4,188 cititori

Cum e cu simțul umorului

De-a lungul acestei vieţi, dar mai ales de când am blogul, am realizat că cetățenii din jur se cam împart în trei mari categorii atunci când vorbim despre simțul umorului.

Cei cu simțul umorului

Sunt acei cetățeni care reușesc să vadă parțile amuzante indiferent de tipul de umor cu care interacționează. Se vor distra la fel de bine și la Seinfeld și la Friends, și la umorul englezesc, și la bancurile seci, și la Las Fierbinți. Oamenii au înteles de ce “umor” n-are plural, pentru că este unul singur.

Cei care râd doar la glumele cu Stan şi Bran.

Sunt acei cetățeni care râd cu lacrimi doar dacă văd o secvență de film în care se alunecă pe coji de banană. Nu pricep subtilitățile, o cărămidă în cap este apogeul lor în materie de comedie. Celelalte tipuri de umor le sunt complet necunoscute şi-i lasă perfect indiferenţi. Pe scurt, sunt cei cărora trebuie să le explici poantele la bancuri și-l urăsc pe Seinfeld. Jerry Seinfeld.

Cei lipsiţi total de simţul umorului.

Sunt acei cetățeni incapabili sa se amuze plecând de la ceva care are exact acest scop: să-i binedispună. Indiferent ca este vorba despre bancuri, poante, articole, filme etc, se află în imposibiltatea de a accesa vreo latură umoristică şi rămân total impasibili. Ba chiar li se nasc în minte întrebări profund frustrante de genul: ce-or avea ăștia de râd?

Mno, cred că nu există nimic mai trist pe lumea aceasta decât să fii complet lipsit de simţul umorului. Da, da, ştiu, există boli grave, există oameni care mor, există diverse alte situaţii nasoale. Credeţi că se compară cu o viaţă intreagă în care n-ai reuşit să înveţi să râzi?

P.S. Mai există o categorie aparte pe care nu știu unde s-o încadrez. Vorbesc despre acei cetățeni care n-au nicio problemă să dovedească un simț al umorului desăvârșit când se face mișto de alții, simț al umorului care dispare subit atunci când se face mișto de ei.

85 de păreri la “Cum e cu simțul umorului

 1. Dupa ce ca viata asta e si asa cu nabadai si-si bate plua de noi zilnic… Pai daca nu rad, o iau razna. Si asa sunt un pic cu niste rotite care se sucesc prost acolo. Nu zic, mai sunt si zile de rahao cand daca rade unul langa tine, te uiti pe el cu ura, dispret si nesimtire, nefiind vina lui. Dar, de ras sa radem. Eu am zis, cand o fi sa trec in lumea alor drepti (drepti cred ca vine de la faptul ca asa ii pui in cosciug…), sa se faca o hora pe pamantul meu. Nici familia nu mai munceste sau nu mai asteapta sa se taseze pamantul, nici nu se plange.

  Comentariu beton! Thumb up 31 Thumb down 0

  • @Alexandre, știu exact ce zici.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Alexandru,
   Asta chiar e mișto: ”drepți cred că vine de la faptul că așa îi pui în coșciug…” :)))

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

 2. Cine nu știe să râdă nu e om serios!
  Nu știu dacă vorbele astea sunt ale mele sau ale altuia…
  Vin de ceva ani la Canosa di Puglia. La început eram îngrozită – și nu exagerez- că oamenii aici râdeau ca proștii. Pentru orice fleac, pentru orice poantă răsuflată izbucneau în hohote. Iar eu mă întrebam serios: ce îmi lipsește ca să râd și eu așa. Simțul umorului? Știam că-l am, mereu l-am avut. Cumva există simț de umor prost și simț de umor deștept?
  La urma urmei, dacă observi oamenii care râd, ei râd la fel, sunt egali.
  În fine…am învățat și eu să râd mai puțin sofisticat. Simplu. Să văd în toate, pricini de amuzament, de spectacol gratis.
  Da, uneori râd ca proasta.

  Comentariu beton! Thumb up 40 Thumb down 1

  • @GMT, și nu e mișto?

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • Mihai, e foarte mișto! Cred că râsul are o bază naturală- intelighenzia- dar mai apoi se și învață, se dezvoltă, crește cu anii, se îmbunătățește, se înțelepțește…
   La anii mei, uite că învăț să râd! Să plâng, să multe altele.
   Zi bună tutulor!

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • @GMT, me too!

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 3. O zi în care nu ai râs e o zi cu adevărat pierdută. 😋😏

  Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 0

  • S-a trezit filosoful din tine?😂😂

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

  • Filozofu’ din mine e cam țăran azi. Dă cu sapa pe recuperare de la 5 😎
   Oo ai apărut 😋 Din cauza lui MV ai dispărut? Fugi de politică precum dracu’ de tămâie😏🤗

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • @HabaRnaM,
   Dacă râd într-o zi mult şi în alta deloc, se poate face o medie ceva? Că azi am ‘râs în surplus’. Pe lângă ce am citit aici, de azi dimineaţă mă bombardează şi fiică-mea cu glume pe whatsapp.
   Spicuiesc:

   1. Se întâlneşte 0 cu 8. 0 îl întreabă:
   – Ce faci băi, ţi-ai pus curea?

   2. Un lup dădea târcoale la o stână de oi. Până când a rămas fără târcoale.

   3. Varianta scurtă a scrisorii a III-a:
   – Tu eşti Mircea?
   – Nu.

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 1

 4. “Unul bea că-i băutor,
  Altul bea că-i bestie,
  Numai eu, că am umor,
  Beau aşa, de chestie”

  Comentariu beton! Thumb up 63 Thumb down 1

 5. Îmi place la nebunie să râd. De mine, de diverse situații, de alții (când și unde e cazul), de vorbe. Râd și în gând, dacă fățiș nu-i voie.

  Recunosc: numai la Mr. Bean n-am reușit să râd. Mi se pare enervant tipul ăla 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 2

  • Fiica mea cea mică îl adoră pe Mr. Bean de când avea vreo 3-4 ani.
   Recunosc, eu nu mă prea uitasem la filmuleţele cu el, nici la cele în carne şi oase, nici la desenele animate. Însă, curioasă să văd de ce râde ea cu atâta poftă, m-am uitat alături de ea. E pur şi simplu genial. Nişte situaţii atât de banale devin situaţii atât de jenante şi complicate. În plus, îl mai pot defini şi ca adultul cu suflet de copil, care se bucură de topogan, de maşina cu îngheţată şi îi serbează ziua ursuleţului lui de pluş. Pare un pic prostuţ când îl vezi cu ursuleţul Teddy mereu după el însă felul cum descurcă până la urmă unele situaţii, în care singur s-a băgat, este foarte ingenios.

   Pentru că se vorbea mai jos şi de Benny Hill – pe ăsta nu îl suport; pentru că e prea porcos.

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 1

 6. Orice om îi e frică de lipsa de umor!

  Mai puțin, desigur, celui care chiar nu înțelege ce-i ăla.

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 2

 7. Seinfeld – colecționar de top Porsche – God.
  @Anouk.
  Nu mă întreba de cazare.Nasu’ copiilor are patru căsoaie în Serbia si una in Croatia,da sârbii au aceeasi apetenta ca si românii pentru multiimobile.Cheile celei de la Novi Sad sunt la mine mereu.Deci am cazare.
  Dacă intri pe la Turnu nu rata Djerdap si cetatea Golubaci.Un răsărit de soare la Delibat.Rajac si vinul.Beograd cu strada Mihăilă,să o iei catinel din Republicii până la parcu Kalemegdan,gradina zoo de acolo,cetatea.Dacă ajungi in iulie la anu’ este misto Exitu’.Nu rata Novi Sadu,pestera de la Resava.Nu fac recomandări de localuri,gusturile diferă si mama lui Stepan gătește într-un mare fel.Nu am ajuns in Croatia,am dat doar eu o fuga,copiii nu au mai vrut să mergem mai departe că a venit tăticu’ lor spiritual,val vârtej din Germania.El nu poate să aibă copii si de ceva ani sunt băgat în discutii cu el despre copiii nostri,planuri de studii.Plm.
  Având doi dintre bunici full ruski,i-am.anunțat că mă apuc sa învat rusă,plângeau si mama si tata lu’ Stepan ca la venirea lui Mesia.

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 0

  • @edelweiss. Merci mult. E exact ce-mi doream să știu pentru că o să fiu prima oară prin zona aia.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 8. Mi-e milă de cei care nu știu să râdă. Pe mine râsul m-a scos din multe situații deprimante.

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • Eu râd mult.În mine.Când râd asa mult în mine,am orgasm mental.Tot în mine si ala.In timp ce râd in mine,pe afară zâmbesc.Anemic.#dement

   Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 1

 9. Nu te mai lua de organu statulu …
  Ei nu are timp sa se râdă…că tre sa asigure ăăă…astaa in slujba cetateanului ……ă&ă cum p…mea âi zice cumătru Vasile? !
  Aaa erea în filmu cu nicolas cheigi noo: to serve and protect…asta ii in p mea …
  Ca nu mi aminteam in mortii ma sii de la astia cu #resist …ma inerveaza … dă mor

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 5

  • @Doru astia de la #rezist te inerveaza?

   inerva vtr [At: DEX / Pzi: p 3 ~vează / E: fr innerver] 1-2 A (se) produce o stare de excitare a sistemului nervos. 3-4 A (se) forma rețeaua de nervi a unui organ, a unui țesut. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 10. Simțul umorului e o calitate a oamenilor de calitate ! De asta se regăsește în top 5 al preferințelor gagicilor: să arate bine, să nu stea cu părinții, să aibă auto germană, să nu aibă alte gagici(aici se includ și nevestele), să știe bancuri !

  Romanii au cel mai dezvoltat simț al umorului: ei fac haz și…de necaz !

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

 11. Recunosc ca am un umor diferit. Am ras cu lacrimi la Titanic de oamenii din sala si nu am ras la Scary Movie sau altele.
  Pentru doze de ras ma uit la stand-up (Gabriel Iglesias, Moz, Russell, Dave Chappelle, Trevor Noah si altii).
  Filme Seinfeld, M.A.S.H. etc.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Geamana nu stiu daca ai vazut,dar daca nu, iti recomand “The original kings of comedy”. Mai vechi, dar ia-ti multe batiste ca o a ai nevoie sa-ti stergi lacrimile de ras.

   Comentariu beton! Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Klaus, mersi o sa ma uit. Mai urmaresc si Dry bar comedy. Sunt unii mortali.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 12. Se pune și simțul umorului la băutură? Să mă vedeți pe mine cum râd când mă cherchelesc…și dacă clipești mă bufnește râsul 😂🤣😅

  Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 2

 13. Am avut un prof’ în facultate, un ins masiv, la vreo 2 metri și mult peste suta de kilograme. Și într-o zi apare în curtea facultății cu un Lăstun. Cei care nu vă imaginați cum arată mașina asta căutați pe google, un minitrabant așea. Noi stăteam la o țigară.
  Și cum se extrăgea dom’profesor din arătarea de mașină, ne întrebam, să râdem, să nu râdem?
  El, mucalit: cine râde nu intră în examen, cine se tăvălește pe jos de râs are 5 puncte din oficiu.
  Imi plac oamenii haioși și îmi place să râd.
  Laura, nici eu nu-l sufăr pe Mr.Bean și nu îmi place nici Benny Hill.

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 0

  • @Mona,
   A, da, și Benny Hill, uitasem de el. Britanici amândoi. Probabil că pentru sobrii de englezi ăștia sunt cei mai cei umoriști 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • @Mona asta îmi aduce aminte de profesorul de matematică (algebră) din facultate la unul din examenele dânsului. Era amfiteatrul plin de studenții care voiau să susțină examenul. La un moment dat cum se bâțâia el pe scaun se rupe un picior și proful grămadă jos. Un tip la 2 metri! În sală gălăgie râsete și voie bună. Se ridică tipul se scutură de praf și spune: “Acum pot spune și eu că am picat la examen la algebră!” Din hărmălaia care era după ce a picat, nici musca nu se mai auzea după ce a rostit acele cuvinte.
   Mi s-a părut cea mai inteligetă glumă pe care am auzit-o vreodată într-o astfel de situație.

   Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 0

 14. Pe neincadratii astia i-as baga la categoria frustrati. Ei de fapt se bucura ca nu se face misto de ei, nu neaparat ca inteleg glumele. Si sunt tot timpul agatati de masculul alfa al grupului ca sa nu ajunga subiect de glume.

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

 15. Acum 10 minute:
  Ies din casă, mă opresc la lift și deschid ușa. În lift, vecinul meu surd, se chinuia c-o scară de lemn să și-o pună pe umeri ca să poată ieși din lift. Îi zic:
  – ‘ neața, vecine! Am ieșit la fix din casă, este?
  Răspunde:
  – ce să fac? Ma duc cu scara sus în uscătorie.

  Asta-i acum caldă, dar în general cu omul ăsta am discuții greu de înțeles pentru cei care ne aud.

  Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 0

 16. “Neîncadrații” ăia sunt cei mai mulți.

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

 17. Cei din ultima categorie au o carenta de umor si nu cred ca exista o pastila de ras😊
  Fara umor viata e pustiu!
  Zi cu zambete, tuturor!

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

 18. Părerea mea, ai un simț al umorului sănătos când poți râde în primul rând de tine însuți.

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 0

 19. Era o fază ca în loc de gaze lacrimogene, jandarmii să fi împrăștiat heliu prin piață. Cum ar fi sunat muiepsd cu niște voci pițigăiate ?

  Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 1

 20. Esti rau in aprecieri… prefer umorul brut din filmele cu Stan si Bran / Charlie Chaplin decit fineturile dubioase din Friends…

  La fel cum prefer sa rid la Tom & Jerry / Family Guy / The Simpsons / Futurama / Rick & Morty decit la “Las Fierbinti’ sau ‘Vacanta Mare’..

  Seinfeld… e un tip de umor aparte.. foarte diferit de Friends..

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 21. Adica
  1 Didina
  2 Elena
  3 Vera

  PS tot Vera

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 8

  • @Corl, e nasol pentru mine dacă m-ai încadrat la punctul 2.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • @Corl,
   Cunosc puține persoane (spre zero) cu un simț al umorului mai dezvoltat decât al Elenei. Includ aici și auto-ironia.

   Dar, da, asta depinde de percepția fiecăruia…

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • Nu înțeleg ce găsiți așa amuzant la Elena,pe mine nici macar să zâmbesc nu m-a făcut vreodata.Ce,vă anunță când sunt promoții la tigăi?Si are si parul zburlit!

   Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 0

  • @M&M,
   Păi noi de părul ei zbârlit râdem, ce credeai? 🙂

   Tu ai păr zbârlit? N-ai.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • Ba am!

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Laura, vezi că sunt într-un corcoduș prin care o să te iau. Că de rmoticoane nu mă ating când vorbesc cu tine.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Elena,
   Băi, dar un zâmbet, acolo, poți s-arunci și tu. Că nu ți se-astâmpără părul din atâta fleac 🙂

   @M&M,
   Te lauzi. Nu-i ca al Elenei, ai doar un ciuf 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • Trolling-ul ăsta nereușit (mă rog, azi sunt o finuță și-i spun trolling) mi-a adus aminte de o fază.

   Acu’ câțiva ani, mi-a fost lăsat în grijă un departament dintr-o companie. Pentru că-mi place (uneori) să-mi complic existența, zic hai să bag un ochi pe cifrele și analizele din anii anteriori, că nu-s jandarm să mă arunc cu bâta pe oameni și nici ministru de interne să scot strategii între două icnete, pe budă. Îi zic unui coleg:
   -Titele, dă-mi și mie, te rog, rapoartele, studiile de piață și analiza SWOT.
   – Ăăăă… rapoartele da, sunt ok, dar studiile și analizele le-am făcut noi, din burtă.
   – Cum adică?!?
   – Păi cine-și pierde timpul să le facă pe bune? Am scris și noi ceva, acolo, să dea bine la HQ. Cer ăștia toate prostiile, de parcă noi nu cunoaștem piața sau nu știm să vindem fără să ne ucidem neuronii.

   PS: hai că vă povestesc și oferta incredibilă pe care mi-a făcut-o @Elena zilele trecute, într-un comentariu separat.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @Mariuse, ce om ești.😂😂

   Comentariu beton! Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Didino, zi-mi mie înainte să scrii despre ce e vorba. Că am uitat. Și să nu mă fac de băcănie pe aici.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • Duamne, @Eleno, cum să te faci de băcănie? Las’ că te fac io, vezi mai jos nițel.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 22. Categoria placuta mie tare mult……cei cu simtul umorului si care rad pana si de ei insisi………e dovada de multe lucruri aici……nu intru in detalii, iar pentru cunoscatori nu e nevoie sa detalizez…..
  Am sa postez 3 videoclipuri haioase, ca sa va radeti si voi – I love them…. Men’s brain vs.women’s brain, Rowan Atkinson pe post de Lucifer in iad – monologul este delicios de haios – si Scottish in elevator with voice recognition – pentru cei care iubesc accentul scotian – super haios. https://www.youtube.com/watch?v=nCbrcBd4OWE
  https://www.youtube.com/watch?v=9UbqZ_oN5do
  https://www.youtube.com/watch?v=BOUTfUmI8vs

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

 23. Leul regele junglei,sa trezit cu,criza pe cap ce sa faca el.Aduna toate animalele din jungla si le zice:
  -V-am adunat astazi aici ca sa va spun ca a venit criza si la noi in jungla si trebuie sa facem ceva asa ca am hotarat sa strangem cureaua ,sa micsoram deficitu etc.
  -Uite cum facem organizam un concurs de bancuri fiecare este invitat sa spuna un banc si daca bancul este bun si radem cu toti ati scapat daca se intampla sa nu rada unu il mancam pe ila de a spus bancu.Zis si facut
  -Si cine se ofera primul?
  -EU EU EU!
  -Care tu?
  -Eu iepurasul
  -Bine ma vino da ce poti
  Vine iepurasul zice un banc tare de tot rad toti cu exceptia ursului.toate animalele se uita la urs ila nimic.
  -Bai iepurasulu imi pare rau trebuie sa te mancam na ras ursu asta este.
  Vine girafa si incepe zice un banc prost rau,si dintr-o data ursul HAHAHAHAHA,toate animalele cu privirea pe urs.
  -Ce ai ma de ce razi?
  -HAHA ce banc tare a spus iepurasul

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

 24. Daca-i mai adaugai si pe Chris Rock si Charlie Sheen as fi jurat ca la 3 zici de mine. Nici Seinfeld, nici … nimic din ce ai mai pus nu ma face sa rad. Da’ niciunul si deloc ! Ba chiar imi produc reactia adversa, artificialul lor ma deprima.

  Mi se par mai caterincoase si naturale showurile lui Jimmy Kimmel sau Fallon, a lui Graham Norton, hai si a lui Ellen de Generis. Fireste, unele, nu toate.

  Astia baieti de caterinca …
  http://www.youtube.com/watch?v=2c9fXDI2EYE&list=RD2c9fXDI2EYE&start_radio=1

  Si care tin la caterinca !
  http://www.youtube.com/watch?v=cOWp-pyuFWA&t=440s

  P. S. Si fireste, depinde mult si cum se face caterinca de tine (vezi faza cu Chirila la radio).

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 1

 25. Cel mai bine s-a vazut asta la gluma din Charlie Hebdo, cu Halep…Multi au trecut de la je suis Charlie la bine le-au facut, sa-i masacreze…je ne suis pas Charlie. Discutam, totusi, de o gluma vs o tragedie…Mie mi-a stat mintea in loc

  Comentariu beton! Thumb up 6 Thumb down 1

 26. Știți ce greu e să încerci să te desprinzi din ultima categorie? 😀

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 27. Pe lista ar avea loc si Shrek.

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 28. He,mai este o categorie,aia care se rade ca proasta la plua,cand nimeni da’ nimeni nu gaseste nik de ras.

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

 29. Ăia de la P.S se incadrează simplu la ‘ Ofticați’.
  Sau cel puțin in clasificarea mea.
  Greu se glumește cu tipul aceste de oameni, mai ales cand se simt vizați așa degeaba.

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

 30. Nu cred că știu pe cineva (în sensul de interacționat cât de cât, măcar 1000 de cuvinte amărâte acolo) de care să pot zice că nu are deloc-deloc și chiar deloc simțul umorului.
  Mai cunosc oameni catalogați drept scorțoși, serioși, severi, duri etc, dar tocmai în aceștia zac și unele dintre cele mai mișto tipuri de umor (după gusturile mele, desigur).
  Pe cei care nu știu să facă mișto decât de ceilalți eu i-aș încadra la ”oameni cu simțul umorului unilateral dezvoltat”, cunosc câțiva, iar cu o mare parte dintre ei îmi face o deosebită plăcere să mă antrenez cot la cot în exersarea și antrenarea multilaterală a acestei frumoase abilități care se numește ”râs”.

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

 31. Discutam cu o colega si mi-a sunat telefonul. Discutia am avut-o cu fii-mea care in acel moment lua amenda penca nu compostase bilet in tramvai. Apoi am continuat discutia cu colega mea, cu un calm/zambet intiparit pe moaca. Colega mea m-a intrebat ce a patit copilu’.
  ,,Ce a patit, a patit ce trebuia sa pateasca”.
  ,,Si nu o certi, nu o ajuti?”
  ,, Da cu ce ma ajuta, amenzile oricum le va plati ea din primul ei salariu, eu nu i le platesc atata timp cat ii dau bani de bilete”.
  Toata discutia am purtat-o zambind (ba chiar ma umfla rasul cand imi inchipuiam ce fata a facut fii-mea in momentele alea, stiind ca are bilete in buzunar). Colega mea a concluzionat ca nu sunt sanatoasa, ca numai eu pot rade in momente de genul asta. Categoria de ,,nesanatos de vesel” nu ai subliniat-o.Si daa, moama ce am sa rad ca are vreo 500 lei adunati ca amenzi, iar momentul in care se va angaja se apropie.😀😀. De cele mai multe ori reusesc sa rad in situatii in care ar trebui sa plang, creca sunt umpic defecta.

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 0

 32. Cam ce voiam să scriu pe subiect s-a scris deja așa că nu îmi rămâne decât niște bancuri.

  O sotie cu centura neagra la karate inseamna: o familie sanatoasa, copii educati, soacra politicoasa, un sot iubitor si credincios.

  – Vecine, sunt distrus. Nevasta ma inseala! Mi-a zis aseara ca a dormit la prietena ei, la Nuti.
  – Si?
  – Pai la Nuti am dormit eu!

  Miezul noptii. Un betiv se leagana din gard in gard, cand e oprit de un politist.
  – Actele la control, va rog, si sa-mi spuneti unde mergeti!
  Betivul se uita lung si raspunde:
  – Ma duc la o conferinta despre efectele nocive ale alcoolului si despre riscul betivilor de a deveni ratati.
  Politistul se uita fix la el si-l intreaba:
  – La ora asta? Cine tine o conferinta despre asa ceva la miezul noptii?
  – Nevasta-mea si, mai mult ca sigur, si soacra-mea

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 0

  • Legat de soacre și politețe.

   Înainte de Revelion am avut câteva zile libere, copiii erau la ai mei în vacanță, unde petrecusem Crăciunul, așa că aveam de gând să le stăm în București, fără un plan anume, Într-o dimineață, cu ochii încă mijiți de somn, aud că mă întreabă bărbatul (G) dacă n-aș vrea să mergem la părinții lui, să le facem o surpriză.
   Nu prea sunt genul spontan, mai ales când e vorba de călătorii lungi cu mașina iarna și mai ales că am pățit-o de două ori cam urâțel – să plecăm cu soare și șosele uscate și să ne întoarcem prin nămeți. Dar prognoza meteo era bună, tocmai ce mă rugase soacra să-i trimitem frigiderul portabil prin autocar (gol) pentru a ni-l returna (plin, normal) și deja mental construisem o anumită scenă a revederii, purcedem voios la drum.
   Ajungem la socri, rămân cu obiectul muncii un pic mai în urmă, G o pupă și trece fulgerător pe lângă mama lui că avea nevoie urgent la baie, eu îmi compusesem o moacă de noră oțetită și mă pregăteam să glăsuiesc iritat ”Poftim doamnă lada, că tare m-ai mai înnebunit cu ea”. Doar că mi-a luat-o înainte și cu ambele mâini ridicate o aud că exclamă ”ah, copiii mei dragi, mi-au adus frigiderul”!
   1 soacra-0 nora
   Peste câteva ore, la un pahar de vorbă și tihnă în salon, se așază calm pe canapea, zâmbind, o văd că are ochii sticloși și se uită când la mine, când la G, fără să zică ceva. Nici nu-i nevoie, știu prea bine deja cum și ce gândește în multe situații.
   Până să apuce fii-su și socrul meu s-o ia la mișto pentru sensibiloșenia-i caracteristică, îi iau mâna și cu cea mai blândă și supusă și empatică voce de care sunt în stare: ”Tare dor trebuie că ți-a fost de frigiderul ăla, așa-i?”

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 2

  • Homera, Himera, Holera 😋 ce ai făcut cu H’Anduța? Ai trimis-o-n vacanțeeee pe la SanTropeee ? Saint Tropez pentru necunoscători 😎
   Ce v-a băgat în frigider ? Umor macabru ? Un porc cu opt brațe, mort și tranșat, cauciucat ? 😋😎🤣

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • Homero,să marci un mel la moa.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • Salve și mii de bombe 😋 războinice Floare de colț 😋 wb pă plaiurile vasilesciene, n-ai vrea mai bine un ied – cică are carnea mai dulce ☺

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • Habarnam, Anduța e “out of office”, sper să nu fie și “out of blog”.
   Să-mi fie drumul lin,
   Și roaming-ul aproape,
   Dupe colac, în ape,
   Să pot posta senin. 🙂

   Edelweiss, trimit miel doar dacă vrei să faci genuflexiuni cu el în brațe, flotări cu el pe spate sau să se joace copiii. Pentru orice alte acțiuni care implică folosirea mirodeniilor sau a cuptorului nu doresc să fiu părtașă. 😇
   Mulțumesc frumos, îmi plac Homera, AK-47 (Paco) și Mitraliera (Habar), dar …
   Nu există-n lumea asta nume ca al meu,
   Și la bine și la greu, e numele meu…măi, măi 😊

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

 33. Umorul e ca sânii la femei….ori îl ai, ori nu-i ai…😁

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

 34. Așa… revin cu povestea promisă.
  Zilele trecute, în timp ce-mi ostoiam oscioarele după un îndelung pelerinaj prin tranșeele patriei, mă lovește brusc o revelație: ce tare ar fi să mă duc să mă tund, că poate păcălesc lumea să nu mă mai confunde cu muma pădurii.
  Zis și făcut. Cu speranță în suflet pun mâna pe telefon, iau la rând saloanele din zonă. Unu, două, trei, șapte… nimic liber. Băi, dar nimic, de parcă doream transplant de rinichi sau o ședință de radioterapie. Ba, la ultimul, m-a și luat o tăntică la rost, că de pe ce planetă vin de vreau așa, de pe o zi pe alta. Îs naivă, doamnă, m-am gândit că n-o fi tot Bucureștiul în concediu, cu păru’ pe moațe, unii or mai fi și pe la muncă.

  În fine, mă lovește inspirația divină și mă plâng @Elenei. Suflet mare are fata asta, vă jur, și-un altruism ieșit din comun, că-mi zice imediat: “Te tund eu, știi că știu”.

  Mi s-au umezit ochii instantaneu. De emoție. Cu mâinile tremurânde am început să dau sertarele peste cap, în căutarea flaconului de Extraveral. Îmi și imaginam cum o să mă opreasca lumea pe stradă să-mi ceară autografe și cum or să mă vâneze paparazzi.

  @Eleno, îmi pare rău că te-am refuzat, sper că n-ai pus la pateu. Mi-a fost tare teamă că n-or să-mi dea ăștia voie să mă sui în avion dacă am cuiburi de păsărele pe cap. Știi cum e, unde se adună stol mare, îi și multă zarvă. Poate încercăm la iarnă, că merge să-mi pun o băsmăluță ceva, măcar să le pitesc, acu-i prea cald.

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 1

  • :))))))) dar ce bre, nu te lasai pe mana ei? I-auzi Elena ce zice gura lumii aici… Ma bag eu sa experimentezi pe mine. Nu de alta, dar de cand vreau sa ajung chel…

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • @didina,
   Ai ratat tunsoarea vieții. Și nici umor nu prea ai, că uite, fără tunsoarea măiastră a Elenei, îi lipsești pe cei din jurul tău de o porție bună de râs 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • Ai auzit de Grigore Ureche ? … și ăla s-o tuns tot la o Elenă 😋 … mai era parcă un pitic .. Barbă Vot …ăă Cot …

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 1

  • Da, recunosc că asta a fost discuția. Mă simțeam în vână.

   @Alexandru, când vrei tu te tund. Sunt cu sculele la mine tot timpul. Și nu experimentez pe tine. Am depășit faza asta de mult. Mult păr și timp :))))

   Eu am părul creț. Dar de vreo 3 ani îl întind. Cu placa. Așa că l-am ars la vârfuri. Acum îl port creț. Zilele trecute eram în birou și cum îmi rasuceam eu părul pe deget, observ că îl am ars. Scot trusa de unghii, iau forfecuța și mă apuc de treabă. De tăiat vârfurile tocite adică. Un coleg, oripilat, mă întreabă:
   – ce faci?!
   – ce pare că fac? Mă tund, dăăh!
   – așa?! Fară să te vezi?
   – Gogule, mă tot văd de 24 (DOUĂZECIȘIPATRU, da?!) de ani. Știu unde am părul.

   A ieșit din birou…

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 0

  • @Alexandru, io-s nițel mai slabă de înger, îmi fu’ teamă să trec brusc de la imaginea de muma pădurii la a’ de zână a coculețelor. O iau și eu treptat, să mă obișnuiesc cu ideea, o las mai întâi pe fie-mea să mă tundă cu ciobul, pe soțu’ cu foarfeca de grădină, apoi mă duc la @Elena.

   @Solandi, na, că acu’ m-ai făcut să-mi pară rău, deja mă rod remușcările. 🙂

   @Laura, păi cum să am? M-au defectat de tot ăștia de pe-aici. Oricât de ciudat ai fi, nu se uită nimeni cruciș la tine. Uite, ieri a venit fiică-mea la aeroport cu pantaloni de pijama, tricou, sacou și bascheți. Nu priviri dezaprobatoare, nu coate, chicoteli, nimic. Parcă era invizibilă.

   @HabaRnaM, nuș cine-s ăștia, nu mă uit la TV. 😛

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Solandi, aia cu perciunii e tare. Fiu-meu a fost tuns doar la un perciune că s-a speriat de zgomotul de la mașina de tuns.
   Bine, l-a avut tuns până la jumătatea capului deasupra urechii.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @didina,
   Nici pijamalele nu mai sunt ce-au fost. Arată atât de mişto încât eu mi-am cumpărat odată unele crezând că sunt haine de stradă. Abia când le-am jumulit acasă eticheta am văzut ce hram poartă. Dar tot am ieşit într-o seară cu ele pe stradă câţiva paşi, aşa de oftică.

   @Elena, greu cu simetria asta. Fiică-mea cea mică nu mai voia a doua gaură în ureche (pe la 5 ani, la un magazin de bijuterii, cu capsator din ăla… că mi-a fost milă să le găuresc urechile când erau bebeluşi…). Dacă am fi avut doar o ureche nu mai stăteam atunci vreo oră la magazin.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • Eleno,măcar dacă n-ai umor tunde oamenii(didina-i om).Iar în materie de haine,v-as face poză la nădragii odraslei da-s la muncă si n-am cum.Parca-s blugi de zugrav murdari de var si rănțuiți ,prima dată cănd i-am văzut am crezut ca vine de la un adăpost pentru căini unde mai face voluntariat,i-am zis sa-i bage la spălat să nu-i lase prin casă.Cică-s învechit …

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

 35. Luați haz de necaz: astă noapte la 2 vine Doamna la mine la lucru.Lucrăm la trei străzi distanță unul de altul.Care termină primul merge și îl așteaptă pe celâlat și mergem împreună acasă.De obicei ne mai oprim la o terasă la un suc și bere să mai pălăvrăgim.,,Hai să luâm un taxi ,că sunt ruptă în gură de oboseală,zice Doamna și mergem direct acasă”.,,Ok”.Ajungem pe palier.Mama în fața ușii de la intrare.,,Mama ,da tu nu dormi?”,,Nu” ,,De ce?”,,Am ieșit în fața să mă uit la( insert ce vreți) și s-a închis ușa în spatele meu.De la curent”A stat afară de la nouă seara .Desculță.
  S-a plimbat cu liftul,a coborât la piscină.Desculță.Și în timp ce povestea ,râdea cu lacrimi.,,Doamne,ce toantă sunt!!!!!”

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 0

  • @Paco apropo de chestia asta… cu se închide ușa în spatele meu… am una tare. Într-una din deplasările mele prin Olanda stăteam la un hotel în Leusden undeva pe lângă Amersfoort. Alături de câțiva colegi. Unul dintre ei a pățit-o rău de tot în sensul că seara pe la ora 8 îi ciocăne cineva în ușă. Se duce ăsta la ușă deschide … pwla nici dracu pe hol. Intră înapoi în cameră. După vreo 2-3 minute din nou cioc-cioc la ușa, colegul meu iese și nu vede pe nimeni. Între noi mai aveam glume de genul în program. După două trei minute din nou. Ăsta al meu ședea de data asta la ușa doar să prindă nenorociții care fac mișto de el. Cum ciocăne deschide repede ușa. În fața lui …. unul în pwla goală. Frățică cică a înlemnit și tovarășul meu … dar și namila de 2 metri ce era în fața ușii și în pwla goală. După câteva secunde de liniște totală… îi zice pulifriciul că are și el nevoie de o pătură că s-a încuiat pe afară și nu mai are cum să intre. Îi dă ăsta pătura șocat de situație și după câteva zile se duce la hotel la recepție să își ia pătura înapoi. Cică era o gagică la recepție și nu prea știa cum să se dea în vorbă, dar își face curaj. Știți acum câteva zile a venit un domn la mine și era dezbrăcat și i-am dat o pătură să vină să ia cheia de rezervă să intre în cameră și aș cam vrea pătura înapoi. Pe aia a bufnit-o instant râsul… pesemne că ea era pe recepție când s-a prezentat omul îmbrăcat în pătură.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

 36. Sunt situații în care și cel mai serios dintre pământeni ar putea să se înece de râs.
  La o ședință cu părinții (da, din aia de la școală, în care părinții îmbracă fețele de serioși și în gând se întreabă cât mai durează că aveau de făcut nu știu ce chestie importantă, iar profesorul dă din mâini și din hârtii vorbind în silabe profesionale și degrabă dătătoare de susținere) se discută, cu emoție, despre organizarea unei tabere. Reguli, regulamente, obiective, seriozitate, ce mai! Învățătoarea se îmbrăcase adecvat, conform fișei postului, cu o bluzișoară cu guleraș mic și cuminte și o fustă verzulie, rotunjoară și oacheșă, nici prea-prea, nici foarte-foarte. După ce șuvoiul de vorbe se îndreaptă în direcția unei educații solide bazată pe interese comune, se întocmește și lista cu cei doritori de tabără. Străpunsă de importanța momentului, doamna face o răsucire sigură și se-mpiedică de un postament de lemn care o pândea mișelește din spate. Juliturile din palme și din genunchi erau nimic pe lângă umflăturile de râs din partea părinților, râsete mascate sub gesturi subite de îngrijorare. Nu mai știu exact, dar cred că nici fusta verde nu mai era la locul ei. Chicoteli și mișcări de trupe, hihihi și vai de mine. Doamna își adună resursele didactice de pe jos, abia se abține să nu râdă, își aranjează toate cele și zice măreț: ”Acum, cred că doriți să refaceți lista cu cei care merg în tabără. După ce ați asistat la o demonstrație de competență fizică, cine își mai lasă copilul în tabără? Fără supărare!” Râsete eliberate și happy end. Lista a rămas neschimbată.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

 37. A rade de tine insuti/insati este o dovada de inteligenta!

  Comentariu beton! Thumb up 5 Thumb down 0

  • Adică autoironia este apanajul inteligenței?
   A rade – picior frumos și mătăsos face 😋😉
   Putin câte puțin 😏

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 38. Dacă imi place Seinfeld și nu pot nici măcar schița un zâmbet la Friends ce sunt?unde ma încadrez? Care e sensul vieții eterne?

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • Simplu, n-ai simtul umorului, e ok, nu se moare din asta. Moare putin cate putin doar partenerul tau dar poate faci ciorba buna.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 39. Pingback: Ce mi-a mai plăcut pe internet (11) – Alina Valentina Mihai

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.