4,217 cititori

Lucruri de făcut în viața asta

Pentru că procesul meu intenisv de culturalizare continuă (și pentru că domnișoara Petrică a avut așa o reacție care a semănat izibitor a lehamite când a auzit că n-am văzut „Faust”), weekendul ăsta am dat o fugă la Sibiu ca să rezolv acest neajuns.

Din capul locului vă spun c-am avut bulan. În sensul c-am reușit să găsim bilete din scurt, respectiv duminica trecută. Nu știu prin ce miracol, pentru că de obicei se vând cu luni de zile înainte, cert e c-am găsit. Și, ca să fie treaba treabă, dacă tot aveam de gând să batem atâta amar de drum până la Sibiu, am luat bilete și la „Povestea prințesei deocheate”. Tot în regia lui Purcărete. Exact ce ziceam, culturalizare intensivă, boss.

Prin urmare, sâmbătă dimineața zburdam pe autostrăzile patriei spre Hermannstadt unde adăstam patru ore mai târziu. Aici tre’ să fac o paranteză. Râdem-glumim, dar voi realizați că ăsta ar fi fost drum de maxim două ore jumătate dacă autostrăzile patriei chiar ar fi existat? Ignorați întrebarea, e retorică din păcate.

Mno, fost, văzut, plăcut. Dacă vă așteptați la vreo cronică, nu e cazul. O să vă spun doar că ambele spectacole sunt senzaționale. „Faust” e mind-blowing, la sfârșit ieși din sală vorbind singur și-ți ia ceva până să-ți revii. Iar „Povestea prințesei deocheate”, pe lângă că e foarte-foarte mișto, e ceva ce nu s-a mai făcut pe plaiuri mioritice: teatru kabuki (dacă s-a mai făcut, nu dați cu parul, așa m-a păcălit Petrică). Unde mai pui că în ambele joacă o Ofelia Popii absolut incredibilă. N-am cum să vă descriu în cuvinte ce poate să facă femeia asta acolo, pur și simplu n-am cum, trebuie să vedeți.

În fine, ce voiam să vă zic este că trebuie să faceți asta măcar o dată-n viață: să mergeți la Sibiu și să vedeți Faustul lui Purcărete. Și-ar fi bine s-o rezolvați repejor, pentru că se joacă deja de 11 ani și n-am habar cât o să se mai joace. Și nu, nu aveți unde să-l vedeți în altă parte pentru că se joacă într-o hală special concepută pentru el. După ce-o să-l vedeți, o să înțelegeți de ce.

A propos, eu am rămas cu gura căscată când am văzut că și Faust și Prințesa se joacă în două hale (lipite una de cealaltă) special concepute pentru ele. Asta este una dintre puținele chestii realizate de statul român, după decembrie 89, pentru care poți să-ți scoți, liniștit și plin de respect, pălăria. Mă rog, nu atât pentru statul român, cât pentru tipul care e la conducerea teatrului din Sibiu.

În altă ordine de idei, încă o dată m-am convins că Sibiul e unul dintre cele mai mișto orașe din țara asta. De fiecare dată când ajung acolo mă gândesc că n-aș mai vrea să plec.

Altfel, voi pe unde-ati ars-o în weekend?

P.S. La întoarcere, duminică noaptea, am făcut doar trei ore și 10 minute. Dar a condus fratele vostru care știe fiecare centimetru pătrat din drumul ăsta.

P.P.S. Aseară am aflat că “Povestea Prințesei deocheate” se va juca în octombrie la București, în cadrul Festivalului Național de Teatru. O să vă țin la curent, poate reușiți să prindeți bilete.

83 de păreri la “Lucruri de făcut în viața asta

 1. “Altfel, voi pe unde-ati ars-o în weekend?”

  O noapte am dormit-o, o noapte nu. Am făcut negresă. Am mâncat afine cu Picea și am dormit împreună în cort. Am băut cidru. Am constatat că noua mea fustă-pantalon este, de fapt, extrem de transparentă (un deja-vu răscolitor, vă zic… :/ ). Am fumat. Am plâns. Am plănuit o răzbunare. Am căutat dalii și nu am găsit.

  Comentariu beton! Thumb up 44 Thumb down 16

  • @Vera, și? Ne mai ții mult așa? Zi cu răzbunarea aia!

   Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Mihai naahh, am abandonat planul. Indiferența doare mai mult, știi cum zic?!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 3

  • @Vera: aia cu transparentul: poze nu vorbe! (am învățat asta de la Mihai!!! 😉).

   Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 0

 2. Pare tare fain, chiar ca “lucruri de făcut in viața asta” – 🙂 Momentan nu cred ca mi se aliniază astrele – da, ştiu ca uneori trebuie să le aliniem noi – dar păstrez ideea. Sibiul mi-a plăcut şi mie mult de tot 🙂

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 3

  • @miha s, hai, mă, că nu e ca și cum ai merge în Noua Zeelandă.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 3. Să ne ţii la curent.
  În weekend am fost la Timişoara, am stat cu fii-mea a mică la o terasă, am povestit, chestii de-astea bătrâneşti.

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

 4. Weekendul asta ma lenevit, am facut curat in dulap(sambata si duminica), am citit manga si am inceput Casa del Papel.

  Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 0

  • @GEAMANA, de ce trebuie să te faci mangă când citeșți? Alege și tu ceva cu subiect mai vesel.

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 0

  • Maestre spune-mi că trollezi (manga/mangă)! 😐

   Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Victore, și tu erai vechi aici. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • N-am stare! N-am obiectul muncii, mai am 24 de ore până mâine… M-apucă dracii de nervi. Dau și eu cu cuvintele în stânga și-n dreapta și încerc să nu rănesc pe nimeni! 😣

   Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 2

 5. Fain fain … dar întâlnirea dintre cele două femei de cultură din viața ta ? Povestea din spatele poveștii? 😋

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 1

  • @HabaRnaM, șerif, Alina și Petrică sunt una și aceeași femeie. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 1

  • Tu întrebi de pisici?🙄

   Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 1

  • Ba eu cred că întreabă de Alina și mama lui Mihai 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • @Anduța, aaa…

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Ptiu, cât o mai dai pe după copac numai să nu răspunzi 😉
   Eu consider nobila profesie de dascăl a avea legătură cu cultura… și nu de rapiță 😆
   Gg Anduța
   Mersi șerif stelar cu fular… de lămuriri 😎

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • @HabaRnaM, șerif, trebuie să fac un articol separat dedicat întâlnirii celor două dive din viața mea. Dar, oricum, nu acum s-a petrecut. Se știau de ceva vreme. 😀

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

  • Habarnam, vai, dar așa indiscreție. Lasă omul să povestească atunci când se simte el pregătit. Dar asta nu înseamnă însă că nu ne putem imagina noi povestea :-P. Nu ar fi exclus ca mama lui să le fi făcut cunoștință, doar că poate s-a chinuit ceva până să-i aducă împreună. Că Alina nici nu voia să audă ”Cum? N-a văzut Faust? Pfff, pas”, iar lui Mihai îi era cam frică ”Cum? E riguroasă și disciplinată? Adică o să-mi facă program de plimbat cu trotineta?”

   Sau poate o fi fost mâna destinului. Și trotina Mihai al nostru într-o zi pe strada Paris. După ce s-a luptat în vorbe cu un domn ce l-a făcut ochelarist, a schimbat amabilități cu o trupeșă doamnă și a ajutat la nevoie o păcătoasă care-și ispășea păcatele târându-se în genunchi pe caldarâmul încins, în față-i apare brusc o tânără superbă, vădit grăbită și neliniștită. Pentru a evita coliziunea iminentă, cavalerul nostru își strunește brusc vehiculul și-și pierde echilibrul, plonjează câțiva metri prin aerul care-l poartă ușor ca pe o frunză în cerc și îl așterne lin la picioarele domnișoarei. Sare ca un arc, cu degetele greblă își dă pletele din ochi, își reia rapid verticalitatea pe trotinetă și întinde mâna galant către frumoasa domnișoară. Cu un zâmbet cuceritor îi șoptește ‘’Știți, e Ninebot by Segway KickScooter ES2, ne poate duce pe-amândoi.’’ Ea-i zâmbește angelic și recunoscătoare, îl prinde la rândul ei de mână, îl trage de pe trotinetă ca pe un fulg, îi ia sprințar locul și dusă e. Dar nu înainte de a-i striga din goana bolidului ‘’Mă grăbesc amarnic, am premieră la teatru, n-am vreme de dulcețuri. Te aștept să vii cu flori să-ți returnez jucăria.’’ ‘’Trandafiri roșii?’’ mai apucă el să strige după ea. ‘’Ha, ha, ha’’ se întoarce șăgalnic răspunsul.
   Bulversat de toată această întâmplare, cu gândurile izbindu-se haotic de cutia craniană, o anume întrebare îl frământă pe eroul nostru…’’Auzi la mine, trandafiri…Oare o fi crezut că-s pesedist?’’

   PS colivia e liberă? Dacă nu mai auziți de mine, să știți că mi-a făcut mare plăcere să vă cunosc!

   Comentariu beton! Thumb up 64 Thumb down 2

  • @Anduțo, am râs cu lacrimi. Mulțumesc.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • @Anduța (las prejudecățile la o parte/azi)
   Nu pot să nu aplaud romantismul din scrierea ta și să nu îți apreciez pur și simplu imaginația neprihănită.
   Într-o lume atât de grăbită… o speranță fericită. Aprecieri și felicitări 🤗

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 2

  • @Anduța, bine ți-ai revenit!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 13 Thumb down 3

  • @Anduța,
   😂 😂 😂
   Mi-ai făcut ziua, mersi! 🙂

   P.S. Un bun exemplu de ironie fină și umor, fără strop de vulgaritate.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 3

 6. Unde să merg până la Sibiu? N-am eu spectacol de fiecare dată când ies la o țigară?! Am!
  – ăăă, îmi daaaaaaai șiiii mie o țțțțțigară?
  – nu!
  – săăăă……ru’ mâna.
  Mda, și eu am crezut că o să mă înjure.

  Cazul 2:
  Primesc azi un email, de la un coleg din echipă, care avea titlul așa: “necesar ok schimb de tură”.
  I-am răspuns și eu:
  “Stoc zero la depozit a necesarului solicitat.”

  Comentariu beton! Thumb up 30 Thumb down 0

  • @Elena P, ai și tu dreptate. Ar trebui să facă Purcărete un spectacol după viața ta.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

  • Pe mine m-a lăsat mască un pici din ăla care cersește în parcare la Kaufland.Mă șucărisem pe ei ca îi vazusem cum se băteau cu portocale date de unul și ei le aruncau așa ca o perioadă nu le mai prea dădeam nimic.In ziua aia eram si cu capsa pusa așa că atunci cănd am auzit în spate:îmi dai si mie ceva am lătrat la el să mă lase în pace.Replica m-a năucit:nu-i nimic nenea,poate altădată.O zi bună să aveti.

   Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 0

 7. Dupa ce am vazut Faust mi-au trebuit 3 zile sa imi revin. Mi-a tulburat rau bula.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

 8. Am luat marea in piept cu tot cu ploaie și…. am răcit. Dus dorul copilului rămas acasă. Băut de dor și dansat pe plaja în ploaie.
  Te-a prins microbul teatrului. Eu am rămas la carte. Imaginația mea e mult prea vie ca să ma mulțumească pusul în scena. Plus ca ăștia nu fac filme sau piese de teatru după cartile mele preferate.

  Îţi place sau nu: Thumb up 9 Thumb down 0

  • @Ana, zici că te-ai făcut muci și-ai dansat pe mese de dorul copilului, ha? Uite asta e o scuză bună, dacă e.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

 9. Eu am cărat doi pepeni la țară.

  Îmi place cultura…mai ales cea de levănțică !

  Ultima oară când am mers vreo 500 de km pentru ceva fain a fost acum 10 ani…după o gagică…nopți magice ! 2 !

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 0

  • @Ananas, te-am făcut, boss, eu am mers 700 de kilometri. Doar că noaptea n-a fost chiar atât de magică. Prințesa n-avea căldură în casă și nici apă caldă. Era februarie.

   Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 0

 10. Week-end-ul ăsta am lenevit.
  Dar weekend-ul trecut am mers la Ploiești tot special ca să văd un spectacol de teatru.
  Abia aștept să ajung să văd Faust-ul lui Purcărete!

  PS- În locul tău aș fi mai atentă cu laudele aduse vreunei actrițe, alta decât Petrică.

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 0

  • @Anouk, Petrică e de părere că Ofelia Popii e cea mai bună actriță din România. Deci…

   Îţi place sau nu: Thumb up 10 Thumb down 0

 11. În weekend-ul trecut am stat în casă. Am luat hotărârea să nu mergem nicăieri. Fusese o săptămână grea, cu munte, cu petreceri de copii etc., eram toți în urmă cu somnul, așa că am “vegetat”.
  Bine, cu făcut de mâncare și curățenie, dar nimic extra. Cu această ocazie am aflat că, dacă nu-i ducem pe cei doi juniori afară, în parc, în pădure (eventual și lăsați acolo definitiv😜), la distracție pe undeva, există șanse mari să-și ia gâtul unul altuia în timp record. Practic, au sărit unul la altul din absolut orice, deși au două tablete identice, un munte de jucării, o ladă mare de lego, consolă etc. și am mai și stat între ei, încercând să-i antrenăm în diverse. Ți-ai găsit! În Siria e ceai dansant pe lângă ce fac cei doi când se intersectează.😂 S-au mai potolit puțin abia când au început meciurile, cel mare fiind destul de captivat de Mondial, la fel cum eram eu prin ’90 (eram mai mare ca el, ce-i drept).
  Cu mersul în Hermannstadt cam greu, tot din cauza drumului. Ne îngrozește deja gândul la “excursia” până la socru-meu, la Satu-Mare, de luna viitoare. Mama lor de autostrăzi!!
  Dacă vine “Povestea Prințesei deochiate” în București, poate reușește s-o vadă măcar unul din noi și îi face celuilalt rezumatul.😁

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 1

  • @Ionuț, la Satu-Mare? Cu mașina?! Man, îți urez succes! Poate c-ar trebui să te rog să ții un jurnal de deplasare. Sunt convins că va fi captivant.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • Șef, nu e prima oară, dar date fiind condițiile actuale, o să fie muuult mai….”distractiv”. Și mult mai lung. Până acum n-am scos sub 10 ore, cu plecat la 4 dimineața. E drept, cu copiii în mașină, opririle sunt mult mai dese, mai ales de când nu mai avem pampers. Și conduce soția, fiindcă eu am “piciorul greu” (citez 😂), mașina e destul de puternică, și e mai sigur așa.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • Ioane eu am numai unul și-i destul de mare, nu-i vorbă. Dar trebuie să afli ( deși bănuiesc ca totuși știai) că mărul din grădina vecinului e mai dulce. Indiferent cât de identice sunt jucăriile piticilor tot “ailaltă e mai faină “! Aaa, și după ce o ia pe ailaltă….după 5 minute nu-i mai trebuie!!!! Am o listă de nepoți și suficienți copii pe stradă că să fiu 95% sigur de evoluția situației în cazuri d-astea.
   Despre mersul în nord-vest: Da, drumurile-s rele rău. Dar opriți-vă juma de oră la Bârsana. Până și piticii or să rămână încântați. Măcar de păuni! 😉
   Ce-am făcut eu în week-end? Sâmbătă dimineață la muncă, după-masa băut și fotbal din cauză de ploaie iar duminică plimbat puțin prin târg pentru că… frigul de după o săptămână de ploaie.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 2

 12. Sâmbătă: ecumenice, piață, bucătărie, ecumenice, munci, ikea(horror), munci, film, somn.
  Duminică: piață, bucătărie, filme + tortilla + înghețată + profiterol 🤪 sărbătoare mare: Sf. LENE. Mâzgălit ceva în semn de apreciere a blogărului preferat.
  În concluzie n-am prea ars-o, mai mult am pârlit-o!

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 1

 13. Am ars-o pe plajă. Cu protecție UV ca să n-am arsuri.

  Impresionant ce spui despre spectacole. Din păcate, prea departe de mine.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 1

  • @Laura G, nu știam că există protecție UV la ploaie. 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Mihai,
   Nu e. Dar nici ploaia n-a fost peste tot 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 9 Thumb down 1

 14. Pot sa ma laud ca ma duc joi la Neversea si o sa petrec weekend-ul care vine pe plaja , dansand? Muzica, bautura(apa plata) si barbati!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 1

  • Laudă-te gură că îți dau friptură 😊
   Bărbați se găsesc doar la NeverSea, Untold și alte rezervații de astea, gen ?

   Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 1

 15. Aia bunaciosi,Da!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 3

  • @Geamana ca sa citez de la o prietena… Aia buni sunt luati de unele care nu ii merita!

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 2

 16. Culturalizare dă uichend? Desigur. Când cealaltă jumătate se ocupă cu ingineria, nu cu teatrul, înveți despre conectori Perilex și studiezi scheme de montaj. Mă rog, studiezi e mult spus. Te învârți nițel pe-acolo și pari interesat/ă. Mai spui câte un “aha” sau un “desigur”. Pentru “vrei să-ți fac o cafea / desfac o bere?” primești punte bonus.

  Ca necunoscător, după ce treci de șocul inițial pe care îl ai la vederea ciudățeniei cu 4 pini, te scarpini inteligent în creștet, cu șurubelnița, și-l întebi pe inginerul din dotare ce-i cu arătarea aia patrupedă. E venită de la Cernobîl, cumva?
  Aaaa, da, desigur că e Perilex, ce naiba, că doar la grădiniță cu asta te ocupai. Când alții recitau “Cățeluș cu părul creț”, tu studiai curentul alternativ trifazat și conexiunile 2L2N.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

  • @didina, te rog fara limbi straine asa de dimineata.

   Îţi place sau nu: Thumb up 9 Thumb down 0

  • @didina, sunt alături de tine în greaua încercare.

   Îţi place sau nu: Thumb up 9 Thumb down 0

  • Să fie la voi acolo! 😂 (la voi adică la olandeji, suiedeji și germaneji!) Oricum e un subiect interesant fiindcă eu -după ce-am citit- n-am întâlnit încă decât varianta 1N3L.

   Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 0

  • Ma scuzaț’,Perilexu’ are cam 5 pini,3 faze,nul,pamântare.Conexiune 2L2N?Hm…aici ai fost la fel de atenta ca la Perilex:))Iar curentul alternativ trifazat e de fapt ăla alternativ monofazat dar are trei faze defazate la 120 grade.De fapt mamăl si tatal monofazatului e cel trifazat,ce folosești tu acasa e doar o fază din alea trei.Mai multă atenție la explicațiile omului,ce naiba…

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 0

  • @GEAMANA, îmi pare rău. Am probleme cu memoria, țin minte toate tâmpeniile deși nu-mi doresc asta.

   @Victore, e și 1N în manualul de montaj. Nu știu care-i diferența între ele și nu-mi pasă. Te rog nu-ncepe și tu cu explicații, mi-ajunge inginerul pe care-l am acasă.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @M&M, 4, 5, 200, nu contează. Sunt mai mult de 2, adică alea pe care le știam eu. Cunoștințele mele în domeniu se reduc la a schimba o priză / întrerupător normale, pentru orice altceva există meseriași, nu mă pasionează deloc domeniul. Voiam doar să-mi monteze amărâta aia de plită.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Marius unde dai cu sapa? In ce domeniu?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 17. Weekend-ul acesta l-am intalnit pe Mihai Vasilescu 🙂
  Baiat fain, in realitate.

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

  • @mothership, doar în realitate. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 9 Thumb down 0

 18. Weekend lung, si noi la Sibiu dar fara teatru (neaparat o sa vad Faust-ul la mama lui acasa la Sibiu :D), piscina, masaj (asta in hotel), plimbat, inapoi la Bucuresti, parc, tiribomba cu copiii, lalait prin Bucuresti, cautat Harry Potter, schimbat tevi de apa acasa, gata weekendul.

  A, si-am facut mai multe ore pe drum dar ne-a ploua in rafale mai tot drumul la dus.

  Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 0

 19. OMG! Sunt singura care a muncit full in acest weekend? Asa boemie pe blogul asta…. ma roade invidia.
  Si mi-ai dat si o idee cu Faust, doar ca nu se joaca pe 21 cand ajung eu in Sibiu, ci pe 28. Insa l-am vazut acum vreo 3, 4 ani pe un frig de-mi clantaneau dintii in sala aceea. As mai risca un clantanit de dinti oricand.
  Sa ne mai spui d-astea de culturalizare ca mie mi-ai reamintit ce emotie este la teatru.

  Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 0

 20. Dat paine la rațe…in fiecare weekend, uneori și în timpul săptămanii dacă am timp, fug în Grădina Botanică din orașul meu, acolo este un lac cu zeci de rațe sălbatice care au bobocei, foarte mulți bobocei ca să fiu mai precisă…am senzația că mă descarc de cele rele acumulate . Sambătă, în momentul în care am ajuns la lac, era un tătic cu doi copilași, au întors capul spre noi și l-am auzit cum le spunea copiilor ,,uite, a mai venit o paine”. Iar rațele vin și ciugulesc painea din mana noastra complet nevinovate, pana o să le dibuie un nemancat si-atunci o sa plang cu muci…

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 12 Thumb down 2

  • Vând varză pentru rațe …
   și batistuțe nazale pentru muci 😋
   Rog seriozitate!

   Ps. Rog haterii să se abțină. Nu vă băgaț la start up-ul meu 😉

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 1

  • ar mai fi varianta sa-i aducem pe Vasile si Suzana si economisim varza, tine batistutele aproape 😉😉😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 2

 21. @Habarnam, daca ai nevoie de un assisten manager pentru start up imi ofer servicile.
  Bruneta, 1.68 , ochi caprui mai departe la interviu. 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • Ce te recomandă? Vocea și talentul ?
   Ia strigă… varzăăă, varzăăă hai la varzăăă 😋 !
   Are efect?
   Plânge auditoriu? Cu muci … ?
   Acu strigă… batistuțe, batistuțe avem 😉
   Sau testul clasic : se dă un pix. Ce faceți cu el ?

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

 22. @habarnam, varza nu o strig ci o gatesc, batistutele le fac figurine de origami, iar cu pixul imi semnez primele de salariu 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 9 Thumb down 0

  • rata pe varza la cuptor ?…..imi dau lacrimile pe cerul gurii..atata cultura care trece prin stomac..

   Îţi place sau nu: Thumb up 9 Thumb down 0

 23. Weekend cultural am avut și eu. Sâmbătă fața mea a fost timp de vreo trei ore pânză pentru o prietenă care se lansează în arta pictatului chipului femeiesc. Am învățat totul despre glitter. Apoi mi-am luat bărbatul la plimbare cu autobuzul prin urbe și la o discuție despre organizarea trimestrială a treburilor casnice la o locantă frumoasă în care nu mai fusesem. Ca să fiu alertă, l-am rugat să-mi ia o cafea din care nu am mai băut, care să-mi placă și care să nu aibă calorii. Mi-a luat un cocktail alcoolic, așa că s-a dus pe apa Dâmboviței cea plină de alge și frumos curgătoare discuția planificată și am dat-o în întrebări existențiale. Precum la ce oră ne vom trezi și pe unde ne vom destrăbăla în ziua următoare, acum că puberii sunt în vacanță la bunici.
  După care am dat-o în trivial, am vrut înghețată din Centrul Vechi, dar era buluc la gelaterie, iar eu la coadă cu două persoane în fața mea nu stau din principiu. Noroc de cofetăria din cartier, ne-am satisfăcut pofta, am luat și pentru acasa că aveam un sertar de la congelator gol (note to self- anunț-o pe mama să pregătească pachet), ne-am strâns mâinile cordial în fața blocului, iar el s-a dus să vadă meciul cu prietenii.
  Duminică a gătit ceva foarte bun, ne-a vizitat o bună prietenă și pe seară m-a scos la window shopping la mall. După jumătate de oră eram deja epuizată, a încercat să mă ademenească pe la niște magazine cu reduceri, am parat fără drept de apel orice tentație, dar în drum spre casă m-a lovit la sentiment cu un play list răvășitor. Am cântat din toți bojocii până la destinație, m-am întrerupt doar când am trecut pe lângă Casa Poporului și am transmis verbal aleșilor, de pe geam, tot ce-am învățat eu mai bun și mai frumos la școala de bune maniere din Vaslui.
  Și ne-am luat bilete pentru 17 iulie, la ‘’Demnitate’’. Sunt sigură că o să ne placă, pe Marius Manole l-am mai văzut prin Victoriei, iar pe Șerban Pavlu l-am văzut curățând magistral un pește cu bormașina. 😀

  Comentariu beton! Thumb up 30 Thumb down 1

  • @Anduța, tu ești dovada vie că oamenii pot învăța din greșeli și pot deveni mai buni. Chapeau!

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @Anduța, mă bucur când scrii, de la mine ai oricând asigurată o inimă verde! Mi-a plăcut tare mult și scenariul de mai sus. Cred că și celui mai sceptic cititor îi smulgi un zâmbet!

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

 24. Ne-a prins ploaia sâmbătă seara, inițial ne-am adăpostit într-o scară, dar cum copiii erau deja uzi și începuseră să tremure de frig, ne-am luat inima în dinți și am pornit spre blocul nostru aflat la două străzi distanță. Eram atât de uzi că ne șiroia apa din haine. Eu m-am dezbrăcat în fața ușii până la chiloți (am sperat că vecinii sunt plecați la țară), pe copii i-am băgat direct în cadă, soțul s-a dezbrăcat în holul apartamentului că e mai pudic. Niciunul dintre noi nu a răcit, pot să ii dau peste nas soacră-mii care tot anul m-a persecutat când erau copiii răciți că i-am ținut în frig/curent/ploaie.
  Eu de mică iubesc ploile, iar din adolescență ies să mă plimb prin ploaie (mai și dansez). Bine, vara asta s-a întrecut cu gluma, îmi zicea soră-mea că în Londra e soare și frumos de două săptămâni.
  Duminică am băgat cele două ture obișnuite de parc, am gătit între timp niște fasole verde cu usturoi, roșii și cotlet de porc, omul a adormit odată cu pruncii (spre dezamăgirea mea), eu am mai navigat pe interneți.
  În stagiunea 2017-2018, am reușit să văd un singur spectacol pentru adulți și două pentru copii. La Sibiu am fost de câteva ori până să mă mărit, din păcate nu am ajuns la teatru acolo.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

 25. Am înțeles.
  Ai văzut Faust cu Povestea prințesei deocheate.
  Da’ nu ne spui și scorul?
  Nu ăla de intrare.
  Ăla de pe tabela de marcaj.

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Sfântu Dracu, păi ce, nici măcar la meciuri nu te-ai uitat?

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 26. N-am vreme. Trebuie să alerg după Miaurice.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

 27. Ce tiganeala si cata frustrare ar fi fost in continuare fara VAR ! Azi am vazut penalty anulat pe drept suedezilor dupa check. Muult a durat pana aici, mult prea mult, dar am apucat-o si pe asta … zorii altor timpuri.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 28. Nu prea eram eu cu teatrul deoarece cand eram la liceu am vazut Iona. Am apreciat efortul actorului, dar de atunci de cate ori a venit vorba de teatru, pana sa “fiu” cu actrita, am avut un sentiment de “yeac” doar cand auzeam cuvantul.
  Dupa am avut placerea sa merg la cateva spectacole si mi-am schimbat parerea despre teatru si am apreciat si mai mult prestatia actorului din Iona. Sunt fan Take Ianke si Cadir, O scrisoare pierduta, si teatru de revista.
  Ce am facut in weekend… mai nimic. Am fost la o nunta, si duminica somn si leneveala…
  Hai Anglia!

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 2

 29. Misule, misto. Daca se va juca si in septembrie la bucuresti ma bag si eu. Duminica la munca, dar sambata cum stateam si-mi savuram “pancheicurile cu branza ricotta si nelipsitul sirop de artar vad un tip cu ochelari pe trotineta”. opa, asta e vasilescu, nu aveam ochelarii si nu bateam la distanta. era doar o imitatie (nereusita).

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Ce bine-mi pare ca si-o fura ! (1:1)

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 30. @Faiantare a rupt bah blestemul oare pana cand.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 31. Carevasăzică, slavi vs saxoni în semifinală.
  Teoretic saxonii albioni au o șansă suplimentară pentru finală.
  Oare croații or fi de acord? 😀

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 32. Si pentru noi a fost mind blowing cand am vazut Faust! Recomand oricui vrea o experienta deosebita. Povestea printesei deocheate nu am vazut inca…nu cred ca se juca cand am vazut Faust acum 5 ani….

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Ada, poți să vezi Prințesa în octombrie, în București, în cadrul FNT.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.