M-am urcat aseară în metrou, pornit fiind s-ajung acasă și să scriu ceva despre fotbal, mai precis despre grupa României în preliminariile pentru Euro 2020, dar am renunțat rapid. Mai precis când am auzit ce discutau cele două tipe din dreapta mea. Gagicile vorbeau despre nu știu ce carte (mă scuzați, n-am prins discuția chiar de la început) la care au plâns de sărea cămeșa de pe dânsele.
Ca un adevărat mascul feroce, am râs superior și mi-am zis în gând: “femeile astea, pișă ochii din orice”. După care, brusc, am avut un flash care m-a lovit fix în moalele capului: “coaie, da’ cine suspina cu cartea-n mână când și-a presimțit Winnetou moartea, în volumul cinci?”. Și, da, chiar așa s-a întâmplat, când a murit căpetenia apașilor o parte din mine s-a stins odată cu el. Lucru care nu m-a împiedicat să mai citesc cartea de încă de paișpe ori. No joke. N-am mai bocit de fiecare dată, dar trăiam cu speranța secretă că până la urma poate se leagă lucrurile altfel și Winnetou nu mai pleacă spre veșnicele plaiuri ale vânătorii. Plm, nuș’ cum se întâmpla că pleca de fiecare dată.
Treaba e că de-aici am început să-mi amintesc ușor-ușor de câte ori nu m-am surprins cu lacrimi în colțul ochilor sau cu mucii curgându-mi până pe piept de la câte o carte care nici măcar nu anunța efuziuni d-astea lacrimogene. Păi când a murit Suflețel, în “Singur pe Lume”, am crezut că mă duc și io. Când a plecat Mona, din “Steaua fără nume”, păi n-am putut să mănânc două zile. Și mai pot continua cu cel puțin zece exemple care-mi vin în minte la o primă inventariere sumară.
Aici trebuie să fac o paranteză. Nu suntem noi norocoși că ăștia micii de azi nu-și mai prind degetele în câte-o carte nici atunci când o folosesc la omorât țânțari? Cum ar fi să-și surprindă o mămică din aia responsabilă, adeptă a parentingului modern, plodul plângând cu “Colț alb” în brațe? Se lasă cu petiții online pentru scoaterea lecturilor “destabilizatoare psihic” în afara legii? Se lasă, vă spun io. Strânge câteva zeci de mii de semnături doar până seara. Am închis paranteza.
Iar acum aveți și-un mic bonus cinematografic, ca să duc accesul de sinceritate până la capăt. La “Titanic” am jelit mai rău ca bocitoarele de la înmormântări. Iar la “Hachi” am crezut c-o să orbesc de la atâta plâns. Dar, na, așa sunt eu, un tip cu suflet sensibil ca o petală de trandafir perlată de roua dimineții într-o zi cu soare molatec de primăvară timpurie.
Acum hai să v-aud, durilor și puternicelor, de câte ori v-ați surpins cu lacrimile curgându-vă pe obraji, independent de voința voastră? Ce voiam să vă rog, ziceți mai întâi titul cărții (sau al filmului, dacă nu sunteți genul care vă pierdeți timpul prețios cu lectura), că nu se știe de unde sare iepurele și poate ajutăm vreun adolsecent din ăsta rebel să aibă revelația vieții lui: “aaa, deci chestiile alea din hârtie, pe care le țin ai mei în bibliotecă, sunt pentru citit?”.
Nu sunt genul plângăcios. Dar am plâns la Oscar şi Tanti Roz. Şi la ultimul episod din MASH.
Comentariu beton!45
Am citit-o de 3 ori, de fiecare dată am plâns.
Hai România !
Am plans amarnic cand a murit Olguta din La Medeleni de Ionel Teodoreanu.
Comentariu beton!63
Eu cand a murit mos Costache in La Medeleni.
Comentariu beton!25
A murit Olguța? După episodul în care au vândut moșia (parcă asta s-a întâmplat) nu am mai pus mâna pe acea carte😔
Da ce am mai plâns, ca parca se termina lumea…
Am plâns când am citit… grupa României pentru Euro. 😜😜
Revin.
Comentariu beton!58
„La Medeleni”: morțille Olguței și a lui moș Gheorghe.
Comentariu beton!37
Monte Cassino, Sven Hassel.
Are omul și o rugăminte acolo. Să aprindem o lumânare la cimitir, dacă ajungem prin zonă.
Am ajuns. Împreună cu fiul meu cel mare.
Comentariu beton!66
Plânsei când Prunisor căuta firele de par pe capu` suedezului și varza se odihnea in ațe
Ba, Portile casei mortilor, vol. 2 din Cronicile Malazane…Povestea spusa de istoricul Duiker despre Lantul Cainilor si despre moartea capeteniei Coltaine face toti banii. Daca ajungi sa pisi ochii la o poveste fantasy zic ca e mare lucru…Bine, cam toti care crapa in acest volum doi au niste povesti de se zbarleste parul pe Vasile…
https://imgur.com/a/RvfmgWJ
Comentariu beton!21
Plâns mult și sincer la lecturarea :” Cartea Mironei”, ” Cuptoarele lui Hitler”, „Medicii imposibilului”, „Medicii blestemați”, ” Splendida cetate a celor o mie de sori”. Astea sunt cele mai recente. Nu mai zic de cărțile copilăriei, atunci plângeam câte 2-3 zile: citeam- plângeam, reciteam- plângeam și tot așa.
Comentariu beton!32
Luati si injurati-ma: See you again, Wiz Khalifa, rememorand toate scenele din Fast and Furious…
Si la Balto.
Comentariu beton!14
I feel you cu „Hachi”. „Into the wild” iar e de bocit.
Comentariu beton!18
Ultima pagina din Mizerabilii cu descrierea mormantului parasit al lui Jean Valjean. Si tot capitolul final din Pe aripile vantului, cand Scarlett e parasita.
Comentariu beton!26
Daca cauti pe net „manele 2019” sunt cateva melodii care te face sa plangi.O sa revin eu cu cateva titluri
Comentariu beton!36
Manelele te fake și s-a scri frumos! 🖤
Comentariu beton!63
Sunt o mare plângăcioasă. Sunt sensibilă, csf ncsf. Plâng la orice şi pentru mine plânsul este o formă de descătuşare de când mă ştiu.
Plâng la filme, la cântece, la reclame de Crăciun, la cărţi.
Sâmbătă mi-am luat dintr-un anticariat seria Winnetou, o să citesc cu batista lângă mine.
(Curios lucru, singura dată când nu am plâns, a fost o bună bucată de vreme când a murit tata. Am rezolvat dupa vreun an, cu o sticlă de vin într-o seară liberă, sstttt.)
Bun, să revenim la topic. Ultima oară am plâns azi dimineaţă la această reclamă
https://www.facebook.com/erstebank.sparkasse/videos/272546250112026
Urmată apoi de acest cântecel (pe care îl ştiam de ceva vreme, dar, cum ziceam, plâng şi la reluări)
https://www.youtube.com/watch?v=ukD8zj6ngVY
Şi bonus, cântecul ce îmi dă fatalitate de absolut fiecare dată pentru că îmi aminteşte de băieţelul meu:
https://www.youtube.com/watch?v=JxPj3GAYYZ0
Comentariu beton!41
@Vera foarte frumoasă reclama. Am ascultat și melodiile și am început ziua într-un anumit fel, minunat 🙂. Mulțumesc 🤗
@Mira awwww ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
VEveRițA, io fiind ariciul, mi-ai zemuit o țâră colțul ochiului.
Awww, @Drace, să-ţi fie de bine. Eu sunt veveriţa mereu. 🖤
Pe mine m-a julit @Gabriel, că acum ascult Balada lui Porumbescu şi-mi mişună furnici pe la nas. Şi urmează Caruso ăsta: https://youtu.be/KuDwsiXP00A , ca să mă smiorcăi total.
Bravooooo.
https://youtu.be/QYcXTlGLUgE
Plangi si aici, plangi si cand moare Russell Crowe in Gladiatoru, plangi si la Braveheart, plangi si cand vezi reclamele alora de la Cosmote cu Veteranul -> https://youtu.be/ZGAGFwIv1lw si mai e si aia cu fluturele. Si mai plangi si la The last mohican. Si-o sa plangi si cand o sa citesti reply-ul asta, pentru ca o sa mai dai click o data pe linkurile tale. 😛
Prima dată când am plâns cu o carte în mână, aveam vârsta pe care o are fie-mea acum(nici o grijă în privința ei ca va păți același lucru), am plâns din pricina lui Raul, Vicontele de Bragelonne a lui Dumas, pentru că l-a părăsit nenorocita aia în favoarea regelui! La Titanic aveam 18 ani, era să plâng dar am dat-o-n râs, că plangea una în spatele meu, la cinema, mai ceva ca la înmormântare, și mi s-a părut prea de tot! Am mai plâns cu muci în ’87,când a luat-o Steluța de la AC Milan, cu Gulit și Van Basten! Nici acum nu m-am vindecat:săptămâna trecută, mi-a intrat ceva în ochi, la faza în care talăl lui Freddy Mercury l-a îmbrățișat și i-a recunoscut cumva valoarea de om!
Comentariu beton!29
La David Copperfield. Are acolo o grămadă de motive de bocit.
Comentariu beton!16
Ui ce magie, cin’ apare’n cătănie și ne zice de o carte din copilărie. :Pppp
@Habar, sunt înghețat bocnă în Gara de Nord. Poate mă dezghețați voi 😫😫😫
Ajung în 20 de minute. Dau un ceai fierbinte 😜
@Habar, a venit trenul. Ms pt intenție 😁
http://imgur.com/a/CVAL3Iq 😈
Știam eu niște cătane mediciniste care puteau să te scape de hipotermie…
Ultima carte la care am plans a fost „Un bărbat pe nume Ove”.
Primul film la care am plans a fost „Singur pe lume”. Eram copil si am plecat din camera, am zis ca ma doare gatul.
Comentariu beton!14
Tot „Singur pe lume”, am dat in depresie, pe ai mei i-a durut in fund cit am suferit.
„Medicii imposibilului” m-a socat mult, la nici cei 14 ani. Astazi, plang la filmul pe care il vizionam zilnic, dupa Revolutia de acum 29 de ani…
‘ Splendida cetate a celor o mie de sori’ – ultima parte din carte mi-a rupt sufletul.
‘ The notebook’ filmul – a fost singurul la care mi-a intrat ceva in ochi.
Comentariu beton!18
Am plâns când Felix a fost “friend zoned” de Otilia în Enigma Otiliei 😂
Comentariu beton!13
Neața! Am citit, am bifat, numa că nu pot gândi clar făr’ de-o cafea la bord. Revin!
Am plâns și eu când a murit Suflețel.
Și mi-au dat lacrimile la concertul The Wall.
Comentariu beton!13
Terminator2, cand se scurge arnold in metalul topit cu Thumb up
Iei una bucata copil de sase ani si ceva,înalt si slab,timid si îl duci la box.Timp de două luni am plâns neștiut de nimeni după fiecare antrenament.După primele două directe reușite la o mânușa,am zâmbit.S-a dus dracu timiditatea si drama din capul meu.Si nu am mai plâns de atunci.
Mulțumesc TATĂ pentru hotărârea ta de a nu mă lăsa să renunț.Mulțumesc că mi-ai spus,mai târziu,cât ai suferit când auzeai plânsul meu din dormitor.Îți mulțumesc pentru ce am devenit.
Comentariu beton!90
Am plâns la comentariul ăsta! 😢
Comentariu beton!21
Ba da , ai mai plăns de atunci.Nu de multe ori dar ai facut-o. Pe alții poate , dar pe mine nu reusești să mă păcălești..Repect bruder.
Comentariu beton!20
[email protected]
Numai baia mea stie cât am plâns când l-am dus pe al meu copil la karate/lupte din alea de vezi sâmbăta la televizor.
Azi, tu și @Paco… mai bine nu scriam textul ăsta, că mi-a intrat la praf în ochi…
Plm, na Alexei ca te gandeai ca ale tale belele sunt mari… Ei avea tu timp pana la batranete sa simti asa mandrii pe spinarea ta…
@Edelweiss, da-mi voie sa iti ofer respectul meu pentru ce ai scris aici. Copiii sunt singurele fiinte de pe pamantul asta ce sunt inocente si pentru ele ne dam sufletul. Si o zic NEAVAND copil. Bravo nene. Esti tare. Sper sa am si eu puterea sa fac macar atat cu pispirica ce o sa il am cand o sa il am…
Am plâns și eu moartea lui Winnetou, apoi a Olguței din La Medeleni. A urmat Titanic, dar sala era plină de bocitoare ca și mine așa că era imposibil să nu urmezi spiritul plangăcios de turmă.
Recent m-am bocit la moartea lui Ove, și la A star is born, pe melodia de final.
Dar eu sunt genul plângăcios și tot ce ma emoționează se transformă în nestemate curgătoare!😂
https://m.imdb.com/title/tt0075520/ plângeam de mă scoteau din cameră când îl răstigneau pe Iisus.
https://m.imdb.com/title/tt0328107/ Man on Fire
E aproape tulbure de limpede că MV are ceva interese ascunse ce implică batistuțe… iar plâns?
Uoff „adolsecent ” fiind păduri cutreieram …
Hai să v-o zic și pe asta … am plâns ieri în mașină ascultând Jan Oprișor – Povestea Bradului și citiind comentariile .. na!
Comentariu beton!13
La „man on fire” cred c-am bocit și eu un pic, deși sunt genul care bocește mai mult la ce citește decât la ce vede.
Daca Titanic ar fi fost carte, ieșea cu inundație sigur, la film n-am vărsat o lacrimă.
Habarname, dupe mine varinta asta e si mai lacrimogena: https://m.imdb.com/title/tt0335345/?ref_=fn_al_tt_0
@Erich ai dreptate, însă la varianta aia plângeam când eram mic. Acum nu mă mai mișcă decât amintirile paterne și vorbele simple și sincere ale copiilor.
Trăim într-o realitate augmentată și alterată.
Dacă doream să mă apuce tristețea, era de-ajuns să citesc din Bacovia. Aia cu Winnetou e clasică, la carte am lacrimat cât pentru un jacuzzi de furnică, la filmele RDG-iste, nu. Cât am fost copil mai mult mă intrista nedreptatea si nu moartea eroilor/personajelor. Oricum, pentru a intra in transa aia lacrimogenă, trebuie să găsesti rezonanța potrivită cu ceva, sa identifici oameni, fapte, locuri, amintiri ce să-ti stimuleze bucuria sau tristețea, trăită sau sperată.
Am plans (ultima oara) citind cartea scrisa de Isabel Allende- Paula. Descrie relatia cu fata ei, carea murit la 29 ani dar contine, in acelasi timp, si o autobiografie.
Am fost recent să îi cumpăr o carte uneia dintre surori. Am răsfoit Paula în librărie și-mi țineam șervețelul la ochi să nu plâng de-a binelea, dar n-am „putut” să o iau. Până la urmă m-am decis la Onoare de Elif Shafak. O s-o citim sincron ca să o dezbatem.
Idem. Plus capitanul Nemo in „Insula Misterioasa”, volumul 2.
Ooo..pai daca vorbim de plans la carti cred ca eu sunt campioana en titre! :))))) Am plans in copilarie la fiecare carte despre ororile nazistilor, apoi am trecut la Khaled Hosseini, unde am bocit 1 luna jumate dupa ce am citit seria aia a lui..Cand vine vorba de filme..mno, acolo unde este cruzime asupra animalelor ma sufoc! In rest, cu oamenii mi-a trecut, nu prea mai plang, poate rar de tot, cand vine vorba de batrani si copii.
Ohooo! Prima si prima oara am plans la cartea lui Bratescu Voinesti, ,,Puiul”. Apoi cand a murit Olguta in ,,La Medeleni”, cand s-a sinucis Ana in romanul ,,Ion”, cand umbla trupul soldatului Amariei (parca asa il chema) fara cap, in transee in ,,Ultima noapte de dragoste, prima noapte de razboi”. Apoi cand a murit Michael Jackson 🙂 Apoi am crescut si am inceput sa plang exclusiv cand situatia o impune. Deh…si pentru toti adolescentii de pe aici, ce e in ghilimele este titlul cartii :))))))
Comentariu beton!17
Primele ce-mi vin in minte: Cuore si Singur pe lume.
” un tip cu suflet sensibil ca o petală de trandafir perlată de roua dimineții într-o zi cu soare molatec de primăvară timpurie”
as fi putut plange la fraza asta , dar nu poti plange la s.f.-uri.
Comentariu beton!14
Fără număr Mihai. La câte cărți citesc eu anual, nu am cum sa enumăr aici câte dintre ele m-au făcut sa jelesc. Hai sa zicem ca plâng în medie cam la una din 3 cărți. Ca asa sunt eu, trăiesc fiecare cuvânt scris.
Ultimul film la care am dat o lacrima a fost Grinch (văzut cu fii-miu), ca na, i-a crescut inima de 3 ori :)))
„Adam si Eva”- romantica din mine a sperat ca vor fi in sfarsit impreuna
Cartile copilariei cam aveau finaluri fericite, dar a venit si momentul in care am citit „Singur pe lume” si lacrimile au curs in memoria lui Sufletel de mai multe ori. Odata descatusate pentru zona literara, nu a fosr greu sa reeditez si la alte carti, gen David Copperfiled sau Aventurile lui Oliver Twist, ori Colt alb.
Prima data cand am plans fara sa iau bataie a fost la un cantec, in clasa a doua, cred, „Vai saracul pui de cuc”! In clasa, tin minte si acum, se uitau toti la mine cum mi-am dat drumul in hohote de mila cucului. Acasa, ai mei au ras de mine cand am inceput sa-l cant si lacrimile au pornit si au tot incercat sa-mi explice ca ceea ce spune cantecul nu e ceva real, ca e inventat, ca etc. Din acel moment daca imi dadeau lacrimile la vreo carte sau film, ma ascundeam.
Filme? Love Story, Hachi, 8 Below, Om bogat, om sarac, sau filmele indiene, Articolul 420, Avaramu, O floare si doi gradinari, etc…
Se spune ca lacrimile iti spala sufletul, deci e bine sa mai si-ti scalzi ochii in ele!
Si Mihai, chestia aia cu mamicile adepte a parentingului modern e adevarata, asa ca da-le dracu pe hoastele astea, baga o scriere despre ele dar nu le mai aminti, ca produc greata si frisoane!
Comentariu beton!19
Auuu, 8 below :(((((((
Am uitat ceva important, Balada lui Ciprian Porumbescu imi deschide robinetii de fiecare data!
Nu pot asculta nicicum Baladă pentru părinți a lui Hrușcă. Mă bușește plânsul și dacă doar mă gândesc la ea. Iar cu Winnetou eu am rezolvat ușor problema – citeam până puțin înainte de sfârșit, ultimele capitole le săream. Nu am putut să sufăr niciodată cărțile sau filmele cu final nasol, așa că aleg cu maaaare, mare grijă ce citesc și ce vizionez.
Am plâns la “singur pe lume” si “la Medeleni” 😊
Cat despre filme… am plâns la ultimul episod din “sex and the city” 😂 deh, asa se întâmpla cand dai gata sezoanele plus filmele in 2 săptămâni, in toiul sesiunii 😂 si la “hachi”, “a dog’s purpose” 😊
Categoria film: M-a emoționat profund filmul Șapte suflete, știu că am bocit la greu. Am plâns și la Ultimul samurai. Ăsta este un film pe care îl revăd foarte des, simt că mă ajută să mă extrag ori de câte ori o iau la vale.
Categoria cărți: multe cărți mi-au stors lacrimi, prima care îmi vine în minte este Mătăniile. Citesc mult și despre ororile naziștilor, nu știu dacă e același plâns, dar plâng din toți rărunchii.
Comentariu beton!12
De obicei lacrimez/plang usor cand citesc. Dar plans cu hohote de s-a speriat mama a fost la filmul Philadelphia si Schindler’s List.
O, da!
„Splendida cetate a celor o mie de sori” de Khaled Hosseini- Cat am plans citind cartea asta…Fetita mea de 9 ani a plans in hohote citind aceasta carte: „Miraculoasa calatorie a lui Edward Tulane „de Kate DiCamillo.
Fix asta am scris și eu… abia după, am văzut comentariul tău. Eu și fiică-mea am citit cartea cu Edward împreună… și tot împreună am și jelit.
Nu mai știu la ce-am plâns în copilărie (probabil la clasice: Suflețel, mos Gheorghe), nici măcar la ce-am plâns săptămâna trecută, eu lăcrimez nițel și la un articol bine scris, dimineața prin metrou.
Dar fraților, la „El Zorab” și la prologul de la „ochii jupâniței” îmi dau lacrimile de fiecare dată.
Comentariu beton!13
Ora 25- scrisa de Virgil Gheorghiu, imprresionanta pana la lacrimi, asa cum descrie Eliade cartea, nu exista niciunde descris teroarea traita de personajele lui GhEorgiu, in perioada celui de al doilea razboi mondial.
PS: @Mihai fain topicul, acum am recomandari de carti. Multam 🙂
Superba Ora 25. <3
@Clau, prima carte citita, scrisa de un roman, dupa ceva ani…..am citit-o foarte incet ca sa nu se termine.
ce fain subiect! am plans la „Capitan la 15 ani”, la „Coliba unchiului Tom”, la „Colt Alb” nici nu mai zic….
Ultima oară am plâns vreo două zile prin octombrie parcă ,atunci când a anunțat Salam că a luat-o pe coajă și se lasă de cântat.De fapt și acum când scriu plâng în hohote.
Comentariu beton!19
Eu am plâns când Ricky Martin a anunțat că e gay. 🙁
Comentariu beton!27
Eu încă plâng după tovarășul Iliescu.
Cred că și doamna Nina 😜
Gandacelul si Catelusul Schiop de Elena Farago mi-au distrus stabilitatea morala inca de la gradinita. Am plans cand a murit Winnetou si D’Artagnan in Vicontele de Bragelonne si cel mai tare am plans citind in clasa sub banca Regii Blestemati volumul 2. Profesoara a zis ca sunt sensibila la poezie ca ei in clasa asta dezbateau….
Comentariu beton!19
@Ioana, mi-ai amintit, am plâns de-am rupt când a murit D’Artagnan. Practic l-am iubit pe „omul ăla” câțiva ani din adolescență. Pe el și pe Henri de Lagardere. În același timp. 🙂
Comentariu beton!12
Cartile la care am plans si imi amintesc acum sunt Pollyanna, Poveste fara sfarsit, Cazul Magheru. Tatal celuilalt copil si Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău, povestea Printul fericit.
Am revenit! Am învățat să citesc de la 5 ani și, dacă îmi aduc eu aminte bine, am plâns ptr prima dată când am citit „Moartea caprioarei”, apoi au urmat pe măsură ce am crescut „Colț Alb”, „Castelul pălărierului”, „Aveam optsprezece ani”, „Baltagul” și multe altele. A, să nu uit de „Invitație la vals” și „Jane Eyre”. Cât despre filme, a fost „Titanicul” bineînțeles, pe care l-am văzut de vreo 4-5 ori (acum nu-l mai suport), „Hachi”, „A walk to remember”, „Last Song” și… au mai fost câteva, dar nu îmi amintesc acum numele lor.
Totuși, când eram adolescentă nu plângeam atât de repede la filme așa cum plâng acum. Acum, mi se înnoadă lacrimile sub barbă :)) , dar încerc să evit să privesc drame.
La o serbare de 8 Martie trebuia sa recit poezia Mama de George Cosbuc. Plangeam cu sughituri de la primul l ultimul vers. Invatatoarea a trebuit sa o scoata din program.
la carti am plans la multe, la filme, si mai multe dar : mi-am dorit mult sa-l vad pe Jon Bon Jovi – l-am vazut in 2007 la Viena – am plans cand a intrat pe scena – si acuma imi dau lacrimile 😀
Anca, Jon Bon Jovi vine in Romania pe 21 Iulie 2019 😉
Am plâns la Gladiatorul de am simțit că mă rup în bucăți. Am mai jelit la scena finală din Forrest Gump, la A Cinderella Man, la Road to perdition , dar cel mai mult m-a marcat filmul Underground al lui Emir Kusturica. In zilele de după ce l am văzut am plâns pe unde am apucat, prin metrou, prin facultate, prin bibliotecă. 😂
Cât despre cărți, La răscruce de vânturi gave me a hard time.
Am plâns la Hachi(ca toată lumea dealtfel), Autumn in New York și Ultimul mohican.
Acum nu mai plâng decât când citesc programul de guvernare.
Sănătoși să fim(și la cap)!
Comentariu beton!15
Plâng destul de mult și de ușor când citesc cărți sau vizionez filme. Plâng și la reluări 🙂 ceea ce e un mister pentru mulți. Dar la Titanic nu am plâns. Nu îmi place DiCaprio și greu m-am convins să mă uit la film. A fost așa, să bifez ceva ce toată lumea lăuda. Dar în rest, orice secvență mai înduioșătoare îmi aduce lacrimi în ochi 🙂.
Eu plâng și la desene animate… Ultima oară când am plâns la o carte, eu cu fiică-mea de 9 ani, una pe umărul celeilalte, a fost când i-am citit Miraculoasa călătorie a lui Edward Tulane de Kate DiCamillo.
„Ce-i lacrima? De unde? Te du în neant cu ea!
O, tăietor de ceapă din biblioteca mea.
Suspin. Mă-înec cu versuri din slova ce-o privesc.
Plâng. Erudit, în taină. Citesc și plâng. Citesc! ”
Citat din viitorul succes literar „Moartea cărțioarei” de autorul modern Nicoolaie Labish.
Comentariu beton!21
Am plans pe 1 Decembrie in timp ce vedeam la TV concertul Andra traditional. Am cantat fiecare melodie si am bocit tot concertul. Le explicam copiilor fiecare vers si i-am facut sa inteleaga ce le curge prin vene. I-am facut sa realizeze ca indiferent de faptul ca s-au nascut in Germania, in piept tot o inima romaneasca le bate. Le-am explicat de folclor si traditii, de copilarie si de noi ca natiune. Seara am avut invitati nemti la masa si le-am povestit ca e ziua nationala. I-am intrebat daca ei au cantece care sa se pastreze de sute de ani. Au spus ca nu, pentru ca orice cantece cu o mica nunanta de patriotism sunt tabu, dupa razboi. Ei nu au curaj nici sa tina un steag in casa. Mi-au povestit ca primul prilej in care au vazut din nou steagul german, dupa multi ani, a fost la campionatul mondial.
Nu mi-am facut poza cu iia, nu am facut nimic deosebit de 1 Decembrie, dar stiu ca pentru copiii mei a fost o zi in care au inteles cu adevarat ca sunt romani.
Lecturand bocesc deseori, primul roman la care am plans a fost „Descult”. De Sufletel, nu mai povestesc. Guy de Maupassant, „O viata” mi-a marcat adolescenta. Iar ultima care mi-a rupt sufletul a fost si la mine „Splendida cetate a celor 1000 de sori”.
Comentariu beton!24
ana <3
@bogdana, ma apuca si pe mine dorul de casa uneori. Maia ii scria lui Buni: „mama face salata, canta si plange de nu mai poate”.
Comentariu beton!13
Când eram mică evitam orice carte cu final trist (o întrebam pe mama cum se termină și hotăram dacă o citesc sau nu). În liceu mi-a spus o colegă că romanele cu happy-end nu i se par profunde. Mulțumesc, Alina! 😁 Am plâns mult la Jidovul rătăcitor de Eugène Sue, Idiotul de Dostoievski, Alegerea Sofiei de William Styron, Băiatul cu pijamale în dungi de John Boyne…
Plâng și la filme. Sau ascultând unele melodii. Azi am plâns citind articolul și comentariile de ieri. Taică-miu e genul miștocar, când aveam 30 de ani îmi zicea că nu mai mă ia nimeni (râdeam amândoi). Îi zic anul trecut la un moment dat: vezi mă, tată, ce băiat bun mi-am luat, mă ajută cu vasele, copiii, se implică în orice! Mă gândeam că o să-mi trântească o ironie ceva, dar a zis simplu: lasă, că și tu ești fată bună! Am plâns și atunci. 🙂
Comentariu beton!29
eu plang la toate. toate cartile bune, toate filmele bune (inclusiv sau poate mai ales animatii), reclame bune (de craciun sau care evoca transformarile copilului in adult), imagini cu oameni (sau animale) nefericiti ori bolnavi. daca nu plang pe dinafara, sigur plang pe dinauntru.
Am plans la Se numea Sara, la La Medeleni, la Un barbat pe nume Ove si foarte de curand la Bohemian Rapsody. Pentru cei mici: ultimul e film, celelalte sunt carti 😋
Pravale baba este o carte la care cred ca am plans aproape non stop. Si nu pentru ca era trista, ci pentru ca ma descria perfect pe mine cat si tara noastra asa cum o percepeam cand eram copil, care acum nu mai exista. Iar finalul…cumva trebuia sa ma astept la acel final insa…
Poezia Atque nos din nou ma face sa plang, nu pentru ca este trista, ci pentru ca evoca atatea lucruri uitate de romani…e o impletire a copilariei si a maturitatii, a legendelor si a traditiilor. Cred ca acolo sunt toate inchipuirile bucatariilor de la tara, pe timp de iarna, cand viscolul isi face treaba cum stie el mai bine, iar oamenii, cu fetele imbujorate de la vinul negru si tare, povestesc vrute si nevrute la lumina focului si copiii se prefac ca nu le e somn insa pana la urma adorm cu capul la pieptul mamei ascultandu-i vocea care parca suna altfel de acolo dinauntru, parca-i mama, parca ba..
P.s am vrut sa mai comentez, dar am zis ca prea se stie lumea pe aici si sa nu deranjez… Dar la asta cu cartile nu m-am putut abtine. Si acum ca am zis asta..ma retrag in grota.
Comentariu beton!36
@Io La cum scrii, NU ai cum să deranjezi. Mai scrie, mai scrie!
Comentariu beton!17
@Vera 😉
Film:Singur acasa 2…faza cu el in fata bradului de craciun…plang de fiecare data
Carte:Insula misterioasa de Jules verne….cand moare Jup.
Si sunt mai multe……cateodata sunt faze absolut stupide,dar tot plang ca prostul.
Am plans la Magnolii de otel, Titanic, Hachi, Notebook (ultima oara cand l-am vazut..treceam asa printr-o semi prostie si m-am apucat sa vad filme din astea lacrimogene), Pay it forward, Al 6-lea simt (Bruce chiar m-a dus la lacrimi mari si suspinatoare), etc. Mai am filme la care am bocit si bocesc cand le revad…..o am bocit la seria cu inelele si la aia cu matrixu….:)
Carte Taunul, am plans la asta parca ma omora pe mine prin paginile ei.
Mai am si alte carti dar revin eu mai incolo cu o lista.
Pay it forward mi-a schimbat viața. Mersi că mi-ai adus aminte de el. Posibil să fii plâns, în perioada în care l-am văzut cochetam pentru prima dată cu așteptarea rezultatelor unor examene histopatologice…
Aștept să revii cu lista.
Am plans la Ciresarii, ultimul volum, copil fiind.
Si, de ce doamna Rodica Ojog-Brasoveanu l-ati omorat pe Radu Andronic?! De ceee…Am plans cu sughituri.
La Bohemian Rapsody se plangea in sala mai tare ca la Titanic. Plangeau si caii de la dric, vorba cantecului
Comentariu beton!20
@Chaterine și eu am plâns cu muci când a murit Radu Andronic.
Am plans la sfarsitul cartii „Legiunea blestematilor” de Sven Hassel,am plans la moartea lui Porta si a Batrânului si am plans cand ca innebunit von Barring.
La doua poezii nu pot sa nu piș ochii de fiecare data cand le recitesc si ambele sunt scrise de Cosbuc….”Trei doamne si toti trei” si ” El Zorab”.
Comentariu beton!15
https://www.imdb.com/title/tt0369702/
The Sea Inside (Mar Adentro)
Am plans cel mai mult la filmul asta.
Sufletel n.a murit. e pe undeva pe.aici !
Ultima data mi.au dat lacrimile la Bohemian Rhapsody (Mary e ”vinovata”!).
Nimeni de’aici n.a vazut Sweet November si 7 Pounds !?
+1 la Sweet November
Mâna sus cine-și aduce aminte scena în care Sandy Bell trece pe sub pod și Marc pe pod… și nu se întâlnesc!
Swear to God că am jelit!
Comentariu beton!19
Lacrimat putin la WALL-E si de Craciun la The Little Troll Prince.
*mâna sus*
Hammm Tamburrrrr
Annie Lennox -” Into the west” (Lord of the Rings OST) îmi dă la gioale de fiecare dată. E suficient să îmi cânte în cap primele două versuri și îmi dau mucii. No, și scriind despre asta mi se umezesc ochii. Fir-ar. Nu pot să ascult piesa întreagă fără să plâng cu bale.
Prima dată când am plâns pe rupte în sensul ăsta aveam vreo 3-4 ani și auzeam la radio pescăruși chemându-se. Jalea de pe lume. Și nici acum nu îmi pot explica ce anume a fost, dar țin minte senzația și acum – mi se rupea inima de mila lor, auzindu-le „plânsul”.
Cel mai recent – aseară, la primul și la al doilea episod din „The Kominsky method’, serial nou pe Netflix. Una-două piș ochii la faze de-astea unde-s doi care se iubesc de nu mai pot, apoi unul dintre ei moare și celălalt rămâne singur. Mă gândesc instinctiv cum ar fi să moară Dl Cățaua și să rămân fără el. Sau să mor eu și să știu prin ce ar trece el fără mine (there we go, iar lăcrămez scriind).
Între atunci și acum, cam la toate titlurile de filme care s-au mai zis, în afară de Titanic. Nu l-am văzut și nu mă atrage, pentru ceva motiv. Oh.. la Sweet November iar am plâns bine.
Mulțumesc pentru postarea asta .. și pentru comentarii. Multe titluri de cărți și nume de autori de care nu auzisem până acum (m-am îndepartat bine de citit orice altceva în afara literaturii de specialitate pe domeniul meu).
Probabil dintr-un spirit critic exagerat nu plang la situatii plangacioase, declarate, Gen Titanic.
Am plans la „Descult in parc” si la „The way we were” sau „Oglinda are doua fete”, „Dantelareasa”, „Alegerea Sophiei”, „Kramer contra Kramer”, „Pay It Forward”. Am golit ochii la „Regele pescar” si „The Pursuit of Happyness”
Unele filme am refuzat sa le vad pentru ca stiam ca ma voi topi de jale (Hachi).
Unele melodii nu le pot fredona sub nici o forma, ca incepe sa imi tremure vocea instant.
https://www.youtube.com/watch?v=jyWM4QlXh0w
cam tot ce a cantat Tatiana Stepa, https://www.youtube.com/watch?v=r32ake0q9RE o leg cumva de La Medeleni. Si nu ma mai opresc….
Cartile …Aprilie spulberat, Cronica unei morti anuntate, Medicii blestemati, Idiotul, Marile sperante, Strada iubirii si…Mara
Pentru o persoana acuzata de insensibilitate si cinism constat ca plang cam mult….hmmm….
Iar la astea incep sa il inteleg pe Bacovia
https://www.youtube.com/watch?v=ua4zYbI24lk si https://www.youtube.com/watch?v=Kq-r4ZUpels
Ahhh…si cum de am uitat de Arta conversatiei si Edward Scissorhands??? asa cevaaa….
Ups…Benny & Joon…
Frateeee…opriti-ma, ar trebui sa mai si muncesc azi, faptul ca bolesc in casa si acum rascolesc memoriile nu ma ajuta deloc!!
Bă, da la Game of Thrones n-a plâns nimeni? Că se moare în draci și pentru toate gusturile în serialul ăla.😜
Comentariu beton!12
Eu. La Oberyn. La Hodor n-am fost bună de nimic două zile. Punct.
N-ai cum, e prea multă adrenalină acolo. De plâns, n-am plâns, în schimb am vrut să mă îmbăt de bucurie când au murit Ramsay și Joffrey.
@Vera, da’ știi că după aia „Hodor” a venit la București, nu? 😜😜
@Mihai, cum să te bucuri când au murit singurele personaje interesante care făceau filmul antrenant? Mă rog, ar mai fi Cersei. Sper să-i articuleze pe Fulg de Nea și pe fata cu lighioanele. 😜Ar fi cel mai tare final! Ar ieși cu revolte pe străzi.
”La Medeleni”. Când moare moș Gheorghe și, mult mai crunt, când se sinucide Olguța, că avea cancer.De fapt, toată opera lui Ionel Teodoreanu mă predispune la tras nasul.”Lorelei”, cu cireșele pierdute pe peron, ”Ulița copilăriei”, cu alți nepoți…
”Doamna de Montsoreau”, continuată cu ”Cei 45”, cu Marguerite, mi se pare, care-și pierde iubitul, pe Bussy, și începe o cruciadă împotriva ucigașilor.
De ce nu pot fi împreună Pardaillan și Fausta?
Și m-am întristat și că nu-l găsea Anton Lupan pe Pierre Vaillant.
Iar chestia cu ”de ce m-ai strâns în pumnul tău, copil frumos, tu nu știi oare, că și eu-s mic și că mă doare” trebuie scoasă în afara legii. Și aia cu puiul care moare că n-ascultă de mămica. Și privighetoarea sadicului de Brătescu-Voinești, care moare cu un cârlig de undiță în cioc.
Și acum să cetesc comentariile. Am batistuțe.
Comentariu beton!20
Sau Neculăiță Minciună. Mai ales că eu mi-am auzit o grămadă de pisici ciripind ca păsărelele. Povestea aia e de-o răutate crâncenă.
Eu plâng cu sughițuri pt Olguța din La Medeleni (de unde am și primul meu nume) și Diane de Monsoreau (al doilea nume). Se pare ca și eu și mama avem aceleași gusturi in materie de cărți (și plâns).
Evident și Cireșarii, și Pe Aripile Vântului. Am de gând sa păstrez tradiția și sa-mi botez fetița Scarlett, când o fi.
Nu prea plang cu lacrimi. Plang in interiorul meu, cumva, dar pe afara nu se vede. Daca ajung sa-mi iasa lacrimi inseamna ca sunt distrusa si buna de adunat de pe jos.
Plang cu sufletul la muzica, carte si film. Muzica: Kempes-Mama; Phoenix-La umbra marelui urs; Tarja Turunen-diverse.
Carte: Alessandro Baricco-Matase si, of course, Hemingway cu Batranul si marea.
Film, ultimul, First they killed my father (Netflix, A. Jolie)
Serios acum, cred ca ultima dată m-a luat avalanșa la începutul de la UP.
Biblia. am avut nesansa sa fiu expusa foarte devreme la cartea asta, cu toate testamentele ei. cumva, mama tragea speranta, avand libertate totala din partea tatei, ca as’ putea alege religia crestina. n-a fost doar un impact punctual, n-a ramas acolo, iar mintea mea de prea-copil n-a reusit sa o uite niciodata (cand am fost obligata sa merg la religie in scoala romana, eram singura cu zece pentru ca retinusem toate detaliile). am plans cu muci, cu tremurat si mi-a schimbat, atat cat intelegeam eu la vremea aia, conceptia despre viata, lasand urme adanci. pe langa toata frumusetea din ea, se usca si palea totul in fata detaliilor in care parintii alegeau sa isi sacrifice copiii. mi s-au aranjat intalniri prin manastiri sa inteleg din gura preotilor ceea ce credeau ei ca nu am inteles corect. n-a functionat. am plans destule nopti in somn, visand ca Cineva, le-ar putea cere alor mei sa ma sacrifice si ei – in special mama, cea care credea in cartea aia – urma sa aprobe. inca de cand am priceput prima slova, tata mi-a repetat ca a dat soarele si luna inapoi omenirii ca sa ma nasc eu – stiam ca Oricine ar fi cerut sacrificarea mea, el o sa fie acolo sa ma apere. si totusi… am inceput sa-mi privesc cu alti ochi mama si iscodeam fiecare parinte din juru-mi in privinta iubirii pentru copii. n-am mai plans niciodata la nicio carte si la niciun film. oricat de triste. stiam ca orice se intampla, se putea si mai rau. mi-am pierdut bunicii si jumatate de familie in teritoriile ocupate. eu singura puteam scrie o carte care sa stoarca o lacrima si de la Saramango sau care sa-l faca pe Bacovia sa mentioneze soarele. singurii care ma mai pot face sa lacrimez sunt oamenii pe care-i intalnesc, povestile si lacrimile lor. dar si atunci, asa cum spunea cineva mai sus, intorc spatele si plec – ma duc sa ma spal pe maini. sau undeva. dar sigur plec din fata lor.
Comentariu beton!18
daca erai in fata mea acum, probabil as fi vrut sa te imbratisez….
Eu ți-am dat unlike că prea ești îndoctrinată. M-am tot abținut să îți spun dar acum ți-am zis-o. Într-o zi am vrut chiar să te felicit pentru un comentariu care nu conținea trimiteri la lumea arabă. Blogul lui Vasilescu e precum Universul : liber, polimorf și haotic. Pacea fie cu tine (Assalamu alaikum)
MAS 🤗
Comentariu beton!20
HabaRnaM, tu ai libertatea sa faci orice. nici nu e nevoie sa te justifici vreodata. legat de replica ta, probabil intelegem diferit termenul de indoctrinare. eu povestesc despre ce mi se intampla, nu despre dogme, iar de convertit, apreciez onest si ateii. si nu vorbesc si nici nu scriu vreodata spre a convinge sau spre a impresiona audienta. sunt suma experientelor si trairilor mele. nu a feedback-urilor 😉
Habar,Vera te iubește astăzi dar incă nu vorbește cu tine.
M&M adiq ? Poți fi mai explicit, te rog.
Să fiu golan și să zic : mulțumesc pantalonilor care mi-au susținut…?
Decat golan, mai bine perspicace….Ca de la unul care da des cu mucii in fasole la altul care face acelasi lucru, nu mi rastalmaci cuvintele, am scris exact ceea ce trebuia scris.Cand joci poker si iti intra al 4 lea as, nu incepi sa urlii de bucurie, taci si iti joci mana…adineauri tocmai ti a intrat asul ala si tu ai inceput sa chiui.
…..petala de trandafir perlata de roua diminetii……p-asta tre s-o tin minte cand ma mai dau culta-n cap pe fb! Cat despre boceala…..memorabila e cea trasa cand se duse Olguta din „La Medeleni”…..si nu a fost singura…..
Ah….am plâns la „Fata din Curcubeu” săptămâna trecută. Superb spectacol!
Care distribuție?
@Mihai, Marcela Motoc.
Anouk, mulțumesc frumos! M-a surprins și foarte bucurat să aflu aici de plânsul tău. 🙂 Te mai aștept.
Și pe tine, @Mihai.
Comentariu beton!13
@ Marcela Motoc, am și io o întrebare. De ce toate actrițele de teatru au țâțe mici ?
Boss, cu „toate” ăla ești într-o eroare gravă de tot.
@Shoric ‘șa’i că nu mergi la teatru ? Programare la oftalmolog ți-ai făcut? Vezi draq că furi curent … du-te la cârnaț pă blog! Nerușinatule!
Da, boss, dar tu ai pile și ai loc în primul rănd de unde se văd mari 🙂
Comentariu beton!14
@Cella, m-a cam lăsat fără vorbe spectacolul tău și n-am reușit decât să te îmbrățișez. Mă bucur că ești aici și afli acum cât de mult mi-a plăcut.
Pe la jumătatea lui noiembrie, am fost la târgul de turism. Și printre toți cei de acolo era și un echipaj Salvamont. Cel din Vâlcea, dacă îmi amitesc bine.
Abia îi povesteam fiului despre ceea ce fac ei, că sunt eroii fără nume din munți.
Și asta doar din respect.
Am spus într-un comentariu anterior că sunt o fire puternică și rareori plâng, dar am și eu momentele mele, mai ales dacă e o poveste de viață, una legată de tată, deoarece îmi aduc aminte.
Am plâns la cazul fetița de la 702! M-a impresionat enorm acel caz.
Mai îmi curge câte o lacrimă când sunt pe stadion și văd lumea cum cântă imnul echipei mele, din păcate mi-este destul de greu să ajung la stadion.
În rest la filme și la cărți rareori plâng.
Plang la orice , mno, sechele din copilarie, orice insemnand si o banala reclama cu o pisica la care ar trebui sa ti se umple sufletul de duiosie eu plang ca proasta satului. Ultima oara am plans la povestile de ieri de pe blog, iar carți? Sunt prea multe la care am bocit.La un moment dat , cand nu existau atatea posturi de televiziune am inchiriat o comedie sa ma uit cu fii-mea . Stiu doar ca in momentul in care a venit sotul meu in camera a strigat ingrozit cu fata schimonosita la vederea noastra :
,,CE ATI PATIT?!”…raspunsul nostru : ,,nehe uitham la oho comedieeehehe, ăhăhăhăăă”. Inca rade de noi .😁😁
Comentariu beton!20
@MAS, râd și eu acum.
Cu lacrimi.
La cartile copilariei mai varsam si eu cate o lacrima. (cuore, colt alb, winnetou) chiar si mai tarziu cu sven hassel, dar tin minte ca am bocit la Bambi.
Mie acum imi vine sa plang cand vad poza cum sta incaltat pe canapea si mai si citeste. „X-ule, gunoiul, da, da gunoiul l-ai dus?! Aaaa si doar ce am curatat canapeaua. Afarrraa!” Cred ca si-a facut-o cu mana lui. PS: Vasilescule, de data asta stiu ca nu esti tu. Nu ti-am recunoscut sosetele.
Am plans la cărțile lui Khaled Hosseini – Vanatorii de zmeie și Spleendida cetate a celor o mie de sori – superbe ambele
20 de ani in Siberia, Un barbat pe nume Ove si recent la cartea tenismenei Jelena Dokic.
Eu am plâns ultima oară din cauza cărților când a luat potul unu cu chintă royală și eu aveam careu de ași. Filme…Lanțu Amintirilor a rupt tot.
Comentariu beton!12
Pentru ca e un subiect asa sensibil, și deși te citesc zilnic nu am comentat niciodata aici, las si eu „lacrimile” mele.
Poate sunt hipersensibila si ma emoționează ușor si urâtul si frumosul(mi se umezesc ochii si la free hugs pe strada), nu imi amintesc la ce carte am plans prima data
dar ultimele „Oscar si tanti Roz” si Jurnalul Annei Frank
ultimele filme Bohemian Rhapsody, Sulla mia pelle de Alessio Cremonini(un film dupa caz real), la documentarul November 13: attac on Paris, azinoapte am plans cu muci la video-ul ăsta https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1001841943350479&id=172638779604137
si iar am plans cu muci cand a murit Dolores O’Riordan. Si acum cand aud random pe undeva o melodie the cranberries mi se umezesc ochii.
Si probabil pentru ca traiesc departe de țară la concertul lui Gheorghe Zamfir de la Roma mi s-au innodat lacrimile sub barbă mai mult de jumatate din concert.
Ohoo, cand eram copil am plans la „Colt Alb” ,Mihail caine de circ”, „Puiul”, „Moartea caprioarei”. In adolescenta nu am plans la nimic.
Acum, batran fiind am plans la filme: „Hachi”, „8 below” ( de unde isi trage numele Maya chiar inainte de a se naste) si la „Marley and I” vazut doar cu Maya.
Atunci am realizat ca o sa vina si acel moment, sper eu cat mai tarziu.
Nu ca sunt vreo dura Dar sunt mai nesimtita de felul meu. La un singur film am plans, Podul spre Terabithia. Iar cateva suspine mi-a smuls Jane Eyre( cartea) Si cam atat.
La Hachi am zis ca mor de plans.de aia cred ca am 2 akita unul salvat si unul cumparat.
Si la you before me am plans si la carte si la film
*Me before you
Pfoai, logic că am plâns de le-am bușit. Mai ales că e și Photograph pe coloana sonoră. Ed is love! Mă duc la conceeeeeeeeeeerrrrrt! ❤️❤️❤️
Comentariu beton!12
Ed Sheeran nu are încă puterea să recunoască acum că este gay 🙂
@Shoric se poate, se poate. Eu o să-i iubesc muzica și dacă e gay ❤️
Vera nu că am plâns am bocit in hohote cred că la Hachi.
Și la carte și la film și cam la tot de Jojo moyes
Închid ochii și simt mirosul de iarbă proaspăt tăiată. Un căine latră și niște păsări fac gălăgie. Sunt în vacanța de vară, la bunici.
Mă uit din ușa camerei la ei cum dorm întinși fiecare în patul lui. Soarele pătrunde cu greu prin storurile lăsate , iar în cameră e semiîntuneric. Pereții camerei sunt plini de icoane care îi privesc pe ei cum dorm. Bunica, și așa mică căt un pumn de om, doarme ghemuită. Dumnezeul ei la care nu contenește să se roage, i-a pus pe chip bunătatea celui mai neprihănit înger. Are măinile împreunate pentru ca Dumnezeul Ei Atotputernic să o vadă că și în somn se roagă și nu care cumva să uite de ea. Bunicul doarme pe spate, cu capul într-o parte și măinile așezate piept. Le ține acolo să alunge visele urăte cu razboiul, cu lagărul. Și cu Moarte..
El le ține acolo ca Ea să vadă , daca vrea să îl ia în somn , că el a văzut-o și nu se teme, pe el o sa îl ia împăcat.
Aș vrea să îi pup pe frunte, dar nu vreau să îi trezesc. Îi las să mai doarmă, iar eu trebuie să plec. Încă nu a venit momentul să ne revedem…
Comentariu beton!58
Du-te bă, aproape că mi-ai stors o lacrimă … și te mai dai și derbedeu.
Comentariu beton!23
@Paco Băăă… :/
Comentariu beton!13
Ăăă, @Pacocito, bunicii sigur cosesc iarba în grădina cea mare, dar tu ești sigur că ai vreun pogon pe acolo ? Eu sigur nu, pentru că azi am călcat cu mașina un nenorocit de porumbel care nu s-a mișcat destul de repede deși sunt atent la ei prin cartier. Poate o să am o portiță deschisă în raiul pisicilor pentru că porumbelul a dispărut.
‘Mi-aș pula, bă, @Paco… 🙁
Paco, pentru un comentariu ca asta ar trebui sa pui un avertisment: a se citi numai daca nu urmeaza sa te vada cineva cu ochii umflati de plans. Intotdeauna m-am simtit nedreptatita pentru ca bunicii mei au murit cand eram foarte mica.
Comentariu beton!16
Eu am rămas fără vorbe la comentariile lui Paco și Edelweiss.
Comentariu beton!11
Paco, mi s-a pus o greutate în piept când am citit ce ai scris. M-am bucurat de bunici până acum câțiva ani. Din păcate bunica a făcut Alzheimer și nu mai știa cine sunt, pentru ea eram fata care îi face supă bună. Mi se rupea sufletul.
Bunicul a murit înaintea ei, dar pe el l-am iubit cel mai mult. De la el am învățat să iubesc cărțile. Și acum îmi este dor de el. De ei.
Comentariu beton!15
@Paco 😔, bunicul meu era analfabet. La amiază spunea că se culcă dacă îi citesc o poveste(aveam 8 -9ani). Stateam în pat, imi umpleam poala de mere și începeam să îi citesc cu voce tare. Apoi cand credeam că doarme , mă opream. Și el, deși avea ochii închiși , mă întreba calm ,, ce faci,ai adormit?!”. Iar eu începeam sa citesc din nou, clar, tare și neobosită. Deși analfabet , a contribuit enorm la a-mi inocula plăcerea de a citi.
Comentariu beton!18
Babaiete, na praf in ochi si ningialai de taie cepe…
@Paco fără cuvinte senior. Un mare maestru internațional al cuvintelor și stăpânul lacrimilor. Ptiu că mi-a intrat ceva în ochi!
La cartea la care am plâns din tot sufletul a fost „Nunta în cer”.
Iar filmele care s-au lăsat cu plânset sughitat au fost „Barbierul din Siberia”, „Aripile randunicii” și „Doctorul Jivago”.
Am uitat de filme.
La Bohemian Rhapsody am lăcrimat și am cântat printre lacrimi. La Marley and Me, ultimele 20 de minute, plângeam cu muci. La Nașul 3, numai scena aia mută în care Michael își ține fata moartă-n brațe.
La toate filmele pe dvd la care mă uitam cu mama. Eu le alegeam. Ea era bolnavă.
Mai ales la ultimul, ”Secretul din Santa Vittoria” cu Antony Quinn, pe care cu nesimțire i l-am piratat, să-l revadă.
La alea 2 cu cei doi câini și pisica rătăciți, care se întorc acasă. Cu Shadow, cățelul bătrân. La ”The Descendants”, ”August: Osage Country”, ”Love Story”, ”Alegerea Sophiei”, ”Kramer contra Kramer”…La ”Balanța”, de neputință.
Și eu am plans ca proasta la Hachi, și la alt film si carte (am citit cartea si apoi am văzut filmul de curiozitate), „Un bărbat pe nume Ove”. Este vorba de amintirile si trairile unui bărbat rămas văduv si fara copii, care la sfarsit moare implinit, nu dau detalii in caz ca e cineva curios si nu vreau sa fac spoiler 😁
Eu plang si astazi cand citesc „Fetita cu chibrituri”. Si probabil voi plange de cate ori o voi citi. Sincer, ultima oara i-am citit-o fiica-mii cand era mica si de atunci o evit.
Adio, domnule Chips -uitasem. Si la asta mi-au ajuns mucii la buric.
De fapt eu plang in fiecare seara cand vad video-urile postate de Kola Kariola si vad cum se chinuie saracii sa repare cainii maltratati de oameni. O dovada in plus ca viata bate filmul
eu plang aproape de fiecare data la asta
„https://www.facebook.com/fam.vezure/videos/985321121542522/”
antrenamente sute, vacante fara vacanta vesnic in cantonamente, mii de km parcursi cu toate mijloacele de transport posibile si totul pentru a asculta pe un podium imnul unei tari care nu-ti va da niciodata sansa sa te simti mandru ca esti roman
sper copiii nostri sa nu se intoarca niciodata aici
le trimitem noi parintii poza cu doua morminte si atat
e suficient
Am citit comentariile de pana acum si mi-am amintit de raurile de lacrimi pe care le-am varsat la povestile infioratoare (bine zicea cineva mai sus) ale lui I. Al. Bratescu Voinesti, la poeziile Elenei Farago… barem la „Catelusul schiop” nici nu apucam sa trec de primele cuvinte: „Eu am numai trei picioare…” ca izbucneam in hohote. Treizeci de ani mai tarziu am intalnit un pisoi cu trei picioare. L-am salvat de pe strada, ofcors, cam impotriva vointei lui, caci avea teritoriu bine stabilit si o armata de admiratori, dar pur si simplu il visam noaptea (nu l-am luat din prima) cum topaie caraghios si induiosator cu cele trei picioruse…acum e un motan fioros si mega rasfatat 🙂
Aveam vreo 8 ani cand am plans prima data citind o carte. Puiul de Ioan Alexandru Bratescu-Voinesti. Stii cum a murit puisorul care nu a mai putut zbura spre tarile calde? „cu ghearele impreunate ca pentru rugaciune”. Pfff, iar mi-au dat lacrimile 🙁
Astăzi, pentru a doua oară, aud pe cineva că a plâns pentru Winnetou 🙂 Normal ca am plâns și eu 🙂 Ultima oară am bocit când a murit Ragnar din The Last Kingdom și refuz să văd Hachi
Două zile infiorătoare la muncă. Azi, in plin dead line, ma sună tata. Îi spun, deși am jurat să nu mai fac asta,: e urgent? A bânguit ceva. Ca nu e grabă, că să-l sun când plec de la birou. N-am rezistat și l-am sunat după 10 minute.
– mi-a spus maică-ta că n-ai cu cine să lași copilul în weekend și că-l aduci la noi. Vin eu, tată, la voi. Nu bate drumul că ești obosită cu munca.
Mama, după preinfarctul de acum doi ani, are niște fleșuri în memorie. Uită ce vorbesc cu ea. Dar își amintește scurte discuții din trecut.
– tată, n-am discutat asta. M vrea să vină la voi în vacanță. Atâta tot. Nu plec nicăieri ca să las copilul la voi. Și nu plec fără el. Mama uită ce vorbesc cu ea.
– așa e, taticule! Uită. Dar bine că ne tine minte. Oricum, voiam doar să vă ajut.
Are 76 de ani și se punea pe tren pentru că fiică-sa avea nevoie de el.
Azi am plâns. Ce cărți, ce filme?! Am o viață cu actori și eroi preferați.
Comentariu beton!50
„Puiul” de Alexandru Bratscu-Vonesti, Catelusul schiop, Singur pe lume, Schindler’s List, Galipolli ( cu Mel Gibson), si a doua zi dupa ce l-am inmormantat pe tata ,cand am gasit melodia asta https://www.youtube.com/watch?v=_BuGdbf07S0
Plâng acum. Mulțumesc că ți-ai pus în gând să-mi amintești că în viața asta este bine să ai de ce plânge. Ieri mi-a zis un elev că abia așteaptă ora cu mine ca să nu se mai simtă aiurea la școală. Am plâns că am o minune de elevă și nu pot să-i ating sufletul. Am plâns la un banchet de liceu când, la dans, am văzut-o pe fata care nu a renunțat la școală, deși numai ea știe ce greu e să crești un copil la 16 ani. Am plâns amândouă. Am plâns când i-a murit tatăl alteia…..etc. Cărțile sunt cele care m-au făcut ceea ce sunt azi. Multe dintre cele spuse mai sus de ceilalți. Vera m-a dărâmat cu visul ei cu fetele. Mama nu dormea cu noi. Aș fi vrut….Poate nu ar fi fost atât de greu uneori. Plâng când copila mea îmi spune că nu o înțeleg că vrea karate și mie îmi e frică de durerea ei fizică deoarece nu am uitat-o, încă, pe a mea. Am plâns că soțul a făcut un preinfarct și nu am dat importanță simptomelor. Să fiți iubiți ca să nu mai doară viața.
Comentariu beton!24
@RMD hai, hopa sus! ❤️
Olguta din La medeleni si Ana Karenina! Au marcat sfarsitul copilariei mele!
Am plâns la Nuntă în cer, Muzeul Inocenței, La răscruce de vânturi (știu, clasic femeiesc), Singur pe lume (doamne cum a fost când a murit Suflețel), la Oameni și șoareci (când îl omoară pe Lenny), știu sunt o cârpă, plâng din orice
Dar ce-am plans la „Pacientul englez „,de mi se innodau lacrimile sub barbieeee….Si ce am mai bocit citind de jda mii de ori”Fiul risipitor”de Radu Tudoran!!!Lista e lunga si nesfarsita,am prins vremuri in care cititul era ceva super misto.
mai exista un Hachi, pe nume Belyash: https://www.facebook.com/inthenow/videos/vb.276157035868006/298872397392433/?type=2&theater
La orice film/carte în care moare câinele. Animale în general.
Schindler s List.
La Razboi si pace, când moare Andre.
Mai Mihai, ieri am plans citind, azi plang citind. Maine poti sa ne ceri din puțul memoriei o chestie de tot râsul?
Comentariu beton!13
mi-am adus aminte. ultima oara cand am plans asa, mai sanatos a fost la „razboiul nu are chip de femeie”- cartea.
v-o recomand din toti ficatii, dar luati cu batiste, domnilor si doamnelor.
Am plăns la multe cărți și filme amintite de voi, dar cel mai recent la cartea 27 de pași, biografia lui Tibi Ușeriu, pentru faptul că mă regăsesc pe mine și pe frați mei acolo.
Viața a fost al naibii de nedreaptă, cei drept am răzbit prin ea și eu și frații mei, fără să o luăm pe căi greșite, dar au rămas niște sechele imposibil de vindecat.
Îmi pare rău că nu mai e tata să vadă cum suntem acum, să vadă că degeaba a vrut el să ne distrugă, mama a fost suficient de puternică, a plecat de la el, să ne crească singură pe toți, 7 la număr. Și a facut treabă extraordinară, mama e eroul meu.
Mă uit la ea cum se joacă cu fetița mea, și plâng, sper sa fiu măcar pe jumătate cât ea.
Comentariu beton!17
Mersul Trenurilor – m-a rupt de fiecare data….
Hello, lume!
Nuvele: „Puiul”, „Fefeleaga”, „La Vulturi”.
Filme: „Vălul pictat”, „Me before you”.
Să nu mă părăseşti, de kazuo Ishiguro. Titlul sună poate banal sau mediocru, dar subiectul abordat este unic, diferit față de tot ce am citit până acum. Există ş o ecranizare pentru „leneşi” .
Dar la ce NU am plâns?! Am luat-o din copilărie – Singur pe lume, orice de Jules Verne mai ales la Doi ani de vacanță și Copiii căpitanului Grant. La Cireșarii nu mai zic. De trei ori am citit fiecare volum si de fiecare dată am plâns. Nu aveam prea mulți prieteni în copilărie, mă împieteneam cumva cu personajele și apoi simțeam că le pierd.
La filmele cu animale. La unele comedii romantice.
Cel mai recent la Bohemian Rhapsody – după primele minute deja eram pornită, până la final am fost knock-out.
Și asta. E pur și simplu.. Nu știu de câte ori l-am văzut, îl știu pe de rost, dar efectul e garantat de fiecare dată: https://www.youtube.com/watch?v=jca_p_3FcWA
Plâng și la chestii lumești. Întreabă de bunici, să vezi atunci…
Huh, printre cele mai lacrimogene cărți pe care le-am citit se află Invitație la vals, Me Before You și PS: I LOVE YOU. <3
Daaaa
Si cam tot de jojo
Pe langa ce s-a mai amintit aici, la filme: Legendele toamnei, The Green Mile, Ghost, Philadelphia, Becoming Jane (despre viata lui Jane Austen), Lumina dintre oceane. La carti – am plans cu sughituri la moartea lui mos Gheorghe din La Medeleni si la nuvele de Caragiale plus multe din cele enumerate. Poeziile lui Cosbuc: Mama, El-Zorab, Trei Doamne si toti trei efectiv ma termina 😦 La muzica sunt foarte multe cantece la care mi se umezesc ochii dar cel mai tare la Balada pentru parinti si la Gheorghe a lui Gheorghe Rosoga ( o doina de jale sfasietoare). Mai recent auzita e o melodie de pe coloana sonora a filmului The last showman cu Hugh Jackman, This is me, mi se pare foarte emotionanta. As putea continua la nesfarsit 🙂
Flowers for Algernon.
Bocesc si eu cu lacrimi de crocodil de fiecare data cand aud imnul tarii.
Carti…hmmm: Un barbat pe nume Ove e prima in top (cred ca se intreba lumea in metrou daca ma simt bine), Oscar si tanti Roz, Trenul orfanilor, Castelul palarierului, Apa pentru elefanti, Quo Vadis si la muulllte altele 🙂
Am bocit si eu la multe carti: Vicontele de Bragelonne, cand moare D’Artagnan cu bastonul de maresal in mana, Jurnalul Annei Frank, Singur pe lume, Winnetou, Cuore, Elevul Dima dintr-a saptea, Ciresarii, la cartile lui Khaled Hosseini. La filme, 8 below si Marley and Me.
la faptul ca e din nou perioada aia din decembrie.
nu, nu de lescrismas e vorba, ci de perioada aia cu mortii despre care tot mai putini ne aducem aminte.