6,126 cititori

Un aspirator numit dorință

Cred că prin clasa a opta eram. De fapt, nu cred, sigur într-a opta eram când am fost în excursie la Turnu Severin. Cică să vedem Hidrocentrala de la Porţile de Fier. Aiurea, toată lumea mergea pentru piața unde veneau sârbii. Acu’, poate voi nu știți, dar pe vremea aialaltă, când pe-aici nu se mai găsea aproape nimic, la sârbi era așa ca un fel de rai. Rai din care se milostiveau să ne mai vândă și nouă ce le prisosea. Hidrocentrala am văzut-o doar când am trecut cu autocarul pe lângă ea. Evident, nu s-a sinchisit nimeni să oprească.

Țin minte că mi-a dat mama o grămadă de bani la mine. Nu mai ştiu suma, dar sigur-sigur am avut peste 1000 de lei. Toți numai ai mei. Mă rog, aproape toți. Mi-a zis că n-o interesează pe ce-i cheltui, cu condiția să-i aduc și ei două pungi de Vegeta. Atât. Rezonabil, aș zice, foarte rezonabil. Vegeta aia nu făcea mai mult de 100 de lei.

Şi-am ajuns la Turnu Severin în piaţa unde veneau sârbii. Sfinte tâmplar, n-aveți idee cum arăta locul ăla pentru un copil care nu mai ținea minte când mâncase ultima oară ceva dulce! Raiul, raiul pe Pământ. Zeci de feluri de ciocolată, sute de tipuri de bomboane sau gumă de mestecat, plus o grămadă de alte chestii pe care în mod normal nu le vedeam nici macar în poze. Păi când am ochit pe o tarabă Nutella (sau o chestie care semăna) mi-au dat lejer lacrimile de bucurie.

Bref, am cheltuit absolut toţi banii, până la ultimul leuţ, doar pe dulciuri. Toţi, toţi, toţi. Nu vă puteţi imagina ce-am putut să-mi cumpăr. Şi mai ales câte. Aveam o pungă imensă plină cu nici nu te duce mintea ce şi abia aşteptam să ajung acasă să le mănânc încet, în tihnă. Partea mai nasoală este că, evident, am uitat complet de Vegeta maică-mii. Și mi-am mai adus aminte doar în secunda în care, odată întors, m-a întrebat pe un ton care nu-mi mirosea a bine deloc:

– Da’ Vegeta n-ai luat?

Brusc, mi-a picat faţa. De blestemata aia de Vegeta uitasem complet. Nici măcar n-am mai avut puterea să mint că n-am găsit sau că mi-a confiscat-o miliția sau orice. Am lăsat capul în jos și cred că am mai apucat doar să îngân un “am uitat” pierit.

Bătaie n-am luat. Cred. Nu sunt extrem de convins. În schimb am foarte limpede imprimată pe retină imaginea maică-mii ridicând punga mea plină ochi cu dulcuri și izbind-o de parchet. Iar și iar. Până s-a făcut zob tot ce era în ea. Zob, zob, zob. Dar nu s-a oprit nici atunci. Practic nu s-a lăsat până n-a umplut sufrageria cu resturi de diverse dimensiuni din ceea ce cu câteva minute mai înainte fusese punga mea cu dulciuri de la sârbi.

Apoi s-a uitat crunt la mine și mi-a comunicat sec:

– Nu pleci de-aici până nu strângi tot, lună să faci!

Ceea ce până la urmă n-ar fi fost o veste atât de rea, una peste alta, scăpasem aproape ieftin. Vestea rea a venit abia când m-am dus să iau aspiratorul din debara. Știți, în epoca de aur în comerțul socialist se găsea un singur tip de aspirator, “Ideal” pe numele lui, care avea prostul obicei să se strice când ți-era lumea mai dragă. De două ori mergea, o dată nu. Well, asta era una dintre dățile când nu. I se duseseră cărbunii de la electromotor. Nu râdeți, că nu e glumă, care ați prins vremurile alea știți exact despre ce vorbesc.

N-aveți idee cât m-am chinuit. Mi-aș fi donat un rinichi pentru un aspirator d-ăsta portabil, cu mii de accesorii, cum se găsesc azi pe toate drumurile. În urma “dezastrului” se împrăștiaseră bucăți și firimituri prin toată sufrageria. Ia-le cu mâna și cu mătura dacă poți. Nu mai știu câte ore am muncit. Știu doar că din când în când apărea distinsa mea mamă la locul “măcelului”, arunca câte un ochi critic și dispărea de unde venise.

Până la urmă am terminat. Sau așa credeam eu, până a venit maică-mea să ia în primire lucrarea. Vulpe bătrână, s-a aplecat și mi-a arătat că sub canapea nu curățasem și să fac bine să reglez acest neajuns. Care canapea nu era ce vă imaginați voi, era un monstru imens pe care nu l-aș fi putut clinti din loc nici dac-aș fi fost campion mondial la haltere, stilul smuls.

Alte două ore pierdute. Unde ajungeam cu mâna, am rezolvat relativ repede. Pentru bucățelele care săriseră mai în spate, a trebuit să apelez la… pliciul de muște. Dap, era singurul obiect din casă care avea loc în spațiul ăla strâmt și care mai dădea și randament la scos bucăți de ciocolată și de bomboane. Practic, pliciul ăla era pe post de duză de-aia îngustă de aspirator. Doar că nu aspira.

Singura parte bună este că, pe întreg parcursul operațiunii, pusesem la păstrare tot ce era bucată mai zdravănă, mai cu “carne” pe ea. Bine, ca să fiu sincer, a fost singurul moment în care m-am bucurat pentru cărbunii ăia de la electromotor stricați. Păi cum mai mâncam eu bunătate de resturi din sacul aspiratorului dacă nu era stricat? Așa, le-am pus bine și le-am devorat a doua zi. Cu lingurița. Un deliciu.

Ce voiam de fapt să-ntreb. Cam cât credeți voi c-ar fi durat tot supliciul meu dac-aș fi avut la îndemănă un Handy Duo de la Dirt Devil, adică acest instrument pe cât de simplu, pe atât de util? Instrument pe care fratele vostru, în amintirea acelor vremuri de glorie, îl folosește cu real succes la aspirat părul de pisică (păr care are prostul obicei să ajungă în cele mai neașteptate locuri din casă) și la curățat periodic mașina. Unde mai pui că la șmecheria asta, nu știu cum naiba, dar nu se strică niciodată cărbunii de la electromotor.

Numa’ zic.

mihai_vasilescu_aspirator

129 de păreri la “Un aspirator numit dorință

 1. Nț, nu merge Maestre.
  Bucățile mai mari de ciocolată cu caramel și alune l-ar fi „terminat” pe micuț. Numa’ zic!
  Da’ pentru părul de mâță e perfect. 😀

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • @John, Temple, aloooo, p-alea mari le-aș fi luat de mână să le pun la păstrat. Dăăă.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • Lasa-l maestre, el nu stie cum era cu bananele luate verzi și ascunse două săptămâni până la Crăciun
   Și cu portocalele
   Și cu dulciurile
   Și cu jucariile
   Și cu orice

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 0

  • @Colonele, adică la tine rezistau bananele alea două săptămâni?

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Am văzut o dată cand le-a luat mama. Le ascunsese săraca, dar ….
   A doua zi , cu cretinii de frați ,am răsturnat casa. Degeaba

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Noi aveam di tăti. Și portocale și banane. Și jucării. Că tata a lucrat în armată și avea prieteni pe la CC. 😀
   Mătușă-mea a lucrat la o fabrică de jucării pe vremea aia…
   😛

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 13 Thumb down 8

  • @John Temple, huooooo!

   Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 1

  • Ce dislike și-a luat @John Temple pentru faza cu CC-ul!??? Tocmai când mă pregăteam să zic eu cum venea tata acasă(cadru militar, deh!?) cu tot felul de ciocolăți și gume de mestecat de care nu auzise nimeni prin cartier!??? Aia e, noi ăștia cu armata o chiabuream la greu pe vremea aia!??? (glumesc)

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • Da
   Cred că știu despre ce vorbim.nu toată lumea din armată avea prieteni la CC, boss.
   Doar unii

   Noi n-aveam relații la un amărât de magazin de pâine, unde porția pentru doua persoane era de o paine. Pe zi

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

 2. Eu am bagat la Turbo si Bombibom in mine, de aveam falci de hamster ! Si am facut colectii de surprize ! Eram mandru ! Vreo 300 de bucati ! Apoi am plecat in tabara ! Vreo 7 zile ! Cand m-am intors, aveam fix…0 ! Frate-miu s-a gandit sa imprastie bucuria mea pe geam…se bateau aia sub fereastra pe surprizele mele ! Si acum parca vreau sa urlu !

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • @Ananas, întrebarea este: de unde aveai Turbo?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @MIhai: Mi-a dat maica-mea bani, desigur. Am luat o cutie ! Ne-a zis: cate un cingo pe zi !

   N-a zis sa luam si Vegeta…noi aveam deja stoc ! 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Ananas, aaa… tot de la sârbi?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Mihai Turbo si balonka mai gaseai la podu’ de fier, erau acolo tiganci care vindeau

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Guma Baltazar…Doamne, nu-mi venea sa ma ating de ea…:D

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 3. Un singur cuvânt :Miele.Garantat rămâi si fără păr de mâța si fără mâța.

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • @edelweiss, vezi, nu e ok. Io ţin la pisicile mele.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Și fără bani
   Nu toți avem 500 dă hectare la Nana ,domnu Basescu

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • Nu fiț răi decât 75 ha pe lângă Buzău.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • Vorbește normal boss
   Deja ne-am porcait pe alte bloguri

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @colonel,tu te-ai porcăit cu mine?Si pe alte bloguri?In afara de Cetin,rar la Vali,de două ori la Nwradu,o data la Cabral unde l-am rugat sa mă ajute cu un nene cu aerograf pt motor si aici eu nu am postat nicăieri.Sper ca este o ironie,ceva.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @edelweiss: eu te-am sâcâit cu tractorul . Nu ți-am mai scris nimic cumva de ruşine. Oamenii au întrebat în stânga şi-n dreapta şi tot ce au vrut ei de la bun început şi-au luat. Încă o dată scuze!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Victor,nu m-ai sâcâit.Te ajutam dacă era nevoie.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Vrei să fac reclamă la alții acum?
   Anu trecut ai promis niste muri
   Parcă….

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Colonel,pai am promis ca ajut pe cineva care era interesat dar asa a rămas,interesat.Ce vrei sa mă rog de om sa il ajut?L-am rugat pe nenea cu blogul sa ii dea emailul.Aici cineva cu o nepoată care vroia tractor.A spus omul ca daca este luam legatura,eu l-am rugat pe Vasilescu sa ii trimită mailul meu.Ala care a spus de muri trebuia sa mă contacteze si îl ajutam,nu vroia sa ii si plantez,sa ii pun si spalierii?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Chiar n-am chef sa mi aduc aminte de ALTII
   Ne cunoastem și atât, boss
   E suficient

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @edelweiss, Miele e piesă. Asta mi-au recomandat și mie unii când mi s-a stricat mașina de spălat. Dar de unde atâția rinichi de vânzare???

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @edelweiss, subscriu. Miele e ză best.

   @Mihai, m-am amuzat copios. “Aspiratorul portabil cu baterii M3121 are o putere mare de aspirare”. Putere motor: 80 W

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @didina, poate ai sărit peste un amănunt: E PORTABIL!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Mihai, am vazut că e portabil 🙂
   Probabil că e doar o chestiune de nuanță, dar cred că mergea reformulat textul. Nu pot asocia 80 W cu putere mare de aspirare.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Didina,mai multă putere avea Mutu cand tragea pe-o nara decât aspiratorul lui Vasilescu.

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 0

  • @edelweiss, da’ bine, man, acum comparăm mere cu pere? Mutu când trăgea pe-o nară putea să inspire un camion.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @edelweiss, fericită nevasta lu’ Mutu. Când vrea să aspire îl dă cu nasul pe jos. Că și-așa îl ține cam sus 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 1

  • @Laura G. și când se grăbește, să-i dea și-un Turbo. Dar așa, mai Delikat, să nu se înece. Cică încercase și cu Vegeta, dar e prea mainstream, pe etnobotanice stau doar săracii.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

 4. Ma gândeam și eu odată cât de simplă ar fi fost viața dacă funcționa aspiratorul atunci când eu voiam să ies la joacă, dar mama insista că trebuie să fac curat!
  Eu am un aspirator fără sac. Foarte bun! Mă duc la magazin să caut, poate a apărut unul mai bun și mai ușor ca să nu mai trag de ăsta pe scară. Și-mi recomandă tipul de la raion, bineînțeles, cel mai scump aspirator pe care îl aveau. Că așa mi se întâmplă mie să mă uit numa la lucruri la care rămân mută când aud cât costă. Mă tentau alea cu ciclon de la Dyson despre care auzisem de la cineva că ar fi foarte bune. Și mai erau și foarte frumoase iar eu în fața frumosului nu rezist. Și testez eu toate modelele. Ca naiba, cel mai bun era unul galben și mie nu-mi place galbenul! Nu eram eu foarte convinsă și zic:
  -Vreau să știu dacă pot să-l încerc, să aspir pe jos în magazin.

  Tipul zice că da și uite-mă pe mine cum m-am apucat să fac curat în magazin în scop de testare. Nemulțumită complet de performanțele frumuseților ălora, după ce am curățat juma de magazin și am pierdut pe-acolo vreo oră, am zis că nu-mi plac. Și tipul îmi răspunde sec:
  – Păi n-o să mai găsiți un aspirator așa bun ca ăla pe care-l aveți că nu se mai fac de-alea!

  PS-probabil în maxim jumătate de oră ai fi terminat curățenia lună cu un aspirator, dar ai fi ratat bucățelele cu care să-ți îndulcești puțin amarul!

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Anouk, dacă făceam treabă de amatori. Dacă nu, alegeam întâi de mână, tot ce era mare și măricel. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 5. Mi-au dat puțin lacrimile gândindu-mă cum erau privați copiii de dulciuri pe vremea răposatului. Și în ziua de azi aș putea spune că sunt interzise ducliurile pe motiv de gluten, euri și zahăr mult. Eu am copilărit pe vremea astalaltă, măcar o eugenia sau napolitană Margareta mâncam zilnic.
  Referitor la aspirator, am Roomba care aspiră singur, nu am timp de prostii :)))

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Roxi, ahahahahaaaaaa. Normal, când ai plaja la doi metri…

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Roxi, nouă ne făcea mama prăjiturele și fursecuri în fiecare zi. Nici nu știu din ce că nu se găsea mai nimic și mai erau și rațiile la alimente și stăteam o zi la coadă să luăm câte ceva. Dar ciocolată…….cât visam să mai mănânc ciocolată!!! Aveam o prietenă ai cărei bunici plecau in Austria în fiecare vară și-mi dădea și mie o bomboană de ciocolată când se întorceau și-i aduceau.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Anouk, ciocolată nici eu nu mâncam, doar la ocazii speciale gen de Crăciun :)). Am crezut multă vreme că singura ciocolată care există e ciocolata de casă. Se găseau ciocolăți, măcar Africana cu alune existau prin magazine dar erau scumpe și cu inflația de după ”90 când prețurile creșteau lunar dar salariile nu creșteau în ritmul prețurilor … nu prea ne permiteam. De banii de o Africana mara luam multe eugenii și napolitane care ne țineau mai multe zile :))

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Roxi, la noi cadoul de Crăciun era într-un caz fericit o ciocolată!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 6. Sa fie un deja vu? sau sa mai fi citit candva povestea cu vegeta?!
  Pe cand eram la gradinita, am vazut unde tine bunica mea banii. Luat 2 bucati de Iorga, acele hartii de 10.000 roz dus la magazin si luat dulciuri de toti. Ajuns maman acasa dat bataie, dezbracat si dat afara in cuculetul gol. Dar dulciurile ramase tot nu mi le-a aruncat.
  Evident ca seara m-a primit inapoi in casa:)))

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @Sinculet, nu e deja vu, am mai povestit o dată, dar mai pe scurt așa.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 7. Se mai gasea turbo din cand in cand. Eu pe.atunci locuiam in rahova si n.am dus lipsa de turbo.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Lucky, well… Vâlcea nu era Rahova. 🙁

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Lucky, la noi aduceau țiganii la scoală gume Turbo!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 8. Bun, bun, da’ concurs nu e?

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 9. Io zic doar atât: ai scăpat ieftin: doar o zi de corvoadă şi dulciuri rămase (chiar şi bucăți). Sper că ştii că ți-ai meritat-o. Noi folosim un Samsung cu rezervor cu apă. Adio praf! Şi o putere de aspirare super!

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @VictorR, și? Te duci cu el la mașină?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Trag maşina în dreptul porții şi gata. Aaaa, mai aduc şi un prelungitor de curent… ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @VictorR, bine că stai tu la casă. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 10. Da. Trebuia sa-mi aduci tu aminte că mâine mă plimb cu aspiratorul. ??

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Lidia, nu vrei să încerci cu un bărbat? 😛

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • cred că ar încerca Lidia și cu un bărbat, dar s-ar putea să nu aibă același efect! Vorbesc din experiență…. :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 11. Am luat in ianuarie 2017 un Dirt Devil aspirator bat…am zis ca dau un ban da face … acum este din nou (pt a 2-a oara) in service… nu stiu daca carbunii sau altceva dar sigur nu mai merge 🙁

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @droid04, păi și? Nu ți-l repară sau cum?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 12. Mihai, tu cu sarbii, eu cu nemții. Prin 86 am plecat cu ai mei sa colindam Moldova. Aveam cort si dormeam in spațiile amenajate. In cursul zilei faceam tot felul de drumeții. Intr.o zi tin minte clar ca mergeam pe un drum de sat asfaltat culmea. Trece o masina pe langa noi,avea nr d Germania. Dupa ce au trecut d noi am vazut cum o mana a aruncat cateva lame d spearmint. Bai stii cum m.am simțit? Nu mai zic de ai mei.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Lucky, ăăă… noi ne duceam la șoferii de tiruri, turci, și ceream “gumi-gumi”. 🙁

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 13. Anouk, pai la mine daca stateam in plina țiganime, ce sa mai aduca țiganii guma la scoala? N.aveau spor. Aveam o brutarie care vindea nu numai paine, mai vindea și dulciuri si turbo. Era chiar vis.a.vis de școala. Pai in pauze era omor de copii acolo. Apoi mai toți baieții chiuleau ca se duceau in spatele școlii si jucau bambilici pe surprize.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 14. Chestia aia care semăna cu Nutella se numește Eurocrem și se găsește și acum.Iar bomboanele alea mișto se cheamă Kiki Riki și la fel există și acum.Mai era ciocolata Cipiripi.Iar pe vremea lui nea Nicu,Vegeta era marfă de contrabandă.Cu o pungă de Vegeta deschideai mai multe uși decăt cu un pachet de Kent ,o știu de la tata care a fost un fel de Pablo Escobar al Vegetei.

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 0

  • @Paco, ahahahahaaaaaaaaaaaaaaaa. Aveați grădină zoologică?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Mihai V dacă două acvarii cu pești se pot numi grădină zoologică,atunci răspunsul este evident,da.Când ai chef am o poveste mișto cu,,evident”

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 15. Nu mai țin minte ce aspirator aveau ai mei înainte de ’89. Dar, imediat după, și-au luat, naiba știe de unde, o ditamai tulumba mare și grea, Rhino cred că-i zicea, cu care era un chin să aspiri.
  Cel mai des aspiram eu dintr-un motiv interesant: curenta când puneai mâna pe el. Straniu, dar se pare că eram singurul din casă care nu părea afectat de chestia asta, așa că mă băgau pe mine la înaintare de câte ori era vorba de curățenie automatizată. Și asta se întâmpla des, fiindcă mătura era folosită mai mult ca “pacificator” decât pentru acțiunea pentru care era destinată.?? Se pare că nu am rămas cu sechele în urma manevrării aspiratorului cu zguduială din acele vremuri (aparent ?), existând chiar și o parte bună în treaba asta: am devenit mare maestru în aspirat, doar eu mă ocup de asta în casă.
  Bineînțeles, acum am un Samsung jmeker, mic, silențios, fără sac, cu tot felul de accesorii și nebunii, și care nu curentează.???

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • @Ionut, da’ cum faci cu mașina, dacă e?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Mihai, nu mă ating de mașină. Tre’ să-și câștige și băieții ăia de la spălătorie pâinea cumva, nu? Iar “pisicile” mele fac atâta dezastru în mașină încât aș schimba câte un Handy Duo d-ăsta la fiecare două luni.?? Acu’, serios vorbind, mi-ar trebui un aspirator de mașină, iar ăsta pare interesant. Să văd ce buget disponibil am și poate mă lipesc de unul. Dacă nu…..”șerif, interior, exterior, te rog!”??

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

 16. Nenorocirea aia de aspirator albastru a fost cosmarul copilariei mele.
  In primul rand ca facea un zgomot infernal si in al doilea rand pt ca ma trimitea mama la gunoi afara sa curat saculetul ala de praf… Si odata dupa ce am curatat saculetul cred ca l-am lasat jos sau undeva si m-am mai jucat putin cu copiii la bara… Putin inseamna putin mai mult… Cand sa intru in casa, ghinion… saculetul nu mai era…
  Imi amintesc alea 2 palme ca si cum le-as fi luat acum… De unde dracu sa gasesti sa cumperi sac de aspirator???
  A cumparat tata alt aspirator pana la urma… Dar pana atunci am dat cu peria de presuri pe covoare si mochete…in genunchi… Si mereu ma intrebam de unde apar atatea scame si fire de par…

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Miki, al nostru era roșu. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 17. Turbo si Cincin vindeau tigancile in curtea scolii. Orice banut primit la ele se ducea ( eu am crescut cu baieti si eram de-a lor si ma luau cu steaua, sorcova, plugusorul, floriile ?) ! Dulciurile nu ma atrageau, nu stiu de ce, cred ca eram putin defecta! Am crescut la tara si cred ca d’ asta am preferat mereu fructele, plus ca nici azi nu-mi place cacao!
  Copilaria mi-a fost marcata de aspiratorul ca un cilindru, verde, al maica-mii! Asipra si arunca praf pe partea cealalta! Tremura blocul de zgomit! Eu sunt fan Dyson, asta pt ca avem si animale, suntem 3 gagici pletoase in casa si avem si alergii! Suntem avuti, ce sa mai…?

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @ioana, daaaaaaaaaa, ăla era. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 18. Mi-e frică să mă uit. Data trecută când ai făcut reclamă la mașini de spălat, am fost nevoită a doua zi să/mi cumpăr alta, a mea tocmai în ziua aia a decedat. 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

 19. Canapeaua aia de care zici se numea (în limbaj universal) ”recamier” (pronunțat franțuzește ”recamie”, da?)… Și da, era un monstru de mobilă.

  Nu mai știu ce aspirator aveam în copilărie, dar în ultimii zeci de ani am schimbat o grămadă de aspiratoare. Și asta pentru că tipul cu care m-am măritat are o plăcere perversă să arunce lucruri încă funcționale pe motiv ”e prost/e vechi”.

  Penultima oară a aruncat la ghenă un aspirator (Daewoo, parcă) care mergea perfect. Pentru că:
  – omul a răcit (un amărât de guturai)
  – omul (ca majoritatea bărbaților) când răcește e jale – lat cât patul, gemete sumbre și văicăreli cu ”am să mor”
  – omul își lua temperatura din 15 în 15 minute până a spart termometrul cu mercur.
  Acum avea altă jale – mercurul ăla împrăștiat în bobițe s-a risipit peste tot. Și cică e periculos. ”Am să mor” devenise ”o să murim”. Așa că a aspirat tot mercurul și-apoi a dus aspiratorul la tomberon – repede, să nu ne otrăvim. Evident că dacă arunca doar sacul era ok, dar paranoia lui e mai tare decăt ”inconștiența” mea 🙂

  Ultimul aspirator l-a aruncat că era prea greu. Cred că n-am avut atâtea batiste câte aspiratoare a aruncat…

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 0

  • @Laura G., daaaaaaaaaaaaa, exact recamier îi zicea. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 20. Eu cred că, după ”dezastrul” descris, ți-ar fi luat cam cît i-a luat abatelui Faria să dea de viitorul conte de Monte Cristo. Că la 80W un ”aspirator” abia trage scrumul de țigară și niște fire de păr. Așa că mai ușor cu dorințele. Și dacă e să dai timpul înapoi, caută cărbuni și rămîi cu mîna tot pe Idealul ăla. Numa zic și io.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 4

  • Era vorba de particulele mici
   Hai mai lăsați-o dracului, unii au luat bani de la SIE și n-a mai fost atâta rumoare negativa in public.
   Știi foarte bine despre ce vorbesc

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Colonel Sandurz, nu are nimeni nimic cu campania făcută de Mihai. Textul are haz și aceeași tușă personală cu care ne-am obișnuit. Dacă aplaud o reclamă nu e musai să fiu în target. Și nici nu înseamnă că produsul nu poate fi comentat / criticat. Fiecare are o opinie în funcție de necesități, așteptări și experiențe.

   Eu zic să nu ne enervăm, că poate ne pune Mihai să facem curat pe sub mobilă și să prezentăm raportul diseară.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Păi asta-i democratie anarhică boss
   Pă blogurile “serioase” ești pus să aplauzi, sa-ți dai doi pumni in bot și să aplauzi iar
   Și să și râzi

   Pe @krantz îl știu un as al vodevilulilor stilistice care reuseste să exprime o opinie neconformă, nu negativă că nu apare in veci , atunci cand vrea
   Adică e extrem de inteligent
   Lumea e mica boss

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Domnu Colonel, permiteți să raportez: sunt realmente uluit și debusolat de categorica părere vis-a-vis de capacitatea mea de a ști foarte bine despre ce vorbiți, legat de banii de la SIE și rumoarea negativă. Mă duc să mă spăl cu apă rece pînă la brîu, poate-mi revin.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Mai bine baga-te cu totul
   Nu toată lumea a intrat pentru prima oară pe un blog azi
   Boss !

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Da baga-te cu totul…

   Înseamnă că te-am crezut mai destept decat ești
   Îmi cer mii de scuze

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • @Colonele, mi-e teamă că deșteptăciunea e o chestie foarte relativă și a naibii de subiectivă în ochii celui care încearcă s-o cuantifice, pe baza a trei vorbe scrise pe pereți de un necunoscut. Mai ales cînd trebuie să ai și grijă la linia subțire dintre o ironie fină și o porție de muci în fasole.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • N ai contrazis cu nimic ceea ce am spus mai sus
   O singura intrebare mai am : De ce trebuie să aplaud pe unul care face un advertorial(pe bani buni) pentru SIE ?
   Pentru că altfel nu mi apar comentariile ?
   Să fii sănătos !

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Colonele, abia acum am înțeles unde băteați șaua. Numai că, pentru mine, subiectul în cauză era mort și îngropat, a doua zi după. Cum cred că ar trebui să fie mai toate subiectele de acest gen de pe blogurile personale. De aceea nu-mi spunea nimic asocierea făcută.
   Altminteri, n-ar strica un drum pe la infirmerie. Atîta frustrare acumulată luni de zile pe motiv că un necunoscut nu mi-a aprobat un comentariu pe blogul lui, riscă să lase urme. Sau mai rămîneți pe aici. Că iată, Mihai e amabil (deocamdată) cu nevorbiții.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Hai să vorbim altă dată
   Vine nevastă mea acasă peste trei ore, după o săptămână de absență și pregătesc un gratar
   Stii cât durează sa faci un pește in folie bosss ????

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @krantz, eu zic că sub recamier ar fi făcut treabă de treabă.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 21. Aloooo, 1000 de lei pe dulciuri?! Vai, sa ti se taie capul. Cat alergam pe campul din ploiesti vest cand trecea “mitropa” (trenul cu straini) si de mila de mai aruncau si noua una, alta, dulciuri in special. Iar tu ce faci?! Tragi, tragi Vasilescule e lasa ca poate da tatal tamplarului si se duc carbunii si la asta. Hai zai frumoasa sa aveti… Auzi la el 1000 de lei pe dulciuri, pfiuuu

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @Marius, ăia erau în mare majoritate polonezi. Câtă gumă am mestecat de la ăia……

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @diabolic Da măi ? “Mitropa” trecea şi prin Braşov! Dă-o dreak dă ciungă, tu ştii ce fain era cozonacul? Zău.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @diabolic, nu conteaza dar de nu alergam pe campul ala. aveau si alte bunatati.
   @ VictorR trecea. aveau si cozonac asa e

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Eu am reușit o singură dată să imi iau de la polonezi niște cercei. Și a fost un noroc chior și ăsta că eram la mare și s-a nimerit să vină la noi în sat și atunci să merg și eu la textiliști….că la noi pe plajă nu veneau. 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Anouk,
   la voi fiind plaja de nudiști? 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • @Laura, dap.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Anouk la mare, la textilisti era smecherie. Cate nu culegeam de pe la est germani, cehoslovaci, polonezi, chiar si unguri. Sa nu mai zic cand faceam circuite prin tara si prindeam cate un camping plin cu straini. Atunci eram in elementul meu. Cum incepusem sa parlesc oleaca pe engleza… si aveam si o fata de milogul srl ( aka scheciul lui dem radulescu) ma capatuiam cu toate cele. Ehe ce vremuri.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 22. Dacă nu ai avut Electrolux, d’aia se ardeau cărbunii ?. Oricum, nu-l foloseam prea des pt că făcea ca un Concorde la decolare https://www.youtube.com/watch?v=EMSYmNoJ__Q și aveam vecini sensibiloși la zgomot (deh, eram chiaburi ?)

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 23. Nenorocire din aia de Ideal au avut și ai mei până după 1990, era albastru metalizat cu roșu. Il primiseră cadou la nuntă, în 1972. La standardele mele de curătenie de acum, nu aș mai folosi așa ceva: aproape nimic nu aspira, in schimb împrăștia cu succes praful uniform, in toată casa. Când trebuia golit sacul, te umpleai de praf din ăla fin până-n creier. Zgomot făcea cât Mig-ul în forțaj, ce să zic – numai defecte. L-am urât cu pasiune dar altceva nu aveam. Și după 1990 a ajuns la bunică-mea care l-a mai folosit încă vreo 15 ani. Astea mi-au marcat copilăria: aspiratorul Ideal, mașina de spălat Albalux 9 fără storcator și frigiderul Arctic al bunicilor care îmi regla somnul cu zgomotele de pornit-oprit.
  Gume se găseau la București, la periferie, am avut întâi colectie de Bi-Bib, cu surprize cu mașini, apoi, târziu, a apărut Turbo. Când mergeam la Vâlcea la unchi-miu (stomatolog) mereu avea ceva dulciuri bune de rontait, plus torpedoul de la Oltcit plin cu bunătăți puse la păstrare. Fiecare după posibilități. Am ros la Gumela și caramele de scos plombele…pentru o viață. Și ciocolată Luminița, Rom, napolitane Gigel, Cindrel, și bomboane din alea rotunde, tari, galbene și portocalii de la cofetărie, cu aromă de lămâie sau portocală…
  Vegeta la noi nu era, numai Delikat, pe sub mâna sau de la Casa de Comenzi cred.
  Acu’ o să mă înjuri, dar eu de 10 ani am Rainbow cu perie specială pt covoare, cu care am aspirat cu succes părul de labrador (când eram la bloc și îi cădea groaznic) și acum părul de pisică. In plus aspir și saltelele, e magic. Am dat atunci pe el cât aș da acum pe 15-20 de aspiratoare, dar nu am reparat nimic la el vreodată, nu l-am dus la service, nimic. Doar merge. Aproape zilnic. Ușor de curățat, altfel urât, mare și greu.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 24. Cam grea pedeapsă. Eu ştiu vremurile alea, când ne aprovizionam de la pieţele “de sârbi” şi “de unguri”. Am prins chiar perioada stagiaturii când şefii ne trimiteau în delegaţie numa’ ca să le cumpărăm diverse chestii.
  Da să ştii că am fost recent la sârbi şi au majoritatea produselor alimentare mai ieftine ca ale noastre.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 25. Auzi,eu i-l dau dracu’ de aspirator,am avut si eu unul,la fel se strica non stop,carbunii,evident…Dar mie mi s,a pus un nod in gat de cat a putut sa fie de crudă mama ta…erai doar un copil,care-ti doreai niste dulciuri…offff,si eu am crescut cu aceste lipsuri si stiu exact ce ai simtit…mii de scuze…

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Doamnă! Sunteți prea blândă! La zid cu el!!! ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Cu doua plicuri de vegeta câtă mancare faceai boss ?
   Da-mi 10 milioane vechi sa-ti fac aprovizionarea și îți vin c-o cameră foto.
   Ce-ai face ?

   După lovitura de stat din decembrie ,imi povesteau colegii despre un tip a carui nevasta a luat din tot salariul lui bomboane, cutii de bomboane. Era prima data cand adusese , ea era mai de la țara, așa că a doua zi omul venise la muncă cu un brat de cutii de bomboane să le vândă, că nu mai avea bani de paine.
   Și o inteleg perfect

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 26. Sadica mama ai !

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 27. Ah, ce masacru cu dulciurile acelea preţioase. Dar vă daţi seama cât de mult lipsea pe atunci strictul necesar, dacă mama din poveste nici nu s-a mai gândit că aşa iroseşte toţi cei 1000 de lei. Privită prin prisma celor doi protagonişti fiecare a avut parte egală de dezamăgire. Mă rog, exceptând bucăţelele mai mari de dulciuri salvate, care au avut cred gust amar.

  Referitor la aspiratoare, eu îmi doresc unul cu aburi. Şi să fie uşor şi puternic.
  Dacă e să fie portabil, cred că aş vrea un robot aspirator care să facă singur toată treaba.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 28. Advertorial, maestre! Ți-ar fi luat o viață, nu exista pe vremea aia sculă ca asta din reclamă! Să știi că mai erau și alte mărci de aspiratoare, Reckord, tot romănesc, sau sovietile, Buran, Ceaika etc! Eu am avut, functional, pina in 1994, Ceaika, din 1972! Din 1994 am schimbat 2 marci, vestice!

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Rekord!! Asta e! D-ăsta aveau ai mei înainte de pacostea aia de care povesteam mai sus! Noroc cu @gheo că m-a ajutat să-mi amintesc.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 29. Mă, băiete, mă, maică-mea are și acum un ideal funcțional acasă. Cred că are vreo 20 de ani in care nu i s-a stricat decât ștecherul.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 30. asta parca se potriveste. perfect :)https://www.youtube.com/watch?v=G3DyZp2mkS8

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 31. Disproportionata rau reactia doamnei mama.Nu stiu ce sa zic daca ar fi sa ma iau dupa “confesiunile” oamenilor de pe bloguri toti erau batuti, abuzati verbal sau fizic, fugariti de acasa pentru fleacuri copilaresti pina la urma.Te intrebi cum de sunt normali la cap.Aaaaa articolul era despre un aspirator.Bun, bun, fain …blana.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Andrei, pentru vremurile acelea, o pungă de Vegeta, nişte dulciuri mai acătării, un Pepsi, banane, portocale – erau aur curat. “Valută forte”, cum i se spunea. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 32. 1000 de lei???
  adica vreo 500 de lei in banii actuali?
  mare incredere a avut mama sa va dea o asemenea suma!

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 33. Dulciuri asezonate cu praful din sacul de aspirator?? Jesus Chriiist…..

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 34. Cel mai bun object luat de cand am pisica : Aspirator vertical fara sac Bosch BBH52550, , nu are fir , il duc lejer prin casa, nu mai plutesc norisorii aia de puf si nici nu am murit de foame din cauza pretului, nu mai agat/belesc colturile din hol cu cablul…merveilleux. Cat despre dulciuri…care dulciuri?

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 35. Mihai am vreo 6-7 pisici, deci micul Devil ar fi doar de amuzament pentru ele! Anyway stie cineva vreun aspirator bun? Ca le schimb ca pe boyfriends, unul pe sezon.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 36. Mama incă mai păstrează aspiratorul Ideal, cu toate că am cumpărat un Rowenta…? Și incă merge, dar acum doar ocupă spațiul.?

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 37. dorinta mea de aspirator……e fata un pic plinutza de la padurea de langa Stefanesti….facea mereu curat impecabil..era ultra-portabila …si..folosea mereu inainte si dupa servetele parfumate….consuma mult mai putin decat aspiratorul lui Misu…si avea mereu carbuni..

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 38. @Mihai, vai de mine, cum poţi spune aşa ceva despre “Epoca de Aur”, când “nimeni n-a murit de foame, toată lumea avea de lucru şi statu’ le dădea locuinţă tuturor”? Ţţţţţţ! Blasfemie! 😀
  Eu îmi amintesc de Turnu Severin şi de Timişoara. Ambele cu sârbi, fireşte. Aveau nişte ceasuri electronice cu vreo 12 melodii. Pentru vremea aia, cu aşa ceva erai cel mai cel! Cât despre dulciuri, ce să mai zic? Îmi curgeau ochii după ele, dar nu le puteam avea pe toate.
  Am visat la ele, în timp ce mă uitam la rafturile goale din Alba Iulia. Şi, în mintea mea de copil, nu reuşeam să pricep de ce la alţii se găsea, iar la noi nu. Deh, greu să pricep “nobilele idealuri ale comunismului”. 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Si inca in Alba Iulia mai gaseai un lacto-bar, o rotiserie, o covrigarie…inca nu era tocmai rau!

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 39. ‘Ati ai naibii de chiaburi, noi plantam firele alea din care se fac maturile, le uscam, le confectionam, ca mai apoi sa nu-si faca nici treaba. De cele mai multe ori terminau pe spinarea lui sora-mea asta in cazul in care nu o ascundeam prin vreun cotlon.
  Aspiratorul a venit mult mai tarziu, a fost contemporan cu banana in casa alor mei.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 40. Daca povestea asta e reala, nu pot decat sa te compatimesc ca ai avut o asa mama!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 5

  • @Monica , povestile lui Creanga ti-au placut ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Shoric, las-o în pace. Atâta poate ea.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • Mie mi-au plăcut câteva, cum ar fi ”Harap Alb”, ”Soacra cu trei nurori” și altele de genul ăsta, în mare parte mi-au plăcut și ”Amintirile din copilărie”, dar nu mi-au plăcut fazele în care adulții băteau la copii ca la fasole…

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 41. Dihanie de-aia verzuliu-metalizat aveau si ai mei, pana acum vreo 25 ani. (Era sa scriu 15 ani.. Frate, asa realizez ce batrana sunt….. Asa, sau cand scrollez sa selectez anul nasterii undeva – 1978.) Ori ai nostri parinti erau extrem de atenti la cum foloseau chestii, ori erau ele foarte trainice/extrem de rezistente.
  “Bomboanelecubaneze” au fost motiv de hahaiala printre ai mei, din cauza ca eu nu intelegeam ce sunt alea “baneze”….
  I know, not too smart, dar chiar si acum imi pare amuzant! :)))

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 42. Da, la sârbi ni se părea că e raiul pe pământ atunci, îmi aduc și acum aminte punga imensă de dulciuri pe care ne-au adus-o părinții când au fost plecați prin Yugoslavia (a plecat taică-miu într-o delegație acolo și i-au dat voie s-o ia și pe maică-mea), pe la începutul anilor ’80, nu mai văzusem așa ceva până atunci și cred că nici dup-aia, deși nu am fost chiar așa vitregite, mai vedeam câte o ciocolată,o banană, o portocală din când în când. Nu țin minte ca ei să-și fi cumpărat ceva, cred că ce bani avuseseră dăduseră pe dulciurile pentru noi și pe 2 păpuși cu părul lung.
  Iar reacția mamei tale mi se pare și mie exagerată, n-aș fi prăpădit niciodată 1000 de lei așa, fie ei chiar ”investiți” în dulciuri, ca să nu mai vorbesc că nu m-ar fi lăsat inima să-mi întristez așa copilul. Cel mult, ți-aș fi ”confiscat” câteva bomboane, ceva, în schimbul pungii de Vegeta uitate.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 43. Articolul este savuros, l-am citit cu plăcere. O singura nelamurire am însă : o fi scris din dorința de a relata poporului o situație sau este în întregime o comanda a celor ce vor să-și facă reclamă la acel aspirator? Că am observat ca e o noua moda in blogareala să bagi musai si cate o a reclama mascata (asta asaaaa, ca sa folosesc un termen decent, că altfel i-aș spune reclama murdar subversivă și persuasiv invazivă). Ca idee (spre știința autorului savurosului articol și a celor care au plătit reclama cu pricina), nici de-al dreq nu am urmat link-ul ce duce către diavolul de aspirator. Iote-asa, că nu vrea mușchii mei sa pun botu’ la reclamele mascate, fie ele și în ambalaje savuroase! Succesuri!

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • @Robert, ca idee, ești exact genul de prost care crede că totul i se cuvine și că blogul ăsta stă în picioare gratis. Dar ce e cel mai rău este că ești exact tipul de prost care spune “ce, bă, vrei să te îmbogățești pe spinarea mea?”. Ca idee. Acum du-te, n-am nevoie de cretini de genul tău aici.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Libertate frate, fără bani și fără acte … de caritate. Lasa-l in lumea lui să de click pe ce nu-i “impui”!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 44. Pingback: "De unde atâta ură, chiar şi dincolo de moarte, pentru cei ce cântă manele?" - Social media romania

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.