De azi înainte să vă mai aud eu c-aveti probleme cu banii. Gata, s-a terminat, am găsit de unde vi se trăgea. Citiți, băgați la cap și faceți loc sub saltele și prin conturi, c-o să vină cașcavalul valuri-valuri. Cu plăcere!

Fiți atenți, că începe tare din prima:

Fiecare persoană câştigă o sumă de bani. Suma poate să crească sau să se micşoreze, în funcţie de modul cum o gospodărim.

N-am ce să zic, asta a fost adâncă. Adică îți trebuie niște cunoștințe de economie extrem de solide și măcar noțiuni de bază de contabilitate ca să te prinzi de șmecheria asta. Io, personal, dacă știam, eram acum minim guvernator al bnr. Dar, na, cine s-ar fi gândit la așa ceva?

Există posibilitatea ca sporul casei să fie furat sau legat, să servească interesele altei persoane, mai ales ale celei care-l fură. De aceea, spune tradiţia, când este furat sporul casei, nu mai are cine să ne ajute să ne gospodărim : pierdem bani, cheltuim fără folos şi nu mai beneficiem de nici un leu câştigat.

Deci de la asta mi se trage. Nu știu cine naiba mi-a furat sau mi-a legat sporul, cert e că mi l-a luat de ceva vreme. Întrebarea e ce face cu el, că nu cred ca e un spor foarte ofertant, ca să zic așa. Gen, nu făcea el mare brânză când era la mine, d-apăi acum când stă stingher printre străini. Nfine, să-l păstreze sănătos, până la urmă o să se roage de mine sa mi-l aducă înapoi.

Rostiți rugăciuni pentru sporul casei și discutați cu duhovnicul vostru ! Gândiți pozitiv despre bani, nu spuneți frecvent că nu aveţi bani niciodată, nu spuneţi blesteme la adresa banilor și norocul va reveni înapoi în casa voastră.

Stai un pic. Păi banul nu era ochiu’ dracului? Ce duhovnic, ce rugăciuni? Păi nu spune el Apostolul Pavel în Epistola I, către Timotei: ”Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor; şi unii, care au umblat după ea, au rătăcit de la credinţă şi s-au străpuns singuri cu o mulţime de chinuri. Iar tu, om al lui Dumnezeu, fugi de aceste lucruri, şi caută neprihănirea, evlavia, credinţa, dragostea, răbdarea, blândeţea.”. Alooo, păi cum rămâne cu ”gândiți pozitiv despre bani”, ca se cam bate cap în cap cu evlavia și credința. Nțțț, mă simt foarte încurcat, să știți.

Unii preoţi cu mare har, spun că dacă primeşti bani de la un om cu faimă proastă sau de la un cămătar, să nu amesteci acei bani cu cei pe care-i ai în casă. Mai mult, spun aceşti iniţiaţi, acei bani se spală ( cu grijă) cu apă şi detergent, apoi se ”curăță” cu o cârpă cu agheasmă. . După purificare, banii respectivi se pun la uscat pe o suprafaţă plană. Când s-au uscat, puteţi să folosiţi banii respectivi.

Asta e nimic. Există oameni cu și mai mult har care spală bani în cantități impresionante, bani pe care nu-i ususcă pe suprafețe plane, ci prin tot felul de offshore-uri din Cipru sau de aiurea. Ce voiam să întreb, ăstora nu le fură nimeni sporul?

Pentru a aduce sporul înapoi, se spun rugăciuni, se ţine post negru până la ora 24.

Vezi, aici greșesc eu. Practic, nu știu nicio rugăciune în afară de „înger, îngerașul meu” și ultima oară când am reușit să țin post negru a durat maxim trei ore, hai patru, dacă nu luăm în considerare cele trei cafele de dimineață.

Gata. Sper c-ați băgat la cap și vă apucați de treabă. Și când vi se întoarce sporul, aștept cotă parte din el, da?