15,888 cititori

România e o glumă proastă la care râd doar ei

Pe la începutul anilor 2000, taică-meu a decis că vrea să candideze la primărie în satul lui natal. Și nu pentru că s-a trezit el într-o dimineață, s-a uitat în oglindă și și-a spus “cred că mi-ar sta bine primar”, ci pentru că omul chiar era implicat în viața comunității de-acolo. Avea o bucată de pământ pe care o lucra și-o bibilea din primăvară până târziu în iarnă și, când îl căutai, omul era mai mult la țară decât acasă.

Inginer de meserie, cu mult creier la purtător, și-a dat seama imediat ce merge și ce nu merge în satul ăla, dar mai ales ce s-ar putea face din postura de primar. Așa că, după ce s-a coit vreo câțiva ani, până la urmă s-a hotărât să candideze. Independent, desigur.

Și-a făcut platformă-program, a scris-o cu mânuța lui, s-a dus cu ea la dactilografiat, a făcut câteva mii de copii și-apoi a luat-o așa lejer, per pedes, din poartă în poartă. Intra, vorbea cu oamenii, le explica ce-ar vrea să facă și mai ales cum. Îi era ușor să se înțeleagă cu ei, acolo se născuse, acolo muncise pământul în ultimii 20 de ani, îi știa pe toți și toți îl cunoșteau. Nu era ca și cum le bătea la poartă Gheorghe de pe stradă, ci unul de-al lor.

Țin minte că găsise soluția pentru construcția unui pod peste albia unui râu, pod pe care ăia din sat îl așteptau de ani de zile ca pe sfintele moaște. Pentru că lipsa lui îi facea pe toți să ocolească în fiecare zi niște kilometri buni de tot și vara și iarna. Well, taică-meu găsise cum să atragă fonduri ca să construiască podul ăsta, era punctul de rezistență în platforma lui program. Se gândise bine, toți rămâneau cu gura căscată când auzeau că în sfârșit o să aibă podul pe care și-l doreau. Și toate astea în condițiile în care în sat era primar, de niște ani buni, un pesedist care nu numai că nu făcuse nimic pentru oamenii ăia, dar adresarea generală la adresa lui era: “hoțul ăla de primar”.

Well, ia să-mi spuneti voi acum ce credeți că s-a întâmplat. Aveți așa vreo bănuială că l-ar fi ales primar pe taică-meu? Greșit. L-au ascultat, au simulat că se bucură că vine unul care vrea să facă treabă, după care și-au zis în barbă “mai dă-l în plm p-ăsta cu proiectele și podul lui” și l-au votat tot pe pesedistul care-i fura de ani de zile (și cred că-i mai fură de acum). Pentru că de ce nu.

Îmi aduc aminte de toate cele de mai sus de fiecare dată când deschid televizorul pe un post de știri. De fiecare dată când văd tupeul jegos al lu’ madam Firea și nesimțirea crasă a Olguței sau rânjetul hidos de hienă, ieșită la vânătoare noaptea, al lui Dragnea. De fiecare dată când văd reportaje cu oameni care au ales să fugă departe, cât mai departe de România, pentru c-au realizat că aici efectiv NU SE POATE.

Și mă gândeam că în țara asta n-ai nicio șansă chiar dacă vrei să faci ceva. Te înghite imediat sistemul gândit și pus pe picioare de ăștia în ultimii 28 de ani, apoi te mestecă și te scuipă afară ca pe-o bucată de carne stricată. Aici sunt doar EI pentru EI și nimic altceva nu contează.

P.S. Podul ăla nu s-a construit nici în ziua de azi. Sunt absolut convins că taică-meu, în încăpățânarea lui nebună, l-ar fi făcut.

mihai_vasilescu_dragnea_firea

160 de păreri la “România e o glumă proastă la care râd doar ei

 1. Tot mai mult încep să cred și eu că da, chiar n-ai nicio șansă să faci ceva bun în țara asta. Sau, dacă faci, prețul pe care-l vei plăti va fi enorm.
  Am citit și ce se întâmplă pe la super casa aia de asigurări, am dat și de câteva cazuri prezentate de Magda Vasiliu – cu copii foarte bolnavi ce n-au avut nicio șansă aici și s-a strâns carnea pe mine. Dacă nu ai bani să pleci dincolo chiar n-ai nicio șansă. Pentru că aici cine e bun e înlăturat.
  Nu-mi place să mă vait, în general sunt centrată pe soluții, dar zău dacă mai pot vedea vreuna.
  Da, cred că tatăl tău ar fi reușit cu podul ăla. Dacă l-ar fi făcut singur.

  Comentariu beton! Thumb up 55 Thumb down 3

  • @miha, la cum era taică-meu, îl făcea si singur.

   Comentariu beton! Thumb up 35 Thumb down 4

  • @miha, Casa de Asigurări……o glumă proastă, clar!
   Când am fost să-i scot fiică-mii cardul european de sănătate m-au și certat

   -Dacă e studentă de ce muncește?!

   și ca pedeapsă m-au pus să mai plătesc ceva deși legea spune că pentru elevi sau studenți până în 26 ani asigurările sunt gratuite.

   Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 2

  • @Anouk, clar e cea mai proastă glumă, dar ce naiba te faci dacă ești bolnav și n-ai găleți de euro? Încotro s-o apuci? Ce să vinzi? Te așezi într-un colț și aștepți să mori? N-aș vrea să fiu părinte, să am copilul bolnav și să n-am bani. Poate că noi oamenii mari o mai ducem cum o ducem, dar când vine vorba de copiii…

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 2

  • Anouk, cred ca ai dat peste niste ciufuti. Cu trivzile inainte sa plece la studii in Olanda fii-miu ala mare ne trezim ca nu are card european. Ne infiintam acolo cu 2 minute inainte de inchidere:). Fii- miu ecplica ce vrea si in domn in varsta(de la asigurari) il intreaba cand pleaca. „Vineri pleci in olanda? Sa nu te mai intorci dragule!” Mie una, care asteptam pe hol mi au dat lacrimile..Am avut puterea sa spun in gluma ca si-a:luat bilet doar dus. Si nu au facut nazuri ca acolo va munci

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • @Nicoleta, înclin să cred că tu ai nimerit într-o zi norocoasă. Din tot ce am văzut în jurul meu două luni cât m-am dus zi de zi acolo să-i rezolv cumva situația fiică-mii, n-am văzut pe cineva din personal cu atitudinea de care zici tu. E adevărat că eu a trebuit să scot întâi o adeverință și abia apoi m-am dus la carduri europene unde părea mai civilizat. Dar civilizatul ăsta înseamnă alt drum, în altă clădire din altă zonă unde oricum nu a ținut nimeni cont că am cerut să ridic cardul personal și l-au trimis prin poștă.
   Pentru mine a fost ceva de neînchipuit și am trimis la momentul acela sesizări peste tot pe unde am putut în speranța că se vor mai îndrepta lucrurile.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 2. Neața Mihai. Știi ce.mi pare mie rau? Ca n.au fost mai mulți medici care sa faca front comun cu cei doi din Colentina. Cunosc personal un doctor chirurg din Braila. Tipu e painea lui Dumnezeu. Normal ca atrage toate cazurile. Manageriatul trage sfori in disperare sa.l dea jos, sa.l transfere, orice numai sa scape de el. De ce? Pentru ca parcursul lui etic profesional nu e corupt.

  Comentariu beton! Thumb up 63 Thumb down 2

 3. Dacă-i semeni vreun pic sunt sigură că l-ar fi făcut! Podul.

  Tata a fost director la Agenția pentru protecția mediului Prahova. După ce le-a promis celor de la Lukoil că le retrage autorizația dacă nu folosesc sisteme de filtrare a gazelor evacuate respectând legile i s-a sugerat că ar fi bine să nu mai candideze și anul următor pentru postul respectiv.
  Nici azi nu cred că s-a schimbat ceva la Lukoil.

  Comentariu beton! Thumb up 35 Thumb down 3

  • @Anouk, neah, io sunt puturos. Taică-meu era ţăran din ăla cu carte care știa ce e munca grea.

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 4

  • @Mihai, dar tu știi să aduni oameni mișto lângă tine, oameni care să te susțină în ce faci.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 5

  • @Anouk, vezi tu vreun politician pe aici?

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 3

  • @Mihai, eu sunt o idealistă și încă sper că lucrurile se pot schimba de jos, cu o altă abordare decât politica.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 8

  • @Anouk, și eu sunt. Dar când văd atâta tupeu jegos, îmi trece.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Mihai, mă mai trezesc și eu din când în când, după ce mai primesc câte o palmă de la vreo instituție și atunci îmi vine să-mi iau câmpii.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • @Mihai, Anouk a zis ca aduni oameni misto. De cand Romania are politicieni care sa poata fi clasificati ca oameni misto?!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Anouk, nu s-a schimbat nimic, si este din ce in ce mai rau 🙁

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 4. ?

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

 5. Ce binele bolnavilor? Santem o simpla masa amorfa de trupuri de la care pot lua bani pe orice cai. In rest nu le pasa. Caz concret. Bunica mea e in spital, a fost adusa cu salvarea. De o saptamana e la ati si nimeni n.a vorbit cu noi, nici n.am gasit pe nimeni sa ne zica ceva, un pronostic, un diagnostic. Nimic. Asta stilul, dezinteres total. Nu pot sa.ti zic Mihai cat de tare ma tulbura nesimțirea asta

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 2

  • @Lucky, pe toţi ne tulbură.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

 6. Într-un an, de alegeri, s-a nimerit tata prin satul natal. Într-una din zila a avut ceva treabă pe la primărie și, când a ieșit, l-a oprit în drum un vecin, prieten bun și fost coleg de școală cu el. “Ce faci p-aici? Nu ne-am mai văzut de ceva vreme..” pupături, îmbrățișări etc. Tata a vrut să facă o glumă și a zis: “Ce să fac, candidez din partea pnl-ului la primărie.” Menționez că primarul în funcțiune era tot psd-ist, și tot “hoțul ăla de primar”.
  A doua zi, trei sferturi din sat se uita urât la tata, oameni cu care el copilărise nu îi mai vorbeau, babele de pe uliță șușoteau de după gard indignate când îl vedeau trecând, iar la ABC-ul din sat era servit în scârbă.
  Toți erau supărați că de ce venise ăsta cu figuri de oraș să facă el ordine în amărâtul ăla de sat și să-l dea jos pe “hoțul de primar”.
  Ne merităm soarta.

  Comentariu beton! Thumb up 55 Thumb down 2

  • @Ionut, știi cum e “a furat el, dar a făcut și treabă”. Gizăs fucking craist!

   Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 2

  • PriMARELE Brașovului a furat și el dar ă făcut și treabă ? Problema e că majoritatea celor ce ajung primari sau consilieri sunt niște acrituri ce stau cu degetele doar in borcanul cu miere… hai SICTIR administrație teritorială si subclasă politică!

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • Mai e si aia: A furat, da-l in ma-sa, cat o sa mai fure?! Ii ajunge si lui! Daca vine altul, o sa fure si mai mult. Mai bine tot asta!

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 1

  • Expresia asta cred ca a fost inventată în Vâlcea pentru a-l descrie pe Gutău. Am luat foc prima oară când am auzit-o, cu atât mai mult cu cât cea care a rostit-o a fost chiar maică-mea. Și-a revenit repede după ce am făcut-o albie de porci, dar, din păcate, sunt (încă) prea mulți care gândesc așa.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • Q.E.D. la Arad 🙁 Ne kkm pe noi de ciuda si il tot alegem pe Falca, in continuare 🙁 Suntem tampiti, nu masochisti 🙁

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 7. Noua ne vor face pod peste Dunare….inca sunt tanar…sper sa il apuc…deja vad ca oamenii zboara pe drone…chiar, la ce kkt ne mai fac pod in 30 de ani ?

  Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 1

  • @Ananas, ahahahahaaaaaa, corect. Dar știi ceva, cred că exact atunci îl vor face, când nu va mai avea nimeni nevoie de el.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

  • Ba nu,
   Ei vor avea nevoie de pod
   Pai daca la niste amarate de borduri se spala zeci de mii de euro… La un pod peste Dunare….cat???

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Bai,la mine au facut trotuar intre calea ferata si parcare.Cu borduri noi si multe.Trotuar care incepea din sosea si se sfarsea intr-un damb.Nici dracu nu mergea pe acolo pentru ca n-avea de ce,Oricum dupa trotuar era parcarea si toate masinile erau cu botul trecut de jumatea lui .Efectiv n-avea nici o utilitate ,nu era folosit de nimeni..Bine ca au venit cu reteaua de apa dupa un an si au facut praf si borduri si parcare asfaltata,tot:)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 8. Trist. Nu am mai fost în RO din 2013 și nu îmi e dor deloc să mă duc, nici măcar o săptămână ”în concediu”. Câteodată mă simt vinovată că nu îmi e dor de țara în care m-am născut și am crescut dar de cele mai multe ori, nu.

  Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 3

  • @Roxi, păi când te simți vinovată rău de tot, vino și stai vreo două săptămâni. Ca să-ţi treacă de tot, aruncă-ţi actele la gunoi, și încearcă să-ţi faci altele în cele două săptămâni.

   Comentariu beton! Thumb up 40 Thumb down 4

  • @Mihai, nu, mulțumesc, o să mă duc la Ambasadă când voi avea nevoie de acte :)) Fiu-meu o să vadă România după ce trece epidemia de rujeolă sau măcar după ce va avea sistemul imunitar ceva mai puternic, în caz că ajung cu el prin spitalele din RO pentru o banală răceală, să poată lupta cu bacteriile și virușii din spitale 🙁

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 6

 9. Sa-i f..a cainii de distrusi

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Colegu, da’ ce ti-au făcut câinii?

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 3

 10. Sunt in Bucuresti Romania si in sfarsit incep si eu sa dau dreptate celor, multora care se plang de tarisoara noastra. Am vazut zilele astea cat am putut sa vad- putin- dar imi este de ajuns.
  Mai zic ceea ce stiti deja: pe locul intai in lume la emigrare este Siria care e in razboi. Pe locul doi Romania. Asta spune totul.

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 4

  • @GMT, păi și aici tot un fel de război e. Doar că cu hoţia.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

  • Mihai, sa nu crezi ca in Italia nu este hotie! Este, este! Dar parca e mai civilizata…:)…ca sa fac haz de necaz.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • Mihai, daca se razboia cinevacu hotia, in 28 de ani poate castiga.
   Dar nu se razboieste nimeni, ne smiorcaim, pişem ochii si de votat votam tot cu “hotu’ de primar”
   Suntem complici Mihai, nu victime!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 11. Copilul meu (unicul) lucreaza de 3 ani in UK, dupa ce aici a incercat sa munceasca si sa avanseze.Cand dupa 3 ani de munca a aplicat pentru asistent-manager, cu multa munca si doar 100 lei in plus,a fost pus de sefa la tot felul de examane, timp de o saptamana, examene pe care le-a trecut.La sfarsit a adus pe cineva din afara (pila personala), pe motiv ca e prea tanar. Copilul s-a enervat, si-a dat demisia si a inceput sa-si faca bagajele, plin de scarba.Cine il suna, suava ca o garofita,peste 2 saptamani?Mirabolanta sefa,care-i susura ca sirenele lui Ulise: “Hai inapoi,iti dau postul tie.” Why?! Noua angajata bagase in buzunarul propriu 5000 lei din incasari!

  Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 2

  • @Till, sper că i-a dat uie la telefon.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 3

  • Absolut! Avea biletul de avion in buzunar! Doar nu era prost inca o data!

   Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 1

 12. Mihai, da-i in plm de țărani. Pui pariu cu mine ca după juma’ de an, cu tot cu pod, despre taica’tu ar fi zis la fel…hotul ala de primar? Aia e, nu poti schimba nimic. Si nu’ s pesimist cand spun asta…doar privesc in jur.

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 1

  • @Redoo, nu ar fi avut cum, taică-meu era prost de cinstit. De-aia nici nu l-au votat. P-ăștia cinstiţi nu știi de unde să-i apuci.

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 3

  • @Redoo, pesimistul e doar un om bine informat.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

 13. Si, daca tata a fost votat si au “combinat” voturile? ? Desigur, tot trist….

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @Laura, e posibil, dar nu cred.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

 14. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 10 Thumb down 19

  • @Andreas, boss, gata, știm toţi că ai un blog. Ori comentezi la subiect, ori nu-ţi mai las link-urile. E ultima dată.

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 4

  • Blogul meu e gratuit, fără reclame. Scriu de plăcere și pentru cine dorește să citească despre ceva diferit. Sunt la început, am 50 de articole pe el. Când ești la început, cum îl crești? Nu îti comentez/citesc toate articolele (nici alții nu o fac), dar pe cele la care pot scrie ceva, o fac și pun un link la mine spre blog unde găsesc o legătură.

   Aș fi preferat un mesaj de bun venit în comunitate și nu o mustrare. Dar am înțeles mesajul tău.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 10

  • @Andreas, boss, lași ancoră în semnătura, nu link-uri în FIECARE comentariu pe aici.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • Multumesc de sfat. Azi am mai invatat o chestie noua! 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

 15. O gluma de tara, intr-adevar.

  Insa, ciudat, toti strainii cu care am vorbit eu vreodata erau incantati de Romania.
  In special, spuneau ei, pentru ca aici se simteau mai liberi. Nu e stat politienesc ca si SUA, nu a innebunit inca lumea cu political correctness etc.

  Toti mi-au spus acelasi lucru si erau asa: francezi, israelieni, americani, suedezi, ce vrei tu, tot mapamondul.

  Deci, macar libertate avem… inca!

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 4

  • Si daca credeti ca a innebunit lumea cu political correctness, ganditi-va ca la noi e vorba doar de grasi si grase. Americanii deja isi trec la status, pe Twitter, pronumele cu care vor sa li te adresezi (el/ea/elicopter etc). Si nu e vorba doar de LGBT, si aia straight o fac.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 5

  • @Mihai, și la ce ne-a folosit?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 3

  • @Mihai ce anume sa ne foloseasca? Libertatea? Faptul ca nu te impusca politaiu cand te trage pe dreapta? Sau ca nu avem 3 camere de filmat pe fiecare stalp ca Londra? Nu inteleg intrebarea, serios :))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 6

  • Lasand gluma, nu vreau sa iau apararea nimanui. Tot ce spun e ca inca avem avantaje fata de alte tari…

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 5

  • @Mihai, ești un optimist, nu? Aem de 28 de ani avantajele asta. Și?

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 3

  • Pai cum “si?”??
   Alta idee fiind ca nu exista stat in lume in care sa nu fie coruptie. Zicea un american ca si in SUA e coruptie maxima, insa acolo nu e asa in larg ca la noi. Zicea ca acolo nu arata nimeni cu degetul un politician, ci o corporatie. E mult mai bine gandit sistemul (ala corupt, adica). In schimb, libertate pwla.

   Poate vrei sa zici ca nu poti face multe cu libertatea? Ca nu te ajuta statul? Da, asa e, insa te poate ajuta UE daca e pana acolo. Oricine poate accesa fonduri europene.

   In fine, asta cu UE e doar o idee care mi-a venit acum in cap. E greu sa faci treaba, dar inca se poate, totusi.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 5

  • @Mihai, sper că este o glumă treaba cu libertatea de exprimare în SUA / tări UE. Îți recomand show-urile lui Colbert, John Oliver sau Jon Stewart. Dacă nici aia nu este libertate de exprimare, atunci nu știu cum să o definesc. Curente de opinie într-un sens sau altul vor fi întotdeauna, derapaje de asemenea. Însă lucrurile astea vor fi reglate de societate până la urmă. Mass media are nevoie de audiență și evidențiază subiecte care inflamează spiritele, este alegerea fiecăruia dacă participă sau nu la circ.
   Tu alegi să vezi numai ce iese în evidență – curentul political correctness dus la extrem. Scoți din ecuație restul societății, cea care este echilibrată și își vede liniștită de viață.
   Referitor la camerele de filmat din Londra: tu cum ai gestiona un oraș cu 8,5 mil locuitori, într-o țară care are aproape 40 mil turiști anual?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • @didina Nu e gluma deloc, din pacate.
   Oliver si Gilbert sunt la alta scara. Am zis pe-aici ca ma refer la interactiuna ta, din viata de zi cu zi, cu oamenii.

   Nu neg ca are si media un efect asupra parerii mele sumbre, dar vreau sa spun ca nu mi-am format-o doar cititnd ziare si urmarind stiri. Sunt constient ca obiectivul lor e sa perpetueze isteria, pentru audienta. Mi-am format-o si urmarind oameni, ca tine si ca mine, bloguri, threaduri pe twitter, nebunia pare sa fie peste tot, zeci mii de oameni.

   Si e atat de absurd. De exemplu, cu totii luptam pentru o lume mai buna, incluziunea minoritatilor, combaterea prejudecatilor etc, dar in acelasi timp avem organizatii de genul “Black Girls Code” — care are un obiectiv foarte nobil: predarea informaticii fetelor de culoare care nu au acces la educatie. Perfect; insa ce se intampla cand vine un baietel alb sau asiatic, din aceasi zona defavorizata, le bate la usa si le spune ca vrea sa invete? Doar eu vad absurdul situatiei? Daca m-as pune sa scriu un articol despre asta, as fi linsat — nimeni n-ar asculta argumentele, toti ar zice ca sunt ceva white supremacist.

   Cat despre gestionatul a 8 milioane de locuitori ai Londrei… nu stiu ce sa zic, dar cu siguranta 3 camere de filmat/stalp nu e cea mai buna solutie.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 3

  • @Mihai uneori imi place ceea ce scrii. acum ai scris ceva interesant mai sus “oricine poate accesa fonduri europene”. “oricine” ma zgarie pe creier. Sa ma anunti si pe mine cand reusesti treaba asta si dupa ce perioada de timp.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Mihai, dacă ești un om echilibrat, cu un comportament normal, interacțiunea cu ceilalți membri ai societății este una firească. În cei câțiva ani de locuit în afara României nu am avut niciodată probleme cu libertatea de mișcare / exprimare, nu m-a deranjat nimeni. Peste tot există nebuni și extremiști, însă percepția ta asupra societății în ansamblu este deformată.

   Ne simțim ofensați când românii sunt numiți țigani / cerșetori / hoți de către alte nații, dar vrem să putem înjura pe oricine pentru că avem libertate de exprimare. Nu suntem ipocriți? Un pic de echilibru nu a omorât pe nimeni. Aceeași idee poate fi expusă într-un mod civilizat sau ofensator. Fiecare alege ce îl coafează cel mai bine în momentul în care dorește să se exprime.

   La fi-mea la școală sunt copii veniți din mai multe țări. Cazurile sociale sunt susținute de stat, dar ajutorul social este condiționat de prezența copilului la școală. Celor cu probleme de învățare li se alocă un mentor – un profesor care îl ajută să înțeleagă materia și să își facă temele. Există și cursuri suplimentare în cadrul școlilor (un fel de meditații), plus un program de școală de vară pentru cei care nu au avut rezultate bune. Învățământul este gratuit (nu doar pentru copii, ci și pentru părinți) până la terminarea liceului. Acum te rog spune-mi cum copiii ăștia nu au nicio șansă.

   Despre sistemul de sănătate nu are rost să discutăm, că nu terminăm nici până mâine.

   Referitor la camerele de filmat – poate că nu este cea mai bună soluție, însă administrarea unui oraș se face cu niște costuri. În urma unei analize cost / beneficiu a rezultat o soluție care nu poate mulțumi pe toată lumea.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • Cat despre sistem… n-ai ce sa zici, chiar asa e.

   De asta voi prefera eu mediul privat. Pentru ca in mediul privat macar stii o treaba, ce urmeaza, cand urmeaza, stii cine e in conducere etc.

   La stat, nu se stie nimic. Nu uram nimic mai mult in perioada scolii, sau in facultate, decat conversatiile de genu:


   – Ai auzit, ma, ca *SE FACE* aia? Se baga ceva nou, ne cresc salariile, etc etc?
   – Nu ba, dar cand se intampla asta? Cine face si cand face?
   – Aaaa… pai nu se stie… a zis ieri un tip de la inspectorat!

   Dupa care, peste inca vreo 6 luni – 1 an, ca prin minune, apare mobilier nou in sala profesorala – nu se stie cine, ce si cum, el doar a aparut acolo, e un dar de la Dumnezeu.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 3

  • @Mihai, cu totii preferam mediul privat, dar ce te faci cand te cocoseaza statul cu fel de fel de taxe doar ca sa-si asigure votacii, si salariul tau de la privat, obtinut prin munca si competenta, se duce pe.. apa sambetei?
   Si cand trebuie sa ajungi in alt oras, faci 70km in 2h?
   Sau cand iti vezi o ruda chinuita in spital si nu o ajuta nimeni?
   Astea sunt lucruri pe care tot statul le gestioneaza…
   Eu sunt in curs de acordare a ultimei sanse acestei tarisoare 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • Foarte bune, felicitari pentru curaj!

   Si eu, din punctul asta de vedere, as fugi mancand pamantul, insa am zis si in commenturile de mai sus: mi se pare ca in alte tari ai mai putina libertate de miscare, gandire, exprimare etc etc.

   La 20 si ceva de ani, degeaba ma duc eu undeva unde au spitale curate, daca nu pot sa scot niciun cuvant pe gura, pentru ca ofenseaza pe cineva.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 3

  • Mihai, spuneai mai sus de avantaje, ce avantaje? Tu ce preferi sa fi liber sa arunci o doza de suc pe jos fara sa te ia nimeni la rost sau sa ti se ofere ingrijire adecvata daca cumva ai nefericita ocazie sa ajungi in spital? Sa fi liber sa le spui la prosti in fata ca sunt prosti sau sa ai un salar decent care sa iti asigure minimul de confort? Si intrebarile de genu pot continua la nesfarsit. In Rombilica ai tot felul de “avantaje”, dar subtirel la categoria care conteaza.
   Si eu am avut de-a face cu o gramada de straini care ziceau ca ce bine e acolo, da n-am cunoscut nici unul care sa vrea sa se mute definitiv in Romania sau care sa fi venit acolo sa munceasca pe un post mediu sa nu zic pentru minimul pe economie.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • Inteleg intrebarile, doar vreau sa notez ca nu ma refeream sub nicio forma la aruncat doze de suc pe jos. Ma refeream efectiv la libertatea de a sta la suc cu niste oameni si a spune o gluma relaxat, fara teama de a fi linsat dupa.

   Sau la libertatea de a-i spune colegului de munca ca e retard si sa isi faca bine treaba, fara sa ti se faca observatie disciplinara cum ca nu ai fi destul de tolerant.

   La libertatea de a spune lucririle pe sleau, asa cum o face Vasilescu in fiecare zi. Chiar cred ca daca eram prin State, blogu asta era inchis demult si Vasilescu cu 3 procese pe rol, pentru hartuire.

   La libertatea de a avea o opinie argumentata. Pentru ca in ziua de azi, lumea nu te mai asculta si te marginalizeaza chiar daca ai argumente, fara sa faci hate speech. In ziua de azi, daca nu esti de acord cu majoritatea, ai o problema, trebuie sa fi reabilitat.

   Romania e un dezastru, intr-adevar, am si zis ca nu incerc sa iau apararea nimanui. Doar spun ca exista multe lucruri de luat in calcul cand te muti in alta tara, nu pur si simplu salariul.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 5

  • @Mihai, m-am lipit, ca să spun așa de comentariul tău ca să nu pun un comentariu nou și să deviez de la subiect.Nu e un afront și nu o lua personal.Scrii bine ,ai idei la obiect,dar ești extrem de pueril.Poate e vărsta de vină, doar presupun.Între a vizita o țară și a te muta acolo e o diferență uriașa.Și eu vreau să merg în Mexic și în Zanzibar,dar în calitate de turist.Am locuit în mai multe țări , integrarea nu e cel mai ușor lucru.Limba,acomodarea ,rutina de zi cu zi sunt diferite de la țară la țară.Nici o țară din lumea asta nu îți oferă comfortul locului unde te-ai născut.Trebuie să te adaptezi.O să începi să găndești în altă limbă,o să mergi la muncă și duminica ,o să fie nevoie să îți schimbi preferințele culinare,nu mai ți cont de sărbătorile tale ci de cele din țara respectivă.Nu o sä mai ai vecini țigani și țărani cocalari.O să ai vecini pakistanezi,arabi,marocani,sirieni,chinezi,englezi,nemți,olandezi,ruși,sărbi,albanezi.O să întâlnești gay,lesbiene,travestiți.O să întâlnești pe stradă patrule de poliție înarmate cu mitraliere și scuturi.O să fii oprit pe stradă pentru un control de rutină pentru că ai meclă suspectă.Frizerul tău va fi pakistanez,vănzătorul de la aprozar marocan,ospătărița de la bar argentiniană,pizzerul italian și o să îți cumperi becuri de la chinezul de la colț.Toți vorbesc pocit,inclusiv tu sau eu.România e o țară extrem de frumoasă.Toți sunt fascinați.Dar din păcate doar în calitate de turiști.Românii pleacă din țara lor în toate zările.Oare de ce?Poate că s-au săturat de prea multă libertate?Libertatea de a fii neșimțit,prost crescut,șpăgar,zeflemitor,arogant ,atotștiutor și neam prost?Unde locuiesc acum cu Poliția vorbești cu Dumneavoastră,la fel cum și ei vorbesc cu tine.Stat polițienesc?Da, mulțumesc.Mă simt în siguranță, nu fac nimic ilegal,nu mă deranjează că din două în două minute trec motociclete și mașini de poliție pe stradă.

   Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 2

  • E adevarat ce zici, te muti in alta parte si trebuie sa te obisnuiesti cu alte obiceiuri, sarbatori, alti vecini. Dar ce are asta cu ce am zis eu?

   Nu am o problema cu diversitatea si obiceiurile. Am o problema cu faptul ca, daca se intampla ca opinia ta sa nu puste cu a lor, nu te mai poti exprima, chiar daca ai argumente. Si din fericire faza asta nu a ajuns la noi, inca. Scrii un articol, iti argumentezi o parere si te trezesti ca te dau afara de la munca. A se vedea scandalul de la Google.

   In ziua de azi daca lumea nu e de acord cu tine, te infunda, in loc sa se ridice si sa-si apere punctele de vedere. Tu s-ar putea sa gresesti, dar ei nu o sa iti arate asta, nu o sa-si argumenteze punctele lor de vedere, ci pur si simplu te vor marginaliza. Lumea are nevoie de “safe spaces”, totul e roz si mirific, si daca tu crezi ca nu e asa, ai o problema.

   Legat de statul politienesc – e foarte grav. Nu ma refer la respectul reciproc si la faptul ca te caci pe tine cand vezi un politist din State (ala arata a politist tata, nu un umflat care face infarct dupa ce fuge 50 de metri). Ci la faptul ca acel politist te poate impusca daca i se pare lui ca ceva e suspect. Si pana una alta, poate nu imi convine sa fiu perchezitionat si luat la intrebari pe strada asa, de rutina, fara sa fi facut nimic. Faptul ca “nu fac nimic ilegal” nu e deloc un argument. E exact ca si aia cu “nu ma intereseaza daca sunt urmarit, nu am nimic de ascuns”, sau, mai rau, “nu ma intereseaza dreptul la vorbire libera, fiindca nu am nimic de spus”.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 5

  • Mihai, scandalul de la google e unul, si poate mai sunt cateva exemple similare, dar sunt si alte milioane de exemple de care nu ai auzit si care sunt de bine. Nu cred ca aceste cazuri aparte pot caracteriza o tara intreaga, peste tot sunt oameni buni si mai putini buni. Ai avut tu parte de a lucra intr-o companie in strainatate si ai fost marginalizat, tratat ca un rebut (nu ma refer la munci de camp sau prin depozite ca acolo este exact la fel ca la noi)?
   Si in Romania esti tratat asa cum zici tu, te sapa pe la spate, nu iti asculta parerile, esti practic un nimic, sclav modern, ia dute si lucreaza intr-o multinationala sa vezi. Culmea e ca, chiar daca multinationale nu este o companie romaneasca regulile de cacat sunt facute de romani, iti spun din experienta.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Mihai,ți-am răspuns exact și conform comentariilor scrise de tine,doar un pic mai comprimat cotextual.Fără atac la persoană,tu recitești ce scrii?Sau pur și simplu emiți păreri non grata ?În viața reală ,nu e la fel ca și în mediul virtual, adică nu îmi place ce scrii îți dau minus.În viața reală îți mai iei un cap în gură,o flegmă, un șut în cur, ajungi să nu te mai bage nimeni în seamă sau sä te evite.Din punctul meu de vedere,strict personal, tu te iei foarte mult în serios.Noi în general aici pe blog facem haz de necaz,mai o miștocărelă ,mai o caterincă în majoritatea cazurilor sau când e cazul. o ardem serios.Dacä o ți pe a ta cu tonul de atotștiutor și cu argumente gen ,,polițiști din State sunt toți Terminator,restul sunt grași “nu o să te bage nimeni în seamă.Te invit în Europa să vezi polițiști care prin prezență și atitudine chiar te fac să îți tremure chiloții în cur.Ca în orice meserie oamenii trebuie să impună un standard,puștiule.Medic,pompier,jandarm,judecător,polițist.Și da ,e absolut normal să fii oprit și legitimat pe stradă indiferent de voința ta.La fel ca și tine e legitimat și Abdul care are în rucsac 10 kilograme de C4.Care dacă e legitimat și percheziționat nu se detonează.Iar tu vei putea sä comentezi în continuare pe acest blog pentru că cineva și-a făcut meseria.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 2

  • @Paco Da, recitesc ce scriu, chiar mi s-a parut ca ai pus o problema diferita (in care sunt de acord cu tine, trebuie sa te integrezi, a fost alegerea ta sa mergi acolo). Eu doar am aratat ceea ce, cred eu, este un minus mare al altor societati fata de Romania.

   N-am luat nimic personal, si nu incerc sa am un ton atotstiutor. Pranteza cu politistul umflat a fost de vina, poate acolo am folosti cuvinte nepotrivite. In fine, eu chiar comentez cu prezumtia ca s-ar putea sa gresesc, si astept replici constructive 😀

   Cu perchezitia random pe strada tot nu sunt de acord. Daca il vezi pe unu (arab sau orice alta natie) cu un rucsac ca se plimba toata ziua prin aeroport, da, s-ar putea sa trebuiasca sa-l intrebi de sanatate, dar daca eu ma plimb duminica prin parc cu cainele, nu mi se pare ok sa ma opreasca nea politaiu sa ma ia la intrebari.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 3

  • @Paco Si problema nu e nici macar ca s-ar putea sa-mi iau un cap in gura. As prefera sa-mi iau un cap in gura si sa aud un contra-argument decat ce se intampla astazi: fugim si ne ascundem, urlam ca suntem ofensati si consideram ca nimeni n-ar trebui sa aiba dreptul de a nu fi de acord cu noi.

   In fine, asta e comment pe azi, promit 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 3

  • @Mihai ,acuma pe bune tu ai buletin?Adică ai 18 ani si poți lua decizii independent de voința părinților?Tu unde trăiești ?În munți?Ieși cu Heidi cu caprele la păscut?Ai trei văcuțe Milka într-un cătun din Elveția?Ești verișor cu Ghiță Ciobanul și dacă faceți norma de muls oi, primiți net gratuit pe smartfon?Cum dracu consideri un afront că te oprește poliția să te întrebe de sănătate?În orice țara din vest dacă luăm în considerare evenimentele recente,dacă pari dubios te împușcă poliția ca pe un pui de gostat fără întrebări.
   Băi putză,tu scrii fain dar nu ești convingător.Adică mie personal nu îmi dai nici un feeling.Vrei să pari mai deștept decât ești,Extrapolezi,o arzi în filozofie ,expui concepții unor oameni care poate au dublul vârstei tale și sunt mai trecuți prin viața decât vei fii tu în trei vieți.Nu e blogul meu ,eu sunt doar un pasager,tot ce am spus le poți lua ca și un sfat.Spre exemplu acest comentariu poate părea ofensator pentru proprietarul acestui blog AKA Mihai Vasilescu și măine îmi taie accesul la blog și nu mai pot abera la dânsul pe plantație ,că îi sperii cititorii.Și atunci o să trebuiască să comentezi și să îi faci trafic în locul meu…
   Off topic… pe acest blog nu am dat niciodată unlike.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

 16. Nu pot. Chiar nu pot. Am încercat să smulg un gând coerent pentru azi, dar subiectul mă sufocă. Cu prima ocazie (în care nu mă compromit), îmi iau copiii şi mă duc la mai bine. Sau, cel puţin, încerc.

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 2

  • @Vera, sper, pentru binele lor, s-o faci.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Vera, fii-mea a plecat cu o bursă Erasmus în Franța. A fost extraordinar de încântată de felul în care a făcut școală acolo, de tot ce a învățat și era super entuziasmată. Voia să se întoarcă în România și să facă aici atât de multe pentru că știe să facă și sunt multe de făcut.
   Mai are un an, dar deja s-a hotărât că pleacă. Iar eu îi doresc să se bucure de viața ei, oriunde alege ea, fără să se mai uite înapoi.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 2

  • @Anouk mulţi tineri sunt entuziasmaţi de gândul de a se întoarce ca să mute munţii aici. Dar aici nu poţi rupe norii, aici îţi rupi doar răbdarea şi optimismul şi încrederea in oameni şi în sistem.
   Butonam facebook-ul azi-noapte şi am vazut o postare a unei mămici de la grădiniţa fetelor mele. Fetiţa ei de 4 ani şi două luni are leucemie. Leucemie la 4 ani! De la 4 până la 7 dimineaţa am stat şi m-am uitat la ale mele cum dorm, una cu o şosetă pe mână, alta cu pisica de pluş în braţe… iar colega lor zace într-un pat de spital cine ştie în ce condiţii, cu un viitor sumbru şi părinţi distruşi.
   hmda, m-am dus pe câmpii, azi nu sunt eu… :/

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • @Vera,
   Pentru fetița aia se vor lupta părinții și vor muta munții ca s-o facă bine. Aici fiecare e pe cont propriu.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 17. Posibil ca planul tatalui tau sa fi implicat si comunitatea…si cum romanul s-a nascut obosit – gata au ales ce stiau mai bine…si la nivel national aceiasi treaba…noi dormim pana la 11…ei fura linistiti si toata lumea happy…

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @Florin, pentru că e ţara lui “să ni se dea, să ni se facă”.

   Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 1

 18. Nu putem sa schimbam noi tot ce nu merge in tara asta.Ceea ce putem face in schimb este sa schimbam anumite lucruri care ne deranjeaza in proximitatea noastra.Concret,un mic parculet in zona unde locuiesc.S-a rupt un echipament din parc care era periculos pentru copii.Am sunat la ADP sector 2 in fiecare zi timp de o saptamana.Intr-o luna echipamentul defect era reparat.Se poate dar si noi trebuie sa facem un pic mai mult.
  Succes.

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

  • Într-o lună se puteau întâmpla atâtea nenorociri. Putem vorbi cu adevărat ”că se poate și la noi” când veneau și schimbau nenorocitul ăla de echipament de la primul apel telefonic.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

  • De acord cu tine.Nici un argument nu ar fi pertinent pentru ce ai scris.Dar trebuie sa incepem dintr-un punct.Copiii nostri vor avea un exemplu de simt civic.Iar ei vor creste cu posibilitatea de a schimba un pic mai mult decat incercam sa facem noi astazi.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 19. Boss, ceva similar a pățit și taică-meu, doar că la ultimele alegeri.
  Identice situațiile. A mers din poartă în poartă cu promisiuni logice, de bun simț și realizabile.
  S- au jurat pe copii că îl vor vota iar la final i-au dat muie.
  Nu mai spun de legendele care circulau ulterior cu plata unor sume cuprinse între 50 și 100 de lei pentru vot.
  După experiența asta taică-meu a declarat ritos că își bagă toată pula în consăteni precum și că pe el îl doare în cur de ce se va mai întâmpla.
  Ghici cine înjură actualul și totodată fostul primar, în prezent?
  Cei care l-au votat și îl vor mai vota.

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

 20. Eu aștept momentul în care se vor fura între ei. Va seca orice resursă din țara asta și atunci să-i văd ce fac.

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @Elena P, ești naivă, hoții nu se fură niciodată între ei.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • O să plece în țările unde și-au depozitat banii și au cumpărat locuințe iar de acolo o să ne dea lecții pe la vreo televiziune cu privire la cum ar trebui administrată țara/localitatea.
   Rings a bell?

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Oamenii sunt cea mai buna resursa din Romania. Atata timp cat ei exista, exista si aia care sa ii fure.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Elena, mi-e teamă că atunci când va seca orice resursă nu ne vor mai lăsa să plecăm.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Întotdeauna o să fie câte ceva de furat și dacă nu mai ai ce fura pur și simplu tai pensii și salarii, dai oameni afară și faci “investiții”
   Îmi povestea fostul primar cum a fost sunat de la Consiliu Județean, condus de partidul lui PDL, că de mâine trebuie să facă parc in comună
   -Pai n-am apă curentă pe toate străzile
   -Și ce dacă, e ordin de sus !
   Și s-a facut, un miliard pentru două bănci, trei leagăne și patru brazi

   Și încă una cu Pedele
   Un tip priceput, proiecte, bani europeni, ferma de …
   Actele blocate se duce la deputatul local
   -Intro săptămâna se rezolvă, da la partid cât dai după aia ?Și-i spune un procent nesimțit
   -Păi boss , dacă dau atât plus cheltuiala cu personalul , plus impozite , rezultă că rămân cu nimic . Mai bine stau de pomană și nu fac nimic
   Și n-a făcut nimic

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 21. Am fost viceprimar la mine in comuna.Impreuna cu primarul meu,am obtinut fonduri europene de un milion si jumatate de euro si s au betonat cinci kilometri de drum care era forestier.Asta doar unul dintre proiecte,cel mai important ca valoare.Rezultatul?N a mai fost ales primarul meu pentru ca..de ce nu?Nu era hot,avea prea mult bun simt,era prea elevat si educat.Nu vreti sa stiti cine e acum primar si ce a facut in cinci ani.Suntem o natie caruia parca ii place autodistrugerea.Strica tot ce merge bine,incearca loteria ca apoi sa aiba pe cine injura.Hai ca m am enervat iar,ma duc la taxi sa socializez cu clientii mei frumosi si..sa mai uit de gunoaiele astea de conducatori.S aveti o zi buna!

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • @Bogdan, dacă l-a mâncat în cur să facă treabă, așa-i trebuie. Ia să fi furat ăla 5 kilometri de drum să vezi cum ieșea cu majoritate.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

 22. Cand am fost la vot, am vazut o babuta cred ca avea cam 80 si ceva de ani, n-am ce face si-o intreb, bre mamaie, cu cine ai votat? Femeia sincera imi spune ca psd. Aaaa, zic eu, cu hotii aia, raspunsul ei: lasa-i maica, fura dar ne dau si noua cate ceva la pensie. Sa-ti mai spun de soacra-mea care avea lipit pe geam afis cu iliescu, de-am facut herpes la gura instant ce l-am vazut?? Pacat ca nu mai am varsta si talentul din tinerete ca in secunda 2 eram plecata, si jur ca nu mi-ar fi fost dor deloc, de nimic de-aici.

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • @dede cati, ţi-ar fi fost, dar îţi trecea repede.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 23. Mda…e păcat că e ilegal să ucizi animalele în două picioare.

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

 24. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 0 Thumb down 9

  • @Cosstica, indiferent ce-aș scrie, despre orice subiect de pe lumea asta, este imposibil să nu apară un tâmpit care să se lege de detalii. Este ABSOLUT imposibil.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

  • Corect domnule Vasilescu: sunt un tampit care citeste tampeniile unor tampiti. Credeam ca suportati si critici insa m-ati convins ca sunteti doar un mic nimic,

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 2 Thumb down 6

  • @Cosstica, dacă tu-mi arăți unde era critica, eu înghit laptopul. Nu era nicio critică, ai comentat exact ca un tâmpit legăndu-te de un amănunt nesemnificativ.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • Critica ati inteles-o si acesta este motivul pentru care ati refulat facandu-ma tampit. Ca sa incheiem: eu nu va mai citesc tampeniile Sunteti un “scriitor” care va chinuiti prin creatiile dumneavosastra si chinuiti intelectul altora tocmai prin lipsa lucrurilor inteligente din aceste scrieri. Aveti proprii cititori iar eu sunt musafirul nepoftit si pretentios de pe blogul dumneavoastra. Am sa parasesc singur “incaperea” care va apartine pentru a nu supara “gazda” si a fi dat afara.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 2 Thumb down 6

  • @Cosstica, boss, te rog eu nu pleca, te rooooog, hai că nu mai zic nimic, promit!
   Prietene, mă doare la bască de tine și de veșnica amenințare “nu te mai citesc”. Așa și? Orice tâmpit care parăsește blogul e un plus pentru mine și cei de aici. Iar tu ești unul. Drum bun, cale bătută!

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • Poti sa faci si spagatul pe doua scaune? Sau esti chiar personajul care poate acest lucru dar ai pus o poza al altcuiva si folosesti pseudonim sub care semnezi? Limbajul tau si atitudinea ta (in ceea ce ma priveste) sunt marca inregistrata Mircea Badea. Hai sicttir “maaestre:!

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 4

  • @Cosstica, ahahahahaaaaaa, ahahahahaaaaaa, hai că pentru asta aproape te iert că ești ATÂT de prost. Ahahahaha, ahahahahaaaaaa, tu realizezi că puteai să vezi cine sunt cu un singur click cine sunt. Dar, nuuuu, tu preferi să fii idiot. Felicitări!

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Stiam fraiere ca nu esti Badea ca ala e “matematician” si tu economist. Faceam doar comparatia limbajului. :Nu poti fi original nici cand esti nesimtit fara sa-l copiezi pe matematician: boss, tampit, idiot, ma doare la basca si, mai ales, prietene.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 4

  • @Cosstica, da, da, văd. De-aia nu te înduri să pleci de aici. A propos, știi că îţi aprob comentariile doar pentru că vreau să vadă toţi cât ești de prost, da?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

 25. Au adus țara în starea asta pentru că i-am lăsat noi. Oamenii au ieșit degeaba în stradă pentru că nu știau ce vor. Trebuia făcut cum au făcut islandezii în 2009. Între noi și ei sunt trei mari diferențe: islandezii sînt UNIȚI, și sunt vikingi nu oi. A treia și poate cea mai importantă e că NU UITĂ. Noi am uitat cine eram cum uităm orice măgărie sau trădare făcută de EI de la o lună la alta, distrași de circul mediatic. Am fost vaccinați… Nu judec pe nimeni. Și eu sînt plecat de 12 ani din țară. Tot ce pot să fac e să nu mai privesc DELOC la televizor (tot din 2005), și să mai ajut puțin pe cineva cînd pot.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 26. Mihai, ai sintetizat foarte bine: nu poți să faci nimic, sistemul e prea bine pus la punct ca să vină niște “fraieri” să facă treabă cu adevărat.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 27. Eu am fost șocată când am auzit că există primari aflați de 26 de ani la conducerea unor localități/orașe care nu s-au schimbat absolut deloc în mai bine din ’89 și până acum.

  26 de ani!!! Unii se plâng că n-au avut timp să facă ce doreau în scurtul lor mandat iar ăștia au stat 26 de ani în funcție și n-au făcut nimic remarcabil iar idioții au continuat să-i voteze! Nu-ți vine să crezi că poate exista atâta prostie…

  Când realitatea este că, dacă vrei cu adevărat, 4 ani sunt suficienți să sfințești locul, dovadă http://evz.ro/minunea-din-pestera-primarul-nu-fura-nu-isi-bate-joc-de-banii-publici-si-a-transformat-comuna-intr-o-mica-elvetie.html

  Acum tipul s-a mutat la Medgidia și acționează în același stil. Sper să nu mor până ajunge și primar al Constanței, dacă om fi destul de inteligenți să-l votăm când va candida (dacă va candida și dacă nu-l omoară între timp restul primarilor din România)

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @CrisS, exact!
   Și mai era unul în 23 August, tot așa, bun gospodar…
   Tu zici că poate ajunge și la primaria Constanța? Hmm… nu trece de mafia de aici, îl mănâncă de viu.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • @Laura G., așa sper, a început ”de jos”, cu o localitate mai mică, a trecut la una medie, următoarea etapă ar trebui să fie Constanța, nu? Speranța moare ultima, știi cum e…

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 28. Mda. Am o singura fiica, are 19 ani si de 2 saptamani este studenta in Olanda. Acum cativa ani am lucrat pentru 9 luni in Germania si cand m-am intors i-am spus copilului meu: Mami, daca vei vrea si vom avea posibilitatea, pleaca din tara asta, du-te, mami, cat vezi cu ochii, fa o scoala undeva si gaseste-ti o casa intr-o tara normala, ca o sa venim si noi cu tine cand om fi mai batrani, Acum doua saptamani copilul a plecat in Olanda, si un ochi rade si unul plange. Ne e dor de ea si ei de noi, dar de fiecare data cand citesc articole ca al tau, si citesc in fiecare zi, imi spun ca am facut alegerea corecta.
  te urmaresc cu drag si citesc tot ce scrii, si de fiecare data cand scrii chestii din astea imi vine sa mor de nervi.

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

 29. Mihai, dacă nu a pus programul intr-o găleată cu niște ulei, făină si o sticla de vodcă ieftină….QED

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 30. in Romanica rezistenta la schimbare e din ciclul ” sa se revizuiasca, primesc! dar sa nu se schimbe nimic! sa nu se revizuiasca, primesc” bla-bla -bla.
  las-o, ba, ca merge-asa!

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 31. Viitorul nu suna bine deloc. Deloc.
  Am vizitat de curand muzeul victimelor comunismului si rezistentei din Sighisoara. Sa ai o idee despre, sa citesti putina istorie e una, dar sa vezi cu ochii tai cum au lucrat si cum au exterminat clase intregi de oameni e infricosator. Trista e insa asemanarea cu zilele noastre. Nu mai trebuie sa-i extermini, sa-i omori…nu…nu. Doar trebuie sa-i faci sa plece. Oameni care gandesc pozitiv, cu idei spre a inainta in aceasta lume care nu ne este deloc pozitiva noua, Romaniei, pe astia sa-i faci sa plece. N-ai nevoie de ei. Ca-ti pun piedica in fata furturilor. Pe astia sa-i alungi, pe restul sa-i reduci la tacere cu legi cretine, cu spitale derizorii, cu boli ce revin in tromba, cu promisiuni desarte si cu iluzia unui viitor ce nu se mai vede nici de pe marginea gropii de inmormantare.
  Vorbeam cu tata zilele trecute si-mi zicea ca el nu mai intelege nimic din lumea asta noua. Asa o numeste. Lumea noua. Ca orice gand de bine, de a face un bine, de a lucra profesionist, de mandrie pentru munca ta, au disparut in umbra banilor castigati usor si fara valoare.
  Daca Romania ar fi un serial, sincer, ar fi Tanar si nelinistit, actiune ioc, multe episoade si toate fara noima. Inchizi televizorul la episodul 2017 si in 10 ani il deschizi iar si vezi aceleasi personaje, aceeasi actiune si nici o schimbare.
  Daca mai are cineva speranta de vanzare, acum e cazul sa o multiplice si sa se imbogateasca.
  Cu tot respectul,
  Kgeb

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

 32. Mihaita,

  Papa trebuia sa arate intr-un mare fel.
  Adica,cu patratele bine lucrate la sala,sa apara pe coperta revistelor in chiloti ca tinerelu’ala,’menestrel'(pardon,un posibil ministru) la sanatate,adica pe scurt are de lucrat la imagine,doar ea se vinde ce-i drept cu niscaiva eforturi suplimentare.Ce daca-i straluceste diamantul si e un geniu,tre’sa aiba toti dintii,tot parul pe cap si alte dotari…A,daca mai da si ceva ulei,zahar,un mic,berica si-o galeata,mai recita si poezii,mai face si-o cantare,treaba-i ca si rezolvata!A,dar am o super idee… candideaza tu pe undeva sa-i implinesti visul!Ai toate atuurile,june esti,captiv esti,crancen nu mai spun,ce te retine?Baga o platforma program,te mai inspiri de pe la prietenii tai actori si gata cu datoria civica!HIIIIIHAAAA! Glumele de joi,dar pe bune, nu mai stiu unde, au ales un actor presedinte sau ceva pe acolo.
  O zi frumoasa,minunata si prolifica!

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 4

 33. Am înțeles că-i belitâ
  Și soluțiia?????

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Colonel Sandurz, până să ajungem la o soluție e cale lungă. Trebuie făcut, mai întâi, un studiu de fezabilitate.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 34. Pingback: De citit în drum spre casă - 199 - Georgeisme

 35. Io am citit și m-am gândit așa, băbește/inginerește: într-o lume normală (nu ”mai bună”, ci normală!), din 2000 până acum, podul ăla s-ar fi făcut și cu croșeta. Dacă sătenii ar fi vrut… (puneau zilnic câte o cărămidă).

  Iar într-o lume corect-agresivă, în primii ani l-ar fi sugrumat pe primar, oricare ar fi fost, până se făcea podul.

  Dar toate astea într-o altă lume, nu în Ro.

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

 36. Am urlat sus si tare ca tara asta nu se mai face bine si ca voi pleca cat de curand. De cand urlu eu ca vreu sa plec, mi-au luat-o inainte o gramada de cunostinte. Pe mine parca ma tine in loc ala cu coarne. Legat de prima parte, taica-miu trebuia sa fie ales prim secretar de partid pe județ in toamna lui 89. Numai ca el stia din august ce avea sa urmeze. Desi nu cred ca a fost securist (era prea pampalau pentru treaba asta) in decembrie 89 nu a iesit din casa si cred ca pana in ianuarie a albit aproape de tot din cauza fricii.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 37. Da, Romania este o gluma proasta la care rad doar ei de noi. In mm lor de nenorociti. Tot au distrus astia. Exact despre asta e vorba, tupeul jegos. Cu siguranta tatal tau ar fi reusit chiar de avea sa-l faca singur, dar vezi la oamenii cu educatie le lipseste “tupeul jegos”. . Vai iar m-am enervat maxim.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 38. Tatal tau a incercat sa fie cinstit si sa faca ceva real. Insa mai bine prind minciunile electorale la nivel local.
  Un articol asemanator am scris si eu cu ceva timp in urma…o mica discutie cu o vecinica de-a mea, in care i-am explicat cateceva dar tot PSD a votat.
  PSD este, pentru ei, ca si un drog precum „gustul” din cips-uri. Daca le pui un cartof prajit in tigaie, nu le mai plac. Tot cip-uri vor. Promisiunea maririlor pensiilor, ala-i drogul.
  http://www.lnt.ro/degeaba-bai-degeaba/
  Daca nu agreezi link-urile in comentarii, te rog frumos sa ma faci atent.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Lucian, agreez, dar unii exagerează.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 39. Salutare tuturor!
  Nici macar nu ma mai pis pe ei si nici nu-i mai injur. Nu merita atat efort, dar nu stiu cum as reactiona daca i-as avea in fata mea. Atat. M-am enervat si eu.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 40. Pai era cam normal sa nu il voteze pe tatal tau.Eu cred ca au gandit cam asa”auzi bre,candideaza Vasilescu….al naibii…pai de ce sa il votez pe ala?CE?!E ala mai destept decat mine,sa iasa el primar???…..”
  Cei cu capacitate intelectuala mai redusa decat media(am zis asa din politete),urasc sa vada ca se poate ridica unul de al lor,dintre ei…fac tot posibilul sa ii dea in cap.
  Sau nu sti cum e cu capra vecinului?

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 41. aoleo ma doare capu :).
  Deci sistemul in Ro sunt o gramada de dinozauri ramasi peste tot care trebuiesc multumiti si nu deranjati. Cam tot ce inseamna resurse (inclusiv resurse de spaga) sunt directionate ca sa fie bine pentru toata lumea (in ordinea numerelor de pe tricou bineinteles). Adica nu se pornesc procese penale desi baiatu lu’ tasu a bagat firma in insolventa dupa ce a luat banu de asfaltat, sefu de directie faulteaza oamenii proprii ca sa nu faca dosare raufactorilor de partid, partidu de opozitie canta cum ii zice puterea …
  La final se mai dau si niste mizilicuri (mici, bere, manele si eventual ajutoare sociale) la pulime

  Sistemul asta e peste tot – si la Constanta si la Cluj ? si mai ales la Bucuresti.

  Cum se schimba – pai trebuie infiltrat nu merge dinafara ucis.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • https://www.replicaonline.ro/detalii-fierbinti-din-dosarul-lui-pripisi-cum-se-obtin-autorizatiile-la-primarie-pe-pile-329642/

   🙂 mazareland
   „Am vorbit cu Pripişi şi a zis că nu va face sesizare la Parchet. Va da o amendă…”
   „Cei doi funcţionari au constatat că pe strada (…..) se edifica un imobil, muncitorii fiind prezenţi la faţa locului, fără însă a exista vreun panou care să anunţe tipul de lucrare, perioada pentru care a fost avizată lucrarea, datele proprietarului, ale executantului şi numărul autorizaţiei. Faţă de această situaţie, martorii au luat legătura cu reprezentantul proprietarului, martora (…..) care s-a recomandat ca mandatar al proprietarului imobilului.

   Fiindu-i solicitate documentele legale în baza cărora a iniţiat lucrările de construire, femeia a declarat că nu posedă decât certificatul de urbanism, având documentaţia depusă pentru autorizare. Din certificatul de urbanism, martorul a constatat că terenul pe care se edifica imobilul era situat într-o zonă în care fusese instituit un regim de protecţie, respectiv SIT aşezare, cu cod CT – I-s-A-02554., care afecta pe toată suprafaţă cuprinsă între intersecţia b-dul (…..) cu b-dul (…..) şi malul de sud al Lacului Siutghiol.

   Tot atunci, funcţionarii Primăriei mun. Constanţa au informat-o pe martora (…..) cu privire la aceste aspecte şi au încheiat totodată nota de constatare, aducându-i la cunoştinţă şi că urma a fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa pentru a se efectua cercetări”, potrivit rechizitoriului. Numai că femeia, care era mandatara afaceristului, le-a transmis celor doi funcţionari că a vorbit cu Pripişi, care o asigurase că „va fi sancţionată cu amendă contravenţională de 1.000 lei şi asta-i tot”.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 42. La mine in oras, un tip care vrea si are capacitatea sa schimbe lucruri, a intrat în psd in ultimul moment pe lista de consilieri crezând că poate schimba sistemul din interior. El arată si da in vileag tot ce se întâmplă in primărie sau tot ce se hotărăște pe sub mână dar crezi ca e susținut de partidul care l-a coptat? Dar făcând aceste dezvăluiri pe facebook ajunge încet încet la toti locuitorii orașului si sper din tot sufletul sa candideze independent.
  Eu deja sunt cu lacrimi în ochi la gândul că o sa plec după băiatul meu in viitorul apropiat ca aici nu vad sa se schimbe ceva din acest sistem.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 43. Vointa ar fi, Mihaie. Si o spun pentru ca sa scoti 100.000 in strada e al naibii de greu. Partidele de abia reusesc sa scoata 8 – 9000, cu “ajutoare”, cu amenintari, cu autocare etc. Din pacate de fiecare data a urmat marele esec in plan politic (Constantinescu & CDR, Basescu & PDL, Nicusor Dan & USR), o alta si o alta sansa ratata, si e de inteles ca dupa o vreme dezamagirea sa creasca, iar numarul entuziastilor sa se imputineze. Sigur, micul aranjament merge in comunitati restranse, iar satul de provincie ramane fieful PSD, insa marea carte se joaca la oras, locul in care prin cotcarii ii favorizezi pe prea putini si ii frustrezi pe cei mai multi.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 44. Mie imi place uneori sa imi imaginez Romania care ar fi putut fi, daca toti banii furati ar fi fost investiti cum trebuie. Imi imaginez autostrazi de trei-patru benzi care sa o strabata, multe autostrazi suspendate in Bucuresti, mai multa verdeata, mai multa curatenie, scoli mari, spitale frumoase pentru copii, cu locuri de joaca. Ce frumoasa ar fi Romania!

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 45. Mihai, dragule, citesc in tonul povestiorei tale o anumită nota de tristețe si dezamăgire. Ce dracului man chiar nu te-i prins de mersul treburilor in tara asta!? Te cred si încerc sa te-nteleg. Dar totuși realizează că suntem unde suntem si ăsta e poporul. Așa ne-au format anii de tutela externa prin care am trecut de-a lungul istoriei. Că au fost turci, greci, nemți, rusi, de la toți am luat tot ce a fost mai prost. Iar ultimii 27 de ani au pus capac la tot si la toate. “Drepturile” astea…europene, prost înțelese si aplicate, fac ravagii in tara. Sa nu te miri ca tatăl tau nu a castigat, e un idealist, toată admirația si respectul ptr. el, dar asta e gandirea si judecata pulistului votant. “Ce kkt se găsi asta mai deștept ca mine. Vrea el să facă podul. Sa adune el toate laudele.” Si uite-asa din invidie, din prostie si alte astfel de calități rămân o grămadă de ” poduri ” ne făcute p-acilea. Daca la toate astea mai adaugi si ” Miorita ” ș-ale ei învățăminte, vei avea răspunsul la dezamăgirea ta. Părerea mea!

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 46. Ai dreptate Mihai,Romania nu mai e a noastra de mult,e a sistemului,care prin rotatie,o data la patru ani,isi schimba cadrele,dar niciodata structura!Oricat am incerca sa schimbam ceva nu merge,pentru ca in nestiinta de cauza si in speranta de mai bine i-am lasat sa prinda radacini prea adanci!Nu stiu ceilalti ce vor face dar eu am renuntat deja la tara mea si pare ca imi e mult mai bine aici!Ce este mai ingrijorator este faptul ca nu am nici o urma de regret pentru alegerea facuta!

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 47. Motive pentru a ramane in Romania:
  -pentru ca Romania e singura tara in care te uiti cand altul munceste si
  iei spor de vedere buna;
  -pentru ca aici toate lumea imparte cu tine ce are: manelele din masina,
  gripa din autobuz si nevasta de acasa;
  -pentru ca aici marinarul a ajuns presedinte. Va dati seama unde poti sa
  ajungi ca pompier?
  -pentru ca doar in Romania sunt mai multe Jepp-uri decat milionari si mai
  multi milionari decat firme;
  -pentru ca avem si noi Silicon Valley, dar nu intre doua dealuri din California, ci intre doua țâțe din Dorobanți;
  -doar aici te poti bucura de ospitalitatea proverbiala a poporului român.
  În trafic toata lumea vrea sa-ti cunoasca mama si sa-ti iubeasca copiii,
  mortii si ranitii;
  -doar aici, pentru ca-i picata din cer, zapada este considerata SFINTA.
  odata ce s-a asezat pe sosea, o luna de zile nu o atinge nimeni. la noi
  zapada si bataia sint rupte din Rai;
  -avem cea mai buna shaorma, chiar daca arabii sint minoritari;
  -pentru ca doar aici exista nume ca Simona Sensual. si culmea, nu e
  actrita porno;
  -pentru ca doar aici putem vorbi urat de unguri, bulgari, olteni.. si sa fim considerati haiosi in acelasi timp;
  -pentru ca numai aici poti sa devii sofer profesionist la slalom printre
  obstacole (gropi, caini morti,.betivi);
  -pentru ca atunci cand se vor termina locurile in iad cei morti vor fi
  trimisi in Romania
  -doar aici poti sa ai pretentii sa primesti fara sa oferi nimic in schimb;
  -doar aici se iau pauze inainte de a incepe munca;
  -aici sunt cei mai zgarciti oameni, le este greu sa dea si buna ziua;
  -doar aici se cumpara parfumul dupa nume, nu dupa miros.

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 0

  • @Relou, foarte tare! M-ai facut sa rad amar, dar am ras.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 48. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 1 Thumb down 11

  • @Doomnezau esti uluitor de ignorant (ca să fiu elegant si sa nu te jignesc deși meriți)! Dacă tu crezi ca are cineva nevoie de mila ta aici înseamnă că trăiești într-o mare bulă. Cel care are nevoie de mila ești chiar dumneata pentru ca ceea ce ai scris mai sus pare a fi scris la un pahar de țuică ieftină. Așa ca ia-ți mila d-aci si bagăți-o adânc in cur. Pentru ca sigur asta înseamnă pentru tine să trăiești bine.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Doomnezeu, ești bun, boss.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 49. Man,uite de asta nu avem voie arme de foc letale! Se enerveaza unu’ maxim Si ii executa p-astia! Altfel nu scapam de ei! Cand citesc de hOlguta, sinistra, sau de madam Pandele….ma apuca nervii! Si imi dau seama ca “democratia” nu e pentru noi! Suntem ori lenesi/fricosi, ori prosti! Pe cand politicienii Si minoritarii sunt foarte tupeisti…nesimtit de tupeisti!

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 50. Bäi fraților cititori și comentatori pe acest mirific blog,fară supărare ,de ce pula mea (scuze Mișu pentru limbaj ,dar aseară m-am împiedicat de un preș și mi-am spart toată mufarina inclusiv un dinte rupt)nu plecați în altă țară ?Vă plângeți ca niște vagine triste că România e de rahat.Bagaj făcut și la aeroport.Spre exemplu mie și Doamnei deja ne pute Spania.Anul viitor Noua Zeelandă, Canada sau Australia.Aaaa pardon , aveți rate la mizeria de apartament sau casă pe 35 de ani șj la gioarsa de SUV ,este?Eu la 25 de ani decărcam camioane și lucram barman 12 ore pe noapte.Am două apartamente închiriate,alții au rate la bănci.
  .Cu scuzele de rigoare,eu îmi rupeam spatele muncind,alții frecau băncile facultăților ca să fie acum Resource
  Management,Public Relation Ship,Advice Manager,Human Resource,General Manager,Asistant Manager..Două lucruri știu:prima e că
  nu aveți habar de nimic , băi triștilor.A doua e că eu știu să schimb o bujie sau plăcuțele de frână ,știu diferența dintre fuzetă și etrier ,știu să schimb o priză,îmi zugrăvesc singur casa și știu să dau sau să primesc un pumn în meclă.
  Vă cramponați că vezi Doamne , cine vă conduce.Comentați rahaturi în loc să vă căutați liniștea.Neam de retardați.#Rezist .Rezistați o pulă.Sunteți doar niște marionete triste de care râde și Florin Piersic.Omul cu cel mai scăzut simț al umorului.Chiar și Bendeac are glume mai bune.Alt imitator trist.Deci ca și concluzie,pentru ca acest comentariu să își urmeze firul logic:este foarte simplu!!Noi vrem să ne trăim unica viață în niște parametrii pozitivi.(Allah,Buda,Doamne Ajută SRL sunr rugați să șadă în banca lor ,pentru că eu când am dezgropat-o pe străbunica ca să o pot îngropa peste ea pe bunica,era doar o grâmadă de oase.În concluzie: avem o viață pe care o trăim așa cum decidem.Personal,dacă nu îmi place ceva schimb sau mă debarasez.Chiloți,tricou,apartament ,anturaj,prieteni sau țară.Până la proba contrarie , am o singură viață unde eu decid dacă ce se întâmplă e o o glumă proastă sau sunt eu prost.Scuze Mișu,dar mi-am rupt un dinte din față și mă doare în draci…Dacă vrei aprobi comentariul, dacă nu ..la gară…

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • Ți l-ai rupt boss sau s-a lipit de pumnul vreunuia ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Colonel Sanudurz,nu fii bulan dacă era de smardoială povesteam aici.Am intrat în casă cu rucsacul de la plajă, cu două plase de cumpărături și cu umbrela de plajă la subraț.Și mi-am prins șlapul în covorașele morților lor din casă ,am picat lat și o oră am făcut nani.Dinte rupt,buză spartă ,nasul deteriorat.Acuma cobor la bar să bag o votcă ,pentru că …durere de dinți.Revin.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 51. Citesc zilnic blogul lui Vasilescu si constat ca am ales cu cap si am plecat de aici. Nu mai avea sens sa raman intr-un sistem care vrea sa te nenoroceasca.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 52. Absolut. Si totusi PSD a câştigat atât la Vâlcea, cât si la Bucale dar si la mine in Suceava. Deci… majorităţii îi place hoţia. Că nu se ştie cum dă Domnul si ajunge el în pâine, după cum îmi spunea o rudă, candidat pe o listă de consilieri locali şi se lansează în afaceri.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 53. Eu am un fost coleg de scoala care este in PNL, camera deputatilor, mai exact. Când ne vedem cu el, mereu îl întrebăm ce naiba caută acolo, de nu se întâmplă nimic. Vine cu texte ca noi, tinerii, trebuie sa producem schimbarea pt copiii noștri. Ne este jena sa.i spunem de la obraz ca doar ciolanul îl interesează. Și cum sa nu facă treaba, doar copilul lui este la școală privata, își permite. Totul pt.copiii lor…

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 54. …. și eram fericită că mi-am luat pisică… ?

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 55. sunt plecat de cativa ani din Romania(decenii) si la un moment dat mi-sa inflamat nationalismul,e o faza,o aia trecatoare pe care cred ca o au toti emigrantii,sa te intorci la patria muma,mie mi-sa intamplat exact cand se facea mare valva cu un caz la nu stiu ce spital de arsi,un tovaras mancat de viu de viermi(si nu erau terapeutici)…eu am o boala incurabila,diabet,asa ca atunci cand amm vazut ce functionare are sistemul de sanatate romanesc am renuntat.Nu reusesc sa accept faptul ca o natie intreaga alege,realege si ovationeaza o sleahta de hoti care ii omoara cu zile,care se imbogatesc si isi bat joc de ei cu atata dezinvoltura.Asa ca dragi tovarasi si „pretini”pe langa nebuni sunteti si kamikaze..si cum sa v a zic”sa v a fie de bine cu ce ati ales”

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 56. Da Mihai,sunt de acord cu tine.La mine unul a plecat,mai sunt trei,vor pleca si ei ,le dau branci daca trebuie si e trist ,e al naibii de trist.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 57. Foarte bine spus

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 58. Politica este o mare curva.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 59. Din păcate, in gluma asta proastă, personajele sunt chiar retardații care continuă să voteze lichele. Nenorocirea e că suntem in aceeași oală și noi, ceilalți.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 60. Superb articol. Chintesenta tarii si un prolog bun pentru o distopie sociala. Care este.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 61. „Politica economică a Guvernului poate fi rezumată în câteva propziții scurte: <Dacă ceva funcționează, taxează-l ! Dacă el continuă să funcționeze, reglementează-l ! Și dacă nu mai funcționează, subvenționează-l !”

  Ronald Reagan

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 62. Să îți spun una mai recentă: acum vreo 5 ani, enervați de faptul că în urbea noastră nu se făcea nimic, dar absolut NIMIC, am făcut împreună cu niște prieteni un „grup de inițiativă civică”! Toți, dar absolut toți, niște tembeli (profesori, medici, juriști, ingineri, economiști, arhitecți… vreo 30 de oameni)! Am făcut spectacole, acțiuni caritabile, ajutat oameni la greu, premiat elevii cu rezultate, refăcut case arse, ecologizări, sprijinit artiștii și sportivii… etc. Înainte de alegerile locale ne-am zis să facem și un partid local: „Uniunea pentru Rădăuți” aka „UpR” (respins de două ori…. în sfărșit… îl facem)! Vuia târgul că este ceva nou, cu oameni noi, curați, școliți… Rezultatul: doi consilieri locali! Absolut normal… a câștigat PSD… Un agramat șantierist este primar, majoritate în CL: PSD!!! Cam așa este cu votul în România. Eu, mai realist decât ceilalți colegi și prieteni, văzând pe la ora 8 cine mergea la vot, și văzând și media de vârstă, am înțeles că scroafa e moartă în copac! Mai mult, văzând că după 5 nimeni nu mai iese la vot, am înțeles că e moarte totală! Fiind profesor de română, am avut ocazia foarte repede, după o lună, să văd și buletinele liceenilor care veneau la proba orală de la BAC… 1 din 20 votaseră… Așadar, trăiască România!

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.