5,924 cititori

Un telefon era cât pe ce să schimbe soarta lui Richard al II-lea

Vinerea trecută am mers la teatru. Io aș fi avut chef să bat cârciumile, dar domnișoara Petrică e pusă pe un proces de culturalizare intensivă în ceea ce mă privește, așa c-am îngăimat un “jawohl” timid și m-am conformat. Csf, ncsf.

Intrăm la Teatrul Mic, începe spectacolul, treaba mergea bine și nimic nu părea să tulbure culturalizarea mea accelerată. Well, părea. Dintr-o dată duamnei din fața mea începe să-i sune telefonul. Și când zic “din fața mea” nu mă refer la scenă, ci exact la scaunul pe care-mi răzemam genunchii.

Cum să vă explic, am mai auzit telefoane sunând în această viață și în sălile de teatru și în cele de cinema (de fapt, pot să număr pe degetele de la o singură mână de câte ori N-AM auzit), dar să spui că telefonul cetățencei din fața mea “suna” e un fel de dulce eufemism. Fraților, scotea așa un fel de sunet ca și cum ai fi luat o sirenă de ambulanță, una de poliție și le-ai fi montat pe o mașină de pompieri. Era un urlet prelung în trei timpi. Absolut fascinant.

Evident, telefonul era într-un gentoi imens. Vă imaginați că procesul de cotrobăire a durat câteva secunde bune de tot, iar când a reușit să-l găsească și să-l scoată, practic s-a dezlănțuit iadul. Deși n-aș fi crezut că e posibil, se auzea de trei ori mai tare. Băi, oameni buni, era ca și cum se porniseră alarmele antiaeriene în sala aia. Dacă eram în vreme de război, vă dau în scris că făcea lumea infarct pe scaune așteptând să cadă bombele dintr-un moment în altul. Până la urmă a reușit să respingă apelul, lumea a răsuflat ușurată și actorii s-au întors la complotul lor împotriva lui Richard al II-lea.

Trei replici mai încolo, ce credeți că începe să se audă din nou? Exact, telefonul sirena duamnei. Duamnă care începe același proces greoi de recuperare din geantă. Mi-a stat creierul, vă jur. Nu știam cum să reacționez. Mă uitam jenat în jur de parcă mie îmi suna telefenol, pentru că absolut toată lumea din sală era cu capetele întoarse spre scaunul din fața mea. Pe scenă actorii s-au oprit, iar Richard deja începuse să spere că scapă cu viață. Vă jur că nu exagerez, Petrică mi-e martoră. În timpul ăsta cetățeanca își continua netulburată ritualul de cotrobăit după telefonul blestemat. Până la urmă a reușit să-l scoată.

Din nou s-a dezlănțuit iadul. Dăcât că de data asta, o văd cum îl duce grațioasă la ureche și brusc se aude tare în toată sala:

– Nu mă mai suna, dracului, că sunt la teatru!

Moment în care unul dintre actori face trei pași spre public și se uită fix în ochii împricinatei:

– Doamnă, vă rugăm să ne scuzați că îndrăznim să jucăm în timp ce dumneavoastră vorbiți la telefon.

Aplauze.

Duamna a plecat la pauză. A auzit-o Petrică spunându-i vecinei de scaun că se grăbește, că mâine merge la miting. No fucking joke!

Ce voiam să vă-ntreb, oare la care dintre cele trei-patru mitinguri din București credeți c-a mers duamna?

97 de păreri la “Un telefon era cât pe ce să schimbe soarta lui Richard al II-lea

 1. Felicitari celui ce i-a dat replica! Ma mir ca a scapat asa ieftin:))

  Mi-am luat in sfarsit telefon.:))

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 0

  • Doamne ajută. :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Alexandru Tioc,
   Vezi ce sonerie îi pui…

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

  • @Alexandru Tioc, Vlad Logigan îl cheamă pe actor.

   Îţi place sau nu: Thumb up 10 Thumb down 0

  • Urla si asta ca la balamuc azi dimineata cand am auzit soneria de la alarma am sarit in sus de bucurie. Eu, prietena si pisoiul…:)) bafta mea e ca sta permanent pe silent. Cand e pe tare, sunt sub masina:))

   @Mihai, sa dea Domnul. E nou cu garantie, daca nu il faram ca de obicei, scapa viu 2 ani:))

   @Laura G, la alarma am military wake up. Merge?:))

   @Claudia, multumesc frumos.

   Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 1

 2. Oarecum off topic, povestirea asta mă aduce iarăși la eterna întrebare: Ce dracu pot căra femeile în poșete de le ia o oră să găsească un telefon? că nu e madam un caz particular…

  Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 0

  • N-ai vrea să stii..de fapt nici ele nu stiu.A mea a cărat vreo saptămână o cheie franceză mică.Când a găsit-o zicea ceva de porci ,n-am înteles ce.Mergem la cumpărături,eu iau plase ca măgarul din mașina,ajungem la ușa si incepe să caute cheile iar mie mi se lungesc mâinile de la greutate.Sau sună telefonul în poșeta..jale pâna îl gasește.

   Comentariu beton! Thumb up 35 Thumb down 0

  • mai bine fac o poză decât să enumăr … și totdeauna lipsește ceva exact când ai nevoie 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 0

  • @Mona I dare you!!! :)))))
   @Marius Cheie franceză, asta chiar e ceva nou :)))

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • @Cătălin: portofelul, care-i cam cât o poșetă-plic mai mică, d-aia de poartă femeile la nunți, telefon, încărcător, port-cardul (că nu țin nici cardurile nici actul de identitate în portofel), e-readerul, 2 pachete batistuțe de hârtie (sunt mucioasă zilele astea), vreo 3 tipuri de absorbante, niște medicamente, cheile, plasticul cu badge-ul și cardurile ratb și metrou, 1-2 pixuri, niște hârtii, făcusem o poză, dar mi se vedea numărul de la carduri. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 0

  • Pe lângă cele enumerate de @Ady, io mai am și o scrumieră portabilă, țigările, 3 brichete și ochelarii. De soare și de chiompeală pentru etichetele din market.

   Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 2

  • Ai primit vreodata in cap vreo geanta? E arma alba, ramai cu sechele. O prietena de a mea mi-a dat un set de chei fixe de la 8 la 17 ca imi trebuia o anumita cheie la masina si nu stiam de cap are surubul:))

   Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 0

  • @catalin, eu deși am o mulțime de chestii în poșetă (de la portofel până la tirbușon, mini trusa de scule sau ac și ată), toate sunt organizate și găsesc cu ochii închiși orice am nevoie (eu sau alții). M-am obișnuit așa de pe vremea când mergeam cu cortul în locuri mai mult sau mai puțin pustii, în vremuri în care nu aveai decât ce ți-ai luat de acasă.

   Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 0

  • Toate cele enumerate, plus fierul de călcat.

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 0

  • Păi, stai să-ți spun ce am avut în gentuță ieri, că azi nuș’ cu ce mă întorc acasă. Bun, ieri am avut așa: i-am luat copilului un tricou și niște pantaloni scurți. A și niște teniși. Am avut pantofii mei și cămașa, că e cald și plec de acasă în saboți și maxim un maoiu. Două telefoane, o baterie externă, cheile de la casă și magazin, servețele uscate și umede, vreo 7 brichete, țigările, trusa cu farduri (că io-mi pudrez nasul des) vreo 15 clame și elastice pentru păr și pâna la doujdă kile mai aveam o sticlă cu apă, niște facturi, chitanțe și hârtii pe care le bag în gentuță ca să nu le arunc pe jos.

   Comentariu beton! Thumb up 48 Thumb down 0

  • Doamna Elena,ma scuzaț’,mergeți des în maoiu pe strada?:P

   Comentariu beton! Thumb up 34 Thumb down 0

  • @Elena Slavă lui Vasilescu meteorologul că nu era iarnă că nu știu unde mai îndesai schiurile și clăparii 😉

   Comentariu beton! Thumb up 53 Thumb down 0

  • Stați nițel, că nu-s în parametri, ați enumerat bagajele pentru vacanță sau ce cărați zilnic cu voi?

   @Eleno, “gentuță”? 😂

   Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 0

  • Domn’ Marius, vara, da. Sunt rea de căldură.
   Bre, dar am ceva și în partea de jos. Pantaloni, gen :)))))

   Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 1

  • @HabaRnaM, am uitat să spun că aveam si juma’ de pâine feliată. Îmi rămăsese de la prânz.
   Mai nou companiile trec pe fișa aia de protecție a muncii distanța pe care o petreci de acasă până la job și timpul necesar. Eu mi-am pus juma’ de oră în plus pentru ca atât îmi ia să-mi găsesc cheile în geantă când ajung în fața blocului.

   @didino, io alint lucrurile să știi.😜

   Comentariu beton! Thumb up 30 Thumb down 0

  • pe langa cele enumerate, am descoperit acu că m-am uitat din cauza voastră, o sticloanță goală de parfum (pencă nu țineam minte ce parfum să îi cumpăr soțului din dotare și am furat sticla goală de acasă), sticloanță pe care ieri credeam că am uitat-o acasă și evident , din acest motiv i-am cumpărat alt parfum, hmmmm…😂😂

   Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 0

  • @catalin fdd, păi vezi ce zic? un antinevralgic nu găsești când îți trebuie!!!

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • Daca ar putea, s-ar baga si ele in gentile alea!

   Îţi place sau nu: Thumb up 9 Thumb down 0

  • Observ că nimeni nu pomenește de sticla de Perwoll. Să mai ai încredere în reclame..!

   Comentariu beton! Thumb up 37 Thumb down 0

  • @Alexandru, domnii să mulțumească marelui manitou că m-am decis acum niște ani să-mi iau ereader. Că altfel căram cărți. Am avut cărți care sigur putea fi încadrate ca arme albe. 🙂
   Dar, dar… mai exista și sacoșa pt mâncarea la birou cu caserola pt mâncare. De sticlă termorezistentă. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • @Ionut, azi am un flacon de 500 ml săpun lichid, primit cadou la rețetă la farmacie. E ok?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 1

  • Nevasta-mea are si ea o traista din asta, roz. Ce credeti ca simt eu cand plecam de la sat, din fata portii si dupa 50 m aud un “Stai, telefoanele!” Frana ma injura dar e ascultatoare si incepe cotrobaiala. Dupa vreo 20 sec, “Gata, l-am gasit pe unul”, mai trec 10 si apare si al doilea. Intreb, “Gata?”, “Da, putem pleca.”
   Pornim si dupa vreo 200 m, iar “Stai!!!, Cheile!” Si iar chinui frana, iar cotrobaieli, de data asta mai mult iar cheile asteapta cuminti in buzunarelul lateral in care e locul lor. Cum naiba sa cauti in tot gentoiul ala, numai in compartimentul lor nu???
   Partea faina e ca deja m-am obisnuit si intreb eu inainte de a porni, daca a luat cutare si cutare. Dar tot mai urmeaza cateodata ceva verificari pe parcurs, pentru ca am patit de doua aori cand ne-am intors de la vreo 20km.

   Comentariu beton! Thumb up 30 Thumb down 0

  • Pfuuu … moooa’ , astea daca-ti ard o poseta-n cap te termina !

   Mai cu simt de raspundere, ceva mai cu simt de empatie fata de suferinta seamanului, daca se poate, totusi, pe cat de amendabile vi s-ar parea voua unele chestii, nimeni nu vrea sa purceada spre vesnicile plaiuri pentru un „Frichi-frichi si noi, printzesa ?”.

   Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Gabriel, NU EXISTĂ “compartimentul lor”! N-avem cum să ținem cheile în același loc mereu, că devine totul prea ușor.

   Ieri m-am dus la bancă să-mi recuperez un card. De vreo lună mă chinui, adica tipa mă știa deja că preluase cazul meu cu stoicism. Și totuși a făcut imprudența să-mi ceară IAR buletinul. I-am umplut biroul când am început să scot tot ca să găsesc nenorocitul de buletin. Jur! Ea altă nebună în viața începuse să mă intrebe de unde am clămițele de păr, portfardul argintiu, bateria roz. Până am scos “pixul genții”. Cu ăsta am făcut-o KO. Era roșu și subțire cât un pai. I l-am dat, că s-a chinuit ceva să-mi rezolve problema.
   Când mi-am adunat “jucăriile” de la ea de pe birou, i-am spus că dacă i-am luat ceva din greșeală și găsesc în geantă diseară acasă, o să-i aduc înapoi.
   – n-ai cum să-ți dai seama dacă ai ceva în plus în geantă că tu nici nu știi ce ai în geantă.
   M-a jignit!

   Comentariu beton! Thumb up 49 Thumb down 0

  • Doamna Elena,doamnă,Doamne…știu ca primul dvs impuls a fost să scrieți ,,’tu-te-n gura de pervers,vrei sa-mi vezi țâtele”,dar sa stiți ca eu aveam treaba cu ce ați scris,nu cu vestimentatia.Adica ,maoiu”,mă scuzați.

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 0

  • O fostă doamnă distinsă profesoară de matematică ne-a pus odată o întrebare: “ce nu găsești niciodată în geanta unei femei?” În timp ce noi ne munceam creierii căutând un răspuns , tot ea zice : “Ordine!!!!”

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

 3. La cel pentru diversitate, clar! 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 9 Thumb down 0

 4. Foarte tare replica. Am voie să ghicesc din trei încercări?

  Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 0

 5. Ei, cum la ce miting? La ăla de a făcut ca, cel puțin pentru o perioadă, cămășile și tricourile albe să fie tabu pentru o parte a populației.😂😂😂 Și tocmai ce mă gândeam că ar trebui să mai renunț la țoalele mele negre obișnuite și să mă îmbrac mai mult în alb. Ți-ai găsit! Prefer fuchsia.😜
  Asta îmi aduce aminte de un Panasonic GD92 (parcă) pe care l-am avut o perioadă, în pleistocenul târziu. Polifonic. Băi nene, când suna, speriam un tramvai întreg. Mi se lua urma în cartier după sunetul telefonului. 😂 N-avea nevoie de vibrații (nici nu cred că avea așa ceva) fiindcă pe minim zăngăneau bibelourile.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  Comentariu beton! Thumb up 36 Thumb down 0

  • @Ionuț, fir-ar! Tocmai m-am uitat la cămașa de pe mine. Albă, cu borduri bleumarin la nasturi și mâneci. Mama și tata lui de dress-code. 🙁

   Îţi place sau nu: Thumb up 9 Thumb down 0

 6. Cred că o suna Firea s-o întrebe dacă a pus în geantă și cheia franceză de 12. Că poate le trebuie la instalația de sonorizare.

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 2

  • Firea nu avea in poșetă cheia franceza pentru ca avea cheia orașului. Apropo, cum e să oferi o cheie și sa primești instant câteva mii de clanțe ?

   Comentariu beton! Thumb up 36 Thumb down 2

  • Cheia franceza e cu tupeu nu e de doishpe ! E de ce numar vrea ea … 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 7. Sper că la primirea pusă la cale de firea & glandu’ lui pandelesiMultiAuMaiFost pentru HALEP.Lângă ea sper să fi stat,langa firea.Să își împartă portia de mwie.Doamna turnatoare la Secu,Mariana Badea mai presteaza la Teatru Mic?
  Vă rog io,cei care rămâneți în tara si nu numai,mergeti la vot.Poate pierdeti o zi de concediu dar câștigati un pas in fata de patru ani.
  Curve ca firea,dracnea,copitatele din psd,pnl nu trebuie să aibă sansa să conducă ceva in tara asta in afară de mașină sau gentil,o pwla in gură.
  Mwie psd,mwie rosiilor si să diversificam ca in alimentatie,sex,mwie ălora care nu au votat.Mwie,deci.

  Comentariu beton! Thumb up 38 Thumb down 5

  • Cinci, boss, ca se vede Presedinte. Nu vezi cum se baga in fata la toate evenimentele ? Daca Simona castiga si Wimbledonul ii mai da si brelocu’ si cheie.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 8. Telefonul meu are tot o alarmă de-asta de te panichează puțin dacă nu știi despre ce e vorba. Dar îl țin mai mult pe modul silențios, iar atunci când merg la vreun spectacol (indiferent că e teatru, film sau serbarea copiilor) îl închid sau nu-l iau deloc la mine. În primul rând pentru că nu vreau să mă scoată pe mine forțat din povestea care se joacă. N-am nici pic de toleranță pentru persoanele care pretind că au uitat să închidă telefonul.
  Individa aia, că doamnă nu pot s-o numesc, a mers la mitingul mitocanilor, bănuiesc.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

 9. Chiar asta mă gândeam înainte să ajung la finalul textului…oare “stimabila” nu a mers și la mitingul asistaților social? Duamna e inteligentă că o pwla de cauciuc…era din poveste. Îmi și imaginez cum flutura ca o tălâmbă același telefon, la care uitase să își aprindă ledul (ca și prim-ministresa lu’ pește prăjit).

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 1

 10. Mi-ai amintit de primul telefon celular pe care l-a avut soțul meu. L-a cumpărat cu o zi înainte de a pleca în concediu și l-a testat în toate felurile dar a uitat că i-a fixat o alarmă la 2 dimineața( cred ca nici măcar nu și-a dat seama). Nici pană în ziua de azi nu am uitat cum suna acel vapor care intra probabil in port, noi am sărit din pat penca aveam senzația că vine vaporul peste noi (vaporul ăla era pezdetăt, iar noi împreună cu copiii fugeam ca la desene animate).N-a mai putut dormi nici naiba, am plecat chiori de somn la drum…Mai nașpa e ca suna celularele unor idioți ca tanti din poveste unde nu te aștepți, inclusiv la inmormantări încremenesc lacrimile audienței pană găsește tanti telefunkenul în paporniță.

  Comentariu beton! Thumb up 32 Thumb down 0

 11. Imi asum riscul de a mi se umple frigiderul (si chiar de a mi se interzice accesul in viitor pe acest blog), dar eu cred ca “duamna Jartelle Mitocanne” din sala de teatru ar fi putut foarte bine sa se incadreze in peisajul oricarui miting. De ce credeti ca mitingul “meu”, mitingul “tau” sau mitingul “ei” e mai “ravisant” decat mitingul “lui” sau mitingul “lor”? Daca dam la o parte “poleiala”, s-ar putea sa avem neplacuta surpriza de a constata ca, in esenta, suntem toti o apa si-un pamant. Din cauza asta tara arata in halul in care o face si tot din cauza asta, indiferent de “poleiala” politica, toti marii-dregatori ai patriei din ultimii 28 de ani parca sunt copiati la imprimanta intr-ale ticalosiei si incompetentei.

  Comentariu beton! Thumb up 35 Thumb down 4

  • Nu e chiar așa, @Florine. Să-ți zic de ce: la mitingul psd au fost ADUȘI oameni, în diverse moduri, oameni care habar n-aveau despre ce este vorba. La celelalte oamenii au venit din convingere, indiferent de scopul mitingului.
   N-am nimic împotrivă dacă psd (sau oricare alt partid sau organizație) scoate oameni în stradă doar prin scop și mesaj, oricât ar fi de greșite din punctul meu de vedere.
   Dar sâmbătă prea a semănat totul a 23 August. Nici măcar nu se poate vorbi de manipulare, e luat cu arcanul pe bune.

   Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 3

  • @Ionuț,
   Da, dar @Florin se referă la educația/mentalitatea oamenilor. Indiferent de cum ajung la un eveniment sau de zona de unde vin.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • @Ionuț, pesede este o organizație și eu cred că cei aduși cu arcanu la miting au fost membrii acelei organizații, și chiar nu ar avea de ce să se plângă. Este exact ca la armată. Îți dă soldă, haine, papa gratis dar când te cheamă la nevoie, nu te tragi pe cur că nu ai chef.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 1

  • @Laura G., păi, și motivația de a merge la un miting pleacă de la mentalitate/educație. Altfel, sâmbătă eu aș fi fost la mitingul psd, iar aseară pe stadion ar fi fost plin de “tricouri albe”. Știi ce zic? Educația/mentalitatea mă împiedică să ies în stradă ca să bat gay sau să-i aplaud pe Dragnea și pe “he, he”. Dar tot educația/mentalitatea m-a făcut să ies în iarnă. Sau în alte ierni. Hai să nu ne mai ascundem și să ne dăm corecți: România s-a împărțit în mai multe categorii de oameni, destul de bine definite, iar această împărțire e făcută fix după educație/mentalitate.
   @Shoric, mă îndoiesc că oamenii ăia de sâmbătă ar fi stat acasă dacă, în loc de psd, i-ar fi chemat (cu bani, șantaj etc.) un alt partid. Organizația e la vârf. În rest….sunt doar oameni care profită de cine e la vârf. Eu n-am uitat de “portocaliii” lui Băsescu.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 1

  • Vă dau eu un exemplude om care a mers la miting ,nu e in PSD,nu e simpatizant,n-a fost obligat.Doar a fost rugat daca poate să meargă iar cum cel care l-a rugat ii făcuse multe favoruri,a mers.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @Marius M, păi, și asta nu se cheamă “din obligație”?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • Laura G., ai prins exact ideea pe care am vrut s-o exprim.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 12. Două amintiri mișto am legate de tonurile de apel:

  1. Când lucram la Vodafone vindeam doar Nokia. Aveau două caracteristici imbatabile: ținea bateria și sunau tare. Nu mă întrebați de ce, dar clienții pe care îi atrăgeam erau bătrânii. Și le făceam tot felul de teste la telefon ca să nu revina după aia la mine cu nu știu ce probleme. Plăcerea mea orgasmică era să-i întreb: vă setez și tonul de apel? Moment în care colegii mei pufneau în cor: iar începe asta.
  Și le setam cea mai cretină melodie dată la maxim. Argumentul meu era: vă pun o melodie diferită ca să știți în aglomerația de la piață că sună telefonul dvs.

  2. Într-o zi tratam o reclamație legată de un all in one a unui american. N-avea cum să înțeleagă că în România nu sunt legile din America. Am scăpat de reclamație când i-a sunat telefonul și la ton avea un mp3 creat de el pe nuș ce aplicație care suna așa: do not answer! she’s the asshole!
  Am leșinat! L-am întrebat de ce n-o blochează direct. Mi-a zis că niciodată în viața asta nu și-a refuzat o plăcere. 😂😂

  Comentariu beton! Thumb up 36 Thumb down 0

 13. Proasta ca proasta, da’ actorul ăla trebuie aplaudat la scenă deschisă.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 6

  • @Spanac,actorul de pe scenă a fost aplaudat pentru replică.A scris autorul în text.Citești în alfabetul Braile ?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 1

 14. In cazuri din astea,raman totdeauna cu o singura intrebare: cat,dar cat sa fi de IDIOT si NESIMTIT !?

  Îţi place sau nu: Thumb up 10 Thumb down 0

 15. Să i se taie capu’ lu Richard ăla că a îndrăznit să întrerupă o convorbire telefonica foarte importantă.

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

 16. Spune-mi ce ton de apel ai ca să-și spun cine ești 😛
  Sau spune-mi în ce bârfe te antrenezi în timpul spectacolului, tot așa, ca să-mi fac o idee despre tine – mai ales când ai o imagine din aia bine periată 😛
  O spun din experință. Așa am aflat că x actor se combinase cu y și alte detalii fără de care viața mea ar fi fost mai săracă.
  Pe Recorder este un articol mișto despre o campionă mare și o mică impostoare. Ipoteză de lucru: posibil cea din urmă și cei ca ea uită tot timpul să-și închidă telefonul în anumite momente. Sau nu vor – pentru că pot.

  Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 1

  • Bumer- Mobilinik 👅😎 Cine sunt ?
   Mă trădează gravatarul … cred că IE pesedist!

   Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 1

  • Insist, vreau emoticoane din alea de se hlizesc 🙂
   Îți dai seama c-am scris-o la plezneală, să văd, cine mușcă primul: crapul, somnul, codul etc 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @miha s.,
   Ai uitat de ton. Ăla mușcă la telefon 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 1

  • @Laura, mi-am dat seama după ce-am postat comentariul, n-am mai editat cu gândul că prea sucită aș părea, prea previzibil de femeie 🙂
   Da’ cred că putem păstra tonul pentru o salată 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 17. Mai, cred ca duamna era suparata ca nu a gasit floricele ca la cinema si de aceea si-a lasat telefonul “nu pe silent”. Sa se invete minte aia de la teatru, da? Oricum ce ii iubesc eu pe toti astia care disturba o sala intreaga doar pt ca sunt ei nesimtiti.
  Si esti prea soft Mihai, de la prima abatere ii atragi atentia cucoanei ca e vita, da? Daca nu stii cum se face, te invat eu.

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 2

  • @Ana, și cum se face, Îi zici că este o vacă cu cabină direct, ca la piață, nu ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Shoric, nu îmi sta în fire sa vorbesc urat cu nimeni, poți sa atenționezi o persoana folosind un limbaj politicos și fără jigniri. În mintea mea o fac cum vreau eu ca nu ma aude nimeni.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Vă rog,stati la rând.Nimeni nu gratuleaza pe vreun seaman de al nostru cu denumirea de ruminantia,familia bovidae care aparține găștii de cornute mari,ca mine.Asa că putin respect,vă rog.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 3

 18. Off-topic… firea a dat o cheie și și-a luat mult prea multe clanțe.
  On topic – bă când te duci la teatru dă dracu telefonul pe MUTE ca oamenii aia interpretează pentru tine și pentru restul de oameni care au cumpărat biletul.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 19. Nah… Ce bine e cu smartwatch… Telefonul e tot timpul pe silent, vibrează doar ceasul. Nu deranjez pe nimeni… 🤣

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 20. Globul crucifer din mâna lui Richard e o acadea? 😀
  Cred că duamna nu s-a dus la miting. Ci să cumpere o chupa chups.

  Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 0

 21. oameni civilizati la teatru!
  mie nici macar nu mi-a sunat telefonu’, am vrut sa fac frumos si m-au huiduit aia ca pe stadion!
  am plans.

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

  • gabitza, erau doar niște ”cetățeni veninoși” (vorba dumitale), hai nu te pierde cu firea. Fii puternică, vorba lu’ Dăncilă, și redeschide-ți pagina de FB, mi-e dor de pozele tale superbe. Eu am încredere în tine, le-am zis tuturor- ”she’ll be back”- mai țoapă, mai falsă, mai incompetentă,
   Of, fir-ai tu să fii fireo, cum știi să scoți ce-i mai bun din om!
   Mulțam!

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • Duamna Gabi, de la moaștele alea de le-ați adus ieri la primărie vi se trage, cre’ că erau expirate sau ceva și v-au stricat aura. Da’ să știți că se repară fără probleme. Vă trebe doar nește brățări sfințite de ÎPS DNA și-un pelerinaj ce câțiva anișori la facultatea de la Jilava, întru mântuirea păcatelor.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

 22. ,,Eu vroiam să bat cârciumile,Doamna Petrică a zis nu”..Așa începe totul sheriff.Ajungi să bei pe ascuns ,alea ,alea.Cel puțin la tine e mai ușor să ascunzi o sticluță Tedy de măr ,morcovi și miere decât un litru de Smirnoff..

  Comentariu beton! Thumb up 31 Thumb down 0

  • @Paco, s-o crezi tu. Tedy ăla e lipicios ca naiba și pătează eșarfele de nu le mai scoți nici cu vanish.

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 1

 23. Protagonista sigur a mers dracului la meeting cu manichiurista. Pentru a putea cauta în gentoi are nevoie de întreținere la lopățele.
  Se vede că actorii sunt niște suflete sensibile cu capul în nori și sufletu-n poezie. Dacă era vre-un inginer acolo monta un aparat de bruiaj și îi potolea pe gâlcevitorii din sală.
  Uneori educația se mai poate face și prin constrângere. M.V. recunoaște la începutul articolului că e un educat 😎. Firește că este și un visător: visează la ceafă de dovlecel, chifteluțe cu mai rar și alte năzbâtii de p(R)ost gust. Cred că bea și ceai de tei prin crâșmă ca să fie postul complex de complet 😎👅.
  Teatrul e inventat de femei, se știeeee … acum preacuvioasele au și promoție la bromură 😎

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 5

 24. Pățîtă prin străinătățuri. Vizităm ceva catedrală, afară gălăgie și multe bețe de selfie, înăuntru liniște, arhitectură mișto și câțiva turiști la concurs de căscat gura și belit ochii.

  La un moment dat pornește iadul, am crezut că-i sirena de incendiu, dar era doar telefonul unui individ. Se uită la ecran și închide nervos. Zic na, pățăști, o fi uitat omul să-l dea pe silent. După câteva secunde sună iar. Răspunde:
  – Ce dracu’ suni ca disperatu’ barosane, n-ai văzut că ți-am închis prima dată? Sunt la biserică, te sun io mai încolo.
  Îi arăt obrazul și-mi văd de ale mele. Bate repede trei cruci și se-ntoarce spre nevastă-sa:
  – Ia uite fă, nu scăpăm de ăștia nici aici, numa’ invidioși peste tot.
  – Nene vezi c-ai făcut crucile pe invers, îi zic, biserica asta-i catolică.

  Nu știu dacă a prins viteză de la crucile greșite sau pentru că i-am răspuns în română, da’ a ieșit rapid la aer.

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 3

  • @didina asta imi aminteste de o calatorie cu trenul din Amsterdam catre Amersfoort unde eram cazat. Ma asez in tren si pe scaune undeva in fata mea pe la Ams centraal se urca doi paplicioi. Eu stateam pe net… Din vorba in vorba la un momendat li se casuneaza pe mine.
   — Ia uite ma ce mecla are asta. Mentionez ca eram super obosit. Ma trezisem la 5 dimineata calatorie cu elicopterul, stat 8 ore in aeroport in Norwich calatorie cu avionul pana in AMS si discutia asta era undeva la 7 seara in trenul respectiv catre Eschede.
   — Da bah e naspa rau! Uite ce ochi bulbucati are! Au folosit mai multe jigniri la adresa mea si astea expuse au fost cele mai fine.
   Hahaha hahaha.
   I-am lasat sa termine din ras si dupa ce au terminat le zic:
   — Si daca naspetul asta va fute vreo doua dupa ceafa chiar in momentul asta daca nu va miscati hoitul cat mai repede ce parere ati avea? &@#‰×%$€¢©™¢¥ in neamul vostru de cocliti ordinari…. Va imaginati ce era la gura mea.
   Au facut ochii mari si la prima au coborat. Nu va imaginati ce privire ingrozita aveau in ochi.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

   Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 0

 25. Băi nene, io am ca sonerie la telefon melodia din serialul iatalian “La Piovra”. Când începe telefonul să guițe, juma’ de oraș întoarce capul😁

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 1

  • @diabolic, aaa, deci al tău era telefonul ăla care mă sperie de câte ori îl aud! Am rămas cu capul întors, de câte ori l-am auzit guițând! 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 1

  • @Claudia, depinde de oraș 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @diabolic, suntem vecini de oraș, crede-mă pe cuvânt! 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • V-ati intalnit in 30 si nu stiati unul de altul. Noroc cu soneria grohaita :))

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 26. Și când mă bucuram și eu că ne-am civilizat, pentru că în sfârșit am fost la o piesă de teatru unde n-a sunat niciun telefon, vii tu și-mi dai două palme să mă trezesc. 😁

  Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 0

 27. Interesanta postarea.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

  • @Rentă,
   Ție nu ți-e jenă să lipsești atâta timp?
   Mai închiriază omu’ mașini, da’ mai deschide și blogu’ din când în când…

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • Laura, de ce să-i fie jenă? Rentă e pretențios (oasă) și foarte selectiv (ă). Dacă acum i s-a părut interesantă postarea…
   Domnule Rentă, cum merge business-ul, rezistați? Ce părere aveți despre explozia de trotinete?

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

  • @Rentă, vezi, bă, cum ești? Lipsești atâta vreme și când apari din nou ne dai înțelepciune d-aia bună cu lingurița, ca la proști.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

  • @Anduța,
   Nu-i da idei că de mâine apare cu ”Rent a troty București”

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

  • Laura, păi și ce? Dacă nu susținem noi (chiar și cu idei) micile afaceri locale, atunci cine?
   Uite, Rentă, idee. Pune cu slash, să fie pe alese: Rent a car/ a troty / a broom- asta ultima că tot sunt azi cu vrăjitoarea de la primărie în minte. 😛

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • Bă ejt nebOon a comentat Rent ă car 😎
   Să știi că îmi era dor de tine uăi 👅 … așa platonic .. Nu interpreta ampwlea 😃😄
   Ți-am recomandat site-ul unui vechi și nebun prieten ce vine în țară în iulie 😁
   O să îl pun să facă poză la încălțămintea agentului să îmi zici dacă a închiriat de la voi 😜

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

 28. Eram la film în penultimul rând, era linişte în sală şi fix lângă mine se porneşte apocalipsa: un telefon cu un ton de apel greu de descris, ceva urlete şi ţipete de femeie sunând într-o geantă ( 60 litri 😂) . Inițial am crezut că e cineva omorât lângă mine, toți s-au întors către locul unde stăteam şi atunci m-am uitat şi eu atent să văd cui îi aparține telefonul. Lângă mine un puşti, roşu ca racu işi cauta telefonul in geanta aia fara fund a fetei cu care veniseră la film, asta după cea ea nu reuşise să dea de el. Îl găseşte şi închide într-un final, apoi oftează şi urlă un “scuze”. Sala se linişteşte şi el adugă încet pentru fata de lângă – nu înțeleg ce vrea mama, i-am zis ca merg la film; iar replica fatală a venit din spatele nostru: daca nu i-ai rapsuns, o sa urle mai tare ca telefonu’ 😂😂😂.
  De atunci e un fel de automatism să îmi trec telefonul pe silențios (la cinema) sau să îl închid( la teatru) şi am grijă ca prietenii/ oamenii din jur să facă la fel.

  Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 1

 29. Daca tot e sa ne batem in tonuri de apel, apai sa stiti ca de prin 2010 incoace, cand imi suna telefonul, se aude cavatina “Largo al Factotum” (adica mai mai pe romaneste spus, “aria lui Figaro”) din opera Barbierul din Sevilla, interpretata de Leo Nucci. Inutil sa mai zic ca toti cunoscutii mei stiu asta. Chiar daca nu ma vad, cand aud ca se dezlantuie Figaro, deja-i aud: “se apropie Florin!”

  Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 0

  • 8 ani fidelitate .. huh .. Din 2005 toamna sunt fidel ringtone-ului meu general 😎 aveam un SE 608i 😁 Doamne ce bătrân sunt…
   Cât de frecvent vă schimbați ring-tone-urile și cam ce aveți?

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Tot de vreo 8 ani am un ring-ton luat de pe net (l-am botezat beep1). E simplu, un clincănit mono, dar ușor de auzit. Culmea, l-am auzit și la un apel într-un film. Când schimb telefonul transfer și ring-tonul.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • eu am uitat cum sună. îl țin pe silențios, fără vibrații să nu deranjeze lumea la birou. din când în când, când știu că ar trebui să primesc vreun apel/mesaj important la care trebuie să răspund instantaneu (curier, conversație cu mama, eu fiind în vreun magazin, ea acasă la 200 km depărtare sau ceva) îi mai las un pic de sonor. când s-a terminat urgența îl amuțesc la loc.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 30. Cel împotriva “statului paralel”, cum era și duamna față de teatru. 😁

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

 31. Referitor la poșetă unei femei, eu am umblat vreo 2 săptămâni cu o sită de la mașină de tocat după mine. Am uitat sa o las acasă când am cumparat-o… O colega de serviciu a plecat acasă cu un perforator, destul de greu de altfel. A doua zi a trebuit să îl aducă înapoi. Îi făcuse un coleg o gluma, dar ea a crezut inițial că a luat-o razna și l-a pus singura in geanta…

  Îţi place sau nu: Thumb up 10 Thumb down 0

 32. Multe….chiar multe comentarii…. Doar ca ma mira stiutorii….cum oare ca nu stiau ca in salile de teatru / film se intampla uzual sa sune cate un telefon ??? Oare comentariile sunt in vreun fel asumate?….Ca vad ca nimeni nu si-a asumat acel sunet de telefon. Amintesc stiutorilor ca in trecut , teatrul live isi asuma fara doar si poate si ceva huiduieli, aruncari cu rosii sau alte amenzi implicite….pe langa aplauzele exersate la vreun circ…. Hehe….cum ar fi fost ca printre rosii aruncate ca actorii sa-si permita vreun sarcasm de tipul celui cu cerutul scuzelor…..

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.