5,980 cititori

Scurt sau lung?

Nici măcar nu eram mulți la coadă, patru inși, cu tot cu mine. Ceea ce nu l-a împiedicat pe cetățeanul care vorbea preocupat la telefon să treacă pe lângă noi, sa se bage în față și să ceară dezinvolt, tare, fără să-și întrerupă importanta convorbire:

– Un pall mall albastru.

– Scurt sau lung?

– Nici scurt, nici lung, că domnu’ n-a stat la coadă.

Ăsta din urmă eram, bineînțeles, eu. Știți, câteodată nu mă pot abține și gura pleacă fără s-o mai controleze creierul. Cred.

Și nu, n-a luat țigări. A preferat să plece doar ca să nu stea la o coadă de trei persoane.

Mno, poate că uneori e mai bine să înveți așa, abrupt, că un “vă rog frumos, vreau doar un pachet de țigări, pot să intru în față?” îți poate aduce mai multe decât dacă încerci să fii șmecher. Că de șmecherie și de prosteală pe față ne-am cam săturat toți. Cu bunul simț e mai greu zilele astea.

Cam atât.

Long and Short directions. Opposite traffic sign.

46 de păreri la “Scurt sau lung?

 1. – Un pachet de Lucky …
  – De care ? …
  – STRIKE!!!

  Comentariu beton! Thumb up 36 Thumb down 1

 2. Hypermarket, aglomerat la case, un nene cu doar două beri în coș scanează situația și hotărăște să se așeze la cea pentru cumpărători cu copii. Până să apuce cineva să-l atenționeze, îl întreabă casierul, cu subînțeles, dacă are copii. “Am. Acasă! “. Și a plecat la altă casă.

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 2

 3. Eu o sa iau bataie intr-o zi din cauza asta :).
  A, si mai e aia cu ‘v-a cazut ceva din mana’ cand arunca pe jos.
  Ca statura si kilele nu-mi permit sa zic ce-as vrea sa zic in momentul ala 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 1

 4. E bine din cand in cand sa mai servim si lectii d astea, din care speram ca se va intelege ceva…

  Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 2

 5. De curand a fost nevoie sa-mi schimb actele. Toate, ca pe unele le pierdusem, altele expirasera. Cei din jurul priveau chestia asta ca pe o fatalitate, moooa, sa vezi si tu cum e sa dai piept cu birocratia romaneasca, ma si panicasem. Ce sa zic ? S-au rezolvat toate in termene scurte si firesti, practic in no time, nu poti sa compari Bucurestiul cu mii sau zeci de mii de cereri pe zi cu vreun satuc din Spania sau Germania unde poate le si primesti pe loc ca n-au aia de rezolvat decat 10 -20 de cereri pe zi. Pasaportul, ultimul, l-am rezolvat la mallul din Berceni. O placere ! 5 min. asteptat cu bonulet la coada, 5 min. prelucrata cererea de politist, in 10 min. terminat, poti sa faci asta in timp ce astepti sa intri la un film, ce vrei mai mult ? Asa c-am concluzionat ca suntem o natie de oameni nerabdatori, vrem rasplata grabnica la cel mai mic efort depus, pe loc daca e, n-avem asteptari rezonabile sau realiste si foarte probabil stam mai bine ca media europeana.

  Comentariu beton! Thumb up 43 Thumb down 3

  • @Faiantaru’, aproape 6 luni pentru un certificat de plătitor de TVA îți pare un termen realist sau rezonabil? Asta în condițiile în care toate cerințele legale erau îndeplinite. Întreb de curiozitate, că poate nu-s eu un om răbdător. 🙂
   Cu pașaportul ai dreptate, se poate rezolva și la mall, dar asta e valabil în București și, poate, în alte câteva orașe mari din țară.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 3

  • E greu de crezut ca ceea ce ne-ai povestit sa intamplat in ro…
   Ca se poate sunt convins, acu 3 ani am schimbat masina, am cumparat masina din piata(nu in ro), in piata exista si showroom-uri de masini care se ocupau printre altele si de transfer de masini de pe o persoana pe alta, binenteles ca, contracost daca nu ai cumparat masina de la ei, nu scum(sub 200 roni in bani nostri), in 30 de min aveam masina transferata pe numele meu si a doua zi puteam sa imi ridic cartea de identitate de la politie, de mentionat ca nu au vrut sa ini elibereze actele fara sa merg sa imi fac asigurare, m-am intors cu asigutarea in 20 de min si practic in nici o ora aveam masina transcrisa pe mine
   In ce priveste pasaportul cand trebuie sa il schim le trebuie doua saptamani acasa, ma mir cum ai reusit sa il schimbi asa repede
   @Vasilescu, daca inca mai fumai reactionai la fel? 🤔

   Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 3

  • Fumam la greu când s-a întâmplat. Fumez si acum, doar că electronice.

   Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Vasilescu, atunci esti cam necrutator cu fumatori, sunt fost fumator, merg de multe ori cu ceva fumatori in masina, depinde unde suntem, daca avem timp de pauza de tigara pe drum stam si fumeaza, daca nu cate unu pe rand cu geamu deschis, sunt mai intelegator cu ei, exceptand casa, in casa nu am fumat nici eu, nici sotia si nu am permis nici oaspetilor asta

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 5

  • Păi și ce legătură are asta cu statul la coadă?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 1

  • @ Didina

   Fireste ca jumat’ de an mi se pare foarte aiurea. In schimb

   – carte de identitate provizorie: o zi
   – copie certificat de nastere/transfer pe certificat de tip nou: 9 zile
   – adeverinta de proprietate de la cadastru: 4 zile
   – copie cetificat de mostenitor: 7 zile
   – carte de identitate: 7 zile
   – pasaport: 12 zile

   mi se par chiar ok.

   @ keepcalm

   Depunerea dureaza cca. un sfert de ora. Eliberatul e intr-adevar in aprox. 2 saptamini.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 2

 6. Suntem latini,nerabdatori,zgomotosi,agitati dar asta nu e scuza ptr nesimtire.Bravo ,Vasilescu ….Si eu cred ca nesimtitul trebuie atentionat si chiar sa i se dea peste bot virtual ptr ca altfel nu pricepe si o sa persiste in magariile lui ,ba mai mult o sa creada ca e ceva normal iar ceilalti trebuie sa accepte smecheria ca pe ceva firesc.

  Îţi place sau nu: Thumb up 9 Thumb down 1

 7. Ce boală ai să pui titluri derutante!
  Credeam că-ți lași plete și nu ești hotărât dacă până la umeri sau până la talie.

  Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 1

 8. Ce le.aș mai stâlci mutra ăstora: atât nesimțiților care cred ca totul li se cuvine, dar si vânzatorilor care îi vad , dar acepta sa.i servescă !

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 9. Nu-mi aduc aminte ca vreodată să o iau înainte la vreo coadă, nu sunt deloc genul.

  Mi s-a întâmplat însă o chestie cu peste 1 an în urmă, prin iarnă.

  Am fost la Cora Lujerului (nu merg foarte des) și apoi m-am dus în stația de microbuz, unde vin microbuze pentru cartierele Brâncuși, Sibiu, Prel. Ghencea, Rahova.

  Văd multă lume îngrămădită stând jos pe băncile de acolo, la vreo 7 m distanță. Eh, cine știe…

  Mă pun să stau în stație, în picioare, eram, cred, singura în picioare de acolo, nu mi-am făcut probleme, nu m-am gândit, am stat cu nasul în telefon.

  După vreo 15 minute, apare un microbuz, cel de Brâncuși, care îmi trebuia, m-am suit în el, am ocupat și scaun, 😀 după mine și încă o persoană, lumea buluc.

  Când pornește microbuzul, aud o voce țipăcioasă care m-a făcut o albie de porci, cum de mi-am permis să intru în fața tuturor în microbuz?! Ticăloasă și nesimțită ce sunt eu!

  Eu i-am răspuns: Dar doamnă, eu cum să știu care lume de pe bancă stă la coadă pentru Brâncuși, care pentru Rahova, care pentru Ghencea??

  Nope, nu s-a calmat cu una cu două. 😀 M-a boscorodit tot drumul.

  Așa că eu am început să cred asta: unde vezi mai multă lume la un loc, chiar și pe băncuțe, nu te lăsa păcălit: acolo, de fapt, sunt mai multe cozi la grămadă. 😀 😀

  Comentariu beton! Thumb up 30 Thumb down 2

  • Am intrat la posta acum vreo jumatate de an, trei persoane la ghiseu, o duduie la vreo 30 de ani la vreo 3 m in laterala ghiseului, la un metru de usa de la intrare.Mă uit la ea ,nu zice nimic, presupun ca asteapta pe cineva, ma asez la coada si aud din spate: nu vi se pare ca civilizat e sa va asezati la coada?Dar nu asa, normal, ci pe un ton de Ludovic al nspelea care ii reprosa grajdarului ca n-a adapat caii.Mă intorc spre ea si o intreb daca ar fi trebuit sa ghicesc ca ea sta la coada cand e la trei metri in lateral.DA, eu respect lumea si confidentialitatea si in plus nu-mi place sa stau la gramada.Acum eu am un grad cam mic de toleranta al tampeniei( de aia uneori nici nu ma suport nici pe mine) dar ce naiba poti sa-i raspunzi uneia care sta ca proasta in papusoi la 3 m de coada, si are si ifose de contesa?

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 3

  • @Marius M Simplu… îi spui pe un ton răstit și înfoiat : MAI STAI O TURĂ!!! Contess-o 😉

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 1

 10. Voi ați văzut cum o iau oamenii razna în Lidl când aud: „deschidem casa 6 pentru dumneavoastră”?
  Într-un astfel de moment unul cu două beri, d-alea de 1.17 lei, a țâșnit din spatele cozii, de ar fi înnebunit și firea de invidie că ea n-are atâta presiune în fântâni. Ăla din fața mea, s-a urcat pe carucior și și-a dat viteză cu un picior. Ca pe trotinetă. Nimerește casa 6 în plin, cade de pe cărucior, ăla cu două beri profită ca un nemernic de căzatura ăstuia și vrea să-i treacă în față. Cărucioristul, își adună membrele de pe jos, dinții și părul și cu un efort inimaginabil pentru un rănit în lupta locului 5 la coadă, îi bagă berarului un cot în față. Berarul se chinuie să treacă pe lângă el și să ajungă primul la plată. Își suge chiar și burta ca sa se poată strecura pe lângă căruciorist. Cărucioristul nimic. Cot în gură, cot în piept și aruncat cu voleu produsele din coș pe bandă.
  Noi, ăștilalți de la rând, nici nu respiram de frică să nu-i tulburăm. Ăia doi se luptau într-o liniște totală.

  În final a pierdut berarul. Pentru că ăla cu căruciorul îsi uitase portofelul în mașină și în linistea aia s-a auzit: „șeful de magazin este rugat sa se prezinte la casa 6”. Fiecare produs scanat a fost scăzut manual și bonul anulat.

  Fața berarului?! Tumefiată.

  Comentariu beton! Thumb up 58 Thumb down 1

  • Eleno,ești fenomenală! Aproape că eram acolo 😋
   Să îți ție Dumnezeu năravul 🤗

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 2

  • Dacă e sâmbătă, e Elena. 😂😂😂

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

  • 😜

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • am râs de mi-a dat ceaiul pe nas. era cam fierbinte. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 1

  • @Ady data viitoare bagă și un pumn de sare 😉
   Glumesc, ofc.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 1

  • Glorios ! 🙂 Absolut! 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @Elena P si zici ca ne comentezi o finala de fotbal ( macar europa league).

   Îţi place sau nu: Thumb up 9 Thumb down 0

  • Băi, gata, ca așa frumos scriu eu de regulă.

   Îţi place sau nu: Thumb up 9 Thumb down 1

  • Azi, Lidl, casa 5, aveam 3 persoane în fața. În spatele meu cineva șoptea o mantră : Deschidem casa 6 pentru dumneavoastră.
   S-a deschis casa 2.

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 0

 11. In Ploiesti ! In Cina pt cunascatori ! Ceausescu period. 14-15 ani. Coada la paine! 40 50 persoane. Vine un putzoi de minoritari si se baga in fata. Din experientza stiam ce va urma ! O toata mahala urma sa se instalaleze langa putzoi. Asa ca om civilizat, nu i-am spart fata, doar l-am luat de guler si l-am trimis afara. A plecat si ciurda de profitori dupa el ! AL DREQULUI CE BINE M-AM SIMTIT VAZAND OSTENITII DE LA COADA PRIVINDU-MA APRECIATIV 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

 12. Azi in Mega! O tipa un un Alum Foil in mana ! O las in fata ca …aveam ceva in cos. I-mi multumeste si tree…Surpriza ….apare partenerul dupa ea 🙁
  cu cosul mai plin ca al meu 🙂
  Iar eu ca la poarta 9 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 2

  • Jumbonel asa ti trebuie…..daca era tip si nu tipa pe pariu ca nu te osteneai sa l lasi in fata nici daca avea un amarat de pachet de tigari.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 2

  • Am râs.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • asta e cam din familia Bundy…
   @ jumbonel – si cum asa I-MI ??????

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 13. @Claudia tu ai vrea sa vezi ce in fata ta ? :M-am nascut cu pedunculi 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 14. În Mega Image-ul din cartier, în Ploiești.
  Eram la casă când o angajată a magazinului se repede la un cetățean care vorbea cam tare la telefon în timp ce-și plătea produsele la casa alăturată.
  Angajata dezlănțuită se năpustește și-i trage un pumn în braț bărbatului, strigându-i:
  -” …persoana cu care vorbești e surdă de strigi așa?!…
  Cetățeanul atacat răspunde tot urlând:
  -“…da’ ce-ți pasă ție?!…. nu e treaba ta!…”

  ….dap….. cam greu cu bunul simț zilele astea….

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 2

 15. Hai ca tu mereu patesti de-astea… 🙂 sa stii ca gura ta a plecat la timp, coordonata sau nu de creier… in astefel de cazuri de sfidare magareasca, nici nu mai mai conteaza…

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Ca tot mi-ai scos ochii pt o cratima , “astefel” nu e in regula 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

  • Corect se scrie “îmi” nu “î-mi”. Nu e corect să zici că ți-a scos ochii pentru o cratimă, deoarece în cazul tău nu lipsa cratimei era problema ci tocmai prezența ei!

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 16. Pe aici pe la noi “tradiția” e că cine vrea doar un pachet de țigări nu se mai așează la coadă, așteaptă lângă casă până il servește casiera, de obicei după ce termină cu un client-doi.
  Nu se supără nimeni, și eu am mai procedat așa dacă aveam nevoie chiar numai de “cancer sticks” sau am fost servită după cel cu țigările.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 17. Pe mine ma luat mâna pe dinainte și i-am spart ochelarii la coada la merdenele unuia la iesirea din metrou la Universitate,avea și o față așa cum mai vezi câte unul,ce să îl mai întreb Bam! și gata,a tacut si-a luat ce mai ramasese din ochelari și a plecat.
  Eduard Ionița

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 3

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.