Doua chestii mi se tot întorc recurent sub formă de vis. Sau coșmar, depinde cum vezi lucrurile.

Prima. Visez că găsesc bani. Mulți bani. Un munte de bani. Dar nici n-apuc bine să-i impart pe căprării sau să mă hotărăsc câte mașini îmi iau și de care, că mă trezesc, relizez că tot cașcavalul ăla a fost doar un nenorocit de vis și mă umplu de nervi. Treaba e că senzația e atât de nasolă de zici că i-am pierdut cu adevărat. Măcar dacă mi-ar da prin cap să mi-i bag în cont ca să-i găsesc acolo dimineața.

Și a doua. Un coșmar de care nu scap de ani de zile. E cam așa. Sunt în casă. Deodată realizez că cineva încearcă să intre și ȘTIU, fără să mă uit, că cineva ăla e un străin care n-are de gând să-mi ceară un pahar cu apă sau o cană cu zahăr și nu e nici vecina aia bună de la doi care vrea să mă întrebe dacă nu vin să-i repar televizorul cât e bărbatu-său plecat în delegație (mă rog, sper că e în delegație, că nu l-am mai văzut de vreo doi ani).

Dau să pun mâna pe bucata de țeavă pe care-o păstrez după ușă exact cu scopul de a ajuta musafirii nepoftiți să-și numere dinții strânși în batistă. Dar nu pot s-o apuc. Niciodată nu reușesc. Ori mă mișc în reluare de parcă-aș încerca să alerg prin smoală topită, ori dacă reușesc să iau în mână blestemata aia de țeavă, n-am forță nici măcar s-o ridic. Pe scurt, sunt incapabil să reacționez, în timp ce ăla intră peste mine în casă. Și de fiecare dată se termină la fel de prost: mă face omu’ nostru bucăți.

Când mă trezesc, inima îmi bate ca dracu’, sunt pișat pe mine de frică și stors de puteri ca o lămâie pe care au folosit-o pentru aceeași salată zece anorexice care se pregătesc pentru un concurs de miss. Urât de tot, ce să mai. Și niciodată, dar absolut niciodată, nu mi s-a întâmplat să visez că intră peste mine două blonde cu țâțe mari care să mă oblige sa le posed sălbatic lângă litiera pisicilor. Îngrozitor, vă spun.

Gata, le-am zis. Poate de-acu’ scap și-apar în sfârșit blondele. Duamne ajută!

La voi cum stă treaba? Ceva nasol? Sau visați doar unicorni roz și iepurași fericiți?

mihai_vasilescu_cosmar_dorinta