Ca să fiu bine înțeles, încă de la început, mi se fâlfâie de orientarea sexuală a lui Emil Rengle, cetățeanul care a câștigat aseară „Românii au talent”, după cum, în general, mă doare la bască de orientarea sexuală a oricui de pe această planetă. Prin urmare, mă interesează la fel de puțin că e gay, bisexual, adept al lui zeului Onan sau proprietar de harem, deci nu pot decât să nutresc dezgust pentru indivizii de genul ăsta. Bun, sper c-am lămurit acest aspect.

În schimb, am o ușoara problemă cu faptul că același cetățean, Emil Rengle, este sau a fost coregraful principal al show-lui „Vocea României”. Show care, la ultima verificare, aparținea aceluiași trust tv, pe numele lui pro tv.

De fapt, ca să fiu foarte exact, nu pot să zic că am o problemă, până la urmă nu sunt vreun mare fan al show-ului și n-am suferit, cu lacrimi în ochi și pumnii strânși, alături de concurenți. Mă mai uitam din când în când mai mult ca să văd cât de mult a progresat chirurgia estetică (și-a progresat, frate, face adevărate miracole).

În fine, revenind, nu înțeleg de ce protv-ul și-a asumat suspiciunile care ar putea plana asupra participării la o emisune, din cadrul trustului, a unui concurent care lucrează în același trust. Pentru că mulți oameni din această țară ar putea trage nevinovata concluzie că a fost un aranjament. Și nici măcar nu-i poți învinui pentru asta, nu? Doar suntem singura țară din lume în care cuvântul „pilă” are și alt înțeles în afară de cel clasic din dex.

Sincer, mie mi-ar plăcea să iasă cineva de la protv să explice cum au stat lucrurile, dar mă îndoiesc c-o să se întâmple vreodată.

P.S. Tot ca să fim bine înțeleși, sub nicio formă nu-i contest talentul omului. Tot ce-am scris este o simplă chestiune de credibilitate.