Practic, eu n-am pățit-o decât o singură dată, la concert la Madonna, unde n-am mai putut să ajung din motive independente de voința mea, gen a trebuit să rămân la Vâlcea.  Mai am și-acum biletul pe undeva, îl tot găsesc când fac curățenie și nu mă îndur să-l arunc. Mă rog, speranța mea secretă e că la un moment dat o să i-l dau înapoi Madonnei, cu autograf. Ah, ba nu, mint, au mai fost și vreo două meciuri ale Stelei la care n-am mai reușit să ajung, dar am avut multe altele, concerte, meciuri, evenimente, la care am ajuns pe buză, la noroc, fără să sper ca voi mai ajunge vreodată în timp util.

Fie-mea a pățit-o și ea cu un concert pentru care-și luase bilet cu muuulte luni înainte. Nu mai știu trupa, dar sigur-sigur erau niște rockeri de-ai ei la care visa de multă vreme. Well, a lovit-o mașina pe trecerea de pietoni și n-a mai ajuns la concert pe motiv că, înainte de orice, a trebuit să reînvețe să meargă.

În schimb am tot felul de povești de-ale prietenilor mei care au pierdut concerte sau spectacole pe motive dintre cele mai diverse. De la inundații, avioane pierdute,  mașini stricate din senin, toxiinfecții alimentare sau chiar nașteri premature, știu o grămadă de povești despre concerte pierdute și spectacole ratate.

Și ce e cel mai nasol în cazurile de genul ăsta este că frustrarea e dublă. O dată că ratezi o chestie pe care ți-ai dorit-o, că doar de-aia ți-ai cumpărat biletul cu atâta vreme înainte, și a doua oară că mai pierzi și banii. Bani care, de multe ori, nu-s deloc puțini.

Well, vestea buna e că de-acum înainte măcar treaba cu banii pierduți s-a cam gătat. Echipele de la Eurolife ERB Asigurări, în parteneriat cu www.bilete.ro, taman ce-au lansat pe piață Asigurarea de bilete En Garde. Adică un serviciu foarte mișto care-ți permite să-ți recuperezi banii în caz că, din motive independente de voința ta, nu mai ajungi la trebușoara pentru care îți luasei deja bilet. Se poate cumpăra odată cu biletul, printr-o simplă bifă, și costă doar 4.5% din valoarea comenzii de pe www.bilete.ro. Ceea ce mie, personal, mi se pare un preț mai mult decât decent. Păi dacă dau 100 de euro pe un bilet la ceva concert, nu mai dau douăzeci și ceva de lei ca să știu că la o adică îmi recuperez banii? Vă zic io că dau cu ochii închiși.

Mno, pe final, ce voiam să vă rog, ia băgați aici povești cu și despre concerte, spectacole sau alte evenimente la care n-ați mai putut să ajungeți și-ați pierdut banii aiurea. Și dacă tot băgați, ziceți și motivele pentru care n-ați mai ajuns ca să vedem dacă se încadrează în condițiile pentru despăgubirile oferite de asigurarea En Garde.