Știți, dacă te plimbi pe Calea Victoriei, ziua la ora 13.00, când ANM-ul tot dă avertizări de cod portocaliu de caniculă, e ca și cum te-ai fâțâi prin fața iadului și te-ai întreba de ce e așa cald.

Dar dacă vrei să te lămurești instant cum stă treaba cu condițiile climaterice din interiorul iadului, oprești plimbarea pe Calea Victoriei și fix la ora tresiprezece și treiprezece minute trecute fix (a naibii potriveală) intri la Andreea F. Nu știți ce e Andreea F?  Păi e o un fel de patiserie de fițe chiar înainte de Piața Victoriei. Am fost eu acum acolo și-am simțit cum o să fie înlauntrul cazanului care-mi va fi rezervat pentru „dincolo”.

Ei, ia imaginați-vă că oamenii fac producție proprie, deci au în incintă cuptoare care lucrează la foc continuu și NU AU AER CONDIȚIONAT. Poate nu realizați despre ce vorbesc. Am stat cinci minute la coadă și-am crezut că mă ia capul, asta în condițiile în care eu sunt un tip care duce bine de tot la căldură. Nu vreau să-mi imaginez cum reușesc să suporte femeile de-acolo care lucrează toată ziua în condițiile astea.

Dragă, patronule de la Andreea F (sau dragă francizatule de la Victoriei – nu m-am lămurit dacă e lanț sau nu), cu respect te informez că nu e normal ce se întâmplă la tine în bătătură, nu e normal ca oamenii TĂI sa muncească la o temperatură care cred că se apropie de cincizeci de grade, după cum nu e normal nici să-ți ții clienții în aceleași condiții.

Cu același respect îți spun că eu nu voi mai calca la voi acolo până n-o sa văd că ai făcut ceva pentru cei care muncesc din greu ca să poți cere tu șase lei pe un cremșnit și cinci lei pe un melc.

mihai_vasilescu_iad