Ieri dimineață eram la coadă la mega și scrolam liniștit pe telefon. La un moment dat, în jurul meu s-a făcut așa ca un fel de umbră, știți cum, exact ca atunci când intră soarele în nori.

M-am panicat oleacă, am crezut că e eclipsă sau ceva, după care mi-am dat seama că sunt totuși în interiorul unui magazin, deci n-are cum să fie nici eclipsă, nici apus, nici vreun nor, nici aurora boreală, nici nimic de genul ăsta. Prin urmare, m-am întors să descopăr care este explicația științifică a acestui fenomen pe cât de surprinzător, pe atât de neobișnuit. Și-am aflat relativ repede: erau buzele tipei din spatele meu. Buze care erau atât de mari încât ar fi putut avea lejer propriile lor buze.

Pe lângă perechea de ventuze, care mai mult ca sigur că epuizaseră tot stocul de acid hialuronic al unei clinici mai micuțe, tânăra cetățeancă (n-avea mai mult de 25-28 de ani) era manufacturată din cap până-n vârful botinelor bej cu catarame brun-roșcat. Frumușică, blondă tip piți (cum altfel?), buze imense (am mai zis asta, nu?), un năsuc micuț și finuț, lucrat aproape de perfecțiune (am învățat să recunosc nasurile prelucrate artistic de o mână de chirurg iscusit, don’t ask), lentile de contact albastru-verzui (beat that bitches), sprâncene jumătate naturale-jumătate tatuate (sau desenate cu creionul, nu sunt tocmai un expert în domeniu), gene false și-atât de lungi că în momentul când clipea se producea un ușor curent de aer în incintă, și-o găleată de glet pe pomeții care păreau ușor mai ridicați decât îi lasase mama natură. Nu pot să jur, dar sunt în stare să pun un pariu baban că și sânii-i proeminenți făcuseră cunoștință cu bisturiul mânuit de același chirurg destoinic.

Și cum mă uitam eu așa la ea, deodată m-a trecut un gând: băbăiatule, cât de trist trebuie să fie să nu-ți placă chiar NIMIC la tine, de ajungi să schimbi tot?

P.S. Să ne înțelegem, n-am nimic împotriva intervențiilor de natură estetică sau cosmetică atunci când trebuie corectate lucruri și nu numai. Dimpotrivă, recomand tuturor femeilor (sau bărbaților, de ce nu?) s-o facă, dacă asta le eliberează de complexe și le crește gradul de încredere în ele. Dar una-i una și alta-i alta. Am serioase îndoieli ca fata asta se născuse cu nasul, gura, părul, genele, sprâncenele, țâțele, pomeții (și în general cam tot) urâte.