Duminică. Seara târziu, cuprins de remușcări adânci în fața unei farfurii mari cu cartofi prăjiți, cu o bere aburită într-o mână și c-un platou cu cinșpe mici în cealaltă: De mâine mă apuc de sală/intru la regim/mă las de fumat (orice altceva care ar presupune o brumă de voință). Apoi, satisfăcut de decizia luată își va aprinde o țigară, în timp ce mai cere o porție de cartofi. Dacă tot e ultima.

Luni. Ăăă… cât e ceasul? Iisuse, iar am întârziat la muncă. Nu se poate, nu tocmai azi când trebuie să mă apuc de sală/intru la regim/mă las de fumat (orice altceva care ar presupune o brumă de voință). Morții mă-sii, știi ce, las’că mă apuc de mâine.

Marți. Frate, azi sunt trei ceasuri rele și n-am chef să mă joc cu soarta. Dacă mi se întâmplă ceva nasol exact când mă apuc de sală/intru la regim/mă las de fumat (orice altceva care ar presupune o brumă de voință)? Ne, ne, ne, mai bine nu. Nu azi.

Miercuri. Cine a mai pomenit să te apuci de ceva atât de important în mijlocul săptămânii? Mă ia capul numai când mă gândesc câte am de făcut la muncă. Precis iar plec la noapte de la birou. Las’că mâine mă trezesc mai devreme și dau drumul la treabă.

Joi. Azi e zi de ieșit cu băieții la bere. Abia aștept sa termin munca și să m-arunc în trei halbe. Bine, pa.

Vineri. Esteee, boss, e aproape weekend! Oare să mă mai duc azi la muncă sau să le zic că sunt bolnav. Brusc, de nicăieri, îi trece prin minte că asta era săptămâna în care trebuia să se apuce de sală și intre la regim. Sau măcar să se lase de fumat. Îl alungă scurt cu o mișcare din cap: „ia mai las-o-n plm de treabă”.

Sâmbătă. Cine se apucă de sală, intră la regim sau se lasă de fumat sâmbăta, mă-sa-i curvă. Am zis.

Duminică. Seara târziu, cuprins de remușcări adânci în fața unei farfurii mari cu cartofi prăjiți, cu o bere aburită într-o mână și c-un platou cu cinșpe mici în cealaltă: De mâine mă apuc de sală/intru la regim/mă las de fumat (orice altceva care ar presupune o brumă de voință). Apoi, satisfăcut de decizia luată își va aprinde o țigară, în timp ce mai cere o porție de cartofi. Dacă tot e ultima…