Pentru astăzi v-am pregătit un text cu o mare încărcătură emoțională. Dacă vă știți mai slabi de înger, recomandarea mea ar fi să nu-l citiți ca să nu rămâneți cu sechele. Așadar, să purcedem, ce fac cetățenii din jurul nostru atunci când sunt convinși că nu-i vede nimeni.

– Fumează, ascunși în diverse locuri

Eu cu ochișorii personali am văzut un cetățean care a ras scurt o țigară, dosit fiind după un automat de băuturi răcoritoare, pe Luton. Iar Luton ăsta e un aeroport de pe lângă Londra. Mai mic, mai pentru cetățenii care zboară cu low-cost, dar tot aeroport se numește. Asta ca să nu mai pomenesc de inspiratul care a fumat în buda avionului, pe ruta Lisabona – București, anul trecut când mă întorceam din concediu (păcat c-am fost nevoit să-mi șterg toate postările, la asta comentase inclusiv una dintre stewardesele de pe zborul ăla).

– Fac biluțe din muci

Sfatul meu e să nu vă uitați în stânga și-n dreapta când stați la semafoare. Ca să nu constatați că un procent măricel de conducători auto are ca ocupație principală scobitul în nas. Ce-i drept în ultima vreme aceast obicei elegant a fost înlocuit cu succes de scrolatul telefoanelor, dar, pentru că aptitudinile se dezvoltă atunci când există voință și ambiție, era de neevitat să apară și cetățenii care cu o mână scrolează și cu cealaltă extrag delicat materie primă pentru biluțe. No joke. Întrebarea mea este: ce fac cu produsul muncii? Îl expediază pe jos, în mașină? Sau îl trimit cu un bobârnac expert pe geam?

– Eliberează intestinele de aerul strâns în exces

Era o noapte senină și liniștită de vara. Ieșisem pe balcon să admir cerul înstelat și să fumez o țigară. Pe toată stradă nici țipenie de om. Se auzeau doar greierii și, din când în când, câte un lătrat de dulău fioros. M-am întins zdravăn ca să mă dezmorțesc după orele de jucat fifa. Plin de zen, am scăpat o bășină atât de tare c-am avut impresia că are propriul ei ecou. Moment in care, din întunericul curții de vis-a-vis, s-a auzit: „bună seara, vecine”!

– Se strâmbă în fața oglinzilor

Nu c-ar fi ceva rău în asta. E bine să știi cum mai stai cu aptitudinile, că nu se știe cum te pomenești cu o invitație la filmări și devii peste noapte noul Jim Carrey.

Tot aici ar mai fi de menționat reprezentantele sexului frumos care trec prin fața unei oglinzi/vitrine/geam/orice obiect care le reflectă imaginea. Două din trei se opresc și verifică scurt cum mai stau cu partea dorsală.

– Se scobesc în dinți și adulmecă vârful scobitorii

Chestia asta circulă la nivel de zvon. Nimeni, niciodată, n-a zărit vreun cetățean care face așa ceva.

– Își miros diverse părți ale corpului

Cel mai adesea axilele. Pentru că nu strică niciodată o rapidă verificare de control.

Tot aici îi întâlnim și pe maniacii igienei personale, cunoscuți și sub numele de „exploratori”, adică acei cetățeni care sunt deciși sa dezlege una dintre cele mai vechi enigme ale omenirii: de ce se strâng scamele în buric?

Mno, cam astea ar fi la o primă vedere, dar lista e deschisă și așteaptă completări.