9,460 cititori

Frozen (b)rain

Cred că era prin 2008 când Steaua juca la Munchen împotriva lui Bayern în grupele Champions League (ce vremuri!). În România era un noiembrie târziu, gri, nu foarte geros și fără zăpadă. Nu și în Germania. Chiar în ziua dinaintea meciului, am intrat pe prognoza meteo și-am văzut că la Munchen ninge de rupe. Nasoală treabă.

Am plecat la meci gândindu-mă cam cât ghinon pot să am să ningă la nemți fix în alea două zile pe care le aveam și eu pentru hălăduit prin Munchen. Mă și vedeam înotând prin troiene pe-acolo, ud, înghețat și zgribulit, căutând adăpost din berărie în berărie.

Well, toată panica mea a durat până când am coborât din metroul care mă aducea de la aeroport. Ce-i drept, de nins ninsese, dar când am ajuns eu se oprise și toată zăpada de pe străzi și trotuare era deja strânsă, fain-frumos și organizat, în jurul copacilor de pe marginea drumurilor. Practic, toate suprafețele pe care se putea efectua vreun fel de deplasare, pe patru roți sau pe două picioare, erau “la negru” în doar câteva ore. Cred că aveau un primar nebun sau ceva.

Mno, revenind, am fost la meci, Steaua a mâncat bătaie 3-0, iar eu am mai rămas pe-acolo înc-o zi. Și cum mă preumblam io pe străzi și mă întrebam dacă nu cumva tot poporul ăla e bolnav de OCD, că prea erau toate aliniate la dungă, am nimerit la muzeul bmw. Am intrat și am trăit senzația aia pe care o ai când cazi direct în noadă: îți vine să plângi și să râzi în același timp, fără să știi de ce. Nu mă mai înduram să ies.

Treaba e că, chiar lângă muzeu, ăia de la bmw au și-un showroom imens. Evident, m-am duc să casc gura și-acolo. Ce să vezi, oamenii tocmai lansaseră cu mare tam-tam X6-le și ce credeți voi că era chiar în lobby, la intrare? Un mare simulator de X6. Alb, normal, se știe, ca pentru boși de boși. Șmecheria aia reproducea atât de bine condițiile reale de trafic că n-aveai voie să-l conduci decât asistat de un instructor de-ai casei.

Mi-am luat număr de ordine și, când mi-a venit rândul, m-am înfipt la volan cu viteza cu care trecuse Ribery pe lângă Petre Marin la golul de 3-0. Instructorul s-a uitat scurt la mine, nu știu ce socoteli și-o fi făcut el în cap, că după ce-a meșterit oleacă pe la butoane, m-am trezit în fața ochilor cu o frumusețe de traseu de iarnă. Dar iarnă din aia adevărată, pe un traseu de off-road pe care simțeam nămeții și bucățile de gheață direct în fese și-n coloană. Am făcut traseul cu o mână, în timp ce mă gândeam plictisit c-aș fuma rău de tot o țigară. Am văzut eu că ăla se uita cam lung și se cam agita pe lângă mine, dar credeam c-așa o fi el de fel, n-are stare.

Când am coborât de la volan, omul mi-a pus o mână pe umăr, m-a privit așea mai serios și m-a întrebat unde am învățat să conduc pe zăpadă și pe gheață. I-am răspuns cât am putut eu de elegant: “boss, sunt din România, noi așa mergem la muncă în fiecare fucking zi”. A râs nemțălăul cu gura până la urechi. Săracul, habar n-avea că eu nu glumeam și nu făceam mișto.

Ce voiam de fapt să spun, au trecut unsprezece ani de-atunci și nu s-a schimbat NIMIC. La noi, nu la ăia.

sursa foto: b365.ro

120 de păreri la “Frozen (b)rain

 1. Ce coincidență, la meciul ăla am fost și eu când a luat Steaua bătaie cu 3-0 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

 2. Nu suntem noi ultimii păstrători de tradiții din toata ieuropa?oare de ce vine veșnicul prim (și niciodată) mostenitor al Coroanei pe la noi? Pentru că nu mai are chiar nimeni așa ceva

  Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 0

  • Da’ ai văzut că nu vine niciodată iarna? De unde deducem că prea multe tradiții strică.

  • Nu vine iarna cã nu îl lasã mãmica lui.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

 3. Ba s-a schimbat: autobuzele albe din imagine au fost înlocuite (parțial) cu altele albastre. 😜
  Curios, nu-mi mai aduceam aminte de meciul ăla. Probabil fiindcă e din perioada în care începusem să bag divorțul.
  Apropos de condus prin Ro, parcă v-am mai povestit că am prieteni unguri care își lasă mașinile în Satu-Mare și de acolo vin la București cu avionul fiindcă nu au curajul și nervii necesari pentru a conduce pe la noi. Și sunt oameni care străbat constant Europa pe 4 roți. Dar la noi au o jenă…. 😜🤣

  Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 0

  • Păi ce mare scofală e să străbați Europa pe patru roți? Fraierii ăia au autostrăzi…

 4. Deci ăia își adunau imediat zăpada de pe stradă de la primii fulgi, dar nebunii de la BMW simulau că mașina ar merge prin nămeți?!

  Măi, ce oameni razna!

  Comentariu beton! Thumb up 48 Thumb down 1

  • Da, da, cred că se poziționaseră greșit vizavi de publicul țintă.

 5. O să se schimbe ceva…
  …. Când o să ieșim să curățăm mașina și să adunăm și gheata/ zăpada din jurul ei chiar dacă e parcată pe stradă și nu într-un loc de parcare.
  … Când o să ieșim să dăm cu sare pe scara de afară să nu alunece vecinii. Sau când o să dăm la lopată pe trotuarul djn jurul blocului.
  … Când o să sunăm si la baba de la 2 în drum spre supermarket, poate are nevoie de ceva și nu poate ieși din casă.
  …când n-o să mai râdem ca la zoo sau când nu vom privi cu dispreț și greață când cineva face vreunul din lucrurile de mai sus..
  … Când ‘ să se facă’ se va transforma în. ‘ hai să fac’.

  Comentariu beton! Thumb up 101 Thumb down 7

  • Sau când ăia din scară n o să mai treacă pe lângă boul care dă zăpada și pentru că nu le trece altceva prin tărtăcuță ca să- și justifice lenea întreabă suav: mai poți vecine?

   Comentariu beton! Thumb up 57 Thumb down 0

  • Miki – eu am trecut pe la cei patru vecini in varsta si am ajuns la mega si la farmacie pt ei – mi-au multumit cu lacrimi in ochi.
   Mi-am deranjat 3 vecini de-o seama cu mine sa iesim sa tragem crengile si bucatile de copaci in gradina, ca sa se poata circula – m-au refuzat si m-au asigurat ca suna si ei la 112 (deja blocat) sa ceara sa vina cineva.
   Am fost sa iau mancare pt pisici si porumbei si le-am bagat pe ele (v’o patru) in scara blocului, in cutii – dupa ce mai facuse asta cineva si s-a gasit cine sa le scoata iar afara.
   Din pacate, daca nu putem transforma “sa fac” in “sa facem”, nu ajuta foarte tare.

   Comentariu beton! Thumb up 51 Thumb down 26

  • @Miki, e plin zilele acestea de cetățeni care vor să elibereze străzile de copacii căzuți. Li se spune că nu au voie, că vor primi amendă, că se ocupă ADP-ul, primăria etc. Am prieteni care au pățit asta ieri.
   Fii sigură că toți acești cetățeni vor trece rapid de la “hai să fac” la “îmi bag picioarele, să se facă”. Fiindcă asta se întâmplă de vreo 20 de ani: mergem invers.

   Comentariu beton! Thumb up 36 Thumb down 1

  • Jamilla, Raed Arafat e pistol cu apă .
   Jur ca mi ieseau bubițe daca ma abtineam.Incontinența, bat o vina….

   Comentariu beton! Thumb up 35 Thumb down 6

  • @Marius, şi nu are rost să ajuţi dacă nu scrii şi pe blog.

   Comentariu beton! Thumb up 31 Thumb down 5

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 25 Thumb down 44

  • Ahahahahaaa!

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 4

  • Eu cred totuși că e ok ca faptele bune să fie povestite (chiar și de către ”făptaș”, de ce nu?), oamenii chiar pot fi inspirați de ele.
   Să povestesc și eu, acum vreo 2 sau 3 ani, după o zăpadă ce a paralizat Bucureștiul și cu FB-ul plin de îndemnul ludic ”hai afară la zăpadă”, zic să mă conformez, că la muncă hotărâsem deja că nu e cazul să mă duc. Dar să fac și ceva util în același timp, așa că dau un apel pe grupul blocului, să-mi împrumute cineva o lopată. Se anunță o vecină cu două, vrea și ea la deszăpezit. Bun așa, the more, the merrier, rezolvăm mai întâi niște porțiuni de trotuar, ieșirea din parcarea subterană, ne apucăm apoi sârguincios de mașina mea, când să trecem la a ei… mă anunță că ea n-are mașină. După ce-mi culeg maxilarul de pe jos, îmi zice că nu e mare brânză, așa a fost crescută și că la ea în cartier/bloc (din Focșani parcă zicea că e tipa) toată lumea ieșea la deszăpezit iarna, curățenia de primăvara, că i se pare normal, chestii de gen. Bine, bine, zic, frumos tare la Focșani, dar aici e București (tot frumos, desigur, dar în alt mod), mai mult, eu ce fac acum, că nu suport deloc să rămân datoare, că poate uit. Din fericire, soarta mi-a surâs și am ochit pe loc o doamnă de la un bloc vecin, care începuse cătinel să-și deszăpezească mașina, așa că pe loc mi-am imaginat că sunt în cartierul în care a crescut vecina mea și am procedat fix la fel ca ea. În mod surprinzător, mi-a plăcut, m-am simțit bine, bașca mișcarea în aer liber și conștiința împăcată. De-atunci am mai povestit prin viu grai de fapta bună a vecinei, acum am și scris, rău zic că n-are cum să facă. Poate chiar dimpotrivă, cel puțin mie chiar nu mi-a stricat.

   Comentariu beton! Thumb up 36 Thumb down 7

  • @anduta, daca nu vine vecina sa povesteasca, n-are rost.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • @Anduța,
   Vrei să fii vecina mea? Dacă da, adu-o și pe vecina din Focșani.
   Aici nu ninge, dar așa, preventiv 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 0

  • @Laura G… vin eu, dar sa stii ca eu functionez pe clatite!

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 15 Thumb down 25

  • Io am ajutat o vecină în vârstă cu piața. I-am justificat fiecare bănuț cheltuit și i-am dat tot restul rămas. Peste vreo trei luni de ajutorare mi-am auzit vorbe că păcălesc bătrânii. Așa m-am lecuit de “ajută-i pe bătrâni!”. 😣

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 0

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 9 Thumb down 22

  • voiam sa zic ca eu am luat exemplu si m-am dus la 4 vecini, dar m-au scos nevestele din casa.
   Altceva de sugerit mai aveti @anduta si @jamilla?

   Comentariu beton! Thumb up 30 Thumb down 7

  • Băi, ia lăsați semințele și panarama, luați exemplu și puneți osu’ la treabă. Aia cu “viaţa-i mult prea serioasă ca să n-o luăm în râs” îi pusă la derută de @Șefu’, vrea să vadă care-i mai pă felie, să-i lase moștenire blogu’ și bitcoinșii.

   @Mihaie, îmi pare rău că te-am dat de gol, da’ nu-i mai suport deloc p-ăștia. O ard numai pe hăhăială, nuș ce-i cu ei de la o vreme.

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 1

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 13 Thumb down 25

  • @Aline,
   Și io funcționez tot pe clătite. Sper că le faci bune 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • @Laurico pai ce facem aici, eu muncesc si tot eu fac clatite? Apoi eu sa stii ca nu mai viu deoarece as fi obligat la eforturi prea mari!
   PS eu nu stiu sa fac clatite!

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • Jamilla, uite, pentru că m-ai lăudat mai sus, o să incerc să te corectez:
   1. La singlemum nu mă bag, e tatuata, n-aș băga mâna în foc că nu umblă cu cuțit la ea, așa că pas.(mi-e cam frică de ea).Ah, din câte știu, nu merge la vecini în trening, merge în rochie de gală și bascheți.Pe rochie nu sunt sigur….
   2. De didina numai de bine, ratuste, ciocolată, alea alea.(asta-i si mai violenta ca prima, dar, nu stii de la mine).Furcile erau la moda acum vreo doua trei secole, acum sunt pistoalele cu apa sfințită la moda.tragi si scoți dracii din adversar.Iar prostul care râde la poarta noua nu exista la noi, e de fapt -te uiti ca prostul(boul) la poarta nouă-.Sau ca broasca la barieră.
   Dacă oamenii nu-ți sunt simpatici, asta e, n-ai ce face, gusturile nu se discută…iar daca nu te simpatizează, ce-ți pasă?
   Ah, de fapt m-am pierdut în detalii, ceea ce am vrut de fapt să-ti spun de la început e că era mai ok dacă scriai acolo: altfel te trezești ca râzi ca proasta la p…a, ințelegea toată lumea ce ai vrut să zici.

   Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 3

  • @Jamilla, faptele bune și umorul nu se exclud defel. Ba din contră, aș spune, parcă merg toate mai ușor. Aruncă un ochi pe articolele în care a fost necesară mobilizare și ai să vezi cam cu ce se ocupă comunitatea adunată de @Mihai aici. E mai echilibrat, zic, să nu facem presupuneri și să ne relaxăm un pic, că nu toată lumea povestește după ce oferă ajutor și nu toți își doresc sau au timp să fie modele. Pentru mine, de exemplu, e o intimitate între mine și beneficiar. Așa a fost mereu, n-am nevoie de validare. Și sunt foarte mulți care tac și fac.

   La simpatii și simpatizanți… e treaba fiecăruia. În primul caz e chestiune de gusturi, de așteptări și de interpretări personale, iar al doilea ține de personajul care se expune și de atitudinea lui. Consider, însă, că e nerealist să dai vina pe public dacă nu place spectacolul. Poate e necesară o ajustare?

   Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 1

  • @Alinuș,
   Tu muncești, tu înveți să faci clătite și tot tu le și faci. E simplu!
   Zi mersi că-ți ofer această oportunitate 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • @Laurico nush de ce, dar imi faci impresia ca… esti o femeie care este obisnuita sa faca schimb de idei cu interlocutorii sai, pe sistemul … ei vin cu ideile lor si pleaca cu ale tale. Nu merge cu mine! Gtg flotari time!

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @Alinuș,
   Io am încercat. Nu merge, nu-i bai, s-o găsi un om bun la suflet care să-mi facă niște amărâte de clătite.
   Vezi, d’aia contează sufletul 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • Cum adica, vrei sa spui sa faca lumea ce facea in anii 90′ si inainte??? Nuuu mai vezi asa ceva, e demodat domle.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 11 Thumb down 22

  • @Laurico vezi tu cum sunt femeile! Cine sa le mai inteleaga!
   Mi-ai adus aminte de prima mea prietena si o fata pe care… (bla bla bla insereaza ce doresti aici). Se numea Laura si era scorpie – 28 oct. A fost singura fata dintre cele cu care am umblat care mi-a zis Alinuș! E super tare in gură și când nu mai mergea cu asta apela la corason!
   De foarte multe ori ii mergea! Stia cand sa intinda coarda si cand sa bata in retragere.
   Hai ca am devenit nostalgic!
   PS: Maine astept niste clatite cu gem de caise. Mor de pofta! Am inteles ca nu face nimeni clatite cum faci tu! Ia adresa mea de la @Misu!

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @Jamilla, mă bucur că ai scris pe scurt, nu vreau să știu care ar fi fost varianta detaliată.
   Nu “TREBUIE” să nimic, ăsta e farmecul. Și e loc pentru toată lumea. 😉

   Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 0

  • Eu cred că spusul ăsta e super eficient. Varianta cu să faci bine dar să nu spui nimănui e super greșită. Asta dacă nu ești un obsedat de faimă pe rahaturi și ești în stare să pui piedică pensionarului din bloc, numai pentru a-l salva și a face pe eroul. Dar orice faptă bună e bine să fie popularizată, pentru că nu ai idee pe cine inspiră să facă așișderea. Copiii au nevoie de astfel de exemple și uneori oamenii sunt prea preocupați de problemele cotidiene, încât nici nu observă ființele care au nevoie de ajutor. Nu cred că Jamilla sau Miki sunt genul de oameni care vor să epateze cu o faptă bună, dar eu că rezultatul contează cel mai mult.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 7

  • @Alin,
   Păi îs clona ei, ce credeai? 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Singlemum, mi-ai zis la un moment dat o chestie destul de interesantă și surprinzătoare pentru mine. Și anume că în viața reală urechile tale n-ar auzi o vorbă din ce spun eu. M-am abținut atunci să te întreb de ce ai crede că în viața reală buzele mele ți-ar adresa vreo vorbă și observ că nu mi-am schimbat părerea între timp. Mai mult, am extrapolat atitudinea și la spațiul de aici, poate n-ar strica s-o faci și tu. Nu e o sugestie, e o idee.

   Laura, dacă ar fi să schimb vecinătatea, clar nu aș face-o tot cu una din România, fie ea și aproape de mare. Dar vecină de masă/șezlong timp de-o cafea, oricând. Oricând, de la 30 de grade în sus, adică. 🙂

   Jamilla, mă bucur că ai găsit ceva fain în povestirea mea. 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 7

  • @anduta, asa e, ti-am zis treaba aia pe vremea cand debitai doar tampenii, dupa umila mea parere, p-aici. Acu vad ca esti cat de cat lizibila, da tocmai ai dat cu bata-n balta la capitolul Humor.
   Ia, stanga-nprejur pe tocuri si pa.

   @astea cu exemplu de dat: ba, ma lasati cu exemplu vostru? Da’ ce suntem/ti copii tampiti de trebuie sa vina Sfanta/u de Serviciu sa zica ca tre sa ajuti daca poti? De ce oameni sunteti incojurate, mai? Adica daca unu-i sanatos la cap si-a ajuns cu bine la ‘j de ani, pwla mea, l-o duce capu si sufletul sa ajute pe cine poate, cand poate. Iar aia care nu ajuta degeaba le dati voi exemplu, ma.
   Habar n-aveti voi ce lupte in surdina duc altii sa ajute, si veniti sa spurcati p-aici pe cine tace din gura ca poate n-are chef sa spuna si sa bata.n piept ca Tarzan.
   Si mai relaxati-va, ca asta-i piata publica dar nu da nu da nimeni cu pietre, poa’ sa vina oricine sa zica orice. Nici nu s-a ofensat nimeni p-aici pana acu, si daca s-a ofticat cineva, a durat putin si-a revenit, c-au fost “certuri” de doi lei. Bine ca venisi tu @jamilla, sa ne pui la punct si sa faci nitica ordine, ca nu se mai putea cu monopwlizarea asta, dom-le. Cam ai si tu timp de omorat si facut teoriile chibritelor, vad.

   Ce va mai place sa zgandariti, alte treburi n-aveti? Get a fwcking life.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 3

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 4 Thumb down 16

  • Mult dorită și stigmată Jamilla, țin să te informez că puIa este și semn de punctuație în oralul românesc!
   Na*!
   3 din mii < 15-20 din mii. Matematic sau democratic? Cum vrei s-o iei ?
   Ahh, ești minoritară și vocală… magic fingers😜
   Apropo … totul până la tocurile Anduței!!! Vă calcă așa rău pe bombeul ciocatelor voastre ?

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 2

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 3 Thumb down 15

  • Singlemum, dacă m-aș fi adresat eu ție în vreun comentariu/reply și m-ai fi invitat să fac stânga-mprejur, poate că aș fi înțeles. Dar tu vii, mă-nțepi o dată, mă-nțepi de două ori, îți spun cât pot eu de frumos să mă ocolești, că oricum mi se rupe (tocul) de acele tale și tot tu te burzuluiești. Deci, cine are un comportament nepotrivit aici, că mie chiar mi-e neclar.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 6

  • Jamilla nu prea știu ce zici, eu doar văd ce scrii, uneori refuz, alteori difuz. Eu îmi f@ck banii cu limba, capul, ochii și cârca. Cât despre cerere și ofertă – sunt încadrat la nesatisfăcător, ofer doar cui VREAU😏. Tu parcă folosești și degețelele.
   I wish you a happy joystick😜👍👌
   Ps. Îmi place să adaug pentru că întotdeauna e loc de mai bine…

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 2

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 3 Thumb down 15

  • Staţi măi aşa, că eu nu înţeleg ce se petrece aici.

   @Jamilla,

   Cum adică: ‘alti trei au ales să-mi scrie mie că nu comentează din cauza voastră. Greşesc când aleg să vă atrag atenţia?’.

   În primul rând: dezvoltă nominal acel ‘din cauza voastră’.
   În al doilea rând: de ce ţi-ar scrie ţie? Şi nu lui Mihai, de exemplu.
   În al treilea rând: ce fel de adulţi sunt aceia care se plâng că nu pot lăsa două vorbe pe un blog de teama unor păreri contradictorii sau zeflemitoare ale altor utilizatori de pe net? Serios acum, sună abracadabrant. Mai ales că mulţi sunt anonimi pe blog. E fără sens.
   În al patrulea rând: de ce tot simţi nevoia să te justifici şi să critici comentariile și comportamentele altora, când ţie nu îţi pasă decât de articol şi de interacţiunea cu stăpânul blogului? Aşa cum ţie nu îţi place ce scrie x sau y, aşa nici lui z sau q nu-i place ce scrii tu. Şi ce? Eu uneori sunt în contradicţie cu propriile mele gânduri, iar tu vrei să ne înregimentezi aici în comentatori disciplinaţi şi cu opinii trase la indigo?
   În al cincilea rând: declar că acestea sunt doar nişte nelămuriri pornite din lipsa de logică a unor afirmaţii de-ale. Nu au niciun substrat tendenţios.

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 3

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 4 Thumb down 15

  • @Jamilla,
   M-ai zăpăcit. Care voi? Cine nu are loc?
   Uiţi un aspect – toţi am fost boboci pe blog. Unii am intrat ca o boare primăvăratică, alţii ca un uragan, alţii mucaliţi sau plini de ei precum o picătură de apă în deşert. Toţi am avut un traseu, nu neapărat facil. Şi toţi am rămas. Dacă am vrut musai. Fără să ne plângem prin inbox-uri. Un exemplu de toată laudă e Anduţa. A intrat haotic dar a rămas păstrându-şi coloana vertebrală şi a devenit o piesă din acest puzzle.
   Greşeşti când spui că trebuie să fie cineva într-un anume fel ca să stea pe aici. Şi nu există niciun ‘voi’. Există doar comentatorii de pe blog. Un amalgam pastelat de caractere şi oameni, care dacă au vrut neapărat să stea aici au stat.

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 0

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 4 Thumb down 16

  • @Jamilla,

   Greşeşti în două puncte esenţiale:
   Nu ne susţinem ‘unul pe altul, indiferent de unde e dreptatea sau ce informaţii ‘ avem. Pentru că:
   1. Nu există ‘noi’ sau ‘voi’ sau ‘ceilalți’.
   2. Spunând ‘indiferent de unde e dreptatea’ înseamnă să îi faci pe alţii ipocriţi, în speţă, pe comentatorii pe care tu îi numeşti ‘ voi’.. De unde ştii tu că acei oameni nu gândesc exact ce scriu? Dreptatea ‘nu e aia’ pentru că ţi se pare ţie că nu e deoarece contrazice ce susţii tu într-un moment sau altul? Eşti cumva deţinătorul adevărului absolut sau ai flamura dreptăţii crescută în creştet? Te-ai gândit că poate greşeşti şi priveşti cam paranoic situaţia? Un singur lucru îţi pot spune: dacă vreodată, în viitor, o să am o părere asemănătoare cu a ta şi te vei afla într-o discuţie în contradictoriu cu alte persoane, aici pe blog, fii sigură că o să inervin şi o să spun că am aceeaşi părere cu tine. Să ţii minte asta.
   Iar dacă ar fi să fac un rezumat al interacţiunii mele cu tine, pe acest blog, de 2 ori am avut păreri diferite. Şi mi-am argumentat şi susţinut în ambele cazuri sincer ideile. Şi asta nu a însemnat că te atac pe tine, ci doar că nu mă alfam pe aceeaşi lungime de undă cu tine, nu eram în consens. Acum ar fi a 3-a oară când interacţionez cu tine pe un subiect. Pentru că mi se pare că subiectul ăsta este doar un buboi cu iz de fata morgana, indus din motive puerile pe care cred că e cazul să le laşi deoparte. Pentru că, ştii ce? Vrei nu vrei, oamenii de aici nu formează un grup omogen, dimpotrivă. Şi, având în vedere că scrii de ceva vreme pe aici şi vei mai scrie – ghici ce? – eşti şi tu parte din ‘noi’, din ‘voi’ din ‘comentatorii de aici’.

   Am şi o propunere pentru final – o provocare – ce ar fi ca voi, cei timoraţi din umbră, cei care i-aţi trimis mesaje private Jamillei, să îndrăzniţi să scrieţi aici atunci când aveţi ceva de spus (lăsând deoparte ideile preconcepute), să vedem ce se întâmplă? Hai să spargem buboiul.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 3 Thumb down 14

  • @Jamilla,

   Eu zic să nu rămânem agăţaţi de anumite momente şi situaţii. Că nu e sănătos şi nu e nici relevant. Mergi mai departe.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 2 Thumb down 14

  • @Jamilla,

   Nu a ‘revenit timid’, doar i-a răspuns firesc @monei. Nici nu e vorba de ‘a reveni’ din simplul motiv că blogul nu e condică, să o semnăm zilnic. Fiecare scrie când simte nevoia.

   Exagerezi în legătură cu Vera. Ar fi de mare ajutor și să nu o mai tot pomeneşti, fără motiv. Sau să presupui ce ar face ea pe viitor.

   Şi țin să lămurim neapărat ceva: ea chiar a stat deoparte, nu a revenit nici deghizată, nici mascată, nici nimic. Nu e genul ei. E una singură. Şi când scrie, poartă acelaşi nume.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 2 Thumb down 17

  • Jamilla, probabil că ar fi fost mai ok să nu scriu nimic, dar asa cum te mănâncă pe tine să nu-i dai pace Verei desi ea te-a lăsat în pace,așa nu mă pot abtine nici eu.Așa ca o să-l citez pe Mihai Vasilescu pentru că eu nu prea am vorbele la mine:
   -Dacă nu ai suficient simț al umorului încât sa te poți auto-ironiza , atunci esti o făptură minunată.
   -Dacă orice glumă la adresa ta ți se pare un atac inadmisibil la augusta-ți făptură,atunci ești de neînlocuit.
   -Dacă simți cu toată ființa ta că ai întotdeauna dreptate și nimic nu reușește să te convingă că poți sa te înșeli, înseamnă că ești un geniu.
   -Dacă ai impresia că ești de neînlocuit și că poziția centrului Universului se schimbă după locurile pe care le binecuvântezi tu cu prezența, înseamnă că ești cel mai important om din univers.
   Hai, pace.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 3

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 3 Thumb down 18

  • Atâta energie irosită pentru un subiect nu am mai văzut aici. Să intri să vezi cine ce a mai zis, este un consum mare. Probabil nu aș mai fi intervenit pe subiect, dar simt că trebuie să vă zic următorul lucru:
   Jamilla este prima persoană care ne atrage atenția că luăm lumea în balon. Că facem ceva deranjant. Nu ne convine asta pentru că e greu să vedem lucrurile și din partea cealaltă. Cea a unui nou venit. Sunt de mult timp aici ca să afirm că de nenumărate ori am citit comentarii care au început așa: mihai, te citesc de n ani, dar nu am comentat niciodată. La fiecare dintre ei Mihai le răspundea că o pot face oricând. N-am contorizat să văd câți au revenit. Dar cred că prea puțini.

   Vă rog să vă gândiți că e posibil ca jamilla să vadă anumite lucruri și să spună ce vede. Alții doar au văzut, au tăcut și n-au mai comentat. Dincolo de hazul de care suntem capabili, dincolo de mobilizarea pe care o avem în a ajuta, dincolo de compatibilități aici e vorba despre a lăsa pe oricine să aibă o opinie. Am încredere că anumite tipologii de oameni se vor cerne singuri.

   Pâna la urmă, tot scandalul ăsta, tot ce se întâmplă astăzi aici e replica a ceea ce oferim. Dacă pe mine mă ataci și mă jignești continuu, nu te aștepta să mă port frumos cu tine. Ripostez. La infinit.

   @jamilla, sper să se spargă buba asta. E păcat de munca depusă de omul ăsta doar ca să avem noi pe ce subiecte să ne certam. S-au spus cuvinte urâte și zău că nu are sens. Cred că ne-am luat în serios prea tare și am uitat că aici este online: locul unde niciun om nu este așa cum este în realitate.

   Zic să facem pace. Toți.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 6

  • @Eleno, mă înclin!

  • @Eleno zi drept… tu ai mancat clatitele mele facute de @Laura?
   Ai fost enorm de profunda si impaciuitoare! Ptiu sa nu te deochi! Lasand gluma la o parte, jos palaria!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • @Elena,
   Eu de când urmăresc blogul ( și sunt vreo 4 ani cred) nu am văzut pe nimeni care să scrie ceva și să dispară pentru că a fost luat în balon. Cei care s-au simțit atacați au spus clar asta înainte să plece sau să continue să stea în pofida a tot.
   Au mai fost comentatorii care au avut ceva de scris doar la un subiect anume, ei înșiși recunoscând asta. Apoi și-au văzut de ale lor.
   Sincer, eu nu cred că cineva a fost făcut să renunțe doar pentru că nu s-a ințeles cu cineva de aici.
   Chiar îi invit pe cei care au impresia asta sa scrie și să vedem.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 3

  • @Solandi, nu stiu cum îți sună ție “Cei care s-au simțit atacați au spus clar asta înainte să plece”, dar mie îmi sună rău tare. Îmi sună fix a ce-a zis @Elena.

  • @Mihai,
   S-au simțit atacați pentru că cineva nu a fost de acord cu părerea lor ( adică, tehnic, nu au fost atacați cu adevărat, e doar o impresie sau o scuză). Ceea ce mi se pare pueril. Și nici macar nu s-au contrat cu comentatorii vechi, de care tot pomenește Jamilla, ci uneori userii noi intre ei. Eu cred mai degrabă că este vorba despre senzația normală de acomodare într-o comunitate, iar dacă așteptările nu sunt pe măsura reacțiilor celore din jur, se da vina pe ceilalți și nu pe slaba sau nepotrivita sa prestație.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 3

  • @ Solandi – deci, practic… cum a citat Marius M, nu? :))
   reiau in caz ca a scapat:
   “Așa ca o să-l citez pe Mihai Vasilescu pentru că eu nu prea am vorbele la mine:
   -Dacă nu ai suficient simț al umorului încât sa te poți auto-ironiza , atunci esti o făptură minunată.
   -Dacă orice glumă la adresa ta ți se pare un atac inadmisibil la augusta-ți făptură,atunci ești de neînlocuit.
   -Dacă simți cu toată ființa ta că ai întotdeauna dreptate și nimic nu reușește să te convingă că poți sa te înșeli, înseamnă că ești un geniu.
   -Dacă ai impresia că ești de neînlocuit și că poziția centrului Universului se schimbă după locurile pe care le binecuvântezi tu cu prezența, înseamnă că ești cel mai important om din univers.”

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 2 Thumb down 7

  • @ Elena P – apreciez foarte tare ca ti-ai dorit sa intelegi ce spun si ca ai inteles ca nu este despre mine. da, si eu raspund la infinit cand sunt atacata. gratuitatea ma irita. rau.
   eu n-am nimic de impartit cu nimeni. nici azi, nici maine. dar raspund de fiecare data cu masura cu care sunt abordata.

   Ganduri bune!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 9

  • @Elena,
   În sfârșit! Era necesar mesajul ăsta al tău.
   Nu știu dacă-i și suficient.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 6

 6. Si ioo am fost la meciul ala, era frig rau rau iar la intrarea in stadion m-a controlat o tanti la piele si a inceput sa rada cand a vazut cate aveam pe mine. Eram infofolita bine iar peste toate ma invelisem si cu un steag cu Steaua:)

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

 7. Cum nu s-a schimbat? Numai guvernele dacă le numărăm și ne ia o grămadă de timp! A, s-a mai dus și leul pe gheață.

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

 8. Băăă…..mie îmi plăcea X6-le ăla. Da’ dacă simțeai “nămeții și bucățile de gheață direct în fese și-n coloană”….nu-mi mai iau!

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 4

  • Eh, sunt io mai sensibil.

  • X6 = xxx+xxx ? Amu’ înțeleg de ce își iau toate domniușoarele buzate.
   Ză question iz uai auăr blogăr o vrut să testeze asemenea senzații ? Se antrena premonitoriu pentru Troty? Sensibil … ce mai încolo și încoa ..ce😋

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

 9. Eu zic să fim optimiști și să nu disperăm. La urma urmei, poporul nostru abia ce a învățat să meargă pe zăpadă/gheață, sub motto-ul ”Think of yourself as a penguin”. Pe bune acum, e normal să dureze ceva mai mult până învață un pinguin să conducă pe uscat, dapăi în condiții de iarnă…

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 5

 10. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 8 Thumb down 18

  • Haoleu extraterestroooo, nu știam că lenea provine din ADN. Sa zici cand reusesti sa modifici ADN ul, te paste Nobelu’ savantooooo….

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • @Claudia, tu traiesti in mandra noastra tara?

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

 11. Pe aici e la fel. Deja ma enerveaza ca eu nu pot sa conduc pe zapada nicaieri. Sa imi iau bilet sa vin acasa? Sambata am fost in Austria la ski, a nins tot drumul dar cu bulgari nu cu fulgi, atat de mari erau. Chiar ma bucuram ca nu o sa faca fata utilajele, ce sa vezi, nici poveste, si in creierul muntelui tot se vedea asfaltul. Pe marginea drumului zapada avea un metru jumate si parca era taiata cu fierastraul.

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 6

 12. Zi merci ca nu e mai rau. Cand am ajuns in Rusia pe la Tobolsk, am prins -39 de grade, putin cam frigut pentru gustul meu, dar na acum, eram acolo trebuia sa indur. Bah ma jur, dadeau rusii tractorul ce avea atasat plugul si prin parcuri, nu am mai vazut nicaieri asa ceva.

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 2

  • vodka+flotări = lyubov 🤪

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • Bine , rusii nici n au un Brancusi care sa la planteze coloane, porti si mese prin parcuri, mai dadeau ei zapada din parti…

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • La cât te-ai plimbat tu, chiar n-ai mai văzut așa ceva? Nu pot să cred.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 2

  • @Marius M gaseau ei o modalitate sa deszapezeasca. Rusii sunt mai inventivi decat romanii cred eu. Prin parcul central Kremlin au adus statuete de gheata!
   @Elena nu m-am plimbat ci am fost cu serviciul. Pe banii mei, din tara, nu am iesit decat de doua ori, cand am fost in UK in vizita. De unde bani de atatea plimbari!
   Si nu, nu am mai vazut pe nicaieri sa bage tractorul pentru a deszapezi parcul!

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

 13. Și vă mai mirați de ce îs atâtea BMW-uri pe drumurile din Ro. Iată, din cauză de zăpadă.

  Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 0

 14. Acolo la muzeu la sectiunea contemporana au expus si eii in rumaenischer Kokalare impaiat ?

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • Cred că omiseseră acest aspect.

  • @Faiabtaru, nu l-au expus, dar il vad des la muzeu. Firma unde muncesc are contract numai cu BMW si pentru ca suntem clienti fideli primim ca bonus sa ne ridicam masinile direct din muzeul de care vorbea Mihai. Au acolo un lounge misto si stateam sa imi beau cafeaua pana aduceau aia masina. La mine cred ca a durat mai mult pentru ca daca esti femeie primesti si flori. Cred ca s-au strofocat sa fie florile de culoarea siglei firmei noastre, cert este ca am asteptat cam o ora. Intre timp se tot perindau oameni care isi ridicau masina. Optiunea sa o ridici de acolo costa cam 740 de euro, deci e o chestie mai spectaculoasa. Apare un tip care venise cu un prieten avand si aparat foto la ei. Si-au facut poze si cu hartia de la toaleta, au mancat jumatate de bufet, au faut 5 cafele de caciula. Au facut si 2 liveuri pe fb cu paharele de sampanie in mana. Evident erau de-ai mei.

   Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 1

  • Ana,
   nici nu stiu unde ne incadram noi si Bulgaria mai bine, ca periferie a europei sau ca porti ale orientului ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Faiabtaru, nu stiu unde, dar uneori suntem periferia galaxiei.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

  • @Ana R privesti tu intr-un mod negativist. Galaxia este periferia noastra 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • @BaGheRa, ahhaahhaaaa. Asta fost tipic românească. Oricum dar miezul. 😂

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 15. Eu am intrat să vă spun că nu am ajutat pe nimeni,ăi’ doi cărora le-am dat vânt pe gheață nu stiu sigur dacă erau chiar asa oameni răi cum păreau la prima vedere si nici nu au căzut asa nasol.Am ajuns la bloc si am parcat mașina aproape lipită de usa de la intrare a blocului să nu poată să iasă lumea să isi rupa vreun os.Sincer, nu am găsit loc liber si mi-am adus aminte că astă primăvară am săpat singur grădinița de pe lângă bloc.Adică de al dracu,dacă as putea as suda si usa.

  Comentariu beton! Thumb up 40 Thumb down 3

  • Sper ca ai Bmw , daca ai facut toate astea.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • @Răzvan, el n-are. EL mănâncă dimineața la micul dejun două BMW-uri.
   Și mai are o masină pe care a transformat-o în șifonier. Șșsttt (are chiloți în ea. 5 perechi).

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • Da’ poate că are tractor 🤪 Ce treabă ai tu Eleno cu oamenii muncitori ?
   Ps. Șapca-n cap, țigara-n gură, tractorist mă doare-n …

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

 16. Tot ce pot să iți spun momentan, este că te felicit că nu ai pus botu la simulacru ăla de condus, cică, prin offroad și nu te-a măncat să lansezi atunci pe loc o comandă de X6. Mașina e un știft penal, o gioarsă jenantă și o gherlă obosită. O pată maro pe obrazul BMW AG.
  ( Am pregătit un bol pentru de struguri).

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 0

 17. De asta are și tracțiune spate, că pe față se pune o lamă pentru deszăpezit. Evident, românașii nu o cumpără și cu lamă…și nici cu celălalt accesoriu: semnalizarea stânga-dreapta.

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

 18. treaba cu sarea pe trotuar e la impuse in Germania. exista doar doua variante in momentul in care inchiriezi / cumperi:
  1. exista deja o firma care se ocupa de tot ce inseamna intretinere (maturat, spalat, dat zapada, scos pubelele in strada, dat cu sare, etc). factura e impartita intre apartamente.
  2. toate atributiile sunt responsabilitatea locatarilor, existand liste clare cu care cine ce face si cand ii vine randul. varianta 2 scade costurile chiriei in sine, dar vine cu indatoririle de la varianta 1.

  si intr-un caz si in celalalt zapada e rezolvata intr-un fel. in Romania varianta 1 exista doar in ansamblurile noi de blocuri, unde e la impuse de cand cumperi apartamentul. iar varianta 2 nu are sorti de izbanda.

  evident, in zonele publice se ocupa primariile.

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @wrongname, daca si la noi ar exista despagubirea de cateva mii de euroi, in cazul in care isi rupe cineva piciorul, in portiunea de trotuar ce apartine de casa ta, sa vezi ce harnici la deszapezire ar fi si ai nostri. Aici ii platesti omului spitalizarea plus o despagubire pentru sufeinta pricinuita. Deci un trotuar plin de gheata te poate costa 3 mii de euro daca ai ghinion. Toata lumea se trezeste iarna mai devreme si usuca trotuarul cu feonul daca e nevoie.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 3

 19. Boss, era manuala sa simti masina, se stie 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 20. Băi, ce uameni nerecunoscători. Vă antrenează, mă, așa scrie în testamentu’ ascuns al lu’ Burebista, toți dacii să fie un fel dă Ciac Noriși, da’ mai artiști un pic. Adică să poa să ție într-o mână volanu’ și-n cealaltă toporu’, da’ să știe și cu d-alea mai artistice. O coregrafie în piață, un dansul pinguinului pă polei, d-astea…

  Altel ajungeți ca pufuleții ăștia de p-aci. La primul îngheț a plonjat un puștan cu cotețul direct în baltă.

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 0

  • @didina, şi io mă antrenez, am ajutat un melc să treacă strada, să nu îl strivească maşinile.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 3

  • Mihaie, eu propun ca pe langa manutele aiste doua (rosie/verde) sa pui si un emoticon cu unu’ tavalindu-se de ras ,penca uneori nu pot exprima clar ceea ce simt.

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 0

 21. O pus jmecheru de neamţ simulatoru pe pilot automat să mai spele din amărăciunea aia de 3-0. 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 22. N-am înțeles de ce ”din berărie în berărie”?! Puteai să încerci ceva pe sistemul ”din librărie în librărie”! Gut(ut)e(n) tag!

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Victore, librăriile nu-s deschise până târziu nici la ăia. Nuș’ de ce.

  • Mishu, nu ai fost tu suficient de însetat de cultură.
   Mai sunt standuri mobile, cu beletristică locală. La 330 sau 500 de pagini. Sunt mai ascunse, nu sunt autorizate de Ministerul Culturii , sunt fără drept de autor. Dar e deja tardiv, tu consumi doar fără diacritice. Sau greșesc ?

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @Paco vezi ca mai nou a aparut si varianta extinsa, bigger, longer si netaiata la montaj de 750 de pagini. Despre genul acesta de beletristica @VictorR zice ca nu e altul in lume ca el!

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • Amin, frații mei întru cultură! 😛

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @bahbaieti, da’ tipografiile cum sunt pe-acolo?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 23. @Alinuș s-o definitivat pătrățelele ? Măcar de-o poză așea … mă roade pizma și invidia,na!
  Musai să faci o faptă bună și să ne arăți rezultatul după o lună… de flotări. Poate mă inspiri și îmi fac program de alergat între doo magazine cu o tigaie-n mână. oO se găsesc grămadă, cu făina nu am treabă… apă minerală cu bule mici ca să gemi mai cu lipici 🤪… la gagici.
  Cât despre clătite, îs dezamăgite …
  Când ‘oi face brandu’ gros, o să-mi tatuez frumos : valoarea și validarea îs pe lume precum sarea : necesare și prezente chiar dacă se văd absente.
  Ps. Să stau pă pătrățica mea ?
  today finished …
  loading tomorrow …
  beep! LiF3,-^*?

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @HM,
   Bag samă că după miezul nopții de pălește avalanșa poetică 😂 😂 😂

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Habar abdomenul se va definitiva cand voi face exercitii specifice pentru abdomen. Momentan tre’ sa scap de stratul de grasime ce inconjoara muschiul abdominal prin cardio, respectiv exercitii pliometrice.
   Bineinteles trebuie sa scap si de cititul cartilor lungi de 500 si de 750 de pagini. Cititul si abdomenul nu fac casa buna!
   @Laura aduci putin la vorba cu ea… poate este doar un defect de zodie 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

 24. Aștia de la regina au in prognoza ca o sa ningă vreo 2-3 cm de zăpada (apocalipsa albă aici). Cu ore bune înainte sa bată vreun fulg merg camioanele și arunca cu nisip non stop. Trebuia să ningă de la vreo 6 încolo , acum plouă normal.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.