E foarte mișto chestia asta cu egalitatea între sexe și le apreciez din suflet pe toate femeile care susțin sus și tare că sunt egale cu bărbații din toate punctele de vedere. E normal, așa trebuie să stea lucrurile și-o să militez cu toate forțele și energiile pentru îndeplinirea acestui deziderat măreț. Dar numai după ce-o să mai fie depășite ultimele mici inadvertențe. Adică cele de mai jos:

– Atunci când nicăieri pe suprafața acestei planete n-o să se mai audă cunoscuta frază: “Dragă, te rog deschide-mi și mie borcanul ăsta de castraveți murați!”

– Atunci când mireasa o să-l treacă pragul casei pe fericitul mire. În brațe, evident. Chiar dacă mirele cântărește binișor peste un chintal, e beat rangă și urlă cât îl ține gura “lasă-mă jos că borăsc”.

– Atunci când orice bărbat o să poată striga din mijlocul patului, în timp ce e extrem de atent să nu-și dea jos masca de aloe vera cu gălbenele: “femeie, de trei săptămâni te rog să schimbi priza aia. La bucătărie picură robinetul dinainte de Crăciun. O să pice casa asta pe noi și tu nu faci nimic!”

– Atunci când n-o să mai fie de la sine înțeles că bărbatul e cel care trebuie să plătească masa la restaurant;

– Atunci când n-o să mai văd nici o reprezentantă a sexului frumos executând patruzecișiopt de manevre pentru o parcarea laterală. Și nu numărul mare de manevre ar fi problema, că până la urmă e bine să fii perfecționist și să vrei să lași mașina parcată la dungă, ci că în spațiul respectiv ar putea intra lejer un autobuz. Cu burduf.

– Atunci când n-o să mai plecăm în city break-uri cu un rucsac pentru noi și două trolere imense pentru ele;

– Atunci când o să văd primul bărbat care se plânge, oricui vrea să-l asculte, că suferă de glandă și că se îngrașă îngrozitor până și de la două frunze de salată și-un pahar cu apă.

– Atunci când n-o să mai consumăm câte o baterie de telefon, la mall, în timp ce-o așteptăm pe ea să iasă din magazinul unde probează aceeași rochiță de câteva ore.

– Atunci când vor înțelege că benzina și motorina sunt două chestii asemănătoare, dar profund diferite. Fix cum sunt blush-ul și fondul de ten.

– Atunci cănd vom putea și noi, bărbații, să scăpăm de amenzi doar pentru că ne dau lacrimile atunci când vine polițistul cel rău lângă mașină;

Mno, sunt aproape sigur că mi-au mai scăpat câteva, dar mă aștept să veniți voi cu completări relevante.