta nu o tolerez. Lipsa de respect pentru cel divers, pentru o alta opinie, Ori comunicam cu totii civilizat, liber si democratic ori Mihai sa declare blog inchis ateu. Simplu. E ca si cum inviti in casa ta pe cineva si odata intrat ii dai in cap si-i arati usa. Ori inviti pe cineva si-l tratezi cu respect- si-i inviti si pe alti cetateni sa-ti trateze cu respect oaspetele- ori nu inviti. Nu stiu cum sa-ti explic mai clar!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 5

  • Tiberiu, nu cred ca m-am explicat clar. Eu nu m-am referit la BOR caci nu ma intereseaza. M-am referit la crestinism, la a fi crestin, la atitudine crestina in esenta. Eu fac mereu diferenta intre religie, credinta, biserici. Nu-s acelasi lucru mereu, din pacate. Sper totusi ca BOR sa ia atitudine si sa nu mai lase in circulatie asa specimen.
   Violul este crima , crima sufletului si este foarte grav. Hristos a facut diferenta intre cel ce omoara trupul si cel ce omoara sufletul.
   Cine ii incurajeaza sau ii apara pe violatori sunt criminali si ei. Ca-s preoti sau ba, ca-s ortodocsi sau ba. Ca-s atei sau ba.
   Oricum, merci de informatie!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 4

  • @GMT,

   Am răsfoit azi blogul; căutam o informaţie şi nu o găseam. În acest proces am citit puţin prin mai multe topicuri vechi, pe unde m-au oprit cuvintele cheie din search. Ei bine, am citit şi ce scriai acum 2 ani, acum 1 an… Este atât de diferit faţă de ceea ce scrii acum. Acum eşti pur şi simplu prea insistentă pe tema credinţei în Dumnezeu. Deci insistenţa este problema aici, și nu ceea ce susții mai sus.
   Iar când insişti şi pisezi aceleaşi idei, fie că au sau nu au legătură cu tema zilei, comunicarea are cu siguranţă de suferit. Şi nu e vorba de dispreţ sau de rele tratamente aplicate ‘vizitatorului’. Pur şi simplu e prea mare porţia şi nu mai poate fi digerată.

   Cât despre credincioșii de pe blog, te înşeli. Sunt mulţi şi aici, printre comentatorii zilnici. Nu este un blog pentru atei. Dar mulţi au decenţa să îşi păstreze credinţa pentru sufletul lor, nu fac paradă cu ea la orice intervenţie. Iar despre creştinii ocazionali care au năvălit aici uneori – nu vrei să ştii. Ai pierdut nişte momente şocante, cu ceea ce pot spune şi imputa ei în numele religiei lor. Îmi e şi frică să mă imaginez cu ei într-o piaţă publică, nu ştiu până unde ar merge să bage pe gât altora dogma lor.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 3

  • GMT :)))))))))))))))))))))))))))
   Creştinismul?!
   Nu doar creştinismul!
   Tora, Biblia și Coranul, cum ar veni cărţile sfinte la toate trele religiile avraamice, spun cam același lucru, umbli neacoperită, aranjată, tuamneferește fardată și cu gleznele la vedere, mai ales umbli neînsoțită de un membru bărbătesc din familie, înseamnă că ești o curbă în căutare de pluă.
   Prodecanu’ pluii chiar nu minte când susține că nu a făcut decât să vocalizeze în spiritul dogmelor creștin-ortodoxe.
   În a noastră, în Biblie, de la Facere, se scrie clar că femeia a fost creată spre a avea bărbatul un ajutor, o slugă, să nu se plictisească omul, au făcut Mnezoii pe femeie, “22. Femeile să se supună bărbaţilor lor ca Domnului,
   23. Pentru că bărbatul este cap femeii, precum şi Hristos este cap Bisericii, trupul Său, al cărui mântuitor şi este.
   24. Ci precum Biserica se supune lui Hristos, aşa şi femeile bărbaţilor lor, întru totul.”- Noul Testament, Epistola către Efeseni a Sfântului Apostol Pavel- Capitolul 5.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • Solandi, imi pare sincer rau pentru excesele mele religioase si-mi cer scuze! In primul rand fata de victimele violurilor si fata de victime in general! Polemicile in situatii de suferinta nu-si au locul si rostul.
   Promit sa ma controlez pe viitor…

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Tiberiu, ajutor nu inseamna sluga ci ajutor! Vad ca esti un tip citit dar cuvintele au mereu multe chei de lectura…
   Hai sa-ti zic o chestie: musulmancele pe care le vad in preajma mea (la Torino) in piete, in parcuri, in autobuze, tramvaie, in metrouri, in magazine, sunt extrem de senine si fericite. Inconjurate de copii si de prietene vorbesc in limba lor si rad mult. Nu prea par sclave. Caci unei sclave nu-i arde de zambit…
   Si inca ceva: ele ne socotesc pe noi sclave si victime! Ca muncim, ca suntem mereu la dieta si prea ocupate de imagine, ca ne tatuam si ne cumparam jdemii de posete si toale si pantofi ca sa ne ridicam moralul. Ca ne cumparam caini si pisici in loc sa crestem copii. Ca suferim de depresie, ca suntem divortate. Ca multe altele…
   Deci cine e in realitate sclava?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 16. Am trecut prin doua tentative de viol. Am reusit sa scap in ambele dati pentru ca am fost iute de picior. Mult timp n-am iesit din casa de teama ca s-ar putea repeta, dupa prima tentativa m-am sedat cu un pumn de fenobarbital, cu intentie de suicid. Si vine un neica nimeni d-asta si zice ca-i viol consimtit. Merita cel putin cate o flegma intre ochi din partea fiecarei femei care a trecut prin asta. Sau sa treaca el printr-unul. Consimtit. In mod repetat.

  Comentariu beton! Thumb up 41 Thumb down 2

 17. Nu mi-e clar de ce anume depinde inițierea sau nu de către tine a unei petiții online, dar până una alta, văd că rectorul Universității București i-a cerut și el decanului Facultății de Teologie să-l demită pe nenorocit. Sper că se vor face valuri și presiuni suficient de mari din cât mai multe părți și acest individ să fie îndepărtat din vârful unei structuri care formează viitoarele repere morale ale unei mari părți din societatea românească.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 4

 18. Păi fă petitia aia. Sunt destui care să o semneze.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

  • S-a facut deja, vezi aici.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 3

  • Foarte bine că s-a făcut petiția. Sper să o vadă și să o semneze cât mai mulți. Am dat share.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 5

 19. Aaaa, mda….si eu care ziceam ca mai rau nu se poate. Poate ii explica cineva faptul ca 1) la barbat punctul culminant are ca final ejacularea si transportul “😅celulelor germinale” din biluțe spre destinatia finale.2) femeia, spre deosebire de barbat,nu trebuie sa aiba neaparat un orgasm ca sa ramana insarcinata, iar intr- un mare numar de violuri victima se lubrifica, fapt care nu depinde de voința ei , ci e doar un raspuns al corpului impotriva leziunilor. Articolul e in engleza , foarte interesant. Trimite-l prodecanului poate , poate se opreste din mâncat kk.
  https://www.thenation.com/article/how-body-reacts-sexual-assault/

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 4

 20. Eu bag mana in foc ca acest dement e bolnav psihic. Nu ai cum sa spui tot ce a spus el daca esti intreg la minte. Si nu m-ar mira sa fie el insusi pedofil/violator sau ceva pe acolo; doar asa poti crede ca victima e de vina.

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 5

 21. @Tudoreeeee joac-o p-asta boss!

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 5

  • Aline, pun pariu cu tine pe 1000 de crunch-uri că Tudor nu o s-o joace. Mie îmi este încă vie în minte explicația lui de la articolul cu popa care a sărit coada de la aeroport, cum că nu este problema noastră să judecăm faptele preoților, ci exclusiv a lui Dumnezeu, de la care își vor primi pedeapsa cuvenită. Dacă și când va fi cazul, desigur. Și că ce s-ar putea totuși face e doar să fie atenționați discret când fac vreo nasoală faptică. Îndrăznesc să suspectez că aceeași gândire și atitudine se aplică și pentru vorbele lor. Dar na, poate sunt eu exagerat de suspicioasă, ceea ce chiar mi-aș dori. Că tare aș vrea și eu să aflu părerea lui Tudor despre această declarație inacceptabilă a unuia dintre reprezentanții oficiali și de top ai creștinismului ortodox românesc.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 5

  • @Anduta nu mă bag că voi pierde cu siguranță. Apoi cunosc destul de bine cuvintele tuturor celor care sunt practicanți, sau în fine cum se numesc cei ca @Tudor. Fă ce zice popa nu ce face popa! Până și unii popi o folosesc!
   Păi și dacă popa zice greșit @Tudoreeeee ce ne facem? Ne băgăm în seamă doar când ne convine văd eu!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 4

 22. Am semnat petitia. Afara cu cre(s)tinul.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 4

 23. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 5 Thumb down 19

 24. Din punct de vedere al nr de copii, preotesele stau cel mai bine cu natalitatea. Pe logica lu prorector, preotesele sunt violate! Că doar nu fac sex împotriva voinței și rămân gravide? Eu asta am înțeles din logica lui!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 1 Thumb down 6

 25. Grozav
  Si popa Moldovean
  De acum cateva zile a tarat un caine dupa masina pana a dat sangele si a zis ca vroia sa scape copiii si nu vroia sa murdareasca masina
  Chestia trista e ca multi ii sustin

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 5

 26. Bună ziua,va citesc zilnic,(inclusiv toate comentariile)….Cam prin 1995 am interacționat mai mult cu o dna preoteasa….mai simpla dpdv intelectual cred,pentru că mi-a servit aceeași timpenie:,,daca nu ar simți plăcere,cele violate nu ar rămîne însărcinate”,și a fost surprinsă și sceptica după ce i-am ,,povestit ” diferența dintre plăcere și procreare/concepție….iar soțul dnei e un preot destul de cult(după Nr de vol . deținute/scrise…și pe scara ierarhica destul de sus în județ….

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 5

 27. Mai știi poate chiar el însuși este rezultatul unui viol liber consimțit între frate și soră. Nu pot să cred că un om poate debita asemenea ticăloșii fără să fie minim scelerat.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 5

 28. Eu ii doresc, sincer si asumat, sa l ia dracu’!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 6

 29. Eu am trecut prin niste chestii naspa in tinerete asa ca ii doresc preotului muuulta m@ie sincera si calda si un viol liber consimtit. Pun pariu ca daca fac o campanie de strans fonduri, in 2 zile reusesc sa tocmesc un barbat viril sa-i aplice ceea ce i s-ar cuveni.
  Asta e doar un gand de al meu, nu fac nimic practic, doar visez sa fiu Bruce Lee pt 10 minute sa i dau 5 picioare dupa ceafa.
  O femeie agresata nu poate uita niciodata trauma, chiar daca trece peste.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 5

 30. Nu merg la biserică, nu țin sărbătorile, nu mă închin. Și, (puteți să mă înjurați cât vreți), nu am respectat “tradiția și nu mi-am botezat copii. Nu am nevoie de un preot sau de o biserică ca să cred în D-zeu, nu am nevoie de nimic ca cel de sus să îmi audă rugăciunile. Dar, acest individ care se presupune că îl reprezintă pe D-zeu, ne încalcă drepturile și se șterge cu noi pe picioare în mod direct și indirect. Iar minunatele noastre autorități române vor acționa doar la îndemnul și revolta a mii de oameni, ca de obicei. Este nevoie de mult timp și efort pentru ca România să se urnească din locul ei de veci!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

 31. Voi nu luaţi în considerare partea de ”Bioetică”.

  Fiinţa asta cu 46 de cromozomi predă etica!

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

 32. Doamnelor, îmi pare rău pentru suferinţele tuturor.

  Problema e că dacă citeşti Biblia, bărbatul e ”cruce întreagă”, ”imaginea lui Dumnezeu” şi altele.
  Cumva, toate acestea se duc dracului când e vreo fustă în preajmă, devine brusc un animal fără minte iar femeia (nu contează dacă vrea sau nu, nu contează dacă s-a uitat măcar la el sau nu) devine o Jezebel care răspândeşte feromoni irezistibili (chit că n-are niciun chef să vază puţe) şi el, bărbatul perfect primeşte o copită în cap şi nu mai poate fi făcut responsabil pentru faptele lui.
  Şi sunt mulţi preoţi care spun asta.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.