12,459 cititori

Lăsați-o jos, că măcăne

Mi-e simpatic Godină. Serios, chiar mi-e. Omul s-a făcut cunoscut pe barba lui, a scris cărți, îsi vede de treabă și nu în ultimul rând are cojones să spună chestii pentru care șefii lui l-ar împușca dacă ar putea. Dar nu pot.

Doar că de data asta a comis-o și, în dulcele stil românesc, îi este imposbil să spună „îmi pare rău, am greșit”. Pentru că, da, a greșit.

Pe scurt, dacă nu știți despre ce e vorba, vă bag eu în subiect. După prinderea individului care a omorât un polițist duminica trecută, domnul polițist Marian Godină a postat pe Facebook chestia asta:

Nu știu a ce vă sună vouă, dar mie îmi sună exact a ce e: „ce rău îmi pare că nu s-a opus ca să aibă colegii mei motiv să-l omoare”. Mai mult de atât, ca să nu rămână mai prejos, și Ministerul Afacerilor Interne a avut o postare asemănătoare și niște videouri pe același stil, cu individul ăla pișat pe el, la propriu, și forțat să stea “la poză”.

Și nu e în regulă deloc. Din două motive. Primul, și cel mai important, din punctul meu de vedere, este că Godină nu și-a pus nicio secundă problema că ăla, ripostând, poate-i mai omora vreo doi colegi. Existau șanse. Mici, dar nu era imposibil. Până la urmă, nu era la prima crimă, deci ce mai contau încă una sau două. Well, cam ce-ar mai fi postat Godină în situația asta? „Din fericire, s-a opus arestării” și punea o poză cu polițiștii morți?

Și al doilea motiv este că nu ai niciun drept să-l umilești p-ăla. Și mă refer aici și la Godină și la MAI. Da, știu, ți-a omorât un coleg, degeaba, tot nu ai dreptul să-l umilești. Sunt două situații distincte. Ce-a făcut ăla e una și va plăti pentru tot. Dar că-l umilești public e alta și n-ai niciun drept să faci asta. Bă, dar niciunul. Ca să nu mai vorbim despre faptul că până nu se pronunță un judecător, individul ăla este doar suspect de crimă, nu condamnat. Și chiar să fie condamnat, tot nu ai niciun drept să-l umilești. Ei, nici Godină, nici MAI, nici mulți comentatori de internet, pur și simplu nu reușesc să înțeleagă chestia asta. Argumentul lor principal fiind: „las’că merită, mai dă-l în gâtu’ mă-sii”.

Iar dacă părerea comentatorilor de internet nu contează, Godină, deși a postat de pe pagina personală, reprezintă, totuși, poliția română. Iar despre ce-a făcut MAI-ul nici nu mai are rost să spun. La ce te poți aștepta, dacă o instituție a statului se pretează la așa ceva?

Mno, am vrut să mă abțin să scriu pe subiect, repet, mi-e simpatic Godină, dar n-am mai putut când, după tot scandalul, în loc de un „am greșit”, a mai venit cu un articol, pe dramatic, despre cât de dură e viața polițistilor și cum nu știu ei dacă mai ajung acasă. Articol, cu un titlu ironic, dedicat celor care i-au spus că nu e ok ce-a făcut. Articol pe care nu-l contest nicio secundă, sunt convins că descrie cu exactitate adevărul, doar că N-ARE NICIO LEGĂTURĂ CU POSTAREA AIA UMILITOARE. Până nu va înțelege asta, nu va înțelege nici c-a greșit.

Ce voiam să mai spun, dacă aș fi în locul individului ăla, i-aș da în judecată și pe Godină și MAI-ul și-aș ieși din pușcărie îmbogățit brusc. Iar dacă în România n-aș obține nimic, aș merge liniștit până la CEDO. Timp de procese oricum are berechet.

137 de păreri la “Lăsați-o jos, că măcăne

 1. Hai sa dau si eu cu parerea, as zice ca intro lume ideala, a posta forografia unui individ-oricare ar fi contextul- trebuie facut cu acordul persoanei in cauza. Insa in situatia data, consider ca a comite o crima vine cu asumarea pierderii unor drepturi. Cand ai ales sa tragi cu arma si eventual sa omori un om, nu te pot trata si privi ca pe un seaman al meu. Nu vreau asta, nu accept, ne despart infinite alegeri.

  Comentariu beton! Thumb up 181 Thumb down 9

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 20 Thumb down 35

  • nu era suspect, el deja era condamnat pentru talharie! s-a dus dracu lumea asta cu corectitudinea politica

   Comentariu beton! Thumb up 87 Thumb down 3

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 12 Thumb down 29

  • Ok, ai dreptate. Dar ce trebuie să facem noi cand , din varii motive, reprezentanții statului ne fac vreo nedreptate? Exemplific: daca un inspector Anaf ne blochează conturile putem să-l jefuim pe respectivul pe principiul “ochi pentru ochi ” ? Daca raspunsul este ca noi nu putem să ne facem singuri dreptate, cu atât mai mult reprezentanții statului nu-și pot face singuri dreptate. Poate tocmai prin faptul asta demonstreaza ca nimeni nu este mai presus de lege și ca toti, dar absolut toti, suntem egali in fata legii.

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 1

 2. Cred ca drepturile lui s-au terminat cand a omorât polițistul.
  Ce dracului imagine ai de protejat cand tu esti un criminal?

  Comentariu beton! Thumb up 151 Thumb down 7

 3. Cu toate injuraurile pe care probabil le voi primi (si pe care mi le asum), cred ca dreptul la viata primeaza in fata dreptului la imagine. Altfel spus, in momentul in care tu decizi, de buna voie si nesilit de nimeni, sa ucizi un om (sa ii iei dreptul la viata), ar trebui sa iti dai seama ca „imaginea” ta va fi afectata (si ti-o vei afecta chiar tu, nu Gigel care iti pune poza pe net, ca sa planga toti de mila ta ca „Vaaaai, ce l-au umilit pe saracul!”). „Saracul” ala avea si alte optiuni, el a ales-o pe asta. Just saying…

  Comentariu beton! Thumb up 187 Thumb down 3

 4. Aproape un articol despre conditiile inumane din puscarii si despre cum sunt acolo incalcate drepturile omului… Tot autoritatile sunt implicare si acolo.
  Legal, au gresit-o, ai dreptate. Pe de alta parte, as plati pentru un album foto cu violatori, criminali si hoti umiliti si cu drepturile omului incalcate.

  Comentariu beton! Thumb up 69 Thumb down 3

 5. Dacă crapă tipul, promit sa vărs o mare de lacrimi 😭

  Comentariu beton! Thumb up 43 Thumb down 2

 6. „Ce-a făcut ăla e una și va plăti pentru tot. Dar că-l umilești public e alta și n-ai niciun drept să faci asta.”

  E adevarat ce scrie Vasilescu (citat mai sus) si nu e deloc in regula sa publici asemenea poze. Sau sa comentezi „Ce pacat ca nu a ripostat!”

  DAR, toate astea se intimpla pentru ca oamenii nu se mai simt reprezentati absolut deloc de justitia din Romania. Sint nenumarate exemple de procese / sentinte dupa care majoritatea populatiei ar vrea sa-si faca singura dreptate, prin diferite mijloace, de la palme si suturi in cur, pina la tortura sau un glont in cap. Si nu functioneaza deloc aia cu „sa ridice primul piatra ala care e fara de pacat.” N-a functionat niciodata…

  Comentariu beton! Thumb up 33 Thumb down 6

 7. gandindu-ma ca politistul ala putea fi partenerul meu, sau frati-miu, sau oricine drag mie, ii dau dreptate lui Godina….

  Comentariu beton! Thumb up 128 Thumb down 8

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 17 Thumb down 115

  • @Rilache,
   Știi unde mai e un standard dublu? La replica ta. Care nu e dată celor 3 postări precedente (ale unor bărbați), ci fix postării Ioanei. Chiar dacă toate cele 4 mesaje spun același lucru.

   Oare de ce? Ai o jenă în a spune ”rușine să-ți fie, bărbate”?

   Comentariu beton! Thumb up 67 Thumb down 5

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 5 Thumb down 68

  • Debordant de “inteligentă” replica ta.
   Dar e normal, atât poate un rilache 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 32 Thumb down 2

 8. Ce voiam să mai spun, dacă aș fi în locul individului ăla, i-aș da în judecată și pe Godină și MAI-ul și-aș ieși din pușcărie îmbogățit brusc. Iar dacă în România n-aș obține ninic, aș merge liniștit până la CEDO. Timp de procese oricum are berechet….asa se duce pe pluă lumea, a facut militiamisto de-o kioră obosită care avea pistol si l-a durut in matarangă de lege si de organ. Inteleg ideea ta, dar, fra…ala e un criminal.

  Comentariu beton! Thumb up 99 Thumb down 7

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 32 Thumb down 74

 9. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 20 Thumb down 73

  • Da cand aparea dracnea la tv ce reactie aveai?

   Comentariu beton! Thumb up 49 Thumb down 4

  • Boss, vorbim degeaba dacă tu compari mere cu pere.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 14 Thumb down 59

  • Nu e mere nu e pere, e infractiune..dragnea a furat de la copii aia amarati, asta a impuscat un om..de ce pe ala- l pizdesti cu #muiedragnea si asta are brusc mandria terfelita. Asta zic..

   Comentariu beton! Thumb up 91 Thumb down 3

  • Vorbim degeaba. Pe dragnea nu l-a postat MAI pe pagină, pișat pe el, după ce l-au obligat să stea la poză. L-au filmat niște televiziuni PRUVATE, da?

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 13 Thumb down 51

  • Asa…si de ce n-a sărit Elly cu dreptul la imagine?

   Comentariu beton! Thumb up 37 Thumb down 3

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 6 Thumb down 21

  • @Elly, când spui că oamenii sunt răi o spui așa, la modul general? Sau pui o etichetă?

   Prezumția de nevinovăție zici?! Hai sictir! Poliția a încătușat un urmărit internațional pentru tâlhărie, suspectat de moartea prin împușcare a unui polițist aflat în exercițiul funcțiunii și a făcut publice imagini cu arestarea.

   Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 8

 10. Subscriu la ce a scris Ioana. Si eu ii dau dreptate lui Godina.
  ”gandindu-ma ca politistul ala putea fi partenerul meu, sau frati-miu, sau oricine drag mie, ii dau dreptate lui Godina….”

  Comentariu beton! Thumb up 63 Thumb down 10

 11. Da…i-a stricat imaginea unui criminal…nu o să mai dea bine la pozele față și profil…

  Nu trebuia să îi facă poze în asemenea ipostază…trebuia să ii facă filmuleț! În timp ce încasa un glonț în cap ! Și încă unul, și încă unul, și încă unul ! Și încă vreo sută ! Știi aia cu puterea exemplului? Eu cred în ea!

  Și nu doar în cazul polițistului, în toate cazurile ! Ce, sunt radical ?! Dacă tot vorbim de drepturi, polițistul ăla avea dreptul să trăiască!

  Comentariu beton! Thumb up 117 Thumb down 9

  • Scrisesem si eu un comment legat de asta, dar nu stiu ce s-o fi intamplat cu el. Cred ca dreptul la viata primeaza in fata dreptului la imagine, iar “imaginea” si-a distrus-o nenea singurel, cand a decis, in ciuda altor optiuni, sa ia dreptul la viata altcuiva.

   Comentariu beton! Thumb up 46 Thumb down 1

 12. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 9 Thumb down 19

 13. totusi prezumtia asta de nevinovatie de care spui tu este de bun simt in momentul in care nu esti inca prins in fapt , pe cand la el …

  Sa nu fim totusi mai catolici decat papa totusi .
  In alte state cand te incatusaza direct pentru ca te-ai dat jos din masina la control de rutina ni se pare ok , acum nu mai e ok.

  Comentariu beton! Thumb up 49 Thumb down 2

 14. Nu cred ca e ok ce zici tu..avand in vedere ca el, infractorul..da, e infractor dovedit dinainte doar ca a fost eliberat pt ” buna purtare”, a renuntat de buna voie la ” imagine publica”..drepturile vin si cu responsabilitati..si din momentul in care el, nu numai ca nu si-a asumat aceste responsabilitati dar a facut ceva ce majoritatea oamenilor nu fac indiferent de situatie..da, e musai sa fim drepti, cinstiti, partinitori..dar in momentul in care avem de a face cu un criminal..pt ca stim ca el a facut fapta..atunci mi se pare ciudat sa ii aparam dreptul la imagine publica. Imagineaza-ti ca fetita ta e violata de unul ca asta, apoi MAI-ul il prinde si ii face o poza batut si pisat pe el..sincer..cat de mult ti-ar mai pasa de imaginea lui publica?

  Comentariu beton! Thumb up 62 Thumb down 2

 15. Îi înțeleg pe domnii de la S.I.A.S. sau cum s-o numi această structură și cred că e normal să-ți descătușezi furia când și unde trebuie, poți s-o numești răzbunare, dar din păcate cum românul are, poți să-i spui viciul de a-și arăta vrednicia și tot din păcate asta-l trage în jos. Nu trebuia făcută publică corecția care i-au dat-o. Îi apreciez de asemeni pe ai ca structură și pe Godină ca om, chiar dacă are scăpări doar suntem oameni printre animale, vezi individul care s-a pișat pe el.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 14 Thumb down 11

 16. Te citesc cu placere de mult timp, nu prea comentez, de cele mai multe ori ce vreau eu sa spun, altii o spun inaintea mea mult mai frumos:))). Nu sunt de acord cu brutalitatea politiei, am trait vremurile cand ne aduna sectoristul daca ne prindea afara dupa lasarea serii si ne batea pana il dureau mainile:). Nu pot fi nici ipocrit sa spun ca nu as fi procedat la fel ca politistii, daca un prieten, o ruda sau un bun coleg ar fi fost ucis si eu as fi prins criminalul. Nu cred ca exista tara in lume, indiferent de gradul de democratie, in care un ucigas de politisti sa nu isi ia pedeapsa, fie un glont in cap, fie bataie in caz ca are inspiratia sa nu opuna rezistenta arestarii. Nu spun ca asta e un lucru bun sau rau, e un fapt care se intampla indiferent de parerea noastra despre cum ar trebui aplicata legea.

  Comentariu beton! Thumb up 57 Thumb down 0

 17. Desi suna inuman, barbar, parca tanjesc sa se introdica legea aia de care ati auzit si voi: „ochi pt ochi si dinte pt dinte”, mai ales ca nu a fost omor ci a fost exeutie. OMOR e cand o faci in legitima aparare ori din greseala! Nu e cazul acestui individ care a EXECUTAT un politist!

  Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 4

 18. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 9 Thumb down 30

  • Ca tot ai pomenit hamerica, ai idee ce etichetă ar fi avut cocalarul asta?

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 1

  • @Redoo, cred ca eticheta de la morga….

   Comentariu beton! Thumb up 37 Thumb down 0

 19. Singura problema este ca o sa castige, o sa primeasca despagubiri si de platit le platim noi pentru MAI. Pentru Godina, treaba lui. Si cand o sa fie de despagubiri, il mai iau la injuraturi tot pe arestat, ca tot nu s-a inteles ce nu e in regula cu postarea!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 9

 20. Mă piș pe imaginea lui lezată și pe prezumția de nevinovăție! Bătut în piața publică și apoi spânzurat, filmat la oră de maximă audiență. Ia mai dă-i în pwla mea de interlopi criminali care au impresia că pot face orice oricând și oriunde. Pozele astea ar trebui puse pe toți stâlpii ca să vadă și alții și să li se facă frică.
  Și da, angajații MAI ar trebui să fie primii care să popularizeze chestiile astea, fiindcă au ajuns să râdă și copiii de ei, la cât sunt de incompetenți și absenți.
  N-am citit articolele lui Godină, mă doare undeva că au polițiștii viață grea, nu i-a pus nimeni să frece menta la umbră și să iasă cu pensii speciale la 45 de ani. Da, au viață grea fiindcă și-au făcut-o grea când au acceptat să fie scalvii celor care s-au perindat pe la putere, când au încetat să își mai facă treaba, permițând acestui gen de animale ca cel din poză să facă ce vor în țara asta. Dar nu-i condamn când se răzbună în acest fel. E bine că încă o fac oarecum legal. Am o povestioară despre ce se întâmplă atunci când legea și instanța decide să se pișe cu jet pe uniformă. O să o scriu mai târziu, că acum sunt pe coclauri.
  Vreau poze și filme multe cu polițiști alături de criminali și violatori prinși, legați și bătuți. Și nu, să nu prind pe cineva că zice „Da, coa’, dar ai putea fi tu în locul lui. Atunci ți-ar mai conveni?” Nu, nu aș putea fi în locul lui. Am copilărit printre ciori, cămătari și mafioți, știu de ce e nevoie pentru a ajunge așa și n-am așa ceva, nu sunt în stare să fac asemenea fapte.

  Comentariu beton! Thumb up 138 Thumb down 5

  • Subscriu.
   Văd multe la știri și parcă nu mă afectează prea mult, ei bine de data asta criminalul a ucis un om/polițist la 50 m de casa mea. Am stat în casă cu fetița mea în stres până a fost prins. Ma afectat enorm, cred că voi rămâne pe viață marcată. Cristian era un om extraordinar, era dreptul lui să trăiască și să-și crescă copii. Animalul ăla i-a luat dreptul la viață fără să clipească.
   Noi ne futem grija de drepturile la imagine ale criminalului, așa când o să scape iar din sistemul judiciar infailibil din țara asta minunată, habar nu o să avem cum arată. Pare că era de câteva săptămâni prin zonă, da cum să îl recunoască cineva, probabil la arestările precedente a avut dreptul la imagine respectat.

   Comentariu beton! Thumb up 77 Thumb down 2

 21. Dubioase fotografii, într-adevăr. O atmosferă ad-hoc, de underground, fără a fi cosmetizate pentru că miza era prea mare; aşa că, pe lângă senzaţia de greaţă e şi aceea de ‘în sfârşit!’.
  Deci – acord cu tot ce spui. În teorie.
  Însă eu nu pot trece peste faptul că e vorba de un criminal. Şi nu e ca şi cum cineva are vreun dubiu că nu e el autorul – asta apropo de prezumţia de nevinovăţie – se ştie clar că el a împuşcat poliţistul în timpul urmăririi iniţiale. Ca atare, aşa l-au prins, aşa l-au pozat. Uşuraţi că s-a terminat, că nu a mai fost rănit nimeni. Ar fi fost culmea să-l bage la duş şi să-i dea un costum. Şi să-l întrebe apoi dacă ‘distinsul’ domn e de acord să fie tras în poză. Pentru ştiri. Iar după ce s-ar fi analizat jumătate de oră în oglindă, cerând mici retuşuri, să dea a lehamite din mână dându-le permisiunea. Ca o vedetă ce împarte favoruri. Însă, ce să vezi? Nu e o vedetă. E un ucigaş care arată exact aşa cum vedem în poze.

  Cât despre cuvintele ‘Din păcate, nu a opus rezistență.’ mi-au atras şi mie atenţia în ziua respectivă. Şi ar fi fost mai bine să nu fie scrise, având în vedere de la cine vin. Sunt însă doar nişte vorbe. Spuse la mare necaz. În pofida sentimentelor negative cu care au pornit în urmărirea lui – criminalul a fost tratat corect. Nu a ripostat – nu au ripostat nici poliţiştii. Şi nici, doamne fereşte, nu au inventat vreo falsă ripostă să aibă motiv să-l mierlească.

  Comentariu beton! Thumb up 76 Thumb down 0

 22. Daca politistul ala era frate/var/sot/etc. pun pariu ca gandeai altfel si ca ai fi fost si tu acolo sa ii dai la coaste. Ce au facut tipii astia prin poza asta a fost sa dea un exemplu. De ce? Pentru ca stiu si ei ca sunt neputinciosi in fata infractorilor si ca mor din cauza ca nu folosesc arma(prea multe explicatii)…Asa ca, astia de la SIAS, care au coaie mai mari ca tablagii de rand, au gandit ca e frumos sa afle orice ticnit ca o sa fie batut pana se caca pe el daca face prostii d-astea. In teorie nici eu nu sunt deacord cu aceste practici(pentru ca poti fi batut si daca te salta jandarmul ca ai protestat pasnic si e aiurea sa tragi linie intre ce batem si ce nu…dar in situatii de genul asta te pui in papucii familiei aluia, colegilor care realizeaza ca pot fi urmatorii etc. si faci tot posibilul sa dai un exemplu. Momentan o sa latre presa/blogurile putin insa ursul (Politia) merge mai departe

  Comentariu beton! Thumb up 49 Thumb down 1

 23. Tudorele, tu ești mama?

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

 24. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 9 Thumb down 44

  • @Anouk, aici te referi la criminal, da ? Căci el a aruncat primul cu piatra…El a judecat primul ce e bine și ce e rău pe planeta asta! Și el a decis că sunt prea mulți polițai pe aceeași planetă…

   Comentariu beton! Thumb up 44 Thumb down 2

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 13 Thumb down 24

  • @Marius M, sper că nu vom medita apoi și la ideea că polițistul s-a împușcat, de fapt, singur, iar criminalul era doar o victimă căreia i s-a inscenat totul…

   Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 2

  • Pai nu pot sa spun asta sau ce am afirmat mai sus.Repet, nu cunosc politistul, situatia in care a fost impuscat, ala care l a omorat poate sa fie belit de viu in piata.Dar, dupa proces.Dupa ce se dovedeste ca el l a impuscat.Iar.poza.aia e groteasca, dincolo de drepturile aluia, zici ca s doi manelisti cu un teanc de bani.Nu vad ce e eroic sa faci poza cu cagula langa unul pisat pe el si impuscat .Si mai ales sa o pui pe o retea de socializare si sa te lauzi cu ea.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 7

 25. In primul rând: nu pot fi empatică cu respectivul, nu pot! Dacă eu, SM, îl vedeam pe ăla, pișat pe el și încătușat, îl pozam și îl puneam pe FB, îmi zicea cineva ceva? Nu. Poate niște înjurături pe colo. Godină și-a exprimat sentimentele ca și om, nu ca și polițist. Așa cum fac și unii politicieni și nu îi trage nimeni la răspundere (aka femeile care lucrează afară sunt curve, aș scoate mitraliera etc, știți voi fazele).

  În al doilea rând, oamenii aveau nevoie să VADĂ că polițiștii își fac treaba. Mulți oameni au fost afectați de întamplare. Ei bine, social media permite ca informația să ajungă la toată lumea, ceea ce s-a și întamplat.

  Trei: Azi nu sunt de acord cu tine. Nu ai fi avut aceeași reacție dacă cel împușcat era vreun apropiat sau o figură cunoscută ție.

  Comentariu beton! Thumb up 58 Thumb down 1

 26. Mihai, te respect și apreciez pentru ceea ce faci, dar sincer cred că ultimul lucru care ar trebui sa îl preocupe pe acest individ e imaginea. Cel care merge subpământ srl ce imagine mai are? Mai ales că în situația de față se știe clar ce a făcut,a împușcat mortal un om, polițist sau nu. Daca era doar o acuzația care trebuia dovedita cred că îți dădeam dreptate, dar așa cred că în momentul în care a decis să apese pe trăgaci și-a pierdut orice urmă de umanitate și demnitate…sincer pentru crima comisă cu sânge rece ar trebui să își piardă drepturile…

  Comentariu beton! Thumb up 44 Thumb down 0

 27. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 21 Thumb down 60

  • O defectă in plus aka eu. Așa că nu ești singura.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 12

 28. Criminal. Recidivist. I-au fost respectate drepturile. E în viață. A fost internat, operat, pentru 2 răni ce nu îi puneau DELOC viața în pericol, abia apoi interogat.
  Vă amintiți de discuțiile despre violatori și pedofili? Despre ce ar merita ei pentru grozăviile făcute? De ce ăsta ar trebui să beneficieze de ceva ce el nu a arătat față de cei doi polițiști? Doar unul a murit, nu amândoi. Abia atunci s-ar fi văzut grozăvia minții lui. Păcat că a murit polițistul.
  Când s-a prezentat prima oară știrea, am simțit durere pentru familia polițistului mort și mi-am amintit de SorinB care de ani de zile cere legi care să așeze polițistul român acolo unde merită.
  Ca fapt divers: Eu nu aș avea puterea să profesez ca polițist. Consider că aceia dintre ei care sunt serioși și ne(mă) apără de cei de teapa criminalului Lepa merită mult mai multă apreciere și respect public, față de ce primesc în România la ora actuală. Vreau lege ca în America: să nu poți comenta degeaba, mult și inutil în fața polițistului, dacă ai greșit. Dacă am dreptate, eu, civil, vreau să fiu respectat, la rândul meu.

  Comentariu beton! Thumb up 73 Thumb down 1

 29. Departe de mine sa iau apararea acestui specimen, insa ganditi-va ca acest comportament al politiei nu e aplicat doar acestor indivizi, ci si altora, care se poate intampla sa fie nevinovati. V-ar conveni in acest caz, ca in urma unei “regretabile confuzii” sa ajungeti in spital cu splina rupta, sau mai rau, sa fiti omorati deoarece “v-ati opus”? Nu stiu daca se admit link-uri in comentarii, insa totusi o sa las asta aici:

  http://www.ziare.com/stiri/politie/doi-tineri-din-timis-au-fost-batuti-si-bagati-in-spital-de-politisti-din-greseala-1490563

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 13 Thumb down 17

  • NU te opui politiei. Ca in state sau in EU. Asa ar trebui. Deci linkul e inutil

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 30. Fight fire with fire !
  Nu da niciodată primul cu piatra😋

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 6

  • Fight fire with water. Dacă vrei să-l stingi, desigur. N-ai văzut Captain Planet. 🙂
   Și nu aruncați cu pietre, în general, s-ar putea să ricoșeze

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 3

 31. Godina nu are deloc dreptate in cazul asta, in primul rand pentru ca presupune ca i-ar fi cuiva “mila” de nevertebrata aia.

  Aici nu e vorba de mila fata de vierme, chiar nu ma incearca sentimente de genul. Sper sa putrezeasca in puscarie asa cum merita. E vorba de respectarea legilor aici, iar treaba politiei in cazul asta nu era sa isi faca singura dreptate, ci sa il prinda pe individ si dupa aia sa lase justitia sa il pedepseasca asa cum i se cuvine.

  Iar faptul ca politistii au o meserie periculoasa (pe care apropo si-au ales-o singuri) nu are nimic de-a face cu faptul ca l-au batut pe ala pana a facut pe el si dupa aia au postat isprava pe facebook.

  Zau, chestia asta arata mai mult a rafuiala intre clanuri rivale de infractori decat a interventie a unor politisti profesionisti.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 24 Thumb down 23

 32. dupa mine poza si postarile nu sunt ok din urmatoarele motive si o sa profit de ocazie sa va dau de gandit pe unele subiecte:

  1.Prin postarile respective politistii se pun exact la acelasi nivel cu respectivul infractor , in loc sa dea imaginea de seriozitate, eficienta si cadru legal al actiunii. Ce s-a intamplat este foarte trist , la fel cum orice alta crima este , irelevant de statutul victimei. Dar mie actiunea politiei mi s-a parut disproportionata prin volumul ei si NU , in nici un caz nu poti sa zici ca pacat ca nu a opus rezistenta. Urmariti emisiuni pe C&I? Sigur ca sunt dramatizate dar impuscarea infractorului este absolut ultima solutie. Sunt adeptul pedepsei cu moartea pentru genul acesta de persoane , recunosc, dar aceasta trebuie aplicata organizat, intr-un cadru legal, fara haiducie.

  2. Scandalul este strict amplificat de faptul ca a fost omorat un politist in misiune; la modul spectaculos, prin impuscare. Daca omul omora o familie de nevinovati in accident de masina , conducand fara permis, cel mai probabil se alegea cu un articol in ceva ziar local si o condamnare de doi bani. De ce este tratat acest caz diferit de cel al altora? eu inteleg ca toata aceasta ardoare de al prinde se datoreaza colegului lor ucis in misiune.Dar sunt si alte morti si infractiuni care ar trebui investigate cu tot atata daruire.

  3. Politia si in general intreg sistemul de justitie are trebui sa fie in doliu , sa apara demisii si in general sa isi ceara scuze public. Omul este strict un produs al acestui sistem care FAVORIZEAZA infractorii . Ei au drepturi, sunt eliberati conditionat, etc. Am prieteni care lucra in sistem si am mai auzit cum sta treaba. Cam ce sperante erau a treia oara , daca nu ma insel, cand a fost eliberat conditionat? Ca o sa se indrepte si sa isi caute loc de munca?Nu, doar ca a trecut de la infractiuni marunte la unele mai mari.

  4) Eu zic ca actiunea politiei este praf in ochi. Omul ala putea fi prins si fara atat circ. Asa de curiozitate, cati dintre voi a-ti incercat sa sunati la 112 pentru ca a-ti fost agresati in trafic? Eu am sunt pentru ca fiind pe bicicleta cineva a dat peste mine (ea si-a rupt oglinda) si nu a fost chiar ca in filme. M-au trimis la sectia locala de politie care avea doar un echipaj ca era sambata , etc. In esenta respectiva doamna nu a luat nici macar o amenda si m-a si intrebat cu tupeu ca ce vreau, sa fiu fericit ca am scapat cu viata. Oricum daca as fi infractor asa intelege ca orice e ok doar sa nu te legi de politisti. Cel putin pentru animalul ala totul a fost ok , a scapat ieftin din orice pina a omorat un politist. Eu zic ca nu e mesajul corect care trebuia transmis. Mesajul corect era : A ucis un om prin impuscare , este cautat de toate fortele posibile pentru a fi condamnat . Victima avea si calitatea de politist. Si daca nu ma insel era cautat de ceva vreme, eu asa am inteles. Cum de numai acuma l-au gasit?

  mac -mac

  Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 11

 33. E de condamnat imaginea distribuita de Godina .Nu vorbim de faptul ca e un criminal si ca sper sa ajunga acolo unde ii e locul, si nu am nici o problema in a-l umili , ca si noi suntem umiliti de cate ori intram intr-o institutie de sanatate,dar e asa aiurea sa ii vad pe cei de MAI ca fac atat de tare tam tam doar cand e vorba d e unul de -al lor. Nu am vazut asfel de imagini cu violatorii din Vaslui sau cu altii asemenea lor.Si nici nu cred ca as fi vrut sa vad asemenea imagini nici cu violatorii aia, nici cu criminalul asta. Nu e o satisfactie. Satisfactia o simt cand aud de o condamnare ca la carte a celor de genul lui. In rest…imaginea postata e fix ca cea cu vanatorii care stau pe grumazul ursului ucis, adica fara sens…

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 18 Thumb down 20

  • De obicei imi plac postarile lui Godina, e un curajos pe care il admir, dar chiar cu riscul manutelor rosii nu pot sustine agresiunea postata ca trofeu.Accept solidaritatea colegilor, cu totii am face la fel . Dar pedeapsa pe care ticalosii astia trebuie sa o primească e in ani, si nu am nici o problema cu tavalitul infractorului in cazul in care se opune arestarii , dar nu sunt de acord cu tipul asta de imagine postata. Da, prinde-l, judeca-l, apoi pune-l pe un site cu fețele infractorilor. Publica- i fața zile la rand cu pedeapsa pe care a primit-o. L-ai caftit? Bravo tie.Dar nu trebuie sa stiu eu asta. Pe polițistul mort nu il ajuta, familia lui probabil simte satisfactie dar la cat de necajiti sunt nu iși dau seama ca oricum nu ii mai ajuta nici pe ei caftitul ticalosului.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 6

 34. Uite că la alții se poate, oficial, cu camere de televiziune și îi doare la bașcheți de imaginea și de drepturile lui: https://www.youtube.com/watch?v=hzlLx5fbDC0
  Poate că e alt calibru de infractor, dar și ăla era nevinovat până îl condamna un judecător, nu? În fine, evadase, deja cred, când l-au prins iar, aici în film, dar ilustrează bine ce vreau să afirm. Noi, românii, nu părem să avem o problemă cu infracționalitatea până nu ne afectează, indiferent că trecem pe roșu, parcăm aiurea, dăm/luăm șpagă, altul face mai mult din șpagă ca mine etc. Măcar atitudinea a poliției și a cetățenilor dacă s-ar manifesta mai des, poate că o parte din toate „deliciile turcești” care se întâmplă pe la noi ar fi prevenite sau măcar ar avea curaj martorii să deschidă gura.

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 0

 35. Godină îmi place și mie, iar postarea în cauză probabil c-a vrut să fie o glumă. O glumă amară, cinică și nepotrivită în mediul public și care probabil vine din groaza că s-a ajuns ca un polițist ce trebuie să prindă un interlop urmărit internațional să fie mai prost echipat (am înțeles că Cristian Amariei nu primise vestă antiglonț și avea un pistol vechi de 45 de ani) decât un jandarm care păzește protestatari pașnici.
  Tot de cinism a dat dovadă și Carmen Dan „Dacă aș putea, prin demisia mea să redau viața acelui polițist, aș face-o fără să stau pe gânduri”.
  Așa c-o să mă aliniez și-o să fiu și eu un pic cinică și s-o încurajez să și-o dea, totuși. N-o să-i redea viața lui Cristian Amariei, dar poate le mai dă o șansă la viață polițiștilor care altfel vor muri pe viitor fix de-aiurea, într-un sistem aflat sub conducerea celui mai slab și incompetent ministru de interne.

  Comentariu beton! Thumb up 35 Thumb down 5

  • madam dan ilustreaza perfect zicala romaneasca de zice ca “prostul daca nu e si fudul, parca nu e prost destul”…

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

 36. Sunt un om normal, aproape banal. Muncesc pe brânci pentru tot ce am. Din munca mea și a bărbatului meu plătim chirie, rate, facturi, mâncare, haine, taxe, impozite, medicamente. Statul face fifty-fifty pe munca mea. Printre altele, și ca să întrețină și finanțeze (atât cât o face) sistemul penitenciar.

  Băiatul ăsta, Lepa, nu a muncit o zi din viața lui, până la 47 de ani. Până în ‘95 ajunsese la condamnări pentru 47 de tâlhării. În schimb e la al doilea omor. Primul a fost din culpă.

  Nu mă interesează imaginea unui recidivist. Câtuși de puțin. Am văzut postarea lui Godină. Singurul meu gând a fost: bine că l-au prins!

  Comentariu beton! Thumb up 54 Thumb down 1

  • bine ca l-au prins, pacat ca nu s-a opus, ca sa parafrazez un clasic in viata…

   Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 2

  • Din nou, într-o țară în care companii private ajung să doneze ore de terapie pentru copii cu părinți plecați la muncă în străinătate, pentru că statul nu e capabil să asigure consiliere, în care un copil a murit într-o hazna în curtea școlii în anul de grație 2019, în care jumătate din populație crede că violul poate fi justificat, la fel și violența împotriva femeii, în care intri în spital pe picioarele tale și ieși în sicriu, în care legile se fac pe genunchi, peste noapte, din biroul ăluia de vremelnic are în mână ciolanul, pâinea și cuțitul, marea noastră preocupare e că MAI a postat o poză cu un recidivist pișat pe el, sărăcuțul, acum are imaginea la fel de pătată precum chiloții… Somn ușor, (r)națiune!

   Comentariu beton! Thumb up 55 Thumb down 4

 37. Mihai Vasilescu ti ai gresit tara ptr articolul asta …noi vrem sange nu political corect….teoretic sunt de acord cu tine dar practic ii inteleg pe cei care se bucura nu numai de umilirea lui publica dar l ar fi vrut si cu un glont in scafarlie ,glont care ar fi fost si mai ieftin decat bani acum pe procese ,pe intretinerea individului in inchisoare ,asistenta lui medicala etc

  Comentariu beton! Thumb up 43 Thumb down 4

  • 100% de acord cu tine, claudia…

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

  • Sigur , glontul e mai ieftin, oricum oricata incredere ai avea in specia umana , sa crezi ca respectivul se va indrepta e curata fantezie.

   Dar glontul nu trebuie tras asa cum am vrea Godina. El trebuie tras civilizat, dupa un proces si o condamnare. Eu as zice ca executiile trebuie facute in locuri publice , ca o avertizare si un exemplu pentru cei din categoria lui. Si prin taierea capului ca pare mai spectaculos.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

 38. Bai dar ce panselute se gasesc peste tot… unii dintre voi militati pentru drepturile unor criminali, mai mult decat militati pentru drepturile voastre. Ii plangeti de mila astuia care o sa stea la caldura, cu 3 mese pe zi si asistenta medicala asigurate, pe cand altii mor la coada la UPU. Asta nu are voie sa moara in detentie, ca se gasesc panselute care sa acuze statul de neglijenta, dar cand altii mor pe capete pe strazile patriei, altii prin spitale, dormiti pe voi.

  Comentariu beton! Thumb up 68 Thumb down 4

 39. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 7 Thumb down 16

  • parca nu m-as tavali in chinuri de grija unui CRIMINAL… deloc chiar

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 2

 40. @mihai, eu cred ca iti inteleg punctul de vedere. Dar cred si ca lui Godina chiar nu ii pare rau. Si poate e si el de acord ca a gresit daca vorbim de drepturile omului, dar cred ca personal i se pare ca a facut dreptate. Si ca ar mai face-o inca o data. SI atunci prefera sa fie sincer si a spuna ce a spus si nu diplomat si sa spuna ca a gresit. Parerea mea…

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

 41. Dom’ Vasilescuuuuu, am dat din greseala verde commentului lu’ Rilache. Vroiam invers. Poti repara? Multu.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 3

  • MV nu măsluiește voturi că nu e … fie-i pușcăria duioasă și lungă😋
   Mulțu’

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

  • Ba e, dar nici eu nu pot să mai schimb. Mă rog, n-aș schimba nici dacă aș putea.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 12

 42. Discuții la rece, despre finețuri, pe subiecte fierbinți? Bună gluma. @Vasilescule, de naivitate mi-e imposibil să te suspectez. Spune drept, ți-era dor de-o păruială pe blog, ‘șa-i? 🤔

  Comentariu beton! Thumb up 41 Thumb down 2

  • Evident că mi-am imaginat ce va urma. Nu neapărat păruială, dar ceva să placă la toată lumea. 😀

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 9 Thumb down 21

  • tare Didina… 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • “La Elena” – Tuns, ras, frezat , bărbierit și aranjat !!! posibil bonus – de o ureche ciuntat😏
   Sigur obține MV un discount… gR@$ 😋

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

  • Doamna didina, sugerati ca ar fi nitel masochist?
   Ce uom , dom’ le!

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @Marius M, e sadic, nu masochist. Dintr-un subiect atât de complex a ales un amănunt (corect principial, de altfel) care să agite ambele “tabere”.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 3

 43. Mi se rupe de căcatu’ asta ! Dar, eu as vrea ca MAI si Godina să puna poze si sa se laude si atunci când 😉 prind colegi de.ai lor care sunt mână in mâna cu scursurile societătii !

  Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 1

  • aici, ca bine zici @oviwan

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • Oviwan, asta chiar se intampla. Urmareste mai atent

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 44. Așa, scarpină-te acum, dacă te-a mâncat. 🤣
  E multă emoție la Godină, îl pot înțelege că nu a gândit toate aspectele. S-a pus în papucii victimei, familiei și e normal să scrie dramatic, la cald.
  La fel te înțeleg și pe tine, pentru că am gândit la fel, că “nu se face”.
  Apoi, oricine a decis din MAI ca poza aia cu omul prins să apară public, a făcut-o gândindu-se că va mai calma niște ape și nu-i va arăta lumea cu degetul ca incompetenți, deși ei rămân niște incompetenți câtă vreme îi trimit pe polițiști în misiuni cu praștia și cu “Doamne-ajută”. Nu au lucrat deloc la cauză și abia ăsta mi se pare un subiect pe agenda publică, nu criminalul pișat pe el, share-uit pe rețele.

  Din cele mai vechi timpuri, oamenii au asistat cu o curiozitate dubioasă la execuții publice. Au scandat și au aplaudat la final, la ghilotinarea altora. Avem asta în sânge, ne plac infractorii pedepsiți în piața publică și primim asta, ar trebui să nu ne mire. Nu Godină și cu tine sunteți problema, ci societatea cu totul.

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 3

 45. Tot MAI posteaza pe pagina oficiala si poze cu studente cu boticul rosu ce isi fac selfie, crezand ei ca in felul asta promoveaza cu succes institutia, si nici asta nu e ok. Dar tu, Vasilescule, aberezi. Nu imi dau cu parerea asa aiurea, ci spun asta strict bazandu-ma pe articolul pe care l-ai scris despre accidentul fetitei tale si cam de ce ai fi fost tu in stare sa ii faci aluia. Iar o poza umilitoare ar fi fost, probabil, printre ultimele ganduri.

  Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 3

  • Între “ce aș fi fost în stare să fac” și ce am făcut, e o diferență cam ca de la boticurile alea despre care zici tu, până la articolul pe care l-am scris eu și din care n-ai înțeles nimic.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 7 Thumb down 35

 46. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 4 Thumb down 19

 47. „Ce-a făcut ăla e una și va plăti pentru tot”
  Serios?? Ia explică-mi tu cum va plăti, te rog! Va plăti cash, va plăti barter ca să-l ÎNVIE? Că altfel nu văd rostul „plății”.

  Comentariu beton! Thumb up 32 Thumb down 1

 48. Hai să vă zic una, cică tipul ăsta se plimba prin Izvin (unde a avut loc crima) și Remetea (satul în care a fost prins) de mai multă vreme. Nici dracu nu a anunțat poliția, nici eu, deși în casa unde a avut loc crima cică umbla de ceva vreme, iar eu trec de cel puțin 2 ori pe zi pe acolo, și în weekend când plimb copilul nici nu mai număr, e la colțul stăzi mele, e destul de probabil să îl fi văzut. Și dacă a fost așa nu aș fi avut cum să îl recunosc, la celelalte arestări animalul a beneficiat de dreptul la imagine. Ei bine vă asigur că dacă mai scapă din sistemul nostru judiciar infailibil și trece pe lângă mine o să îl recunosc. Imaginile postate de Godină și MAI sunt foarte utile.
  Toți cei care apară dreptul animalului de Lepa să se gândească că a renunțat la ele după ce a ridicat arma.
  Subscriu la postarea lui Godină, doar că mă gândesc că dacă opunea rezistență poate scăpa de bătaie și murea împușcat, mult prea blând zic eu, ăsta ar trebui să chinuie mult. Să muncească și să plătească întreținerea celor doi copii a lui Cristian.
  Eu am stat două zile în casă cu frică pentru mine și pentru copilul meu, și sunt în continuare traumatizată, fiecare sirenă de poliție mă face să tremur, sora mea venind la mine în vizită a trecut pe lângă cei de la ambulanță care îl resuscitau pe Cristian pe marginea drumului. Cred că o să-l dau în judecată pe gunoiul de Lepa și pe cel din Remetea care l-a ajutat și o să cer daune morale.
  Și aș mai da în judecată și conducerea poliției Române, în special pe cel ce a dat ordinul ca un urmărit internațional acuzat de crimă și de tâlhărie să fie prins de un echipaj de poliție total nepregătit și neechipat pentru astfel de misiuni.

  Comentariu beton! Thumb up 43 Thumb down 1

 49. godină lucrează la serviciu special de intervenție antitero la brașov și s’a gândit că putea fi el în locu polițiștilor ăia din timiș
  vă amintesc că acum doi ani a fost cazul polițistului din suceava căruia i’a tăiat gâtu un drogat care ulterior a fost găsit spânzurat în celulă
  deci sunt metode suficiente de a’l omorî pe criminal

  problemele din mai sunt pregătirea și dotarea
  în loc să fie cumpărate mașini, arme, muniție, veste speciale, renovate sedii, un nou statut al polițistului, făcute noi proceduri, sărăciile de la psd alde s’au împrumutat masiv și au mărit salariile și soldele, iar sindicatele din poliție n’au zis nimic

  și încă ceva, godină are postări cu caracter politic, fiind mai degrabă penelist și nimeni nu îi atrage atenția, dar când pesedeu a mărit lefurile a tăcut chitic de lipsa dotării din mai

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 6

  • „pesedeu” a mărit lefurile. Tot ei au furat de au rupt și au mărit prețurile. Iar de lipsa dotărilor s-a plâns Godină mai tot timpul.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 4

  • @claudiu: poate s’a plâns într’adevăr, dar dintr’un motiv foarte simplu: este votant PNL, căruia îi datorează și funcția
   vreau să’l văd la fel de contondent când va veni pnl la guvernare

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 5

  • Adică vrei să spui că ei de fapt au toate dotările necesare, dar se plânge Godină doar pentru că vrea să facă reclamă negativă pesedelei???

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 3

  • Godina era la circulatie parca.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 3

  • @claudiu: pe godină îl suspectez a fi penelist, n’am zis că polițiștii au dotările necesare, bineînțeles că n’au, doar că vreau să’l văd pe godină cum atacă și partidele din opoziție când vor ajunge la putere, când pdl a tăiat salariile și a dat bugetari afară n’a zis nimic

   @marius: s’a transferat la intervenție specială și antitero sau mascați cum li se spune anu trecut

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • Ai rămas cu tăierile pdl-iste în memorie… Dacă nu le făceau acum eram mai rău decât grecii. Dar cui să spui asta? Cei cărora le trece viața prin stomac nu înțeleg oricum.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 8

  • @Toni Montana,din cate stiu eu Serviciul Antiterorist face parte din S.R.I,adica fostii U.S.L.A-si din perioada comunista,Godina este angajat al M.A.I nu are cum sa fie la antitero. Te tot lauzi pe aici ca ai fost la scoala de ofiterii de jandarmi,se pare ca nu prea ai fost pe la scoala si nici nu ai fost atent la ore,altfel erai la curent cu organigrama M.A.I,M.A.N SI S.R.I.
   Te rog eu nu il mai face de ras pe tovarasul CHE !!!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 4

  • Catalin.C suge-o puțin 😋

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • @cătălin: m’am grăbit și n’am căutat pe net cum se cheamă exact pe net pentru că știam că nu se mai cheamă spir și dpir

   am găsit asta care e de actualitate, chiar dacă e din 2011:
   https://www.opiniatimisoarei.ro/care-dpir-sau-spir-trupele-speciale-sunt-acum-sas-serviciul-de-actiuni-speciale/28/12/2011

   ps: eu am absolvit academia de poliție în anii 2000 și mi’am dat demisia din jandarmerie în 2013, așa că nu mă mai lua cu toate chichițele
   și la jandarmi nu înveți organigrama altor arme sau ministere

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 50. Nu traim intr-o lume ideala ca sa putem discerne fara partinire actiunile politiei. Daca jegosul asta ar fi fost acuzat ca ar fi furat hainele de pe sarma as fi avut si eu o problema vis-a-vis de atitudinea politiei.Ma incearca un sentimenta de ciuda si de frustrare ca nu i-au scos cel putin dintii din gura aia spurcata.!

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 0

 51. Ma cam sperie vehementa unora. Oare de ce avem nevoie sa dam foc cuiva in piata publica, in speranta de a restabili macar intr-un caz ideea de justitie?
  Credem ca sunt singura care a sesizat exprimarea cam dura a lui Godina. Eu il inteleg perfect ca il dorea pe ala fiert in cazanul cu smoala, numai la ideea ca putea fii el in locul colegului impuscat. Ideea e ca in secolul asta toata lumea are drepturi: la viata, la imagine si la multe altele. Orice incalcare a lor duce la repercursiuni. Noi nu pricepem ca nenorocitii stiu perfect ce drepturi au, in cateva luni are statul proces la CEDO, iar banii de despagubiri tot de stat sunt platiti. Adica din banii aia din care ar trebui sa se faca spitale si scoli.
  Nu conteaza ce simtim noi, ce incarcatura emotionala este pentru politistii aia, efectul este acelasi, banii ajung in buzunarul criminalului. Mai bine facem totul ca la carte si scutim statul de a plati niste bani.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 10

  • Corect, totul trebuie facut legal. Da, de acord, omul este un gunoi, dar trebuie pedepsit in mod legal. Imaginea aceea nu ajuta la nimic. Il inteleg si pe Godina , .ar nu asa trebuie procedat. Rezultatul final este acelasi, sau ar trebui sa fie acelasi.

   Am un cunoscut care lucra la penitenciar ca si doctor. Nu cred ca va imaginati cate precautii de natura legala este obligat sa isi ia in tratarea unor detinuti.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 3

  • @Ana_R, ce avem mai întâi, drepturi sau obligații ? Să zicem că avem drepturi, ca să…fim pozitivi. Care e primul drept al omului? Dreptul la viață, probabil…Daca tu iei cuiva un măr și ești prins, trebuie să îi dai înapoi cel puțin un măr…dacă îi iei viața (care e un drept), ce îi dai inapoi ?!

   Doar simplul fapt că omul a făcut reguli de bun simț, in epoca modernă si conciliantă, nu înseamnă că sunt și echitabile !

   Dreptul la viață trebuie să îl aibă doar cei ce respectă dreptul altora la viață. Suntem destui și prea mulți stricați…ca să fiu sincer…

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 0

 52. Păi, io zîc cî colejii lu domnu Godinî chiar io reparat-o o liacî, cî ma uit la poza şeea şî-mi pari a fi un om.Mă riefer la imajinea qistolarului,imajini pi care el ş-o facut-o sîngurel ţăndări încî din tineretî.Altfel,trebui sî va spui ca in Romania iesti un fiestival care nu sî mai terminî…Fiestivalul ipocriziii…

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 13 Thumb down 8

  • graiu vorbit de tine e cel oficial din transnistria sovietică din anii 1920-1933
   ai abonament și la plugaru roșu?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 11

  • Mi sî pari cî esti off topic frumușălule latino nr.1.Graiu vorbit di mini nu iesti oficial, iesti aproapi clandestin in Transnistria datorita colejilor tai ideologici, capisci?Da nu asta-i tema discutiei.Noi discutam dispri un băiet cari are un hobby sa omoari oamini cari…na, ghinion, sî afla in momenti nipotriviti in preajma lui cand puni el di-o tîlharii.In rest el îi foarti normal, asa cum suntem toti ceilalti.Imaginea lui este de tîlhar si criminal si trudeste la ea din frageda tinerete.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 2

 53. Mă distrează cum unii care, pe 10 august anul trecut, dădeau share în draci la filmulețe cu motociclistul care îi fwte un cap în gură jandarmului, sau cu eroul ăla care sărea peste gărduțul verde și-și proptea piciorul în spatele altui jandarm, acum aduc vorba acum despre imagine, intimitate, umilire, drepturile omului etc. Nu, nu de aici de pe blog, ci așa aiurea de pe internetul ăsta mare.
  Eu recunosc că m-am bucurat și atunci, și acum. Dar așa sunt eu, cred în puterea exemplului violent, al rușinii publice. Cazurile sunt oarecum similare: unul/unii a/au făcut ceva nasol altuia/altora, iar apoi a/au încasat-o. Adică, de ce ar fi umilire în cazul animalului de mai sus, și nu ar fi umilire în cazul jandarmului bubuit? Nu-mi aduc aminte să fi citit p-aci sau prin alte părți chestii de genul “hai, bă, cum să dăm așa ceva, e și ăla om, are drepturi, cum să-i fwți una în gură și să te mândrești cu asta? Imagine, corectitudine politică, drepturile omului….. ” Parcă toți erau cu “bine le-a făcut, ‘tu-le mama lor” în gură. Nu, nu îi apăr pe polițiști sau pe jandarmi, că mi-s dragi ca sarea în ochi. Numa’ zic…
  Cât despre CEDO, vreți să ziceți că până acum nu a fost câștigat nici un proces acolo, nu a fost despăgubit nici un deținut sau arestat pentru” rele tratamente”și “condiții inumane”? Măcar acum știm, în pwla mea, cine va reclama poliția, statul și posesorul de alpaca. E ca pe vremea când puneau la intrare în magazin poze cu posibili hoți de buzunare. Tot ieșeai fără portofel, dar măcar știai cine ți l-a luat. Acum nu mai fac asta fiindcă gdpr, drepturile omului, imagine lezată…
  Dar eu zic să stați liniștiți, nu va ajunge la pușcărie. Se va lovi de un toc de ușă când va ieși din arest și își va distruge organele interne. Ce să-i faci, accidente se întâmplă!

  Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 2

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 2 Thumb down 10

  • Nu, nici jandarmul care bate și gazează oamenii nevinovați ca un animal, nici interlopul ăsta recidivist care n-are nici o problemă să împuște pe cineva, nu sunt oameni. Sunt sub-oameni și trebuie tratați ca atare.

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 2

  • Sau moare de pneumonie! El transpirat…glonțul rece.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 54. Nu pot SA plang dupa un criminal. De 2 ori criminal. Pe langa talhar..de ce avem simt civic doar fata de mizeriile astea umane? De Asta apar unii in Parlament si cer scuze puscariasilor! Victimelor nu le cere nimeni iertare! Pedeapsa cu moartea pt violatori, pedofili, ucigasi de oameni. Ii tinem in puscarii pe banii nostri!

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

 55. MV, ti-a reusit cel mai controversat/dezbatut post de anul asta… 🙂

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 4

 56. nu există dreptul absolut la imagine, care să-ți fie garantat necondiționat. drepturile sunt în relație directă cu obligațiile. în cazul de față, cu legile. ești în custodia autorităților, poți să uiți de dreptul la libertare, la imagine, la viață privată și de familie. unele îți sunt restricționate, altele îți sunt limitate. legal. e o mare idioțenie tot circul ăsta cu poza și cu respectarea dreptului la imagine a unei persoane aflată în curs de cercetare penală. în fiecare zi statul își bagă pula în dreptul tău la imagine. statul și-a băgat pula în dreptul la imagine al arșilor din Colectiv. găsești și acum pozele cu morții întinși pe trotuar, iar în cazul lor totul e clar și culpa evidentă. dar nu s-a isterizat nimeni. nu se isterizează nimeni cînd poze cu minori în ipostaze umilitoare sunt postate peste tot. deși drepturile minorilor sunt protejate suplimentar de o lege specială. dar ne isterizăm cînd, de fapt, nu s-a întîmplat absolut nimic ilegal, nedrept sau imoral. un infractor a fost fotografiat în ipostaza în care a fost capturat. dacă era membru al academiei, îl fotografiau în costum Armani pe holul academiei, dacă era politician îl vedeai cu cătușe la ieșirea din DNA. cum să-l fi pozat pe Lepa? cine l-a pus pe Lepa în situația asta?
  pe Godină îl judeci într-un context instituțional, dar Godină nu este o instituție. este un polițist care a exprimat ceva într-un anumit moment. și a exprimat cam ce ai exprimat și tu cînd ceva te-a revoltat foarte mult. asta nu înseamnă că Godină chiar l-ar fi împușcat pe ăla, dacă cineva i l-ar fi dus în cătare. cum nici tu nu ai fi ieșit la vînat mame denaturate sau pedofili pe stradă. înseamnă doar că uneori emoțiile ne copleșesc și nu suntem capabili să ne controlăm reacțiile. nu cred că trebuie să ne cerem scuze pentru asta

  Comentariu beton! Thumb up 45 Thumb down 0

  • @micuțu,
   N-am avut timp, iar când am avut mi-a fost lene să dezbat tema de azi. Am așteptat să scrie altcineva ce gândesc despre situația dată.
   Mersi 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 2

  • This!

   “….dar ne isterizăm cînd, de fapt, nu s-a întîmplat absolut nimic ilegal, nedrept sau imoral. un infractor a fost fotografiat în ipostaza în care a fost capturat. dacă era membru al academiei, îl fotografiau în costum Armani pe holul academiei, dacă era politician îl vedeai cu cătușe la ieșirea din DNA. cum să-l fi pozat pe Lepa? cine l-a pus pe Lepa în situația asta?….”

   Am citat doar, nu am spus nimic inteligent in plus dar am simtit nevoia sa subliniez paragraful de mai sus.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 57. Un recidivist nu are drepturi, de nici un fel.

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • Eu mă întreb cum naiba l-au căutat sute de milițieni cu tot felul de ajutoare, servicii, dronă, elicopter, animale, etc și nu l-au găsit 2 zile.
   Ba chiar au trecut prin casa cu pricina, au descoperit sânge, nu l-au văzut sub masă și s-au dus mai departe!!!?
   Ăștia nu se uită la filme măcar, dacă
   la antrenamente și proceduri sunt zero?
   Nu caută acoliți, rude, prieteni, amante, legături? Nu interoghează oamenii, vecinii, cunoștințele?
   Individul își făcea veacul pe la birt pe la păcănele și autoritățile căscau gura?
   De asta mi-e frică mie: de incompetența sutelor de milițieni prezenți la prinderea unui singur idiot rănit și ascuns sub masă.
   Din ciclul proști dar mulți!!
   Nici macar n-a avut bunul simț să se trateze rapid, să își schimbe înfățișarea și să se urce în primul tren cu 100 lei la naș și ajungea fara stres în celălalt capăt de țară.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 3

 58. Baiatul “cel cuminte” si-a ales soarta cand a hotarat “mai bine mort decat inapoi la puscarie”.

  Probabil multi v-ati uitat cu placere la filmele ” istorice” unde haiducii alde Pintea si Florin Piersic impuscau de voie si legitim jandarmii /arnauti stapanirii de pe atunci.(paranteza si atunci si acum jefuiau/jefuiesc calestile “bogatilor” si cheltuiau ce au jefuit in carciumi dubioase pe curve si Adi Minune pardon lautari.

  Din cand in cand “faceau cinste” la toata lumea din carciuma.

  Asa a aparut din popor melodia “Radu mami”.

  Si politistii americanii au avut ” idoli” din vestul salbatic dar acum trag primii cu tinta fix la cap .

  Imi pare rau de politistul mort dar nu avea ce cauta acolo.Era un fel de Roby din Las Fierbinti, nepregatit, neechipat, si neinarmat (eu am tras cu parodia aia de pistol Carpati)

  Imi pare rau ca ala a facut pipi pe el cand i-a facut Godina poza cu telefonul.

  Cred ca a crezut ca ii face poza cu Glock.

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

 59. Dreptul la imagine vs dreptul la viata…hmmm…tare mi se mai înclină balanța azi!
  Seară bună tutulor!

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

 60. Mi-e lene să număr bilele albe și pe cele negre, care-i verdictul? A ajuns Godină la cazanul virtual cu smoală, au ba? Sau s-a căit între timp, poate?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 3

  • @Anduța,
   Conform părerilor de-aici, încă un pic și lui Godină i se ridică statuie 🙂
   Din păcate, cu sau fără episodul ăsta, situația rămâne aceeași:
   – polițiștii sunt dezorganizați și neajutorați (de vină fiind sistemul)
   – infractorii fac ce vor ei sub nasul autorităților incompetente.
   Am mai citit o minunăție azi: http://s9.ro/njd

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • Laura, infractorii fac ce vor (si) cu largul concurs( in cârdășie ) al autoritatilor !

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 61. Pingback: Despre recenta indignare a polițiștilor precum Godină | Manuel Cheța

 62. Mihai urmaream cu placere postarile tale dar vad ca o dai in lambada cu dansatori prosti,pai nu stii ce viata au politistii si cum sunt tratati ca niste rahati si tu te pui sa faci postari de genul asta,ai trecut de la level 99 la level 1 cu postarea asta,gen nu stii ce mancare este dar arunci si tu o mana de leustean si apoi constati ca era o ciulama de pui,nu te critic doar i-mi spun parerea.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 6

  • Ei, dacă doar Î-ȚI spui părerea e cu totul altceva. Apreciez întotdeauna un sfat de la cineva care scrie “î-mi”.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 9

  • Nu contest ca nu au viata usoara politistii in Romania, in mare parte din cauza lipsei de respect a concetatenilor. Din punctul meu de vedere aceasta e cauzata atat de coruptia din randul politiei (micii spagari murdaresc imaginea politistilor onesti) cat si a legilor care nu protejeaza suficient statutul de politist. Dar uite, in Franta, politistii infrunta riscul real al terorismului, plus ca de cand cu vestele galbene nu au au mai avut un weekend liber (si ati vazut sigur ce violente au avut loc si in timpul acestor manifestatii). Dar nu am vazut poze de genul si comentarii de genul lui Godina pe paginile MAI francez… Bineninteles ca la fel ca in postarea despre violatori/pedofili toti am vrea ca criminalul sa moara in chinuri cat mai mari dar daca vrem sa traim intr-o tara civilizata cu legi, drepturi respectate si din astea cred ca nu trebuie incurajate astfel de comportamente ale politiei. Si eu cred ca acest criminal nu merita nici un scuipat dar cu ce ne-am diferentia de Evul Mediu sau de tarile arabe extremiste daca l-am ucide cu pietre in piata publica?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

 63. Nu am chef să citesc cum au sărit alții să atace în toate felurile mai sus.
  Dacă bine mă țin neuronii si cei 7 ani de acasă, cred că am înțeles în mare ceea ce ai vrut sa scrii.
  Da, nu mi se pare ok deloc să denigrezi un om în fața unui popor, orice ar fii făcut el, oricât de josnic ar fii acționat. Să ștergi cu el pe jos și chestii de genul doar ca să hrănești setea de “răzbunare” a unei națiuni instigată de fapte de eroism de gen.
  La final de zi fiecare om e o ființă, fiecare om poate ajunge atât de jos la un moment dat în viața lui si atunci cum va fii ? gen hai ridică tu primul piatra și lovește dacă tu ai siguranța că never ever nu e posibil să ajungi pe acolo. ( #numa zic).

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 5

 64. Orice ar fi, conform legislatiei, si a normelor GDPR, omul are dreptul la protejarea identitatii. Cum ai spus, daca as fi in locul omului, i-as da in judecata, pana la CEDO, si probabil omul ar si castiga niste bani, multi chiar. Nu umilesti un om! Orice ar fi facut! Legea le interzice si lor sa faca publice date care pot identifica o persoana, sau care pot face o persoana identificabila! Pana la condamnare, e doar suspect si mai exista si prezumtia de nevinovatie! Eu asprofita de prostia institutiei!

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • Sa stii ca nu prea ai cum sa ascunzi identitatea unui om cand actiunea este publica. Peste tot in lume, cand politia intervine si prinde un criminal, si sunt prezente televiziunile, stirile ajung la oameni.

   Si alti criminali in drum spre puscarie sunt asaltati de televiziuni iar imaginile sunt transmise in cadrul stirilor. Si da, stiri sunt si cand sunt prinsi criminalii beti care s-au si pisat pe ei de bautura si droguri.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 65. Ai citit comentariile, da? Propaganda și-a avut efectul, iar mulți de aici încă suferă grav de securism.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 66. Eu sunt pro respectarea legilor, ne-umilirea oamenilor, indiferent daca sunt criminali sau nu, au drepturi. INSA! Imaginile postate nici macar nu sunt asa de ingrozitoare.

  Un criminal acasa la el, mort de beat si poate drogat, pisat pe el cum sunt atatia dupa bautura pe strada. Adica ce parte a imaginii i-au lezat? Este o imagine a arestarii unui criminal prins. Nu e vina nimanui ca nu s-a imbracat frumos criminalul inainte de primirea politistilor sau pozele ar trebui sa fie de fapt o sedinta foto dupa ce toata lumea se schimba, barbiereste, trezeste?

  Daca aratau la stiri un homeless caruia i se acorda asistenta medicala si el e tot asa pisat, cazut, etc, era tot lezata imaginea?

  Este o poza facuta in momentul arestarii unui criminal. Care criminal nici nu era batut ci mort de beat si pisat pe el.

  Pe Godina il inteleg, remarca lui arata ca respecta legea, nimeni nu il bate daca nu se opune. Si da, nu s-a opus, deci pacat ca ar fi vrut sa dea cu totii pentru ce a facut, insa nu dau pentru ca respecta legea.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 67. Un infractor dovedit si condamnat care,a gresit voit , a luat viata altui om….Mila ? Compasiune ? NICIODATA

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.