4,292 cititori

Nu vreau să moară Ion Iliescu!

Tot citesc că degrabă chemătoriul de mineri ar fi în stare gravă și că s-ar putea să ne facă un preafrumos cadou de Crăciun. Și anume să plece spre veșnicele plaiuri ale vânătorii.

Iar eu nu-mi doresc cadoul ăsta DELOC. Nu vreau să aibă noroc încă o dată, nu vreau să moară fără să facă măcar câteva zile de pușcărie. Nu vreau să ne mai sfideze încă o dată cu zâmbetul ăla al lui de bunic sfătos, zâmbet despre care eu cred că stă la baza distrugerii acestei țări. Cine a trăit sau a încercat să supraviețuiască în România anilor ’90 știe exact despre ce vorbesc. Practic nu puteai să zici ceva rău despre nen-tu Ilici fără să riști să fii linșat pe stradă. Și totul a plecat de la zâmbetul ăla pervers de kgb-ist care știa exact că se pișă pe viitorul acestei țări. Ceea ce a și executat.

Iar dacă ar fi să fie exact cum îmi doresc eu, nu numai că nu mi-aș dori s-o mierlească, ci să trăiască mult de tot, doar că fără nicunul dintre privilegiille pe care le are acum. Să simtă pe propria-i piele cum e să-ți cheltui pensia în două zile, pe medicamente, după care să mănânci doar pâine cu cartofi și ceai până la următoarea, să simtă cum e să pornești caloriferele doar o dată la două săptămâni, în ziua în ziua în care faci baie ca să te poți duce la doctor. Să simtă cum e să dai nas în nas cu administratorul care-ți zbiară în față: “Nea Ioane, cum facem? Deja e a treia lună în care n-ai plătit întreținerea. Vrei să te dea ăștia afară din garsonieră?”

Pe scurt, vreau să simtă prin fiecare por umilința de a fi și bătrân și sărac în această minunată țară numită România, umiliță pe lângă care moartea să i se pară o dulce izbăvire.

Cam asta e ce mi-aș dori și mai ales ce i-aș dori.

Dar n-am eu norocul ăsta, o să rămână doar un vis frumos. În realitate, o să moară repejor, fără să facă nici măcar o zi de închisoare, întărindu-mi astfel concluzia că nu există nici Dumnezeu, nici dreptate pe lumea asta.

 

mihai_vasilescu_iliescu_mineri

97 de păreri la “Nu vreau să moară Ion Iliescu!

 1. Exact! ….sau măcar să trăiască ziua în care va fi condamnat.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 5

 2. Uiți că exact bătrâneii ăia rupți de foame l-au votat cel mai abitir și acum îi votează în continuare și urmașii. Du-te tu și zi-i unui bătrînel din ăsta ceva de Iliescu. Să vezi ce rucsac în cap îți iei.
  Nu, tată, nu Iliescu e de vină. Într-o țară normală nici măcar nu ar fi existat. De vină sunt exact bătrâneii ăia pe care îi plângi, care au dat și dau incă ștampila pe Iliescu și pe alții ca el. Asta în timp ce copiii lor le trimit de la cules de căpșuni banii necesari pentru supraviețuire.

  Comentariu beton! Thumb up 77 Thumb down 4

  • @catalin, asta n-are nicio legătură cu dorința mea.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 12 Thumb down 12

  • Ca batraneii aia au chemat minerii in capitala….tot batraneii aia au pus pe butuci toata economia Romaniei din anii 90…

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 8

  • @Radu, da. Ei au făcut-o, prin reprezentantul lor. Nu știu ce vârstă ai, dar dacă ești prea tânăr. caută poze cu populația care îi aclama pe mineri că au curățat Piața de golani. Nici Iliescu, nici Năstase, nici Dragnea nu ar fi existat fără validarea pe care au primit-o prin vot

   Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 2

  • Welcome to the real world. Si hitler si stalin aveau adeptii si aplaudacii lor…

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 4

  • exact! un popor care voteaza politicieni corupti nu e victima ci complice.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 2

 3. …imi cam bazaie o musca prin cap. Mereu s-a spus ca fac parte din generatia de sacrificiu, noi astia, ceauseii, care nu ne-am bucurat in copilarie de conditii de trai decente, imi amintesc cu durere de zapada de pe interiorul casei mele pe timp de iarna dar si despre raceala frigiderului gol. A venit revolutia, si nea asta, nea zambaretul asta ,mi-a ucis absolut toate sansele unui trai bun dar mai ales civilizat. Pt ca traiesc se pare intr-o societate in care sunt dezinfectata cu apa cand ma duc la doctor, pt ca statul imi ia mai mult de 50 % din salariul (16 %impozit, 5.5 cas, 6.5 cass, 19 % tva) si il directioneaza in paradisuri fiscale in loc sa il dirijeze in investitii care ar genera locuri de munca bine platite si independente de est.Asta (nu pot sa ii zic altfel) pe care il supui atentiei noastre am senzatia ca ne-a facut raul suprem , mi-a rapit unica sansa de a nu fi o generatie de sacrificiu…si las’ ca o sa ma linistesc la pensie, atunci cand nu o sa mai am ce sa fac cu atatia bani dupa 44 ani de munca efectiva. Imi ghicesc atata frustrare in suflet, incerc zilnic sa -mi pun si yo zambetul ala tamp pe fata si sa spun ca sunt fericita, si sa spun ca se putea mai rau. DAR NU-MI IESE.

  Comentariu beton! Thumb up 54 Thumb down 1

  • @MAS, pentru că n-are de unde să-ți iasă.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 4

 4. As incepe cu:
  Iliescu şi Năstase se plimbă pe stradă. Deodata apare un hoţ care îi smulge geanta din mână fostului premierului şi o rupe la fugă. Năstase se repede să îşi scoată pistolul din buzunar să tragă după el, când Iliescu, calm, îl opreşte: – Lasă, Adriane, şi noi am început de undeva!
  Nenorocitii astia au fost pusi acolo cu mult timp inainte de crimele din 89. A fost inceputul experimentului numit “Distrugerea Romaniei”. Planul asta a fost pus la punct de catre toate institutiile criminale care conduc lumea dar care isi exercita puterile asupra celor mai slabi. Este pentru a mia oara cand o spun amar ca tara asta nu isi va mai reveni niciodata. Sau poate numai atunci cand isi va face cineva mila de noi si ne va anexa. Sper sa devenim un “land” si nu un “pașalâc”. Sau mai grav un “gulag”. In ceea ce il priveste pe Ilici, sper ca are un cazan cu numele lui pregatit acolo undeva. Pentru ca aici in lumea muritorilor nu exista nimeni cu suficiente ouă pentru a-l atinge.

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 8

  • @Georgian, n-are niciun cazan. 🙁

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 4

  • Moare Iliescu. Ştiindu-se că a fost preşedinte “bun”, atât cei din rai cât şi cei din iad îl voiau.
   – Unde vrei să mergi, îl întrebă portarul?
   – Păi nu ştiu, să văd cum este, răspunde acesta.
   Şi, ca atare, portarul îl duce să vadă raiul: o gramadă de oameni se plimbau printr-o poieniţă frumoasă, din râuri curgea miere, bătrânii jucau şah, etc. Când ajunge în iad: o grămadă de fete dansau în bikini, bărbaţii jucau cărţi şi văzând una ca asta, Iliescu decide:
   – Aici vreau să-mi petrec eternitatea!
   Nici nu apucă să rostească bine cuvintele că se şi repede la el Aghiuţă şi-l aruncă într-un cazan cu smoală…
   – Păi ce-i asta mai animalule, unde-s fetele, băutura? întreabă Iliescu disperat.
   – Eeeee, aia era „campania electorală”!

   Comentariu beton! Thumb up 40 Thumb down 1

 5. Iliescu este rezultatul anilor de îndobitocire pe care i-a trăit poporul ăsta. Din păcate mulţi l-ar vota şi acum. Asta nu înseamnă că nu ar merita să i se întâmple ceea ce zici tu. Dar …KGBist să fii, noroc să ai.

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 3

  • @GabiI, ăia de la mine din bloc l-ar vota sigur.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

 6. Nu există Dumnezeu,dreptate si dorințe îndeplinite pentru un popor de lasi.

  Comentariu beton! Thumb up 37 Thumb down 7

 7. Mihai, recomanda-i un tratament cu uleiuri esentiale deeee tamaie, eucalipt, ca tot e la moda, poate intinereste si are vreme sa-si ispaseasca pedeapsa ?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 3

  • @Eliza, stai mai întâi să văd condamnarea.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 3

  • @Vera, bate în lemn!

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 3

  • @Vera Poate îl împăiază PSD-ul și-l pune în geam. Așa, ca să țină partidul strâns unit.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • @Xenopol Are Zăvo un taxidermist straşnic :))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 3

  • @ Vera Cred că ar lansa o modă printre moși și babe. Nu o să mai vrea nimeni în cimitir pe aleea principală, ci împăiat(ă) ca tovarăsul, să vadă când vine poștașul.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • ILIONCAP!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 8. N-ai să vezi așa ceva.
  Toți (cu extraordinar de rare excepții – vezi Vișinescu) au trăit fericiți până la adânci bătrâneți, cu pensii și beneficii speciale. Și nu doar la noi. Mai peste tot. Cu excepția naziștilor de rand înalt din Germania ocupată (ocupată, că dacă erau de capul lor probabil că nu le făceau nici ei nimic).
  Iar tov. Ilici nici acum nu cred că se consideră vinovat de ceva. A acționat ca un tovarăș de nădejde.

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 0

  • @Xenopol, stai oleacă să se pronunțe justiția.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 4

 9. Stiti care e corelatia legata de viata vesnica a lui Iliescu? Faptul ca in tara asta sunt mai multi oameni decat ne imaginam care au inca acea crezare ca el e inca sef de stat sau ca ar candida la urmatoarele alegeri…

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 10. total de acord cu tine și ceva pe deasupra

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 3

 11. Zice-se ca ilici i-ar fi dat dat sfatul de-a chema minerii si lui dracnea, dar raspunsul mustaciosului a fost cam asa:
  da-l in plua mea pe Nastase…i-a disponibilizat, nu mai avem mineri

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 1

  • @redoo, mai vrei miere de portocale?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • @Gigi, da mai vreau.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Verifica manea3

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • @Redoo și @Gigi, stați așa, ce e aia miere de portocale?!

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

  • Eu credeam că ne vei lua la pwlă că schimbăm mesaje pe blogul tău! ?
   Mierea de portocale este miere de portocale. Crezi că vorbim noi cu dublu înțeles? ?

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Gigi, nu, boss, dar suflețelul meu n-a pus gura pe așa ceva niciodată. E mai bună decât mierea obișnuită?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • @Mihai, răspuns de expert nu pot să dau.
   Cu ceva timp în urmă a propus @Redoo o afacere aici, şi am zis să nu scap oferta asta, să fiu şi eu milionar în euro, nu numai voi! ?
   Despre miere îți pot spune doar că are un gust diferit de ce am servit până azi. Nu ştiu ce beneficii are. Îți spun după ce îmi văd soția!?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • @Gigi, asta dacă o mai vezi. 😀 😀 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • @Mihai
   Ahahahahaaaa
   Ai grijă, că nici blogul nu îl mai pot citi! Aşa că tre’ să îmi zici de bine, că tot te lauzi că ai pile la bărbosul suprem!

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

 12. Iliescu este exponentul(încă) cel mai vizibil al societății noastre! Trist, dar adevărat.
  Dacă Iliescu nu va avea cavoul păzit de 15 jandarmi, sârmă ghimpată electrificată de 2 metri înălțime, tot se găsește cineva să îl „resusciteze”.
  Nu de alta, dar să aibă parte de acțiune și în viața cealaltă.
  În rest, să fie sănătos.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 3

  • @Octimus Prime, și în putere.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 3

 13. Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Brucan si cei ce la adapostul astora au rupt in bucati viitorul acestei tari, profitand la maxim, sa nu poata muri decat dupa ce fac cel putin 1 an de puscarie grea si cum ai spus, trai in garsoniera igrasioasa si pensie minima vreo 2 ani cel putin!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

  • Primul care a scapat este tradatorul spion ucigas Militaru. Cancer rapid si a plecat zambind.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 3

  • @Gabriel, păi Brucan deja s-a dus.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

 14. Aș adăuga oricând vreo 20 ani în plus la viața lu’ nea Nelu pentru vreo 15 în minus la dragnea, tăriceanu, ș. nicolae, nicolicea, firea, băse, olguța și lista poate continua.
  Bătrânul bolșevic a făcut mult rău, dar ăștia de mai sus au continuat și continuă. Trecutul a trecut, ca să zic așa, dar ce ne facem cu prezentul și viitorul? Că deja mi se par mai sumbre decât trecutul apropiat.

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 2

  • @Ionut, zi 30 în minus. 15 mi se par cam puțini.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 4

 15. Sa vezi ce frumos va fi cand i se vor face funerarii nationale. Se vor perinda toti pe la televizor si vor aduce un ultim omagiu „primului revolutionar al României „. Mai stiti cum statea el cu pieptul gol in balconul Comitetului Central si striga „nu mai trageti fratilor”? Teama imi este ca televizorul meu nu va supravietui.

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 3

 16. Iliescu a fost si va ramane sinonim cu tot raul care s-a intamplat tarii asteia. Mereu m-am intrebat care ar fi fost soarta noastra daca Ion Ratiu ar fi castigat alegerile in 91? Sau Campeanu? Si ma trezesc din vis raspunzandu-mi: ar fi fost la fel cum este acum. Pentru ca ma uit acum, sub conducerea lui Ioahanis, cel care a fost ales ca o noua sansa dar incet, incet moare ca o speranta! Asa cum spunea si Ionut, mai bine ne-am concentra asupra celor de acum si sa-i lasam pe cei de atunci sa se duca pe pustii. Era o vorba, parca: “Sa-i judece istoria”!

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 5

 17. Măi dragă
  Măi animalule
  Pe cine mama dracului găseai tu in 90 să treacă o țară la democrație ?
  E adevărat : au murit niște mii in 89, au murit niște zeci de golani in 90
  Da toate astea au fost o NECESITATE ISTORICĂ
  Păi babaiatule ia să mai fi avut forța în rangă prietenul meu Piron Cușmă că sigur îți găseam acasă( vezi că știu unde stai) ori droguri, ori adidași, ori mașina de tipărit euro

  Să lăsăm cele rele și cu această ocazie țin să transmit un tovarășesc la mulți ani tuturor cetățenilor republicii soci….. ăăă…. republicii România , cu ocazia lui Moș Gerilă și a anului nou

  ‘Tu-vă-ngură de legionari ordinari

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 1

  • În legătură cu starea mea de sănătate țin să vă aduc la cunoștință că mi-am comandat și plătit in avans tortul pentru cea de-a 125-a aniversare , cu ocazia implinirii a 125 de primăveri
   Și nu vreau să pierd banii

   Trăiască lupta pentru pace!

   Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 1

  • Bre, Neluțule, dacă tot ştii unde stă, nu te duci să cauți prin dulapul lui o pereche de pantofi lila? Şi vezi dacă mai are eşarfa şi aia grej.
   Poşetă am.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

  • @Ion Iliescul, mai lipseşte “un om de bine”. În rest e perfect!

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 3

  • Bă madam
   Așa se vorbește cu un fost și viitor șef de stat
   Că dau de pământ cu voi acilea
   Câtă dreptate avea tov Ceaușescu in 71 : calcă-i pe cap Nelule, calcă tineretu pe cap că altfel in 18 ani ăștia or să vrea să fie toți Secretari Generali

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Pai pe tovarasa Elena o cumperi cu un butoias cu gogonele de casa iar pe tovarasul Mihai cu o poseta din aia smechera de-a lu’ tanti Nina bre nea Nelule.Si daca ii pui ceva sefi la Urzica ,le-ai inchis gura definitiv.Da’ iute,ca daca ii scapi in opozitie te-ai ars,nu te mai spala nici
   Dunarea.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 18. Iliescu ar fi in stare sa moara acum numai ca sa fie ingropat inaintea regelui, gandindu-se ca-i ia majestatii sale toate onorurile prezentate cu ocazia funerariilor!
  Si chiar, daca moare si ingropaciunea va fi in aceeasi zi cu a regelui mihai, unde se vor indrepta pesedeii?

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 2

  • Interesant scenariu, chiar as vrea sa vad asa ceva:)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 19. Ai punctat bine: zambetul. Aveam nevoie cu totii sa ni se zambeasca si sa fim asigurati ca totul va fi bine! Am fost cuceriti de chipul lui si de cum ii ieseau vorbele din gura…Pe viitor vom fi mult mai atenti la politicii care zambesc frumos. Oare?

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

 20. La dorința de a-l vedea pe Ilici Ilionovici la bulău, se adaugă și dorința de a vedea Băsăul în același areal, pt că cine știe când o să-i cedeze ficatul și trage pe dreapta definitiv ?

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

 21. În viața nu e totul fuchsia!

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 2

  • Alooo, @Rentă, tu ești? Ai extins biznisu’?

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 2

  • Am niște mașini în cimitir pe care nu le vrea nimeni. Mă gândeam să ajut cumva.

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 1

 22. Mi-a fost greu sa o conving pe bunica-mea de ce a insemnat PSD-ul, cum i-a matrasit Ilici pe mineri, cum se stia ca marele comunict Ceausescu va muri, fiind bolnav de diabet si nu numai etc, iar Ilici ii va lua locul etc. Cand a inteles, a zis “Si io care atatia ani i-am votat ca proasta!”. Iliescu este poate gunoiul cel mai mare intr-o tara bogata in 1989, cu creante de miliarde de dolari si o industrie bine pusa la punct! Nu va mai luati dupa toti hotii care sustin altceva, in frunte cu Roman si altii ca el! Au distrus sau vandut tot, de la fabrica de diamante sintetice pana la dezmembrarea industriei si vinderea la fier vechi. Totul pentru a scoate bani! Au distrus tot! Au vandut la fier vechi echipamente care erau noi, in tipla, asteptand sa fie montate pe liniile de fabricatie, varful tehnologiei la momentul 1990 ! Apoi, mineriadele ! Cat au tinut cu botnita tara comunistoidul asta si ai lui!!! Pentru mortii loviturii de stat din ’89, pentru mortii mineriadelor, el trebuie sa plateasca! Sa il vad o zi in puscarie, cu zeghe si vai mama lui, si e de ajuns! L-as inmormanta cu tot cu sentinta! Agatata de gat!

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 2

 23. Uffff …bunii mei prieteni ,sunt nascut si crescut intr-un oras minier si Valea Jiului.Pot spune cu mana pe inima ca toti minerii regreta faptel intamplate in ’90 cand au fost manipulati de Miron Cozma care la randul lui a fost manipulat de “nea nelu kgb” . Tatal meu a lucrat la mina ,dar nu s-a dus cu ,,ortacii” la nicio ,,mineriada” dar a simtit repercursiuni pentru aceasta tradare…Atunci intreaga Valea Jiului a inceput sa moara,sa fie trista si sa fie pusa la marginea societatii.Cand ajung acasa ,daca subiectul e interesant ,o sa incerc sa dezvolt si sa raspund intrebarilor voastre daca e cazul.#fiu de miner(rezist) 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

  • Chiar te rog, daca vrei si ai timp, sa dezvolti subiectul asta. Eu am ramas marcata de faptul ca in iunie ’90 m-am trezit dimineata cu discursul de multumire difuzat la volum maxim de un vecin care e si acum fan al prea-zimbitorului. Nu-ti ascund ca ani de zile am avut un cui impotriva minerilor, mai ales ca fusesem la Universitate aproape seara de seara. Mi s-a parut un sacrilegiu sa-i vad cum ,,plantau” panselute intre Universitate si Teatrul National, adica doua cladiri-simbol ale spiritului si culturii. Degeaba aveam 29 de ani, ca furia imi intuneca judecata. Apoi, usurel, am inceput sa nu mai dau vina Si pe mineri. De aceea, chiar as vrea sa stiu si opinia lor, nu numai furia mea.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • marna: totul a inceput in ’77 cand minerii au protestat pentru a imbunatatirea sigurantei in minerit ,reducerea orelor de munca (de la 10 la 8 ore).Iliescu era ministrul apelor si venise in Valea Jiului pentru construirea barajului Valea de Pesti ,la 10km de orasul Lupeni unde au inceput protestele.Era insotit de Ilie Verdet ,cumnatul lui Ceausescu.Cand a inceput revolta minereasca,Verdet a mers la Mina Lupeni.Acolo a fost retinut de mineri si inchis intr-o camera pana la sosirea lui Ceausrscu care a venit in Lupeni insotit de cativa securisti si de ION ILIESCU! Iliescu a fost legatura intre mineri si Ceausescu(care a acceptat toate conditiile minerilor)In ’90 Iliescu a vrut sa-l schimbe pe ministrul de atunci ,Petre Roman.A luat legatura cu Miron Cozma care era liderul minerilor si i-a propus functia de prim mimistrul cu conditia sa scape de Petre Roman! Iliescu s-a folosit de actiunile minerilor (unde erau infiltrati secutisti,PENTRU ca majoritatea minerilor din Valea Jiului au vazut Bucurestiul doar la tv ,cum s-au gandit sa mearga si au nimerit exact SEDIILE OPOZITIEI ????)E adevarat ca o parte din mineri au lovit oameni nevinovati ,dar la indemnul cui ?Cum se explica faptul ca mineri cu saloprte(haine de munca cu care lucrau in mina in praf de carbune) CURATE au batut oameni care se opuneau regimului ,au devastat ,sustras si ars acte din arhiva nationala? Cu permisiunea domnului Mihai Vasilescu pot continua cu un mic “documentar” despre mineriade si cum s-a schimbat Valea Jiului dupa 1990.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 24. Mi-e lehamite doar când îi aud numele. Nimic, niciodată nu-l va pedepsi destul pentru falimentul unui popor – faliment material, psihic, emoțional.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 2

 25. In timpul discuțiilor avute cu Juniorul căt am fost în România,mi-a aruncat una de mi-a înghețat zâmbetul pe buze:,,abia aștept să împlinesc 18 ani să plec din România”,spus pe un ton atăt de răspicat și de hotărăt încât pe moment am uitat că am în față un adolescent de 15 ani.De ce vrei să pleci,l-am întrebat .Pentru că aici nu am nici un viitor,mi-a răspuns.
  Apoi mi-a povestit cum a plecat de la fotbal,pentru că deșii juca excelent,era ținut pe tușă și înlocuit de colegi de echipă slabi ,dar cu părinți potenți financiari ,care sareau cu banul să își vadă odraslele gâfăind pe teren,iar el băgat în ultimele minute să marcheze,cum a fost păcalit să participe la un concurs de engleză între licee cu promisiunea că dacă iasă printre primii trei pleacă în Londra .A ieșit pe locul întăi pe oraș și a plecat în Londra cum am plecat eu în Zanzibar,pe sistemul,,a ,ne pare rău dar nu ne-am dat seama că nu te încadrezi ca vârstă,poftim o diplomă”.Ce mă bucură e că nu s-a descurajat:bagă engleză ,germană și informatică la greu plus participă la tot felul de proiecte.Ce îi mai face cu ochiul e medicina.
  Astfel ca Tovarăsului Ilici ,dar mai ales actualei ciume aflate la putere,nu le doresc nici pușcărie și nici moarte.Le doresc din inimă un sincer cancer osos.Îndelungat și de preferat într-un spital de stat din România.Să moară încet și dureros la fel ca visele unui adolescent de 15 ani.

  Comentariu beton! Thumb up 33 Thumb down 1

  • @Paco, ce de căcat, man, ce de căcat. 🙁

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • Boss
   Dacă era copilul meu îi plateam eu o excursie la.Londra.,sau în Dubai , să-i arăt că nu mor caii cand vor câinii

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 26. Dragilor eu sper sa moara. Dar cu durerile oamenilor care au murit de leucemie, cancer dupa ’89(lipsa unei directii pentru sanatate, invatamant), cu durerea sufleteasca a parintilor ai caror copii i-a omorat (mineriade, conditii infecte in spitale etc).

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

 27. Cred că haterul e Iliescu, the real.

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • Oricum ar fi, toti avem cel putin 1 dislike, mai putin el!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 28. Nici dacă ar mai trăi 100 de ani nu ar plăti pentru toate atrocitățile pe care le-a făcut, poate doar ceva de spoială, în dulcele stil românesc. Cine să-l pedepsească, comuniștii care continuă să activeze în instituțiile statului, cei care zic că merge și așa, sau cei care mușamalizează (și care vor continua să o facă) toate mizeriile? Că doar o mână spală pe alta și ambele fața…
  Măcar să crape, să nu-i mai văd rânjetul ăla de hienă.

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

 29. Am sperat si eu multa vreme sa-l vad platind. Din pacate n-o sa am satisfactia asta, asa ca, macar sa crape dracului odata…

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 30. Aștept in continuare o luare de poziție publică a USR în legătură cu mărirea de buget acordată SRI
  Al noulea an la rând
  Mulțumesc…

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • @Colonele, cred că aștepți degeaba și mai cred că pe cei din USR îi depășește complet subiectul. Îi poți întreba pe FB sau pe pagina de contact de pe site-ul lor, poate se obosește careva să îți răspundă.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • Doamne-ferește să-i deranjez cu fleacuri când ei sunt.atât de ocupați cu apararea dreptului (ieri la.tv) și a luptei pentru justiție

   Să inteleg că cei cu minusuri consideră că USR aprobă mărirea de buget a serviciilor ?
   Și dacă da , de ce ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Cei care dau minus nu contează, atâta timp cât nu vin cu contraargumente. Pe mine, cel puțin, mă lasă rece.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Care contraargumente boss ?
   Înainte de alegeri pe diferite bloguri, forumuri, feizbukuri apărea câte un tantalau d-ăsta care intreba : da de ce tre să votăm USR , boss ?
   Nu mai spun cum era acuzat, că-i pesedist, corupt, comunist
   Doar pentru că intreba de ce USR sunt mai buni

   Și totuși nu pot crede că nimeni de la USR nu citește blogul ăsta
   Sau s-o dea in pwla mea pe față și să.spună că Shordan a fost debarcat ca serviciile să preia.controlul complet.asupra partidului

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 31. Babaieti,voi chiar sperati sa ia nea Nelu vreo condamnare ,chiar si simbolica?
  Si credeam ca io-s naiv…

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 32. daca ma uit, asea, mai frunzarit si fara sa intru in detalii prin istoria SUA si altor state cu economii puternice , io zic ca nea Nelu este mic copil.
  dar da, la nivelul nostru de mica colonie, nea Nelu a fost nociv.
  Stiti ce este ciudat ? nicio putere vestica nu l-a condamnat pentru politica de atunci. oare de ce ??

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 33. Nici eu nu vreau sa moara,dar la cat de ghinionisti suntem din punctul asta de vedere,sunt convins ca vom asista la un doliu extra-mega national cu bocete de jale,dupa “salvatorul” tarii si al viitorului nostru!Asa ca nu astept sa apuc sa ma bucur de ziua de puscarie a revolutionarului,mai repede cred ca o sa ajung pe luna!!!

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 34. 500 de Ani. Toti in Guantánamo.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 35. @ionuthd De atunci erau niste chestii care sunau fals. Eu, nascuta, crescuta in Bucuresti n-as fi nimerit sediul PNT din prima. Uniforme curate, masini de bani falsi si alte znamenii. Dar, deh: noi muncim, nu gandim. Numai ca, daca prima ,,vizita” a fost o surpriza, la urmatoarele nu i-am mai inteles deloc pe mineri. Ca nu a fost numai iunie ’90.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 36. Sa iti scriu, sa nu iti scriu,…da, iti scriu si nu pentru ca sunt masochist, am si io familie, muncesc, traiesc la bloc tot in casa parintilor, intr-un cartier muncitoresc din Ozana.Asta ca stii ca nu sunt troll, pus pe shotii.Ba coaie, unde a fost tac-tu in Decembrie 1989?Da, ma-ta ce facea in acele zile reci ???Te intreb sfios asa, pt ca tu sigur erai doar un embrion norocos pentru ca te-ai nascut in LIBERTATE si DEMOCRATIE.Eu, spre deosebire de voi astia mari historici penetratori de goagle mai ales noaptea cand dorm parintii,am participat direct la Revolutie ca militar in termen.Pe vremea mea se facea armata obligatoriu, pe vremea ta ,barbatushii merg la salon sa se epileze.In Decembrie 1989, nu stia nimeni de acest Ion Iliescu.Am auzit prima oara in viata mea de el la Televiziunea Romana Libera.E si un film pe youtube,si te rog frumos, intre 50 de vizionari pe porn hub, intra si acolo si vezi ce ne spunea Iliescu, atunci…Comparativ cu Ceausescu, care parea chiar agramat cand vorbea acest Iliescu, era dibaci rau la texte.Calm, echilibrat,ne ruga sa nu distrugem, sa ne aparam avutul obstesc, avea omul cuvintele la el..ne calma, pe noi astia care aveam gloante pe teava.Am terminat armata in Februarie 1990 si da, l-am votat in Mai.Daca 82% din populatie a fost proasta si eu am fost, tac-tu cu cine a votat?Posibil sa fi votat cu ma-ta si, hop si tu, direct in capitalism !In loc sa publici tot fel de idiotenii, mai bine gaseste tu solutii adecvate pentru tara noastra, pentru patria in care te-ai nascut.Daca Iliescu, a fost incapabil, fii tu destept, dar tare imi e tema ca si tu vrei o tara ca afara, dar sa gandeasca si sa munceasca altii pt tine.Esti tot un fel de Sandy Matei, care impinge vantul prin Piata Victoriei si zice ca vrea STOP CORUPTIE, dupa ce el se pensioneaza la 32 de ani pe caz de boala.In alta ordine de idei,ani de zile am incercat sa-mi conving vecinii sa stranga rahatul dupa cainii lor de pe trotuar, recunosc sincer, nu am reusit.Am scris zeci de petitii catre primaria sector 3, cu subiectul cacat .Apoi, mi-am dat seama ca e mai ok pentru sanatatea mea, sa-l injur pe Iliescu.Dupa Ceausescu, el este unicul vinovat de serviciu.Restul suntem doar martiri, e clar ca meritam cu totii canonizarea !…evident, mai putin acest Iliescu.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 6

  • @krudus, ești exact genul de idiot care nu e în stare să facă o minimă documentare înainte să scrie un căcat. Cretinule, am așa o bănuială că suntem de aceeași vârstă. Și acum, hai marș de-aici!

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 37. Ce sa documentez, o postare de miciman?Esti exact ca Adrian Nastase, nefericit pana la maduva dar ii dai tot inainte !…hai bafta daca zici ca esti decretel, dar nu-i vina mea ca iti atasezi poza asta feciorelnica la avatar.Dar stiu, Iliescu e vinovat !

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 4

  • @krudus, exact ce spuneam, ești cretin.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 38. In viziunea unuia ca tine, da.Am prieteni, nu multi , care imi spun ca sunt prea sincer si direct pentru aceste vremuri.Te las cu cititorii tai, sunteti prea destepti pentru mine.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 4

  • @krudus, vai, îți mulțumim! Te du dară în lumea ta cu prieteni care n-au curaj să-ți spună că ești idiot și te mint că ești prea sincer și direct.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 39. Amin.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 40. Dacă intră Neluțu la mititica, să mor io de nu fac ceva ca să intru si eu puțin. Nu de alta, dar visez să-i scot proteza si să-i fac un control gingival amănunțit. O să fac și poze, să se bucure și ochiu’ vostru.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 41. Nici eu nu vreau sa moara. Mi-a furat, doar 28 de ani din viata. O nimica toata. Zic sa traiasca ca orice “animal” exact anii furati.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.