4,408 cititori

În trecut sau în viitor?

Într-una dintre serile trecute, puneam țara la cale cu domnișoara Petrică și nuș’ de ce mi-a venit s-o întreb așa într-o doară unde s-ar duce dacă s-ar inventa călătoria în timp, în trecut sau în viitor? Condiția era că are voie sa facă o singură călătorie, un dus-întors. Evident, a ales instant trecutul. A început să bălmăjească ceva despre cum ar vrea ea s-o vadă pe Marlene Dietrich sau s-o asculte live pe Billie Holiday și alte artisticăreli d-astea, de m-am simțit naibii și prost cu Steaua mea și finala Cupei Campionilor din ’86. Arfe de hartistă. Mă rog, să fie la ea acolo.

Dar dacă tot a venit vorba, m-am gândit că n-ar fi rău să vă întreb și pe voi același lucru. Ia ziceți, doamnelor, domnișoarelor și domnilor, dacă ați avea cum să faceți o călătorie în timp, dar una singură, cam pe unde și-ar preumbla domniile voastre pașii?

Ăăă, aș aprecia în mod deosebit dacă mamele de pe-aici nu mi-ar servi o dorință de genul “m-aș duce să văd cu cine se însoară fiu-meu, respectiv, se mărită fie-mea”. Nu de alta, dar ar fi culmea să vă irosiți singura călătorie în timp pe ceva ce oricum n-ați putea influența. Ce-o să faceți, o să-i încuiați în casă toată viața dacă vedeți ceva ce nu vă convine? Pentru că, între noi fie vorba, oricum nu v-ar conveni nimic, poa’ să fie viitoarea noră regina Angliei și viitorul ginere prințul moștenitor al Suediei, tot ați strâmba din nas nemulțumite. De-aia zic, poate încercați ceva mai romantic de-atât.

Băieți, dacă vreți să vă consumați singura călătorie în timp ca s-o agățați în sfârșit pe bucata aia bună cu spume care v-a dat cu flit în acum cinci ani, în club, sunteți invitații mei. Vă înțeleg perfect. Da’ cred io c-ar fi păcat.

Mno, după ce vă pronunțați voi, o să fac un update la text ca să vă zic și unde m-aș duce io. Că după ce-am mai reflectat oleacă, mi-am dat seama că am pe dvd meciul Stelei și-am ales o destinație mai ofertantă. Dar nu vreau pentru ca să vă influențez.

So? Trecut sau viitor? Și unde? Sau pe cine?

L.E. Acum, c-ați răspuns toți, voiam să vă zic că io aș da o fugă până în viitorul foarte-foarte apropiat. Mai precis, până duminica viitoare, să-mi notez numerele câștigătoare la loteriile din toată Europa și rezultatele tuturor meciurilor. Dupe care mă întorc să-mi văd de viața mea proziacă și lipsită de romantism. Dăcât că bogat. Muhahahahaaa. 

mihai_vasilescu_marlene_dietrich

170 de păreri la “În trecut sau în viitor?

 1. În trecut, pe vremea lui Isus.
  Sunt curios să văd ce a zis el mai exact și ce a ajuns la noi. Aș putea chiar să-i sugerez câteva chestii de trecut în plus în cele 10 porunci: exemplu – să nu votezi PSD-ul

  Comentariu beton! Thumb up 113 Thumb down 2

  • @Xenopol, n-aveai cum să-i sugerezi. Era prieten cu nen-tu Iliescu.

   Comentariu beton! Thumb up 45 Thumb down 8

  • @Mihai Vasilescu Atunci i-aș spune lu’ șefu ăl mare. Să pună direct în Geneza ceva. O amenințare cu iadul, cu excomunicarea, mă rog găsește el ceva

   Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 1

  • @ Xenopol

   “Pentru invartosarea inimii voastre, v-a dat voie Moise sa lasati pe femeile voastre, dar din inceput nu a fost asa” (Sf. Ev. dupa Matei 19.8)

   Well, first, la acel nobil inceput m-as intoarce, cand pare-se sa fi fost niste robi ai corazonului impliniti sau in tot cazul ceva mai … umani ! 🙂 Cine stie, poate chiar om fi fost candva ceva mai de Doamna ajuta, iar skriptul nostru original (Urbahn-ul sau matricea noastra originala) prevedea sa fim altceva decat animalele superioare de astazi. Second, de unde stia Isus din Nazaret cum a sau cum am fost “la inceputuri” ?! A traveler in time, too ?

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

 2. Sigur în viitor. Și nu cu mult, așa vreo 20 ani. Căutat rapid rezultatele tuturor meciurilor importante, nu doar la fotbal.
  Și înapoi în prezent, că avem ceva pariuri de câștigat. Iar banii vor fi folosiți și pentru binefacere, nu doar în scopuri personale.
  Călătoriile trebuie să fie utile și educative.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

 3. As vrea sa zic in trecut , dar mai bine in viitor. As dori sa vad evolutia omenirii, a planetei. Dupa, as scrie cateva carti si m-as imbogati.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 2

 4. Primul Război Mondial. Regiment românesc oprit pentru odihnă. Soldat român, copil aproape, desfăcându-și obielele, cu pușca rezemată alături.
  Din păduricea învecinată, un soldat ungur îl ia în cătare. S-au privit ochi în ochi, câteva secunde lungi cât o eternitate. Din motive de el știute (poate era și el un copil plecat la luptă și nu a văzut un dușman ci pe cineva asemenea lui) ungurul a lăsat încet, încet pușca jos și s-a retras printre copaci.

  Soldatul român era bunicul meu. A murit cu mult înainte de a mă naște, povestea aceasta a zis-o tatălui meu, cel mai mic dintre copiii lui. L-a marcat mai mult decât asaltul de la Oituz.

  Dacă aș călători în timp, aș merge la fix acel moment, să aflu cine a fost acel ungur fără care eu astăzi nu aș fi existat. Și să îi mulțumesc cumva.

  Comentariu beton! Thumb up 174 Thumb down 0

  • O fi fost Apostol Bologa…

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 5

  • @catalin fdd, grozavă poveste! Ce trăiri, ce experiență, ce oameni! Cum te poate marca o astfel de întâmplare, dacă mie, la ani depărtare, mi s-a zburlit părul!

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

  • @Mona, pe tata l-am văzut plângând de două ori până acum: când a murit bunica (mama lui) și când mi-a spus povestea asta, acum vreo 10 ani…
   Nu pot decât să îmi închipui cum a primit-o el de la bunicul…

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 0

  • @catalin, șef, s-a zbârlit pielea pe mine.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 5. Nu trebuia sa scrii tu articolul de astazi pt ca raspunsul zace in mintea mea de foarte mult timp, din vremea copilariei mele cand …inca imi este greu sa vorbesc…cand intr-o zi incercam sa inchid ochii tatalui meu care a murit subit. Iar dorinta e infierata in creierul meu. Si daca m-as intoarce in copilaria mea probabil as incerca sa fiu un parinte si un adult mai bun, adica sa ma pot folosi de experienta mea de azi ( pentru ca in momentul in care ajungi la o anumita varsta iti dai seama de greselile pe care le-ai facut in viata, stii tu, scheletii aia pe care fiecare dintre noi ii are ascunsi in dulap).

  Comentariu beton! Thumb up 43 Thumb down 0

 6. In trecut. Sa petrec o zi cu tata, cand era el in putere, vesel si plin de viata. Am merge la pescuit pe balta lui preferata, l-as lasa sa isi aleaga el primul locul de pescuit, ar avea beri nelimitate si ciocolata si cele mai smechere scule de agatat pesti. I-as face sandvisuri, nu l-as mai sacai cand mi se incurca guta si-as sta sa-l privesc toata ziua. Si l-as imbratisa mult. Stiu, am zis ca nu-l sacai, dar oricum era obisnuit sa-l atac cu manevre lacrimogene, sa incerc sa-l cuprind cu bratele si sa-l pup pe crestet.

  hahaha, m-a busit cel mai mucios plans. fu.tuten aripa, Vasilescule!

  Comentariu beton! Thumb up 118 Thumb down 5

  • @Vera, să mor io dacă asta am vrut. 🙁

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • @Mihai, e ok, zau. E o dimineata vie, mi-ai activat niste amintiri foarte misto, e bittersweet asa, dar e bine, I’m fine.
   Cred ca pe multi i-ai rascolit cu articolul de azi 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 4

  • @Vera, big hug!

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

 7. Trecut.
  Pe vremea lui Henric al VIII lea. M-aș duce cu tratament pt gută și m-aș intoarce cu un sac de galbeni. Sau doi saci.
  Asta dacă nu m-ar face vrăjitoarea curții. Ceva istorie știu să pot face preziceri, știu și ceva medicină cât să nu omor pe nimeni și să ‘am leac’.
  Dacă in loc de un bilet dus intors aș putea avea 2 bilete doar dus, nu m-aș supăra.

  Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 1

  • @Miki, al doilea e pentru fiu-tău?

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • A, lol, eu m-am gandit ca vrea sa trimita un cuplu de politicieni prin Pleistocen ceva :))

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 3

  • @Miki,
   Ți-a plăcut așa mult serialul Outlander? 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • @Mihai Da. Dacă esti tu generos și mai dai 2 bilete ii iau si pe A. și pe maică-mea. Dacă nu ai pe stoc, îl iau doar pe A-mic.
   @ Laura. Nu am văzut filmul. Dar imi place istoria medievală.
   @Vera.
   ‘ E’ prea mulți politicieni nașpa, n-am cum sa iau doar doi, că se supără ceilalți.
   Doar să îl aduc pe ăla cu bomba de la Hiroshima și să îl conving să se joace de-a kamikaze peste ei când sunt adunați majoritatea la un loc. Adică pe la ora 12-13 când se strâng la cantină să mănânce meniuri de alea de 7-8 lei.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

 8. Am 2 variante. Inclin foarte mult spre prima, din ratiune, si a doua din inima:

  1. M-as duce in viitor. Sa vad ce dracu se alege de noi peste aproximativ 200 de ani, nu mai mult, si daca e prapad, sa vin sa zic dracu ca e naspa. Cu dovezi irefutabile eventual. Pentru ca viitorul poate fi schimbat oricand de oricine. Like Oogway said: Yesterday is History. Tommorow is mistery. But today is a gift. That is why it’s called ‘Prezent’.

  2. Trecut. Nu mult. Pe la 12 ani asa ai mei. Am niste vorbe sa i le zic lui taica-meo si care au ramas nespuse. Toate de bine, dar a fost tardiv. Nu am apucat si, deh…

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  Comentariu beton! Thumb up 46 Thumb down 0

  • @Alexandru, punctul doi… 🙁

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Mihai, asta e. Ce sa ii fac. Cat am fost mic am avut altfel istoria fata de ce trebuia in mod logic, pe care am regretat-o dupa ce tata s-a dus. E complicat de explicat aici. Cert e ca am invatat un lucru: asculta pe toata lumea si da-le sanse tuturor.

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 1

 9. Mereu am fost curioasa de viitorul meu. Cand eram mica sau mijlocie pierdeam ore intrebandu-ma si imaginandu-ma… oare cum voi fi peste un an, doi, cinci, zece, douazeci…
  Deci la prima strigare as raspunde calatorie in viitor doar ca m-am schimbat. Nu ma intereseaza decat prezentul ! Este singurul timp care exista. 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 2

  • @GMT, deci ai zice pas?

   Comentariu beton! Thumb up 6 Thumb down 0

  • Mihai, pas la calatorie in timp…dar tema data este mai mult decat interesanta!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

 10. Să am posibilitatea călătoriei in timp si să ma întorc pentru nu stiu ce “bunaciune”,care mi-a dat cu flit,ar trebui să fiu împușcat pe loc.
  Dacă în alunecarea mea prin timp as zări-o pe aia de care zici,i-as arunca :peste niste ani,o să ajungi o grasa si o hidoasa,bine in plm ca m-ai ratat.Mi-as continua drumu spre Henry Ford si spre alti baieti care au schimbat lumea.

  Comentariu beton! Thumb up 37 Thumb down 4

  • @edelweiss, henry ford ăsta era luptător de wrestling?

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • Plm,dacă mintea îți stă doar la pixde pe care le-ai ratat.

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 3

  • Nu am regrete.Am strâns in brate oamenii care au însemnat ceva pentru mine,in timpul vietii.Am lăcrimat împreună,pe unii i-am tinut de mână când s-au dus,am râs împreună.Sunt omul extremelor:iubesc dincolo de moarte si urăsc la fel.Viata m-a învățat că mâine s-ar putea să nu mai am ocazia să spun ce as fi putut spune azi.M-a învățat să mă bucur de orice si să apreciez totul si bine si rău.

   Comentariu beton! Thumb up 54 Thumb down 2

  • @edelweiss, primește, te rog, o îmbrățișare.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

 11. Am iubit perioada interbelică și mereu am simțit că locul meu era în vremurile alea.

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

  • @Anouk, adică nu te-ai mai întoarce?

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Mihai,
   Nu-mi doresc să știu dinainte ce va fi și nu m-aș întoarce pentru a schimba ceva.
   Aș vrea doar să trăiesc în timpul ăla.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

 12. Mult in viitor, cel putin peste vreo mie de ani. Sa vad cum si daca sapiensul va fi evoluat, daca stiinta va fi reusit sa o ia inaintea bolilor. Si, mai ales, sa vad daca vom fi reusit sa ne pastram umanitatea.
  Cum nu este posibil, raman in prezent 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 0

  • @miha, știi că s-ar putea să nu mai găsești nimic, da?

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • @Miha S.,
   Io cred că unii deja au fost în viitor, s-au întos și au făcut filmele SF. Uită-te la ele și-ți trece curiozitatea 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

  • @Laura, mi-ai recomanda ceva anume? 🙂
   Am pe lista Homo Deus a lui Yuval Harari, musai s-o bifez, sa aflu, macar la nivel de speculatie daca vom mai exista ca specie 🙂
   Curiozitatea mea e neostoita, pacat ca-s muritoare si chiar nu voi afla ce si cum va fi.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • @Miha s.,
   N-am recomandare, sunt multe, nu le urmăresc special. Dar m-ai făcut curioasă cu Homo Deus 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 1

 13. Isus sună tentant.
  Dar fiind un singur drum aș alege sa o vad pe Maria Callas fiind Violeta in La Traviata. Lumea zice că ’53 și ’54 a fost vârful absolut.
  See you there!

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 2

 14. Bah, cred ca nu e om care sa nu se fi gandit la astea…si de-o fie, clar, e votant psd.
  Prin 2015 am scris si eu ceva asemanator,http://e-redoo.ro/unde-si-de-ce/ si, de atunci, am ramas tot la Vestul Salbatic. …plm, cand cresti cu Karl May si Cooper e greu sa-ti alegi alta perioada. Tare curios sunt cam ce or vrea generatiile aste de cresc cu Gasca Zurli

  Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 2

 15. Pentu că m-am trezit absolut înfiorător, îmi fac griji pentru viitor. Aș vrea să văd dacă am la ce spera. Ironic, la cât de ancorată am fost/sunt uneori în trecut, nu cred c-aș vrea să mă întorc. Știu, foarte încurajator. ?

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 16. In trecut, bineinteles, doar ca e cam greu sa ma decid, fiind vorba de o singura calatorie. Oscilez intre doua momente:
  1. Ultimele saptamani din viata reginei Anne Boleyn, cea de-a doua sotie a lui Henric al VIII-lea (de cand a inceput sa-mi placa la nebunie opera Anna Bolena a lui Donizetti, ma fascineaza istoria dinastiei Tudorilor);
  2. Seara zilei de 20 februarie 1816, Teatrul “Argentina” din Roma. Aici, in acea seara, a avut loc premiera uneia dintre cele mai celebre opere “ever”, Il Barbiere di Siviglia. Cronicile vremii au consemnat esecul rasunator al spectacolului, esec care s-a petrecut in fluieraturile si hohotele de ras dementiale ale publicului. Se spune ca Gioacchino Rossini, care si-a dirijat propria creatie, dupa incheierea spectacolului a parasit teatrul fara sa spuna o vorba nimanui si s-a retras in camera sa de hotel, de unde n-a mai iesit timp de 3 zile. Si totusi, viitorul avea sa-i “razbune” acest esec monumental, pentru ca “Barbierul” este una dintre cele mai iubite si interpretate opere din repertoriul teatrelor lirice de pe mapamond, iar Rossini a trait inca multi ani dupa premiera operei, avand sansa sa se bucure de succesul sau la nivel mondial. Mi-ar placea sa vad si sa aud “pe viu” spectacolul din acea seara.

  Comentariu beton! Thumb up 30 Thumb down 1

 17. Dacă nu e cu termen de expirare, îmi pun dreptul de călătorie la sertar, pentru a-l folosi altădată. Viitorul nu mi-aș dori niciodată să-l cunosc (prefer să fie surpriză), iar în trecut m-aș întoarce doar dacă aș vrea să mai petrec ceva timp cu cineva drag, care nu mai e. Momentan toți cei importanți pentru mine trăiesc și sunt sănătoși, încerc să mă bucur cât pot de ei acum, la timpul prezent. Și să nu las lucruri importante nespuse sau nefăcute, pentru care să am regrete mai târziu.

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 2

  • @Anduța, e cu termen de expirare. O iei pe loc sau deloc.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 2

  • În acest caz mă întorc cu 9 ani în urmă și nu l-aș mai lăsa pe tata să se opereze de peritonită în Vaslui, unde se pare că a dobândit un frumos stafilococ auriu ce era să-i pună capăt vieții, îngroșând astfel rândurile morților din România din cauza infecțiilor nosocomiale. Din fericire povestea pentru el s-a încheiat cu bine, am reușit (cu greu, dar la timp) să-l scoatem din mediul infect și să-l ducem într-un spital unde a fost tratat așa cum se cuvine și cum ar merita orice bolnav să fie îngrijit.
   Dar clar tot m-aș întoarce în timp și aș lua decizia mai repede, să-l scutesc (pe el, dar și pe noi) de niște zile bune de calvar și umilință.
   Ia uite că nu mai bocisem de mult, fi-ți-ar spiritul călător să-ți fie.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 2

 18. Oh ce joc de imaginatie!
  Clar in trecut. Doar ca nu ma pot decide inca. Bucurestiul interbelic cu o masa copioasa pe Calea Victoriei, sau cu o serata dansanta.
  Sau poate cateva zile la curtea Regelui Soare.
  Sau prin Rusia lui Dostoievski.
  Sau mai recent tot pe la noi sa prind o discutie cu Marin Preda. Parisul de altadata!!! Ce sa aleg??
  Viitorul imi suna a film sf. Deci nu ma intereseaza.

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 2

  • @Mf, păi și ce-au sf-urile?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 1

  • Nu-mi plac. Imi imaginezi oameni reci de tabla. In loc de ochi au scannere. Ma inspaimanta robotii.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 3

 19. Deoarece vad viitorul ceva gen terminator si nu am abilitati de a-mi vana mancarea, prefer interbelicul cu perle , rochii furou, prohibitia si all that jazz.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • @Cera, nu e nevoie, te vânează mâncarea pe tine.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

 20. În trecut, să văd cu ochiu meu cine a fost primu, oul sau găina. Sau măcar să văd cine o fost primu in ardeal. ?

  Comentariu beton! Thumb up 75 Thumb down 2

  • ahahaha, am cazut de pe scaun =))))))

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 4

  • @Shoric, ighen.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

  • Shoric,se spune că în fiecare legenda există un sâmbure de adevăr.Așa că îți recomand să citești balada lui Atilla…sau Attila,cum i-o zice.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 1

 21. În viitor, clar. Dar nu peste 100, 200 de ani, ci mai degrabă 1 milion. Cînd probabil planeta a mai trecut printr-o curățare totală. Evident să aflu ce, cine și cum a reușit să supraviețuiască. Oameni sau AI? Mamifere sau reptile?

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

  • @Amelia, șefa, la ieșirea din mașina timpului o să te aștepte Ion Iliescu.

   Comentariu beton! Thumb up 48 Thumb down 3

  • Alaturi de mineri

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 4

  • Unul n-ați spune că aș găsi numai lapte și miere. Dinozaurul Iliescu, auzi! Aia e, înapoi tot nu mă duc. ???

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

 22. Anii ’60-’70,Statele Unite, perioada Flower Power,sa fiu hippies macar ca hipsterita nu-mi iese.
  Sex,drugs and rock’n’roll!
  A, si nu m-as mai intoarce.Probabil ca acum as fi o granny cumsecade,in fotoliu de ala batait pe prispa casei mele din California,zambind gales la tinerii care se chinuie sa faca posta un ciot de joint.

  Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 2

  • @Lorelai, lasă și tu un număr de telefon. Vin io cu iarba.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

  • @Lorelai, exact la asta ma gandisem; vin si eu cu tine! 😀

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

  • Mihai, iti las fix-ul, vezi ca e cu centralista toata chestia, ai grija cum vorbesti cu duduia te rog, ma stie lumea pe aici…Dar mai bine ne intalnim pe pajiste la Woodstuck,eu vin cu magnetofonul si berea,tu cu iarba, muuultaaa iarbaaaa..
   Si e abia 10 trecute fix…

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

 23. M-aș duce peste 10 ani. În viața mea, nu a altora. Aflând cum, ce, unde voi fi peste 10 ani, poate aș trăi mai intens prezentul. Poate… 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 3

  • @Laura G., ai băiat sau fată? 😛

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 1

  • @Mihai, acum are băiat! Peste 10 ani o să aibă și fată că eu zic că se însoară fecioru’ până atunci!

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 3

  • @Mihai V.,
   Băiat. Dar n-am alergii la nurori, zic bogdaproste ăleia care l-o lua definitiv 🙂

   @Blanche, să fie cum zici! 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

 24. Trecut firește epoca Regelui Soare! Îmi place palatul Versailles , in special Sala oglinzilor ! As vrea sa o văd in aceea epoca minunata ! ?

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 2

  • @Silvia Monica Duma, da’ să știi că poți s-o vezi și azi. 😉

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 2

 25. Avem voie sa luam si o pusca cu luneta si munitie cu noi ?

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 2

  • @Faiantaru’, ai voie, dar și mama lui Dragnea e tot om.

   Comentariu beton! Thumb up 40 Thumb down 1

  • Aaaah, nu, maaa’, eu ma gandeam doar sa-mi insusesc biletul de lotto al celui mai mare castigator din toate timpurile, nu la altceva.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 3

 26. Musai musai sa ma intorc in trecut sa imi spun sa nu ma mai uit la Lost ca se termina ca un cct si ma umplu de spume.

  Ah, si sa imi vand un rinichi si sa pun la pariuri pe victorii surprinzatoare. Acum mi-as tuguia buzele in vreun selfie prin Caraibe =))

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 5

 27. În trecut, evident, în copilăria mea, pentru a depista sursa tuturor piticilor mei de pe creier. Şi în mergând un pic mai departe, în tinereţea părinţilor mei.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 2

  • @Fabiola, ca să le zici ce?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 1

 28. in trecut sa il cunosc pe bunicul, decedat cu 2 saptamani inainte sa ma nasc, veteran de razboi, care ii spunea mamei: o sa fie baiat, stiu eu.(Mai avea 2 nepoate :P)
  In viitor sa-mi cunosc progeniturile – daca apar, sa vad cu ochii mei unde ajunge tara asta samd…

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • @Bogdan, deci în trecut sau în viitor?

   Comentariu beton! Thumb up 6 Thumb down 0

 29. M-aș întoarce la momentul la care fostul meu mi-a zis că ar trebuie să nu ne mai vedem. Da’ era devreme în relația și eu îndrăgostită așa că l-am convins de ineficiența propunerii. Mi-aș dori să fiu din nou acolo, să mă enervez îngrozitor și să pun punct. Și să mă și țin de decizie. Căci după acel moment au urmat mulți ani degeaba.

  Comentariu beton! Thumb up 31 Thumb down 0

 30. In trecut, dar nu tare demult, doar in 2008 iarna, sa iau alte decizii…. cele pe care le-am luat in 2008 au fost extrem de proaste, as alege altceva 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

 31. 10 iulie 1994 – aș face tot posibilul să ajung lângă Tata Puiu și să-i latru în ureche: “Nu-l pune pe Dan Petrescu să bată lovitura de departajare că o să apere Ravelli și ne îngroapă!!”??? Hai c-am glumit!
  Dacă merg doar să mă plimb, fără a avea posibilitatea să schimb chestii în viața mea, n-are rost să mă întorc în trecut. N-am preferințe pentru o altă epocă, consider că prezentul e cea mai bună perioadă de timp în care aș putea trăi din toate punctele de vedere.
  Așa că m-aș duce în viitor.
  Și am un moment favorit: sfârșitul lumii. Să mă plimb prin București fix cu o zi înainte de marele final. Apoi să-mi iau un șezlong, o umbrelă de soare, o shaormă, o sticlă de gin și un pachet de țigări, să mă instalez pe cea mai înaltă clădire (sau ce o fi mai înalt) și să privesc cum vine Armaghedonu’ (de orice fel ar fi). De vis!??

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 0

  • @Ionuț, io zic să faci rost de șezlongul ăla, să-l ai deja pentru după următoarele alegeri electorale.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Mihai, ăăă…zici că ăia prin diaspora nu prea au șezloange???
   Ar trebui să vorbesc cu @didina, să văd cum e cu șezloangele prin Olanda, să nu mă prindă următoarele alegeri nepregătit.?? (da, știu, nu mă pot abține!?)

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 1

  • @Ionuț, ia vezi că doamna @didina o arde cu grație pe plaiurile natale.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Ionut: Vin eu cu sticla de whisky, și așa am promis-o!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 32. În viitor.cam o lună,sunt un tip practic.

  Comentariu beton! Thumb up 6 Thumb down 1

  • @MM,
   Vrei să afli prognoza meteo înaintea lu’ Mihai V.? 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • Nu mă interesează cum va fi vremea pe aici dacă aflu numerele caștigatoare la cateva loterii.

   Comentariu beton! Thumb up 6 Thumb down 1

 33. Mai intrebi??? In viitor, bineinteles. Cu vreo 300 de ani. Sa vad si eu ce se alege de lumea asta.

  Comentariu beton! Thumb up 5 Thumb down 0

 34. În primul rând parcă stabilisem că fumătorii după sex fumează. Dăhhh!

  În al doilea rând e întrebarea ta. Exclus să mă duc în viitor. Îmi plac surprizele de mor.
  M-aș întoarce în timp ca să-mi infund glandele lacrimale și să plec demnă, cu nasul pe sus de lângă cel care mi-a zis când m-a părăsit (lângă caloriferul de pe culoarul liceului, da?!): nu plânge că nu l-ai pierdut pe Alain Delon.
  Păi ce piruietă aș face acum la plecare, pffff, balerină aș fi. Și aș pleca și în boante. Tot ca balerinele.l

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 0

  • @Elena, poante, șefa, nu boante. Boante sunt doar dejtele alea cu care scrii. :)))))

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 1

  • @Mihai, în poante umblu toată ziua. :)))))
   Șef, la ce complimente știi să faci (NOT!) nu pot decât să mă bucur că ai o relație.???

   Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 1

  • @Elena P, tot e bine ca se bucură cineva. :))))

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

 35. Rațional, m-aș duce în trecut, ginecolog la Teleorman în perioada anilor ’50-’60. Mai are sens să explic?
  Emoțional. Pardon, ai spus o singură călătorie!

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 2

  • @Octimus Prime, șerif, nu e nevoie să te faci ginecolog la Teleorman. E suficient să lași la ușa mamei lui Dragnea un bax de prezervtive într-o seară geroasă de ianuarie ’62.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 2

  • @Mihai,
   Eşti sigur că nu o să creadă că sunt baloane? Ca mine când eram copil şi am găsit câteva seturi în noptiera părinţilor. Nu a scăpat unul neumflat. Întrebându-mă în tot acel timp şi încă vreo câţiva ani după aceea: cine naiba face baloane având culoarea aia fadă şi urâtă?

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

  • Man, fără prezervative. Eu vreau sa fiu sigur că nu se vor inmulți!

   Comentariu beton! Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Mihai,
   Nu-i prea sigur cu prezervative. Mai bine-i leagă trompele, să știm o treabă definitivă.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

 36. Dacă purcedem în călătorie, putem duce cu noi sau ne putem întoarce cu informaţii de acolo? Ori revenim tabula rasa în prezent la finalul escapadei?
  Dacă ţinem minte din viitor aş aduce tehnica teleportării. Pământul seamănă din ce în ce mai mult cu o barcă care ia apă şi ar fi util să avem opţiuni de salvare. Şi leacuri pentru boli. O singură problemă aş avea: mi-ar tremura mâna încercând să aleg anul deoarece mă tem să nu ajung într-o lume goală deja.

  Iar în trecut i-aş duce bunicii leacul pentru poliomielită.
  M-ar tenta să duc şi numerele câştigătoare la loto dar o să le uit pe masă, totuşi.

  Şi acum, să dau cu banul: încotro să fie?
  Când expiră oferta?

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

 37. Ce-mi place când povestești de Petrică!
  De la nouă îmi scotocesc mintea și nu mă decid în care moment din trecut aș da o fugă (că în viitor clar nu m-aș duce): la 15 ani când m-am îndrăgostit de cel care avea să mă obsedeze mulți ani de-atunci încolo (să îmi zic că nu o să iasă nimic, niciodată), la 25 să evit cel mai nepotrivit individ al tuturor timpurilor, la 30 când am căzut în depresie că nemăritată și fără copii (să îmi spun: aguanta, niña, în câteva luni o să apară).

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

 38. Aș zice concertul Queen de pe Wembley.

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 1

  • @Maria, ah……cum a fost asta……<3

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Anouk, da, e un vis de-al meu care nu se va împlini niciodată.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 39. In viitor, peste cateva sute de ani sa vad ce s-a ales de lumea asta, poate nimeresc direct pe Marte, cine stie… probabil ca o sa fiu o primitiva pentru generatia aia dar sunt curioasa sa stiu spre ce se indreapta umanitatea si ar fi singurul mod de a afla. Probabil chestii pe care doar ni le imaginam azi iar altele nici atat, oare cum isi inchipuiau anii 2000 cei nascuti prin Evul Mediu?

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 40. In viitor, cu conditia sa fie in buton secret sau o alerta care sa-mi indice timpul (adica in viitor, cat mai apropiat de finalul vietii). Trebuie sa aflu cateva detalii. In functie de aceste detalii, revin (caci biletul e dus-intors) asadar revin si stiu ce am acum de facut. Trebuie sa stiu daca mai are sens sau nu sa continui. Adica daca ma vad singura atunci, ma intorc si ma pot sinucide in liniste acum. Cu toata lupta mea (de prea multi ani) nu mai pot face nimic. Si tampesc si singura persoana de langa mine. Asa, eu dispar; si el se reface (si poate sa aiba si el copiii lui). Prea peste tot se vorbeste despre viata alaturi de copii. Cei fara – ce trebuie sa faca? Unde se pot duce? Si nu, adoptia nu e pentru toti. Si nici furtul…
  Am citit postarea si am comentat instant; acum ma voi delecta cu comentariile.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • Hei, @madlen, adună-te. O să fie bine. Trebuie. ?

   Comentariu beton! Thumb up 5 Thumb down 0

 41. Pfff… Băi, @Vasilescule, taman azi te-ai găsit s-o arzi filosofic, când am și eu o eu o țâră de răgaz. Și mai sunt și cu ochii-n pungă.

  Bine, fie, bag o fisă. Aș pierde ceva vreme prin Silicon Valley, anii ’70-’80. Cu o excursie în Seattle, dacă se poate, c-am fost cuminte.

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • @didino tot in metrou esti? :))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 4

  • @Vera,
   Metrou deja, zici tu? Eu mi-o imaginam tot la poştă.
   Cred că scăpat de acolo profitând de călătoria asta în timp.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Vera, acum nu. Zicea @Elena că nu mă primește urâtă, așa că m-am întors de urgență din deplasare. Tre’ să-mi pun o pungă pe cap să n-o sperii. 😛

   Comentariu beton! Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Solandi, am avut două aventuri la poștă, ambele excelente. Nu era nimeni la coadă, iar funcționarele au fost foarte amabile. Mi-am revenit destul de greu. ?

   Comentariu beton! Thumb up 6 Thumb down 0

  • @didina, Silicon Valley? Anii 70-80? Io zic să faci un drum la Cluj. Azi.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • Să vă facă ministrul transporturilor, @Mihăiță, eu n-am cariocile la mine.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • @didina,
   Experiențele alea plăcute de la poștă… ești sigură că n-ai fost deja prin 2080 și te-ai întors? Fermecată 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • @Laura, mi s-a părut și mie halucinant, dar tura asta am avut noroc peste tot pe unde am avut treabă. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 5 Thumb down 0

 42. In trecut,intr-un moment crucial al istoriei,si sa schimb ceva.
  Poate sa il salvez pe Cezar.
  Poate sa ajut ca sa nu fie cucerit Constatinopolele.
  Poate sa ii ajut pe cei din America de Sud sa goneasca conchiztadorii.
  Sa schimb ceva….stiind cum e prezentul,ar fi frumos sa revin si sa fie ceva diferit.

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • @chris06,
   Ce naiba, boss, nu poți să faci ceva cu Iliescu? De Cezar îți arde ție?

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 1

  • @Laura G.Ar fi tardiv cu iliescu….deja probalilitatea sa apara altul ar fi mare…interesant ar fi cu un strabunic de al lui sa rezolvam ceva

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 1

 43. M-as duce in viitor, sa salut psd-ul, cu un latrat pentru ca, nu-i asa, nu ne facem iluzii c-o sa scapam de astia vreodata. In plus sunt curioasa daca problema cu traficul din Bucuresti va fi rezolvata si biciclistii, printre care ma numar si eu, ar avea vreo sansa.Nici in privinta asta nu-mi fac iluzii…
  Daca ar fi sa ma duc in trecut, as face pe dracu’n patru sa-i impiedic pe ai mei sa se intalneasca

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

 44. daca as putea schimba ceva, m-as duce in trecut in 2005. As deschide ochii sa vad semnele apoi as vinde tot si mi-as duce mama la medici in strainatate. Nu as lasa-o pe mana celor de aici.

  daca nu as putea schimba nimic, m-as duce in Roma antica.

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

 45. 1) Woodstock
  2) Un concert Queen
  3) Oricare moment din trecut în care aș fi putut să-l plimb pe bunicul cu mașina mea nouă. La naiba, să i-o dau să facă o tură cu ea. A fost pasionat de orice avea roți și motor și super mândru și încântat de mine la volan. De dus sigur l-am dus, dar așa prin oraș, de nevoie, nu la plimbare de plăcere. Iar eu ca o… nici nu știu ce… nu mi-am făcut timp. Sau nu m-am gândit decât când era prea târziu. Groaznic sentiment.
  4) În trecut în toate dățile în care m-am răstit la bunici.

  M-am ascuns pe după monitor să plâng.

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 0

 46. În trecut. În vremuri demult apuse. În vremea samurailor.
  Cuvinte puține și trăiri intense.
  Onoare, demnitate și bucurii la tot pasul.
  Aș fi samurai, ofcorse ?

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • Să nu te trezești gheisă si să descoperi ca viața nu e ca in carți si filme…

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @Marius M, nu gheișă bre, am suflet de artist dar de mă pui să cânt fugi mâncând pământul.
   Știu că viața nu e ca în filme, dar mă gândeam că aș lăsa posterității un cod al onoarei, scris simplu, caligrafic și cursiv, un fel de biblie a scepticilor. Cam știu ce ar trebui scris, trebuie doar să învăț caligrafia specială, aia clară care nu lasă loc interpretărilor.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 1

  • @Mona,
   Și ce te face să crezi că posteritatea ar ține cont de codul ăla?
   Că l-au mai scris și alții, da’ degeaba 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 47. In viitor clar..sa apuc sa o vad pe fiica mea fericita pe toate planurile..sa mi vad nepotii.. si sa stiu daca se merita sa mai stau pe meleaguri romanesti sau nu..eu inca mai sper ca va fi bine..

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 48. M-as duce in trecut, 2001, sa fac un ,,chef” cu amandine, cornulete cu branza, cafea tare si visinata cu prietena mea. Sa-i spun ca ieri, chiar de ziua mea, baiatul ei, pe care l-am botezat eu, a devenit tata. Sa-i spun ce minunati sunt cei doi copii ai ei si ce oameni grozavi si-au ales sa le stea alaturi. Si cat de mult ne-a fost dor de ea ieri, mai mult ca oricand.

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 0

 49. Mă gândesc…..
  În trecut aș merge doar un pol de ani să schimb câteva decizii personale….ăă, dar asta schimbă totul și nu știu dacă îmi va plăcea
  Stai că încerc în viitor…aa, da, să mă joc cu nepoții. Da. Asta e! În viitor!

  Comentariu beton! Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Mihai, ai văzut? S-a întors fiul rătăcitor! ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 50. In viitor ! Cand masina timpului (fara limita de utilizare!) se va vinde, ca orice prajitor de paine, si in rate la “FutureMag”. O sa ma intorc cu cateva bucati,in functie de cerere :). Asa, o sa reusim sa rezolvam toate “regretele”.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 51. M-aș duce în viitor pentru a mă întoarce drept clarvăzător, dar mi-e frică să nu descopăr că viitorul la care mă gândesc nu mai există.

  În trecut nu vreau să merg de teamă să nu fac ceva ce mi-ar strica prezentul.

  Așa că voi rămâne în prezent. Știu că voi ajunge, totuși, în viitor mergănd în pas cu timpul!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 1

 52. Clar în trecut .În momentul în care se împerecheau părinții mei.Așa cel puțin pot afla dacă am fost făcut la beție ..Acest lucru mi-ar oferii multe răspunsuri despre prezentul și viitorul meu..

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • @paco, cum mă se “împerecheau”???

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 53. Mishu ,tu nu ai petrecut nici o vacanță la bunici ,la țară?Sau nu ai crescut animale domestice?Eu când creșteam câini,aduceam un mascul la femelă pentru ,,împerechere”.La fel fac și iepurii,păsările colibrii și crocodilii..Fac pui,bre,nu dragoste..

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 1

  • @Paco, știu, șerif, mă gândeam că oarecum nu prea s-ar potrivi termenul. Da’ tu știi mai bine.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 54. Mishu ,zic și io.Poate o fi fost ceva cu șampanie,lumânări și petale de trandafiri..
  Oricum m-aș întoarce în trecut.,Să văd live o luptă de gladiatori.Ar fi pentru mine ceva maximus.Reset total la cap.Toate pastilele la gunoi,anulate toate orele la psiholog.O lecție reală de viață live.Supraviețuiești sau mori.Foarte simplu.
  La viitor spun pas.Dacă nu mă mai regăsesc în viitor,?Înseamnă că ceva nu e Ok în prezent.Deci toate eforturile pe care le fac acum sunt în zadar.

  Comentariu beton! Thumb up 6 Thumb down 1

 55. In trecut, dar mi-ar fi greu să aleg dintre atâtea evenimente. Poate un concert Beatles, nu sunt interesată de războaie. Deși povestea lui cătălin fdd m-a impresionat foarte mult. Oricum e foarte greu de ales.

  Comentariu beton! Thumb up 6 Thumb down 0

 56. Trecutul nu poate fi schimbat, viitorul e incert. Tot ce contează e aici şi acum.

  Da’ probabil n-aş refuza o plimbare where no man has gone before.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 1

 57. Am povestit aici despre un vecin de la mama din bloc care a suferit o amputare deasupra genunchiului si l-am mai cărat eu pe scări,îl tundeam,o întrebare,o cumpărătura.Azi am trecut pe la mama si am simțit o nevoie să trec să îl salut.Întotdeauna îmi ascult instinctele.L-am salutat,am observat in privirea lui acel ceva.El si-a dat seama că am observat si a spus că,am 80 de ani si am văzut destule.Are o candela in colt,am aprins-o.Doar a lăsat pleoapele in jos,a incuviintare.Până si strangerea de mână a fost altfel decât de obicei.Am plecat si mă gândeam când o să primesc telefonul.A sunat mama acum treizeci de minute.A murit vecinul.Nu am aprins candela degeaba
  Spuneti ba in fiecare zi oamenilor care contează pentru voi, ce simțiți.
  Acu ma scuzati pun cap compas oraș,să văd cu ce pot să ajut.

  Comentariu beton! Thumb up 41 Thumb down 0

  • @edelweiss, nu m-am înșelat NICIODATĂ în ceea ce te privește.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

 58. Observ că nimănui nu-i e teamă să meargă în trecut și să se trezească pe-acolo sclav, ars pe rug sau slujnică. Toți trag la minoritatea aia eletistă 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • @Laura G,trecutul îmi bântuie prezentul.Iar viitorul mă înspăimântă din cauza prezentului.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Noi am avea un fel statut de turisti japonezi. Doar Ii flashuim cu camerele de pe mobil si le facem cu mana.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 59. Clar în viitor, mă gândesc că 10 – 15 ani ar fi suficienți. Ai spus și întors? Păi bam, m-am întors și pentru următorii 10 – 15 ani știu ce am de făcut ca să-mi meargă numai bine, zic. 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 60. Viitorul sună tragic.În varianta mea ,sâmbătă eu serviciu,ea liberă ,duminică-luni liber ambii-mers undeva,habar n-am unde,marți eu liber,ea servici ,avantaj eu,plan de mers cu un prieten să spalam undițele.Varianta revizuită acum 10 minute,marți -eu liber,ea libera…

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Mariuse, atâta sinceritate la un bărbat, mai rar.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 61. Șef, să nu te iei cu treaba și să uiți de update. Sper să n-o arzi filozofic cu: “eu trăiesc prezentul, prăduitorilor. E singurul care contează”, că nu te văd bine.

  P-S. băi, nuș’ unde vrei tu să fii. Dar îți doresc, indiferent de destinația pe care ai ales-o, să-ți iei în viața asta puțin timp ca să-ți cunoști oamenii de oe blog. Abia atunci vei întelege că .. Te las pe tine să înțelegi singur.

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

  • @Elena, ?

   Comentariu beton! Thumb up 6 Thumb down 0

  • Vă traduc eu ce vrea să spună poetul: “Vera e super mișto. Și e drăguță chiar și nepieptănată. Și avem o conexiune telepatică așa faină încât azi ne-am îmbrăcat amândouă cu pantaloni galbeni.”

   Și ce vreau să zic eu este că am întâlnit exclusiv oameni super faini de pe blog. Mă simt norocoasă! Foarte norocoasă. Și recunoscătoare. Lor, oamenilor. Și lui Mihai, că el e capul răutăților.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 5

  • @Elena P,ești conștientă că l-ai băgat în ceață?Bate mărunt din picioare și din buze,să ne ,,decapoteze” cu o concluzie de se oprește Bing Bengul..

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • Elena, tu ai crezut vreun moment povestea cu update-ul?
   Sper că v-ați distrat ! 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 6 Thumb down 0

  • No, suntem în secolul vitezei. Or s-a dus deja cu mașina timpului, or e anacronic și se moșcăie. Update! Update! Update!
   Pies: Victor, eu încă sper!

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Ce update aștepți @Eleno? N-ai văzut că i-a fost atât de ciudă azi pe noi, încât a pus-o pe tanti aia să ne stropească cu furtunul? E ofticos că suntem prea hot (mai ales cele două posesoare de craci echipați în galben).

   Da, @Vero, chiar și nepieptănată. 🙂

   @Victore, excelent, chiar dacă am fost eu cam vraiște azi și sper să repetăm experiența (mai mulți, dacă s-o putea). Subscriu la vorbele @Elenei și la cele ale @Verei. ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Mona, speră! Că speranța moare ultima!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Paco, scopul meu chiar ăsta este: să-l bag în ceața. A scris că vine și el cu scrisu’?! Păi să vină, boss!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Băăăh! Dacă vă combinați la vreo ieșire la bere, vreau și io! @Zeițele, se aude?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 1

 62. Sara bună!
  În trecut. Nu departe. Acum 30-35 de ani. Să mă văd pe mine adolescent. Ai mai pomenit tu de asta odată. Doar să mă văd, nu să și interacționăm. Poate învăț ceva pentru când m-aș întoarce. Unde oi fi greșit, ce-am greșit….Egoism pur! Dar să nu uităm: trăim împreună dar murim singuri.
  A bon entendeur, salut!

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

 63. Eu m-as duce oleacă în viitor să văd dacă tătuca Iliescu este nemuritor aşa cum se aude şi mai ales ce statuie i s-a ridicat.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • Esti beton frate wau m-am spart de râs. Păi m-as duce tot înainte adică in viitor. Popor talentat te-am pupat și salutat

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 2 Thumb down 3

  • O statuie dă kkt ? romulanii au pierit rămânând un zâmbet ș-un piuit ?
   EndOfLife

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 64. Prima alegere: 22 Decembrie 1989. Bucuresti.
  A doua alegere: 7 Mai 1986. Sevilla.

  Două momente de istorie pe care deși le-am trăit, din păcate nu cred că se pot repeta vreodată. Și parcă nu le înțelegem nici acum.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 2

 65. Ce mă, n-a pus apdeit?
  Păi e-n trecut.
  Făr’ di interneți.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • Hmmm. Cât de “late edit” să poa să fie “update”-ul ăla? ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @VictorR, done. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 66. Probabil ca sunt multe raspunsuri de genul asta, n am citit decat pe diagonala, pentru ca-s foarte multe si nu cred ca am taria necesara sa le citesc pe toate.. In trecut, acum vreo 7-8 ani, cand lu taica miu i a iesit o mizerie de analiza modificata, in rest, toate bune, mereu.. Toti, eu, doctorii lui, rudele care se pricepeau la medicina, am dat din umeri si am zis „meh, nu i mare chestie, n o fi nimic”. A ramas modificata in timp si el a inceput sa slabeasca, sa fie depresiv, sa nu mai aiba pofta de mancare.. Si in timp ce noi il frecam la icre ca sa si dea doua palme sa si revina, ca de depresie se scapa, el saracu avea cancer pulmonar. Care l a si omorat intre timp si pe care l am descoperit cu trei zile inainte de fericitul eveniment, desi l am dus la nenumarati doctori.. Nu stiu daca sa zic ca ei erau incompetenti sau a avut el „bafta” asta, sa fie porcaria aia bine ascunsa in spatele inimii, sa nu se vada pe radiografie.
  Am banuit mult timp ca i s a spus ca asta are si a ales sa ne ascunda, pentru ca stia ca eu m as fi isterizat cu chimioterapii si altele, care probabil n ar fi avut mari rezultate.
  Tot m as intoarce in momentul cand am vazut analiza aia.. Macar ca sa mai petrec timp cu el, sa nu ma mai port de parca ar fi o povara pentru noi, sa.. sa..
  Cam cliseic, dar asta as alege eu. De viitor nu mi fac griji, ce o fi o fi. Imi tot zic ca mult mai rau decat a fost pana acu ce dracu se poate intampla? :))

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 67. 13 mai 2002 l-as lasa pe ala batran sa moara pe perna lui!

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 68. Vasilescule, nu pot să cred! Tu și Marius M! Să nu vă împingeți!

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 69. Musai in trecut si nu cu mult, asa vreo 20-25 de ani. Am o viata mai mult decat frumoasa, dar mi-e dor de mor de anii copilariei, de rasfatul primit de la bunici. Am avut o copilarie ca-n povestile lui Creanga, cu scaldat, cu mers descult, cu un cos de pisici, catei si cai de calarit fara sa ( ca de unde atata!), cu doua perechi de tarani ce m-au iubit mai ceva ca pe lumina soarelui, de lucrurile mici si marunte din vatra satului, dar enorme pt sufletul meu. Mi-e dor de tata, de idolul meu…Mi-e dor de viata fara griji…

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 70. Bitcoin? ?

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.