Citisem zilele astea un articol care zicea că cele mai comune rezoluții (apropo, știți că nu există în dex „rezoluție” cu sensul ăsta, da?) pe care și le pun cetățenii și cetățencele pentru anul care urmează sunt cele trei clasice: vreau să slăbesc, vreau să mă apuc de sport și vreau să mă las de fumat. Abia după urmează labele aspiraționale de genul: vreau să mă redescopăr, vreau să devin un om mai bun și vreau să-mi curăț chakrele de energii negative.

Mno, dacă e să analizezi chestiunea la rece, astea trei pe care și le pune cam toată lumea sunt, până la urmă, niște chestii extrem de realizabile. Una peste alta, trebuie doar să nu mai mănânci ca porcu’, să-ți miști curu’ la sală și să lași naibii țigările alea.

Dovada e chiar ce se întâmplă zilele astea pe Facebook. Care Facebook practic geme de rezoluții pentru noul an. Nu există morsă care să nu vrea să slăbească fix începând de mâine, nu există pufos care să nu-și încordeze mușchii invizibili în fața oglinzii abia așteptând să se redeschidă sălile și nu există fumător care să nu se uite nostalgic la ultimul pachet de țigări din viața lui.

Well, ce voiam de fapt să spun, dacă ai ținut morțiș să mă informezi, la sfârșit de decembrie, că tu o să arăți la anul ca Angelina în zilele ei bune, c-o să tragi la sală ca un multiplu campion olimpic și că țigările vor deveni de pe 1 ianuarie doar o amintire nasoală, de ce nu postezi și pe la jumătatea lui iulie de la coada de la shaorma? De ce nu ne informezi că te-ai dus fix de trei ori la sală, după care ți-ai bagat pwla în el de sport și-ai revenit la serile de bere cu băieții? De ce nu ne zici și că treaba cu renunțatul la fumat n-a fost chiar atât de ușoară pe cât părea, motiv pentru care ai amânat-o pe o perioadă nedeterminată?

Aud?