Iar au început să-mi ajungă în newsfeed grămezi de articole pe tema “cum să faci să nu te îngrași de sărbători”. Mă rog, titlurile diferă ușor între ele, dar ați prins ideea, în perioada asta se sparge conducta cu nutriționiști de caltaboș sau lebăr și dieteticieni de sarmale. Și ăsta n-ar fi cel mai rău lucru, dar când începi să vezi și predici vegane despre cât de indicat ar fi să înlocuim porcul cu ienupăr sălbatic și sarmalele cu rucola fiartă în sos de păpădie cu măceșe crude, ți se apleacă instant și te duci să-ți ungi niște untură pe pâine. Cu ceapă roșie.
Mno, acestea fiind zise, o să vă spună fratele vostru pe scurt, foarte pe scurt, cum stă treaba cu îngrășatul de sărbători. Mai precis cu NEîngrășatul de sărbători.
Unu. Să-ți iasă din cap că te îngrași în alea câteva zile. A, da, poți sa pui unu-două kilograme pe tine. Maxim trei. Dar pentru asta ar trebui să nu te ridici de la masă o săptămâna întreagă. Nu, boss/păpușă delicată, de îngrășat te-ai îngrășat în celelalte 360 de zile și în toți ceilalți ani în care te-ai pișat pe “de mâine mănânc sănatos” și “de luni mă apuc de sală”. Asta așa, ca să fie clar. Prin urmare, cu masa de Crăciun sau fără, e fix același lucru, greutatea ta va rămâne în limitele pe care singur-singurel și nesilit de nimeni ți le-ai stabilit. Ideea e să faci dracului ceva în tot restul anului, nu acum la spartul târgului. Ai prins-o?
Doi. Te interesează foarte puțin spre deloc ce-am zis eu la punctul unu și-o ții langa pe-a ta, nu vrei să te îngrași de sărbători nici măcar alea două kilograme. Perfect, trebuie să ținem cont de dorința matale. Iar în acest caz ești un norocos sau o norocoasă, pentru că rețeta este extrem de simplă. Deci, ca să sintetizăm, iată cum trebuie să procedezi:
întrebare: ce facem noi atunci când e masa plină cu de toate, dar n-am vrea să ne îngrășăm nici măcar cinci sute de grame?
răspuns: nu mâncăm ca porcii, în plm!
Trei. Dacă punctele unu și doi te lasă rece, vezi-ți liniștit de treabă. Ai grijă doar sa reîmprospătezi stocurile de Triferment și Colebil. Poftă mare!
Gata! Ați văzut ce simplu e? Și rezultatele sunt garantate în proporție de sută la sută de cercetătorii britanici. Parol!
Eu mă asigur întotdeauna că cel care a umplut mațele alea de cârnați, de tobă, de caltaboș, e musai un porc. Din respect pentru el nu-l mănânc pe tot.
Situația se schimbă dacă e scroafă. P-asta o mănânc cu scuipat pe tricou. Și-i fac și-o pomană. Cu usturoi și mămăliguță. Iar dacă mă iau nervii ăia mari, îi pun și coastele pe grătar. Musai cu gogonele murate.
Comentariu beton!25
@Elena P, leguminoasele acelea cu rât sunt înrudite cu familia gognelelor …
@ardei gras, și eu cred c-au fost siameze într-o viață anterioară.
… şi totul în stomac trebuie să înoate!
Comentariu beton!21
Una din prietenele sotiei,aia care face sendviș din doua frigidere,tine post.Adica mănâncă o roabă de prăji (folosesc terminologia bivoliței) de post in loc de alea care nu-s de post.Ieri dimineață a trecut sa bea o cafea si a halit o caserolă de prăji de post.Avea la gură fărâmituri,cât sa le ajungă lui Hansel si Gretel de vreo douăjde drumuri,Germania -China.Vrea să-si micsoreze burdihanu chirurgical.Elegant i-am sugerat ca sectionarea venelor i-ar rezolva orice problema.M-a blestemat ortodox,eu doar i expusesem ce cutite din colectie ar fi bine să le folosească.
Comentariu beton!88
@edelweiss, boss, într-o zi o să te rog să scrii un articol despre grași. :))))
@Mihai, într-o zi?!?! Roagă-l azi!!!
Comentariu beton!27
cine se antrenează tot anul pentru olimpiada de înfulecat de sărbători…să nu se mire sau plângă! (Ardei Gras 10:23) :))
Comentariu beton!16
Untura aia pe paine merge beton cu usturoi!!!
Pe paine de casa prajita!
M-ai facut sa-mi curga Niagara-n gura! Ma duc sa vad daca am untura in casa! Daca nu, merge si niste slanina cu paine si ceapa, nu?
Unu’ nu ar spune cum să mănânci pentru a te îngrăşa! Aşa ceva…..
Comentariu beton!19
subscriu!
Însoară-te și n-o să-ți trebuiască sfaturi de la alții. Numai vezi să nu iei vreo emancipată care nu are habar că are aragaz în casă…
Comentariu beton!14
Nu merge. Am 14 ani, de mariaj, şi aragazul funcționează!
@Gigi, io zic că s-ar putea să găsești câte ceva tot pe blogul ăsta. 😀
Alta nu pot spune. Asta idee am primit-o și eu când aveam aceeași întrebare ca a ta. Bineînțeles, n-am pus-o în aplicare, îmi place așa, mai suplu :)).
Mai este o metodă extreeeem de simplă pentru a nu te îngrășa… și anume să fii deja gras.
Comentariu beton!24
@catalin, și asta, da. 😀
Articolul e făcut de Vasilescul pentru oamenii subțiri, adică ăia care mănâncă peștele cu treișpe furculițe și le vine rău de la usturoiu din cârnați
Hai să fac io o sinteză :
„Cum putem să facem să nu mai mancam ca porcii de Sarbatori ?”
Ehe, acilea e puțintel mai greu ….
Comentariu beton!20
@Colonele, păi și ne lași așa? 🙂
Tu tre să intervii, boss
Setează moderarea pă porci, cârnați, caltabosi, cozonac , tort, friptură
Și promoveaza doar salată, dietă cu căcăcățel de porumbei, spanac , cwaie de curcan ,lapte de bibilica proaspăt muls, and shits
Și uite așa o să murim sănătoși la 50 de ani, nu ca alții la 80, de AVC
Uite io promit că nu mai aduc vorba de porc, sau de șuncă, sau de șorici, sau de …..
Comentariu beton!19
@Colonele, lasă că promit să aduc io. Vorba. 🙂
Ăia care se îngraşă 3 kile de sărbători se îngraşă 30 de kile între. Porcul e de vină, dar nu ăla care e mâncat.
Comentariu beton!20
Singura mea grija de sarbatori este sa am timp sa fac muuulte sarmale, sa fie caltabosul bun si sa se afume bine costitele si muschiuletii, sa creasca cozonacul si sa avem cat mai multe zile de petrecut si bautura destula sa nu ne deshidratam.
Comentariu beton!23
@Anouk, păi văd că sunt mai multe griji. 😛
@MV, da, cam ai dreptate, dar pentru mine e doar una. Sa am tot ce-mi place.
Dacă și de Crăciun te uiți la calorii…… Nu zice nimeni să mănânci și să bei până ajungi la spital, dar de aici și până la a ține cură de sărbători e cale lungă.
Comentariu beton!13
@Xenopol, păi cine a zis așa ceva?
Cititnd aici, deja mi-a trecut orice poftă de alea-alea tradiționale gătite de Crăciun. Iaurt cu eugenii scrie în meniul meu 🙂
Dacă e vorba de eugenii cu cremă de lămâie , răsfoim acelaşi meniu. 🙂
@Laura G Eugeniile ingrasa! Iaurtul trebuie sa fie degresat! Chiar nimeni nu mai citeste cu atentie?
@Solandi,
În afară de alea de Dobrogea (foarte bune dar le-a dublat prețul într-un an), mai sunt alea de la Lidl – excelente!
@marna,
Nici nu mi-am propus să slăbesc. Doar ceva mai fresh/soft, așa 🙂
@Laura, nuș ce să zic cu eugeniile alea. 🙂
@Mihai,
Cu iaurt nu îngrașă. Îngrașă numai dacă le mănânci cu șaorma 🙂
@Laura, n-auzi că ne interzice UE șaorma? Am văzut io ieri la tv.
@Mihai,
Am aflat și eu azi. Dacă UE lasă liber la eugenii e ok 🙂
P.S. Am oarece îndoieli că va reuși UE să elimine șaorma.
În urma cu vreo 3-4 ani, parcă, era mare vâlvă cu crescutul/tăiatul porcilor în gospodării, interdicție de la UE. Iată că, cel puțin românii continuă să-și țină tradiția.
@Laura, da, dăcât că acum nu mai taie porcul, îl asomează. Desigur, tot cu cuțitul. 😛
@Mihai,
Aham, deci Papi va asoma 2 porci…
Acum aflu ce-i cu asomarea asta. Dacă nu ziceai, într-un alt context aș fi bănuit că-i un fel de parfumare 🙂
Laura G, păi poate îi îmbată întâi şi după aia îi taie. E tot un fel de parfumare, nu?
1. La 50 de kile, să pui 3 kile e foarte mult, la mine ar fi o mărime în plus la haine. Sau hainele actuale extrem de strâmte și scoțând în evidență tot ce nu trebuie. Așa că se aplică pct. 2
2. Tre’ să fii de fier să te uiți la o masă plină/un frigider plin și să nu bagi ca porcu’. Așa că se aplică regula: „nu facem o tonă de mâncare, nu luăm la pachet un chintal de mâncare de la rudele pe care le vizităm.” Oricum după primele două zile de mese hardcore trec pe salată vede și murături. Problem solved
3. Triferment oricum am la îndemână chiar și pt. prânzul obșinuit la socri, darămite de Crăciun.
Acestea fiind zise, porcul să-l ia cine vrea, eu iau prăjiturile.
Comentariu beton!18
@Rox, și io. 🙂
@Rox – La 50 de kg, nu cred ca hainele „extrem de strâmte” ar scoate in evidenta ceva nasol si probabil cei care ar sta cu tine la masa nu s-ar ingrasa, ca nu ar saliva la mancare
@ Kazzoo: La mine kilele alea 2-3 în plus pe burtă merg prima dată (și apoi spre șolduri) și nu-mi place cum arată rochiile cu o burtică de parcă aș fi în luna 2-3, așa că… nu, mulțumesc 😀
@ Mihai, facem cumva să fie pentru toată lumea.
S-a descoperit ca aerul conține calorii…deci nu e vina nimănui că suntem dependenți de inspirație/extirpație…
Un om sănătos e un om ce respiră mai răruț, că-i mai slăbuț !
Comentariu beton!12
@Ananas, și apa, apa conține o grămadă de calorii.
O mare vrajeala sunt sfaturile astea. Exact cum a zis Mihai, nu mananci mult in celelalte zile ale anului si de sarbatori poti manca in tihna. Asta sa fie regula, in rest….let the piggy session begin !!! ?
@Eliza, un pic de răbdare că începe acu’.
Tu nu prea ai succes la petreceri, este? 😀
1. de una – două, hai 3 kile mă chinui să scap de 2 ani. Nu e OK să se depună DECÂT 3 kile de sărbători și nici în restul anului. Merg la sală de 3 ori pe săpt. ca să nu trebuiască să renunț la pizza și paste (în cantități normale) atunci când poftesc.
2. e simplu aici: nu umplu masa de bunătăți și nici în vizită la persoane cu masa plină nu mă duc. De câțiva ani, de sărbători merg pe principiul ”noi mâncăm bine și în restul anului, nu trebuie să facem acum excese” și funcționează. Scap și de gătit uneori și mâncăm în oraș :))
3. Triferment și Colebil, nu am cunoștiință de așa ceva.
@Roxi, cum, mă, ai plecat așa de multă vreme? N-ai prins tu trifermentul și colebilul?
@Mihai, ba da, dar nu am avut în casă niciodată și nici nu am apelat la Triferment și Colebil :))
Mișule, bine (ți-)ai revenit!
Am încercat și eu dieta aia de care zici tu, doar că era un pic diferită. Am înlocuit porcul cu fructe de ienupăr (în sos de gorgonzola și vin alb) și sarmalele cu o friptură de vită. N-aveam Colebil prin casă, așa că am băgat niște cartofi copți în jar.
Ca sa nu te îngrași mai ai si varianta plasturelui pentru slăbit, ala care se pune pe gură.
M-am găsit io sa vorbesc, ala care sâmbăta viitoare merge la țara sa taie 2 porci – ok, alții îi taie, io-s mai mult responsabil cu tratamentul anti-răceală cu țuică fiartă.
Comentariu beton!21
@Papi, poate nu-mi trimiți șoric!!!
bine ca macar de pacatu asta am scapat. Cu mancarea am o relatie strict la limitele supravieturii iar multa mancare la un loc imi da efectul invers, adica nu mai pot manca nimic. Mai nasol e cand mergem la pranzuri/cine de sarbatori si toata lumea se indoapa ore in sir iar mie mi se intoarce stomacul vazandu-i. Il dreg insa cu vin 🙂
Eu nu ma ingraș de sărbători, eu mă ingraș la ședințele / cursurile din corporație.
Ale dracu’ ședințe, chiar dacă sunt doar de 2 zile sau de 5 tot îmi dau cadouri ‘ de amintire ‘ 2-3 kg.
Or pune ăstia ceva in cafea, sau in ciocolata din prăjituri, nu știu.
Sau e de la program?
Adevărul e că sunt solicitante și in orice manual de nutriție sau anatomie zice că in perioadele de activitate cerebrală intensa crește pofta de dulce și implicit consumul de glucoza.
Sau invers.
În plus, în pauze tre’ să mănânci ceva, să ai gura ocupată, că dacă te vede vre-un șef că stai liniștit, vine glonț să te intrebe ceva, sau să ceară vre-un raport că ‘de ce așa si nu așa’.
La masă tre’ să mănânci tot din farfurie că de, a plătit firma, nu-i păcat de bani? Și mai ales că tot din munca ta sunt banii ăia.
Seara mănânci de ciuda zilei următoare si a testelor ce deschid sesiunea. Ba mai mult, e și free bar și cum să pierzi ocazia să incerci mai multe culori și combinații de alcool?
Și uite așa te trezești cu 2 măsuri în plus…
Așa că vă rog frumos dacă se poate, să-mi dați câteva sfaturi, idei… ‘cum aș putea să nu vin de la ședință cu 3 kg în plus’.
Mai ales că ședința e la începutul lui ianuarie, dupa sărbători…
P.s.
1.Nu, nu merge cu scoci pe gură și buze desenate cu ruj deasupra.
A zis șefu’ că vreau să-i sabotez grupa, că măcar eu să vorbesc dacă ceilalți joacă biluțe si candy pe sub masă.
2.Nu, nu merge arderi intense intre orele 23-3 cu vre-un coleg…n-auziți că-i free bar? Cine dracu’ ar pleca de la bautura moka pt unu-două numere?
Comentariu beton!24
@Miki, da’ câte ședințe lunare faceți voi, boss?
Multe boss, că se vrea rezultate dă la echipă:
Una la 3 luni-analize pă chiu,( 2 zile)
3 cursuri pă an( 2-3 zile)
Petrecerea de Craciun
+ ședința anuală aia mare cea mai mare.
În ianuarie, 5 zile cu teste in fiecare zi.
@Miki,
În alea 5 zile vă testează pofta de mâncare?
Testele sunt despre produse.
Dar sunt și sesiuni intensive de spălat creierul cu buretele de sârmă.
Tot la aceste timbildinguri și căuci seșănz boșii își testează abilitățile de aplatizarea circumvoluțiunilor cerebrale ale angajaților.
Și da, se testează și produse pt digestie, pt ficat, memorie și concentrare, atât din producția proprie cât și de la concurență.
Ai dracu’ unu’ n-ar aduce in teste niște sildenafil!!
Pe langa sfaturile bune si marinimoase de la primele trei puncte, am mai citit undeva ca: „In FINLANDA senzatia sarbatorii nu este mancarea, ci este sauna, care se organizeaza de Craciun, dar continua si pana dupa Anul Nou.”
Asadar… sa fie Craciun cu sauna si la noi, zic!… 😀
@RELIYZKA, e bună sauna, face poftă de mâncare.
Mâncatul mult de sarbători a devenit un fel de must. Pentru cei mai mulți sărbătorile înseamnă mâncare , unde mergi la masă, pe cine inviți, ce mănânci, ce gătești și pregătești. În România poate că mai mergi cu colinda sau mai faci și altceva dar in Italia mâncarea ocupă tot timpul și tot spațiul sărbătorilor. Evident ca la tv curg sfaturile despre cum să nu ne îngrășam . Unul e să te pregătești cu o dietă înainte ca să poți mânca atunci cât vrei. Sfatul principal e să mănânci făra restricții de sărbători , ca să te bucuri de ele la maxim!
În ceea ce mă privește, eu dau sens sărbătorilor nu prin mâncare în primul rând…asta vine către sfârșit așa…
Dă-mi carne de porc fiartă in apă cu mirodenii și usturoi si dată cu boia dupaia! Din aia cu un pic de grasime :). Și-mi bag piciorul in orice regim și cură sau ce-o mai fi.
@Mihai in mult laudata Germanie,unde am aflat ca nemtii nu sunt chiar nemti de fapt!??
@Cainele Alex, nemții nu sunt chiar nemți și câinii nu umblă cu covrigi în coadă? Wow, ce surpriză!
Ma refeream la celebra expresie….”cap de neamt”…adica la faptul ca toata lumea ii considera „cei mai cei”….ca in rest nu am cautat niciodata caini cu covrigi in coada,fiindca nici eu nu am umblat niciodata asa?
Din punctul asta de vedere nu am de ce sa imi fac probleme,de cativa ani oscilez intre 75 si 78 kg.In plus aici unde sunt nu prea am parte de bunatatile de porc de acasa decat in fotografii,deci de sarbatori o sa fiu mai preocupat de odihna ca greutatea nu imi provoaca stres!!
@Cainele Alex, aici, unde?
Un ficat puternic și niște arderi rapide m-au adus înapoi întreg pe meleagurile Spaniei,altfel după cantitățile ingurgitate,solide și mai ales lichide,zăceam și acum pe un pat de urgențe.
Comentariu beton!13
@Paco, adică ai fost în țară? Sau depre ce perioadă vorbești?
Eu …doar atat am de zis:
https://www.youtube.com/watch?v=THJ4z2wyELs
@Marius M
Da’ să ne zici și pentru ce anume. Că, la câte păcate avem, io zic să le tratăm organizat și punctual 🙂
Acu să băgăm fitile.Doamna Laura,un passo doble cu Vera,ceva?Aveti preferință la șpăngi?Tăișu dublu,garda ceva?Zic sa il impingem pe Vasili in fibrilatii.Glumesc,cred.
@edelweiss, doamna Vera ne-a părăsit pentru moment și nu a comunicat încă data la care va ieși din silenzio stampa. 🙁
@edelweiss, ?
Fitilist de lunea…
Mie îmi place paso doble din ăsta:
https://www.youtube.com/watch?v=R4D4Ihx4mzw
Restul sunt comment-uri, de tot felul. Că ce plictisitor ar fi să fim toți de acord cu toți 🙂
Eu chiar ma bucuram ca grasa scăpată fără opreliști printre rafturile cu foietaje,că luase geana de pe mine.
Sper să nu se supere,că vine cu forțe proaspete si beles.c melu cu toate mâinile.
Bună rău,fătuca.Mă deranjează prezenta lu săritoru cu cheptu gol.
@Laura.ala e ca un curcan care se infoaie pe langa curca.Eu zic ca aia vrea tavaleala si berbantu’ se foieste mult prea mult la preludiu.Din partea mea orice fatuca ce necesita un asemenea joc de glezne pentru a-i starni interesul e neinteresanta si inabordabila.
P.S.La categoria dans ma incadrez undeva la mijloc intre jenant si penibil.
Oare sunt singurul care nu tine cont ca e craciun sau paste sau sfantul habarnam?
Mananc exact la fel ca intr-o zi obisnuita.Singurul rabat este ca fac provizii de paine pt 2,3 zile.
@Chris06, nu esti singurul. Io as sari direct in ianuarie, sa scap de craciun, ajun, revelion etc. Dar din cauza „de copil” nu doar ca tre sa le trec, mai tre sa si fac ‘nspe feluri e mancare, sa vina lume la noi, brazi, colinde etc. La anu plec de acasa.
@chris, vrei să-i explici tu și lu’ mama treaba asta? 🙂
@chris06
Io nu țin cont, mi-e indiferent ce mănânc. Ba nu, mă sensibilizez un pic la cartofi prăjiți 🙂
Pen’că se agită lumea în jur, mimez și eu un strop de interes, dar așa, subțire.
@Mihai, pot sa-i explic eu mamei tale. Eu am educat-o pe a mea sa nu mai gateasca toate mancarurile traditionale prin simplu fapt ca nu am mai mancat ce gatea. S-a suparat un pic dar i-a trecut cu timpul. Acum mai sochez publicul pentru ca nu mananc doua feluri de mancare la aceeasi masa sau mananc putin.(adica nu-s barbat adevarat)
Uite, treaba asta „la fel ca-ntr-o zi obisnuita” mie nu-mi place deloc. Ca e Crăciun, că e aniversare sau altă sărbătoare, ce-o fi, eu vreau sa fie ceva deosebit față de altă zi sau de-un weekend din timpul anului. De la felurile de mancare mai „altfel”, pe care nu le mananc in fiecare zi că n-am chef de atâta tevatură pana la arajarea mesei mai festiv. Nu mi-as dori neaparat ca în ziua de Craciun sa mananc pe canapea, in trening, paste incropite cu ce-am gasit prin frigider (treaba care intr-o zi oarecare imi place foarte mult). Asta nu-mi place la socri – la ei dacă nu ar fi bradul, aș putea crede ca e pur si simplu o duminică in care mergem la masă, nici urmă de spirit cât de cât festiv, nicio mâncare „de sărbătoare” (care la noi nu e sinonim cu „tradițional românesc”). Îmi place în schimb când se termină agitația și scoatem la înaintare toată „prada” din vizite și mâncăm în pat, la seriale, resturile de la Crăciun 🙂
@singlemum-brad fac si eu
@mihai-dificil,dar pot sa incerc.Cred ca ar fi simplu daca ii arati scris cat chetuieste pe mancare de sarbatori versus zile normale,si eventual daca ii socotesti si cata mancare arunca ulterior.In plus,dar asta necesita finete maxima,poti sa ii zici ca in loc sa stea 342 de ore in bucatarie mai bine in acel timp face ceva pentru ea…..ceva ce ii place dar nu are timp(poate citeste o carte noua,poate merge la coafor,la piscina,habar nu am)
Cea mai buna metoda este sa nu mananci mult.
..de la tine.De la altii,da.
Comentariu beton!13
Si sa platesti ratele la timp
@rentacar-wellcome back!imi era dor de comentarii irelevante
Eu de abia astept Craciunul sa mananc piftii facute de maica-mea.
Si salata boeuf, si sarmale, si carnati facuti in casa.
N-as putea sa tin nicio dieta in perioada asta, mi-e pofta si acum cand scriu.
@Leeloo, ăăă… nici io.
Eu ma incadrez in gasca @singlemum.daca s-ar putea sari peste craciun ar fi ok.O lalaliala interminabila de colinde care mai de care mai prelucrate,oameni bauti si care se ghiftuie de parca ar fi sfarsitul lumii,plictiseala cat cuprinde.Asa,de prin 23 decembrie pana prin 4 ianuarie sa fac un poc din degete si gata.
@Mihai V,da,saptămâna trecută am fost în România într-o scurtă vacanță.Vorbesc despre ciorbe de burtă,sarmale,ciolane la grătar,purcei la proțap,țuici,vinuri și beroase.Nenumărate.Acum beau apă și aștept să termine Doamna o supă ușoară de legume.
Comentariu beton!11
Insăși Cartea Cărților ne spune : „să nu prea….”
@Vasilescu: subtire.
Credeam ca ai invatat deja de la Elena ca cea mai buna reteta de slabit (nu doar de sarbatori) e sa petreci mai mult timp facand sex decat petreci mancand.
Da’ nu tre’ sa ma credeti pe cuvant ci doar sa experimentati.
Spor la trageri!
@Paul, neah, alea trei minute mai mult îţi fac poftă de mâncare. 😛
@Mihai V.,
Trei minute?! Generosule! 🙂
@Laura, de două ori. 🙂
Asa e de la o varsta-ncolo …
Vedeți că se poate? Alții că nu domne, nu am aşa performanțe, nu se egzistă!
????
Vă place Angelina Jolie?… sau George Clooney? (in funcție de sex sau orientare sexuală) Ia imaginați-vă acum că îi aveți acasă timp de un an, doi… Și că trebuie să le mirosiți șosetele si băsinile, că trebuie să le suportați fițele, etc. Cam la fel e și cu mâncarea… Dacă îi duci dorul tot timpul o să-ți fie greu să reziști unei mese pline cu chestii pe care le vezi o singură dată pe an și o să vrei din toate! Dar porcul se poate taia oricand, sarmale se fac și vara, prajituri la fel…
Soluția – începeți să mâncați lucruri pe care le asociați cu Craciunul cu câteva săptămâni înainte! Garantat, când o să le vedeți pe masă in ziua fatidică, nu o să vă mai ardă de ele!
Și mai țineți cont de un lucru – stomacul are mărimea pumnului. Dacă îndesați în el mai mult de 3-4 pumni de mâncare, o să simțiți că vă împunge în ficat. Respectați senzația de foame, mâncați numai lucrurile care vă plac ffffff tare, păstrați porția de 3-4 pumni (puteți mânca mai târziu prăjitura aia cu frișcă) și garantat nu vă veți îngrășa! Și dacă faceți așa tot anul…. o să trebuiască să vă schimbați garderoba!
Și un pic de mișcare nu strică, mai dă jos măcar o parte din caltaboși, sarmale și alte porcării 🙂