4,086 cititori

Azi e cu inimi, flori și bomboane. Întrebarea este ce faceți de mâine?

Mă uitam și azi-dimineață și acum pe seară la fețele plouate (și nu de la ce e afară) ale unora dintre bărbații care cărau la buchetele de flori și la cutiile cu bomboane de parcă mergeau spre locul unde vor fi executați prin decapitare și mi-a trecut așea lejer prin minte că trebuie să fie tare trist să-l sărbătorești pe Sfântu’ Valentin doar pentru că e 14 februarie și pentru că AȘA TREBUIE.

Nu, serios, ce te face să crezi că dacă în celelalte 364 de zile singura surpriză pe care i-ai făcut-o nevestei/amantei/iubitei a fost un sms cu “Coca, pune și tu de-o ciorbă c-am plecat spre casă”, o s-o faci fericită azi cu un buchet de flori și-o cutie dă bomboane? În formă de inimă, desigur.

Dar pe tine, femeie, ce te face să crezi că dacă tot restul anului n-ai auzit decât câte un voios “ura, Coca, gata ciorba?”, florile și cutia de bomboane de azi (în formă de inimă, desigur) te vor face fericită cât pentru celelalte 364 de zile la un loc?

Well, de-aia indivizii de genul ăsta, care sărbătoresc doar pentru că așa trebuie și pentru că așa face toată lumea, mi se par la fel de triști și fake precum cei care țin post înainte de Paști și de Crăciun ca să se “purifice”. De parcă nu s-ar putea “purifica” în orice altă perioadă a anului.

Pentru că răspunsul corect la întrebarea “Unde te-a dus, fată, ăla al tău de Valentine’s Day?” ar trebui să fie ăsta: Nicăieri, ne-am zis că măcar o zi să mai stăm și noi pe-acasă, să nu ne înghesuim prin cârciumi ca toți fraierii.

Dar nu este.

Atât.

mihai_vasilescu_cupidon

48 de păreri la “Azi e cu inimi, flori și bomboane. Întrebarea este ce faceți de mâine?

 1. Cum om fi trăit până acum 10-15 ani când nu știam de Vali ăsta, nu știu zău!

  Comentariu beton! Thumb up 32 Thumb down 0

  • A fost greu. Simțeam așa, un pustiu în inimă și nu știam cu ce să îl umplem. Dar ce bine că știm acum! E altceva, nenică! Toate dosurile de palmă de peste an s-au dus, de parcă nu au fost. De Dragobete, se duc toate înjurăturile de morți, de 1 martie, că e mai firav, toate mirările de genul ”fă, cât ești de proastă!”. Și de 8 martie se întâmplă miracolul, declarația supremă: ”te respect, fă, că ești mamă și soție”.

   Comentariu beton! Thumb up 37 Thumb down 0

 2. Eu…… continui să-l iubesc și să încerc să-l răsfăț în fiecare zi.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

 3. Şi cu Dragobetele cum facem? Că bate şi ăsta la uşă, imediat… şi cum în ultimii ani am devenit foarte patrioţi, o să fie mai ceva ca valentinu’ ăsta.
  Încep să cred că şi calendarul ăsta a fost făcut de o femeie. Şi ce şi-a zis? Iaaa, staţi aşa, că în fiecare lună avem acea perioadă … ce-ar fi să suferiţi şi voi bărbaţii măcar o lună pe an?
  Şi aşa a început totul… V-day e doar preludiul, stay tuned.

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 0

 4. Eu am văzut azi așa:
  – scris pe oglinda din baie: TE IUBESC MULT!
  – uite așa îmi aștept soția! Și era o poză cu farfurii, inimioare și lumânări. Toate aveau culoarea roșie.

  Dar toate astea erau pe FB, nu la mine în casă.

  Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 0

 5. Când faci ceva doar pentru că așa trebuie, se duce naibii tot farmecul.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • Hai că ești prea dură, Gabrielo.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Elena, nu sunt dură, doar mai răzvrătită. 😛

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

 6. ‘Seara!

  Foarte frumoasa surpriza, Mihai! 🙂

  Misu, indivizii de genul ăsta, care sărbătoresc doar pentru că așa trebuie și pentru că așa face toată lumea sunt indivizii care simuleaza orice, dar nu as exagera si cu stiti voi care culme a simularii. Si, ai asociat foarte bine cu habotnicii, iar din viata reala am inteles ca niciunii nu vor si nu stiu sa (se) accepte cu trairi bune sau rele.

  Ai enuntat asa corect un principiu care ar putea schimba mentalitati, dar nu cred ca la ei!

  Seara frumoasa, tuturor!

  Si, Mi’hai, seara este si ea frumoasa la cetit!

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

 7. Uffa, iar ni se strepezesc dinții?! Hai să-i lăsăm să se manifeste, unii mai extravagant, alții mai discret, doar sa se manifeste. Dacă tot facem bășcălie și luăm în derâdere o zi, în esență, pozitivă, nu facem decât să intimidăm manifestări ulterioare. Mie-mi place V-day, oricât m-am alintat pe Fb și am pus melodii anti-Valentines și am trimis memeuri hilare. O zi dedicată iubirii, nu poate fi decât o zi frumoasă. Și nu știm noi cine cum iubește ca să declarăm că este fake. Hai, puțin entuziasm și puțin mai multă încredere în gesturi din inimă!

  P.S. NU, nu sunt îndrăgostită! ??

  Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 3

  • Cine a mâncat-o pe Vera, este rugat s-o aducă înapoi. Asta ca să trec nu la forță și amenințări.

   Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 1

  • @Elena păi, soro, până-l găsex io pă Prințu, deja e speriat de manifestări de Vday/Dragobete/Martie etc. Nu mai faceț mijto, ca să apuc și io bonbuane în fro câțiva ani ???

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 2

  • @Vera, subscriu la ce ai zis.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Verooo, ești bine? Dă-mi o dovadă că ești Vera 😀

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • @Papi!! Te trăznesc!! ?

   But I love love, csf! Îs romantică, bă, ce panicați atâta?! Fffsss!

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

  • de la ploaie ti se trage, sigur!

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 8. Ieri seară fază tare la Mall (da, măi, avem și noi și nu doar unul…două, chiar). A intrat la Carrefour și s-a dus țintă la cutia aia imensă, de unde a luat un ursuleț de pluș. Cel mai ieftin, evident. Și o cutie de ciocolată, în formă de inimioară și da, am văzut pe bandă, un pachet de lumânări cu lavandă și o șampanie Zarea, cred, la vreo 19 lei dopul (cred că era sticla mai scumpă). Eram în spatele lui: când să plătească, l-a sunat unul (prieten, probabil). Am auzit toată conversația, deși nu mi-am dorit, în mod special.
  – Ce faci, bossulică?
  – Să moară mama, te pupă fratili tău.
  – Unde ejti?
  – Aolio, tocma ce-am fujit din Mall. Să mor eu că am dat o căruță de bani pe toate rahaturile alea că mâine e zi mare.
  – Ce-ai făcut, mânca-ț-aș?
  – Lasă, frate, că am o gramadî di beleli pe cap: i-am luat de toate: bumboane, ciucalatî,
  – Băăăă, prost ejti: eu am sunat-o șî am zâs: ”Făă, veața mea, iaț, fă mâne un buchet di flori că-ț dau eu banii după aia”.
  Credeți că tot ce am povestit mai sus e rodul imaginației mele? Vă înșelați amarnic. E trăit. Atât!

  Comentariu beton! Thumb up 31 Thumb down 0

 9. Mihai, subscriu. Probabil astia fake au fost in target cand s au inventat toate astea…macar 1 zi pe an sa fie OBLIGATI sa iubeasca, maine revin la normal. Altfel, astia care exagereaza cu iubareala pe 14, ascund o carenta de dragoste impartasita, intre 01 ianuarie-31 dec.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 10. Păi de mâine vom face tot ce-am făcut înainte de V-day 🙂
  Când nimic nu e ostentativ ci firesc, zilele de genul ăsta sunt drăguțe. Îți reamintesc să te mai oprești, să-ți dai timp – la nivel de cuplu, să te mai bucuri de nimicuri, din astea.
  “Trebuie” e destul de nasol în aproape orice context. Cu excepția lui “trebuie să faci tot ce poți astfel încât să-ți fie bine” 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

 11. Ca să răspund la întrebarea din titlu, mâine dau cu vopsea dacă termin de dat cu grund azi. 😀

  Asta ne e cultura, așa suntem obișnuiți: mergem la nunta colegului cu care ne-am înjurat tot anul ca să nu ne arate cu degetul toată firma, apoi bârfim pe la colțuri că ce nasoală a fost mâncarea. Bine, și mireasa era cam șleampătă, da’ nu-i bai. Avem material de miștouri în teambuilding.
  De ce ar fi VD (sau orice altă sărbătoare) diferită de situațiile uzuale? Azi fu cu inimioare și șampanie, mâine cu bârfă / laudă, iar de poimâine lucrurile intră în normal. Vor trece ordonat de turnicheți și-l vor ignora pe băiatul care cântă la metrou.

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

 12. Cred că nu a existat Valentine’s day fără să primesc întrebarea: “Ce faceeeeti voi desearaaaa?” Încearcă să-ți imaginezi și o voce voit pițigăiată, cu subînțeles și ochi dați peste cap de câte vreo colegă care își închipuie că alta treabă n-am decât să import sărbătorile altora și că în alte zile din an nu ne mai iubim sau nu mai mâncăm ciocolată. A, da. Întrebarea, de cele mai multe ori, îmi este adresată pentru că pe soțul meu îl cheama Valentin ☺

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • Acu’ câțiva ani mă întreabă o colegă binevoitoare: ce faci cu soțul de Valentine’s Day. Sex, zic io, sălbatic. Vai, dar vorbeam serios, zice colega. Și eu. De atunci nu m-a mai întrebat.

   Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 0

 13. Eu am primit un trandafir, deși i-am zis clar să nu-mi ia nimic pentru că nici eu nu i-am luat. S-a scuzat că e doar unul. Eu mă uit la trandafir și zic: nu are spini! Iar el: lasă că ai tu! Am râs amândoi. Mi-a trecut și indispoziția, am dansat două ore cu copiii după somnul lor de prânz.
  Vera, mulțam pentru melodii! Eu cred că o să te îndrăgostești din nou într-o zi și o să fie frumos până la capăt. Dacă pe mine mă iubește cineva care sunt o depresivă și jumătate, nu ai cum să scapi tocmai tu cu cracii tăi lungi și gura spurcată!

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 0

  • Awww, Blanche! Foarte drăguț din partea soțului tău. Știe el de ce te iubește, te alinți!

   Îl găsesc io pe-al meu, am început capitolul “pupat broscoi” ???

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 2

  • @vera, păi la cât a plouat, ar trebui să fie plin de broaște….ăăăăă, broscoi.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Anouk Broscoi sunt destui, ramane doar sa aleg (cate) unul 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 14. Maine dimineata ma trezesc pe la 6 si scot dihania .apoi in spiritul concediului medical de care beneficiez cu mandrie (si Zinnat) mai trag un pui de somn si oi mai vedea.Eventual dau zapada ca vad ca nu se mai opreste.

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 15. Azi Doamna a preparat mușchiuleț de porc cu ceapă caramelizată ,sos de foie gras și garnitură de orez sălbatic.Mi-a pus farfuria în față și m-a întrebat :,,ce părere ai?”,Absolut divin!”Apoi mi-a luat farfuria din față și mi-a spus ,,așa ceva o să mănânci după ce mă ceri de nevastă.Vezi că ai ciorbă de burtă în frigider..”

  Comentariu beton! Thumb up 43 Thumb down 0

  • Paco… o ceri tu sau o cer eu! Să nu zici că nu ți-am zis!

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 2

  • @Paco, vezi că este momeală asta cu orezul și mușchiulețul…după ce o ceri nu ai decât să-ți gătești! ? Glumesc, desigur.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • @ Paco Asta e tortură. Eu am salivat doar citind, darămite dacă era farfuria în fața mea.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 16. Maine ducem cuminti inapoi cadoul la magazin. Daca nu-l si pastreaza se cheama ca s-a bucurat mai putin de primirea lui ?

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 17. @Vera,daca de Dragobete se prezintă cu un borș rusesc și un castron de vareniki(așa mă gâdilă la jumătatea de rusnac)e ca și luată.

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • Te alinți, @Paco. E demult luată, faci tu pe niznaiu’. Hai cu șaiba! ?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 18. Aveam o poza fffooooaaaarttteeee sugestiva…
  Putea fi un exemplu pentru petrecaretii lu’ Valentin.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 19. cand e cu “trebuie” ma enerveaza. aaa maine ma duc la munca si ma trezesc devreme. ce sa fac daca m-am nascut frumos si dastapt.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 20. Pentru ca suntem in spiritul sărbătorii a la Valentin și pentru că poate multi dintre cei de aici ” deja sarbatoresc” pentru că pot și au cu cine sa vă spun și eu o chestie amuzantă de azi.
  Mai pe dupa amiaza plec spre piața pentru niste cumpărături de legume și alte chestii pe care doar piata le poate furniza.
  Ploaie ca la balamuc, se rupe cerul în două, dădea șeful suprem cu stopitoarea de sus nu gluma.
  Deja oamenii muncii veneau spre case, multi bărbați de toate vârstele cu buchete de flori, în fața mea tatăl și fiul, tatăl cară 2 sacoșe imense,cred ca daca se putea mai împrumuta încă 2 de la alții, fiul,un pitic de câțiva ani un imens buchet de crini.Il taraie pe jos, copilul e mic de înălțime și mai cară și balariile alea, moment în care tasu’ striga la el: Ba, ce ti-am zis eu sa le tii mai sus ca nu mai ajungem cu ele la mata acasă întregi!

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 21. Ciudat. La mine asta a fost raspunsul. A, si pentru mancare, am asteptat-o pe cucoana cu cartofii curatati. :))

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 22. Am primit ieri un trandafir de la nenea angajat al benzinăriei care mi-a băgat motorină în mașină. Nu știu ce să cred, ne-am văzut doar de câteva ori fix în aceleași circumstanțe: el băga motorină și eu scoteam banul …
  Nu știu dacă bărbatu-meu m-a crezut că nenea din benzinărie mi-a dăruit trandafirul :)))
  Noi nu sărbătorim Valentines. Dacă vrem ceva special și kinki putem face în oricare altă zi.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 23. Nu știu ce faceți voi, dar eu sigur nu bag două prăjituri și o sticlă de proseco în fiecare zi. 🙂
  Că bugetul ar lua-o prea în jos și gabaritul prea în sus. 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 24. Tocmai așa am petrecut eu cu iubirea vieții mele la un pahar de bere și cartofi prăjiți împreuna deci sunt o norocoasa zău ca da !

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 25. Ăăă…dacă spun că noi am stat cuminți acasă și ne-am uitat la real-psg, ne crede cineva? ?

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 26. Nu am sarbatorit niciodata Sf. Valentin, adica nu am avut asteptari legate de ziua asta, poate tocmai pentru ca mereu ma rasfata si e atent cu mine. Dar am primit ieri ceva ce m-a facut sa zambesc toata ziua si sa ma gandesc cu mult drag la el…o poza cu masina pe care a nins o noapte intreaga, a fost sa o deszapezeasca si a format o inima pe ea din zapada. Mi s-a parut foarte dragut. Ah, si cu doua zile inainte mi-a trimis un filmulet sa vad muntii si soarele in Piatra Craiului pentru ca in Bucuresti era urata rau vremea si stie ca ma binedispun cand e soare:) Genul asta de “cadouri” le apreciez cel mai mult

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 27. Mihai, nu pot să fiu de acord cu argumentarea ta, că “sărbătoresc doar pentru că așa trebuie și pentru că așa face toată lumea”. Uneori e bine să participi la nişte ritualuri comune, să parcurgi paşii obişnuiţi care te ajută să creezi o anume atmosferă, să trăieşti o anume emoţie. Şi Crăciunul se sărbătoreşte numai fiindcă aşa trebuie, şi o înmormântare se ţine numai fiindcă aşa trebuie, totuşi, dacă am renunţa la ele, am deveni mai săraci ca individuali şi ca societate.

  Pe de altă parte, 14 februarie e totuşi o pseudo-sărbătoare importată, ca şi Halloween-ul, şi din această cauză e cumva mai puţin autentic, mai comercial. Mai bine un mărţişor, sau ziua aia comunistă de 8 martie 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @Zirzabella, ziua aia de 8 martie nu e comunistă. În Maroc am primit pe 8 martie un buchețel de trandafiri de la recepționerul hotelului în care stăteam.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 28. Pingback: mihai vasilescu blog | Degeaba scrii “te iubesc”, cu pipi, pe zăpadă

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.