Pentru că de două zile mi-e plin feed-ul numai de căzături pe gheață, am zis să las aici sfaturile din articolul ăsta. N-aș fi crezut că e necesar, sfaturile sunt doar de bun-simț, dacă ai fost măcar o singură dată în viața ta la patinoar n-ai cum să nu știi că pe gheață, dacă nu vrei să pici ca fraierul în fund, ai un singur lucru de făcut: să-ți muți centrul de greutate în față. Well, se pare că lumea n-a prea fost să patineze, așa că luați de-aici cum trebuie să mergi pe gheață:

  • Menține greutatea corpului în față (apleacă-te ușor pe direcția înainte) și pe piciorul din față;
  • Nu merge cu mâinile în buzunare! Ține-le pe lângă corp, te vor ajuta să-ți recapeți echilibrul dacă e nevoie. Sau măcar îți vor amortiza căderea, nu te duci direct cu dinții sau cu ceafa de asfalt. Mă rog, în acest caz, de gheață;
  • Ține genunchii ușor îndoiți și mergi cu pași scurți. Știu, o să arăți ca un moș sau ca o babă care se târâie spre piață dimineața devreme. Well, ai văzut tu moși și babe să se plângă pe Facebook c-au picat pe gheață?
  • Poartă o încălțăminte care are ceva aderență. Dacă ai ieșit în adidași sau pe tocuri, well, good luck, sper să fii un demn urmaș al Suryei Bonaly sau al lui Evgeni Plushenko;
  • Sacrifică o pereche de șosete pe care o tragi peste încălțămintea cu care vrei să ieși din casă. O să constați cum, ca prin farmec, nu mai aluneci.
  • Stai naibii în casă dacă n-ai de ajuns undeva unde arde;

Mno, cam astea sunt, vă urez un frozen rain plăcut în continuare.