Ia stați așa că m-am enervat. E plin internetu’ de articole stupide despre „cum să-i arăți partenerului tău că-l iubești”. Articole pe care, dacă faci imprudența să dai click, nu știi cum să le închizi mai repede, după ce te-ai prins că sunt doar o înșuruire de clișee penibile. Așa că m-am hotărât să reglez rapid și scurt de tot treaba asta cu arătatul iubirii. Ia fiți atenți aici.

Se dă următorul scenariu. Tu și cu partenerul tău de viață/lumina ochilor tăi/sufletul tău pereche hălăduiți pe coclauri într-un concediu prelungit pe care l-ați visat multă vreme. Cum s-ar zice, ați plecat să vedeți lumea și s-o umpleți cu iubirea voastră împărtășită. Toate bune și frumoase, doar că exact pe când vă era plimbarea mai mișto, sunteți capturați de un grup de teroriști care vor să obțină cașcaval mult în schimbul eliberării voastre. De la statul român, evident.

Atâta doar că, după cum bănuiți și voi, minunatul nostru stat se mișcă foarte greu spre deloc. Treabă care le cam dă peste cap socotelile răpitorilor. Așa că, după ce sunt îndrumați a treia oară să depună regulamentar cererea de răscumpărare, în dosar cu șină, la ghișeul de la etajul doi, după ce vorbesc la telefon cu tot felul de funcționari care le sugerează să ceară o răscumpărare mai mare și diferența s-o facă pe din două, exasperați, se hotărăsc să-l execute pe unul dintre voi ca să demonstreze că nu glumesc și că dacă nu primesc banii e groasă.

Well, de-aici se complică oleacă lucrurile. În sensul că vi se spune foarte clar că nu vor hotărî ei pe cine omoară, ci vă lasă 24 de ore la dispoziție ca să decideți singuri. La expirarea timpului, dacă nu v-ați hotărât, se va trage la sorți și cel care pierde va fi executat prin decapitare.

Mno, din acest moment, întrebarea mea este una singură: ai alege să fii tu cel/cea care se oferă să moară? Nu de alta, dar dacă nici asta nu este dovadă supremă de iubire, nu știu care mai e.

Cred că e de prisos să vă mai spun că prefer niște răspunsuri sincere (și cinice la o adică), în locul unor minciuni sforăitoare. Dacă vă e târșă că citesc partenerii voștri pe-aici, mai bine le dați anonime (schimbați numele și email-ul sub care comentați de obicei).

Acum să vă văd. Că așa, cu floricele, bombonele, cine romantice și ursuleți drăgălași de pluș, e mega-simplu.

mihai_vasilescu_ursulet_plus_decapitat