6,328 cititori

Ce te faci dacă vine momentul ăsta?

Știu că nu e cazul celor care citesc acest blog, doar mi s-a demonstrat din plin la textul în care îmi mărturiseam scepticismul cu privire la relațiile începute în adolescență, text în urma căruia mai aveam un pic și auzeam clar cum rage pe străzi fericirea cuplurilor care s-au împreunat încă de pe vremea când de-abia le mijeau tuleiele sau încă le mai dădeau sânii, dar cinșpe ani mai târziu se iubesc ca-n prima zi. Pentru că de ce nu.

Așadar, știu prea bine că nu e cazul și că ne-am strâns aici numai minunați și că în general geme netul doar de persoane care n-au nici un fel de problemă profesională sau personală. Mă rog, pe profesional mai e cum mai e, dar pe partea personală poți să dai cu tunul și nu găsești în jur decât fericire maximă și realizări mărețe. În doi, desigur. Realizările.

Ei, cu toate astea, să presupunem prin absurd, așa ca o idee pur abstractă, fără nicio legătură cu vreo relație care a început să scârțâie (pentru că, după cum am explicat mai sus, NU ARE CUM să scârțâie) să presupunem că într-o zi care pare absolut banală, intră pe ușă de la muncă partenerul vostru și după ce pune nelipsitele flori (alea pe care le aduce zilnic) într-o vază și după ce vă recită două-trei strofe din Minulescu sau chiar niște frumoase versuri creație proprie (ca alea pe care vi le închină zilnic), se așază îngândurat pe canapea și stă așa o vreme fără să spună nimic. După care se uită adânc în ochii voștri curioși și zice calm:

– Dragă, ce-ar fi să încercăm un club de swingeri ca să ne mai condimentăm viața sexuală?

Apoi se așterne liniștea în așteptarea răspunsului vostru.

Băieți, stați că n-ați scăpat nici voi. Ia luați voi frumușel situația asta de mai sus și întoarceți-o pe dos. În sensul că voi sunteți cei care stați liniștiți pe canapea cu o bere în mână când deodată apare ea, doamna vieții voastre, care între ciorbă și felul doi vă trântește drăgăstos în față propunerea cu swing-ul. Ce faceti voi în această situațiune, ce-i răspundeți femeii?

Repet, sunt perfect conștient că treaba asta e o utopie, nu s-a inventat încă vreun cuplu a cărui viață sexuală să scârțâie, dar întreb și eu așa ca să mă aflu în treabă. Ei, ce-ați face? Cum ați gestiona situația? V-ați băga, nu v-ați băga? Dacă da, de ce? Dacă nu, de ce? Sunt foarte, foarte curios ce-o să ziceți pentru că nu rețin să mai fi citit pe undeva despre acest subiect delicat.

P.S. Știți regula, dacă vă e târșă că vă recunoaște cineva, comentați anonim.

mihai_vasilescu_swingers

125 de păreri la “Ce te faci dacă vine momentul ăsta?

 1. Swingerii sunt cupluri care o fac în grup. Apăi, de ce aș vrea s-o fac într-un grup în care participă și partenerul despre care se bănuiește că m-am plictisit? Ca să dau rateu sau să mă bufnească râsul pe acolo?
  Nu, merci!

  Problema noastră este că nu adulterul în sine ne omoară ci obsesia fidelității. Când o să înțelegem că iubirea e un sentiment iar sexul o activitate futere de plăcută, atunci o să vorbim de oameni fericiți care trăiesc în cuplu. Până atunci o să ne omorâm partenerii de plictiseală cu plictiseala noastră.

  Comentariu beton! Thumb up 96 Thumb down 12

  • swingerii nu fac sex în grup, fac schimb de parteneri.

   Comentariu beton! Thumb up 30 Thumb down 1

  • Pai si unde-s mai mult de doi nu-i un grup?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

  • @Elena P: Mămică, de unde mama găilor le tot scoți? ”Până atunci o să ne omorâm partenerii de plictiseală cu plictiseala noastră.” Dacă nici asta n-a mai fost futere, ce să mai zicem? ?

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

  • @Victor, le scot din realitate. Și din faptul că spun lucrurilor pe nume. Și nu mă ascund niciodată să spun că, da, frate, e firesc să te plictisești. Probabil că există și excepții, nu știu ce să zic.
   Eu am spus că am buba la cap, dar trăiesc bine cu ea?.

   Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 3

  • la noi nu e plictiseala! daca se simte ceva in aer, ii futem o cearta de zile mari, apoi ea trece la chestii femeiesti, eu la citit, computer sau somn. deci, sexul sau un altfel de sex salveaza chestia asta, cum ii spune ca am si uitat? aaa, da, casnicia!

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

 2. Eu m-am tot gândit la chestia asta…..nu știu de ce! :)))
  Acum nu știu ce aș face, dar cum de obicei țin cont de ce vrea el, cred că aș încerca. Dar i-aș spune dinainte că e posibil să fie și ultima dată când aș incerca ceva împreună cu el.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 4

  • @Anouk, de ce i-ai spune asta?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Mihai pentru că pe mine nu mă tentează și cred că m-ar afecta emoțional. Aș face-o doar pentru el dacă asta și-ar dori.
   Și mi se pare corect să știe de la început că e posibil să nu mai vreau să continui cu el după.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 5

 3. Și dacă n-ai prejudecăți, io cred că mai importantă e problema cu ”instalația”. Că uneori se-nfundă și degeaba ne-mpăunăm pe-aici c-am rupe și c-am cățăra pe pereți că ea săraca tot ar rămâne mică și speriată de câtă lume e în jurul ei. Nu toți suntem Rocco Sifrredi. Părerea mea. Poate la a doua, a treia încercare s-ar putea să înceapă să dea dovadă de eficiență.

  Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 1

  • @VictorR, swing-ul nu e sex în grup. Deci nu e lume de față. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 3

  • În cluburile de swing faci sex în grup doar dacă vrei. De obicei este doar schimb de parteneri, rar sex în grup. Poți face sex cu perechea ta și alții să privească (dacă le permiți) sau să faci sex privind la alții, sau să vă alegeți un cuplu cu care să faceți schimb în aceeași încăpere, să vezi cum altul îți fute nevasta (nasol, da). De obicei sunt reguli în cluburi, gen bărbații singuri nu pot merge, trebuie să fie acompaniați de o femeie ca să aibă cu cine face schimb.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 4. Sexu’ in grup are si avantajele lui! In sensu’ că,dacă ai treabă,poți să mai și pleci din când in când!

  Comentariu beton! Thumb up 65 Thumb down 2

  • @Gabi, eu am crezut că nu mai trebuie să explic ce înseamnă swing. Well, trebuia. Nu este sex în grup.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 5. Eu i-as răspunde la fel de dragastos ca sper ca se gandeste swing ca si dans.Daca vrea sa condimentam ma costumez in ren,in jean luc picard,in serif interstelar.O facem in alte locuri :in copac,in timp ce culegem musetel,in timp ce inaltam zmee.Daca o tine cu leapsa cu alte animale,altele decât mine,o sa trag concluzia ca s-a plictisit si o rog politicos sa iasă in plm afara.Asa cum nu las pe nimeni sa îmi conduca masina,motorul sa îmi folosească sculele ar fi culmea sa fiu fericit ca pe ea o insurubeaza altu.

  Comentariu beton! Thumb up 125 Thumb down 12

  • Damn it!
   Trebuia sa fie un thumbs up, dar cum abia am facut ochi si nu am baut inca nici o gura de cafea am dat thumbs down….. Mea culpa!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 2 Thumb down 5

  • @edelweiss, deci, pe undeva, soția ta e un fel de posesie. O ai pe inventar ca pe o mașină, o motoretă, un set de scule. Opțiunile/fericirea ei nici măcar nu se discută. Sunt curios ce-o zice doamna.

   Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 6

  • @Krantz, pe undeva, confunzi relatia de la 20 de ani cu familia. Un cuplu sanatos la cap tine cont de dorinta “jumatatii”. O propunere de genul se face intr-un cuplu extrem de comunicativ si doar daca stii ca celalalt ar accepta. In 90% din cazuri, daca propunere vine de la o femeie, e o capcana :))).

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 2

  • @krantz, din experienta proprie pot sa-ti spun ca motorul nu il ai pe inventar, ci in suflet.
   PS: sunt convinsa ca doamna tot acolo se afla, in cazul asta.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 2

  • @krantz,prietene este libera sa facă ce vrea dar sa isi asume consecintele daca sare parleazul.Ei ii place de mine ca sunt, chiar ea spune, animal de prada cu teritoriu si alte rahaturi.Nu ii plac barbatii erbivori.Daca i-as propune sa facem o grămadă ordonata cu altui,foarte probabil mi-as lua un cap in gura.Si ca încheiere,nevasta nu a mai gatit de ani,de calcat niciodată.Recunoaste ca gătesc mai bine si ea este oricum o fire comoda iar eu pe duracell.Motoreta este pentru hipsteri cocosati eu am un motor de 1500 cmc si 280 de kile.

   Comentariu beton! Thumb up 46 Thumb down 4

  • 1500 cmc? ‘aisămibagtoatăplua! Cât Loganu’ meu! Ai toată stima mea nene edelweiss!

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 2

  • @Victor este un Suzuki Intruder an de fabricatie 2012 in iarna asta o sa fie schimbat cu unu de 1800.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 3

  • Se pare ca nu vei muri de bătrânețe!

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • @Krantz – daca fericirea ei inseamna sa-i schimbe altul uleiul si sa-i testeze bujiile, poate ca e momentul unei vizite la un salon auto/moto . Fiecare la altul, desigur.

   E o diferenta de nuanta intre o relatie in care investesti ceva emotional si una in care vorbim doar de o excelenta compatibilitate la proba de sol/barna/etc…..

   Pe de alta parte io am conceptii mai troglodite si-un orgoliu de mascul cu spinare argintie pe subiect, deci pot cadea prada greselii.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 5 Thumb down 23

  • @Marcela asa cum a spus un Cetin mai destept ca mine,de femeia ta nu se atinge nimeni.Suntem casatoriti de 10 ani si nu am jignit-o niciodată,de înjurat nici nu as concepe asa ceva.Poti sa rămâi curioasa.

   Comentariu beton! Thumb up 31 Thumb down 5

  • Prietena mea care e actriță a fost solicitată sa tină o prelegere, naiba știe despre ce, la un club de swing. I s-a părut ei puțin ciudat că e plătită foarte bine și că au acceptat ăia tot ce spusese ea. Bine că s-a gândit să-i povestească dinainte unei colege cu care urma să tină prelegerea și aia i-a spus că nu e interesată. După ceva discuții a ințeles și prietena mea că nu era vorba despre un club în care se dansa swing.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 3

  • @Anouk, și s-a dus sau nu?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Mihai, nu s-a dus!

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • Corect. Femeia, mașina și laptopul sunt sfinte. D-alea nu se atinge NIMENI în afară de proprietar. Dac-o apucă doru’ de condimente…există Fuchs, Cosmin, Maggi, Delikat șamd.
   Asta dacă vrea o viață frumoasă. Dacă-i trebuie altceva…e liberă să plece. Pentru totdeauna.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 12 Thumb down 6

  • @John Temple, laptopul? Adică dacă ți-as cere laptopul împrumut nu mi l-ai da???

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • Nu. Dar ti-as da altul, ca am unul special pentru musafiri.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

 6. Pacatele mele…eu sunt o femeie simpla de la tara. Mi-ar fi rusine sa fac asa ceva! 🙂 Am fantezii – caci si femeile de la tara au fantezii- dar niciodata nu ma gandesc la ce zici tu in propozitie. Nu stiu mister ca nu mi s-a confesat, inca.

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 3

 7. Asta-i teasing la o campanie pe bloguri la un club din ala?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 4

  • @jonyjon, da, boss, m-a plătit Asociația Cluburilor de Swingeri din București.

   Comentariu beton! Thumb up 33 Thumb down 1

  • @Mihai, sper că ați făcut un barter…

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 2

  • @krantz, cash. Produsele le-am testat înainte să scriu.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • Ti-au dat si invitatii? Le-as face si eu reclama dar nu vreau bani, doar sa ma uit gratis…poftesc :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • @Florr, am și niște invitații. Le dau mai prin iarnă când e frig afară.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 8. La 10 ani de casnicie si 16 de relatie ne-am facut cadou o partida in 3 in Amsterdam. Stiam ca vrea, stiam ca vreau, deci, de ce nu?
  Atata timp cat deciziile se iau in cuplu si amandoi sunt de acord, go for it. E doar o alta experienta.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  Comentariu beton! Thumb up 53 Thumb down 2

  • felicitări !

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • Super tare! Și mie mi-ar plăcea ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • @Observatoarea, de ce în Amsterdam? Ce sex avea a treia persoană? 😉

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

 9. Am o relație începută in tinerețe, cand abia mi-au ieșit țâțele, vorba ta :)) eu 16, el 19. A ținut o luna. Ne-am despărțit si fiecare a avut alte relații timp de 3 ani cand ne-am reîntâlnit (19 vs 22). Ne-am împăcat si 3 ani mai târziu inca am reusit sa nu ne omoram iar din toamna ne mutam împreuna (ziceți cu mine doamne ajuta, ms). Daca domnu iubit ar veni cu propuneri de genu as zice ca m-as bucura. Suntem un cuplu deschis asa ca…de ce nu? In fond, sexul e doar o plăcere, ca si cum ai mânca înghețată. Hahahaha. Acum serios, depinde foarte mult de mentalități, noi am fost întotdeauna mai deschiși. 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 2

  • @Ana, lasă și tu un număr de telefon sau ceva.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

  • Hahahahahahahahaha, nu e o idee rea! ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @Ana, păi eu ce zic? Dă-l pe email că aici îl văd golanii ăștia. 😉

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

 10. Eu i am văzut “live” într un Club din sudul Franței ,la Capăt D’Agde ,cred că i cel mai mare din Europa căci vin din toate colțurile lumii. Aşaaaa,deci m au păcălit copiii care lucrau acolo,ginerele şef la security(fost legionar),fiică mea la bar. Mi au zis că i discotecă şi aveau de luat nu stiu ce acte. Aşaaaa, erau şi nepoțelele cu noi dar au rămas afară la înghețată. Am intrat,am stat 1 minut şi am fugit de era să rup uşa când s a apropiat din spate unul de mine cu măciuca măciucă!Ce am văzut acolo,ce făceau şi cum,şi pe unde n oi uita niciodată!Şi cred că aia erau cei “normali” fiind pe terasa interioară,ce o fi fost înăuntru habar nu am.
  Când i am povestit soțului unde am fost,a zis că el nu fugea!??
  Copiii şi acum râd de mine când îşi amintesc!
  Apropos,cine i interesat vă dau linkul cu adresa!?

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 4

  • Sa intelegem ca sotul nu fugea de ala cu maciuca maciuca?Hmmm….
   Glumesc,nu te supara

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

  • @Demetra, da’ ce vă mai speriați voi de măciuci. :))))))))))))))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 11. Sting si sotia practica. Cunosc intelectuali care practica. Nu am o astfel de fantezie, dar daca partenerul isi doreste, de ce nu?! Tot citim ca in sex orice e permis, daca exista acordul ambelor parti. Cat despre pudici, n-as vrea sa intru in subconstientul lor?

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

 12. A spus mai sus @edelweiss ceea ce aș fi spus și eu. Deci, nu. Pe subiectul ăsta nu sunt la fel de open-minded ca alții.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 3

  • @Ionut in cercul nostru de prieteni genu se cheamă barbatu erbivor sau barbatu gard ca se pi.sa toti pe el.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 4

 13. Eu deja am lista pregătită: asistenta sexy de la urologie, colega ei de la resurse inumane, vecina de la 3, care tipa de zici ca naște în fiecare seara, și, lista ar continua…☺☺☺. Ia sa vezi câte înjurături îmi iau…????

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 1

  • @SorinB,
   Dar ești pregătit pentru lista ei? 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 32 Thumb down 2

  • Bineînțeles ☺☺☺☺

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @SorinB, du-te, bă, de-aici. Tu n-ai fost în stare să aduci o negresă de-aia aici.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • Am fost egoist, băăă, am ținut doar pentru mine….în plus, știi tu: ciocolata se topește pe drum..:)

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 14. Pe mine personal nu ma intereseaza experienta. Ma astept ca, in prima faza, sa se verbalizeze un…: “ma-ta ce parere are”?

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 3

  • @Dany, ahahahahaaaaaaaaa… “ea știe ce vrei tu?”. :))))))))))))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 15. Been there, done that. Si a fost fain. Am fost cu alte cupluri. In grup, in 3 etc. Și da as mai face-o încă odată. Si încă odată. Și totul tine de separarea sentimentelor, de sex. E ca o noapte in oraș. Te machiezi, te îmbraci sexy, pui o lenjerie provocatoare, un parfum special, cu scopul de a seduce. Pentru ca acasă ai sedus deja. In schimb când cealaltă nu poate trece peste imaginea casnica, atunci e de datoria ta sa ii areti ca încă se poate, încă ești dorit/a prin prisma altor ochi.

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 2

  • @Ddant3la, nu m-am prins dacă ești bărbat sau femeie. Dacă ești bărbat, de unde îți iei rochiile alea sexy?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 3

  • Sunt o doamna. Rochiile mi le cumpar singura ? mersi de grija ? dar ma bucur ca ambiguitatea genului a funcționat. Ca și la swinging; câteodată mai încurci genurile ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

 16. Eu ti-am scris intr-un mail despre subiectul asta; poate il si publici aici, daca vrei.
  Ah, si era vorba in propozitie despre un coleg de munca, ca eu nu fac d’astea, sunt parte dintre aia fericiti ?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • Hai Mihai, fii si tu finut si publica anonim povestea, ca m-a facut curioasa.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • Poate s-o publice ” pa direct”, nu sunt eu inculpata, @ Ana, daca eram, ziceam!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • @Lectorarumana, păi nu mai are rost. Deja oamenii își dau cu părerea.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • Da, ai dreptate, nu mai are rost, daca tot ai scris tu…

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

 17. Ok, fanteziile ca fanteziile, dar toate în același timp și-n același loc?

  De ce să ne îngrămădim? Pe rând, cu răbdare, să le savurăm cum se cuvine 🙂

  Altfel spus, prefer dansul în doi în locul horei.

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 3

  • @Laura G, mă, swingul nu e sex în grup. Tot în doi o să fii. Dăcât că cu altcineva.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • @Mihai, probabil că toți am folosit expresia “în grup” pentru că “activitatea” se petrece în aceeași cameră cu celelalte cupluri. Eu personal d-aia am folosit-o. Nu-i vorba că nu știu ce e una și ce e cealaltă.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • @Mihai, da. Și dacă-i tot în doi, de ce să asiste tot satul? Că ceilalți n-or fi chiar spectatori, dar nici cu cagula pe cap n-or fi 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

 18. Pfff, ce subiect. Sincer, nu știu. Acum tind să spun că nu – ai spus că relația e perfectă, nu scârție, deci e vorba doar de-un condiment mai exotic 😛
  Nu mi-aș condamna partenerul dacă și-ar dori asta. Până la urmă e vorba de sex cu acordul părților. Chestia e dacă ar fi doar o curiozitate sau s-ar transforma în obicei. În ultima variantă aș cugeta la “perfecțiunea” relației noastre și la ce variante se întrevăd.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 3

  • @miha, eram ironic când am zis că nu scârţâie.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Pricepusem asta, cugetam în scris 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • Lucrul ăsta nu-l faci NICIODATĂ când relația scârțâie. Îmi și imaginez cum ar să fii în pragul divorțului, sătul/ă de tot și toate și vine partenerul/a cu “soluția salvatoare”. :)))))))

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

 19. Acum vreo 10 ani, aveam un coleg/prieten, un nebun si jumatate, Stefan, om de nota 10.000, eram undeva intre 20-25 cu varsta, normal ca cu hormonii la intensitate maxima chiar daca aveam neveste amandoi, da baiatu asta ma cam depasea rau la capitol. Intr-o zi vine cu o intrebare care suna cam asa, tu ai face-o in grup? ceva de genu swing? schimb de neveste? zice ca el ar face daca ar fi cu cineva cunoscut, care stie el ca e ok, ca nu l-ar deranja ca nevasta-sa sa fie trasa in tzeapa de cineva cunoscut, atat timp cat si el poate cu alte femei. Cum sa zic eu, suna mai mult a propunere. Pentru mine e cam asa, indiferent cat de mult imi plac reprezentantele sexului frumos, si indiferent cat de mult imi place sa fac sex(sunt genu ala care si daca e jumate mort nu zice nu), tot nu as putea sa fac asa ceva, cred ca instinctul meu criminal ar fi amplificat cu 1000 asa dintr-o data fata de persoana care a facut sex cu partenera mea. Daca ei i-ar trebuia mai mult as aplica ce spunea Edelweiss, nu mai vrei? asta e, iti doresc sa ai o viata frumoasa, acolo e usa. Ce sa-i faci?That’s the way I’m wired,

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 5

  • @MuciFICATorU, auzi? Ia zi-mi cât poți tu de sincer, nevastă-sa cum arăta?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • pe o scala de la 1 la 10, cam un 7-8, da indiferent cat de bine arata, sunt sigur ca nu as fi facut fatza sa o vad pe nevasta-mea in situatia aia

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

 20. Maica, ce tema dis de dimineata.
  Eu zic, daca tot ne-am plictisit unul de altul, n-ar fi mai bine sa ne spunem pa, la revedere sau sa citim o carte 🙂 ( de inlaturarea plictiselii sexuale).
  Oricat de deschis la nou ai fi, acest gen de activitate nu se potriveste oricui.
  Nu am convingerea ca un club de swingeri ne va inlatura plictiseala pe termen lung, iar pentru cateva zeci de minute, oare merita?

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 3

  • @mothership, păi de unde să știi până nu încerci?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

 21. Sau mai bine LASA. 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 3

 22. morning…ce voiam eu sa spun..experiente de genul asta sunt “recomandate” atunci cand cuplul functioneaza, nu cand scartaie. Daca ai o problema in cuplu si aplici metoda asta sau threesome, risti ca problema ta sa devina si mai mare, din motive evidente. In schimb, poate fi “sarea si piperul” intr-o relatie functionala. E chestiune mentala. Zic din experienta, care experienta am repetat-o pe parcursul anilor. Bineinteles ca nu e loc de gelozii, posesivitate etc, si daca respectivii au d’astea, mai bine sa nu incerce, ca poate deveni “rezervor” de certuri in loc de “rezervor” de excitatii mentale la nevoie…Nu functioneaza ca mecanism de reparare al relatiei care scartaie, din contra, ci de consolidare in cazul in care cuplul este “un intreg” si nu doi oameni care nu stiu cum sa si-o traga cu altii.

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 4

  • @singlemum, am vrut să zic că relația scârțâie din punct de vedere sexual.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

  • @mihai, my bad. Da, functioneaza ca “rezervor” de excitatie la care sa apelezi cand ai nevoie, ca se presupune ca o mai faci si in doi…nu doar in 3 sau mai multi. La mine functioneaza si mai mult datorita bisexualitatii mele drept pt care foarte des il folosesc pe el “sa ajunga acolo unde eu nu pot” sa zic asa…..si pana acum nu s-a plans nimeni :)))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

 23. 1. I-aș spune: ok, dar mergem în vacanță în străinătate și o facem acolo, nu la noi în​ oraș că n-aș vrea să dăm peste cunoscuți. Sau să ne trezim că Marcel / Gina de la swingeri e noul coleg / noua colegă de la birou sau alte variante. Și aș vrea să fie frumoși amândoi, ca din revistele de modă.

  2. Cred că ai abordat problema greșit, dacă-mi permiți. Astea nu-s lucruri care se fac in relații care scârțâie, ci, din contră, le faci într-o relație solidă, nu glumă. Dacă sexul scârțâie e oricum semn că altundeva e problema reală în cuplu și sexul cu alții nu numai că nu va repara nimic, dar s-ar putea să facă mai mult rău. În condițiile astea întâi aș încerca să aflu ce nu e in regulă, de fapt, și dacă aș fi convinsă că nu e nimic de reparat, aș trece la punctul 1.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 4

  • @XYZ, matale teoretizezi prea mult. Uită-te un pic în jur și mai vorbim după. Mă refer la punctul 2, desigur.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 24. Mi s-a intamplat.
  Propunerea a venit intr-o seara dupa o partida de love…. M-a tot batut la cap vreo 2 sapt dupa aia… A trebuit sa duca multa munca de convingere… Dupa ce mi-a demontat toate obiectiile una cate una de genul ‘ ce se intampla acolo ramane acolo’ ‘ sexul e sex si iubirea e iubire’ m-am dus cu el la un party din asta la vreo 300 km departe de casa…
  Initial era o petrecere obisnuita… Dupa care oameniiau inceput sa se care in camere… Chiar daca aveam multi ‘ pretendenti’ doar am socializat si le-am spus ‘ nu inca, poate mai tarziu’…
  Ideea e ca n-am facut nimic eu… Dar nici el care visa sa ii aduc eu femei in pat… M-am limitat la a bea niste cockteiluri fara alcool toata noaptea… La un moment dat am plecat spre casa… Si ghici ce… Ne-am certat tot drumul… A aruncat pe mine toate frustrarile lui.. Si mi-a zis ca n-ar fi suportat sa ma vada infipta in altul… Asa ca… Trebuie sa fii extrem de open minded sa faci asta.
  Daca va intrebati daca am mai fost la swingareala… Da, am fost dupa ce am divortat… O singura petrecere, o singura noapte si mi-am facut de cap. Am incercat aproape tot ce se poate mai putin partea cu hard sex si sado-maso.
  Am fost mai mult pt mine, sa imi demonstrez mie ca pot atunci cand vreau.

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 2

  • @Anonima, mai zi, mai zi. 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

 25. Am propus varianta de swing fostului sot, pe care nu-l iubeam si nu a fost de acord (implica un cuplu care ne era prieten, propunerea a venit de la ei).
  Pana la urma a ajuns sa fie un threesome penibil in care am fost doar eu implicata, fara fostul sot, caci divortasem intre timp.
  Spun penibil deoarece a fost ceva de genul cum a spus singlemum mai sus: sotul tipei nu stia cum sa si-o traga si cu altele (si-a luat putin teapa cu mine pt ca am avut doar rol de spectator :D, mai ales ca nu era niciun fel de atractie intre mine si el ci mai mult curiozitate).
  Concluzionand si tinand cont si de experienta asta: eu daca iubesc barbatul de langa mine, nu as putea sa-l vad facand sex cu o alta femeie. Nu stiu, poate pt altii este excitant sa vezi asa ceva, pt mine insa, ar fi o incalcare grava a intimitatii noastre ca si cuplu. E ca si cum m-ar insela sub ochii mei…ceea ce nu prea as suporta sa vad!
  Iar daca si-ar exprima dorinta asta…l-as baga in p*** ma-sii!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 5

  • @Pisi, te-am pierduti la “fostului soț pe care nu-l iubeam”.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 4

 26. Am primit o propunere de genul ăsta de la o exă de-a mea cu care mă mai “ciocneam” când rămâneam pe liber şi care îmi spune că ea vrea să o facă cu o femeie. Eu, entuziasmat, gata pisi, hai să executăm fantezia ???. Mergem într-un club şi exa se pune pe căutat. A “mirosit-o” pe una bunicică ce părea dispusă de acțiune şi a rezolvat propunerea. Tipa ede acord să mergem la exa şi zice că ne duce “Georgel” cumaşina ei pt că ea a băut( taci că-i bine că avem şi şofer). Ajungem şi observ că urcă şi “Georgel” cu noi, dar nu mă panichez şi intrăm în acțiune. Fetele pe treaba lor, eu dau să mă bag în joacă, când, hop “Georgel”, că tre s-o fac cu el, nu cu ea ?????……. CE MĂĂĂ?!?! Aşa fusese convenția, io să io trag lu’ “Georgel” că e pasiv şi aia să şi-o tragă cu exa mea ?????…..
  M-am dus mâncând nori???

  Comentariu beton! Thumb up 31 Thumb down 3

  • @diabolic, ahahahahaaaaaaaa… deloc nu ești deschis către nou, către experiment. :)))))))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • Frățică, avea un fel de bărbuță pe mufă, şi, din obişnuință, nu accept o altă bărbuță sub buricul meu, de când am renunțat la bărbuța din dotarea celui de-al 2-lea creier al meu ?.
   Aşa că am renunțat la swingăreală ?
   Aveam nişte filme porno în cap?????……nici cei mai bazați regizori de gen nu le turnaseră ??????

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

  • @diabolic, I feel you, man. :)))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • Hai să închei apoteotic?
   Mă întâlnesc cu exa la vreo 3-4 zile după tragica-mi moarte a pasiunii, şi-mi spune că tipa era de acord să…. şi cu mine, să simuleze “Georgel” că face şi el ceva în preajma lor, DAAAARRRR…., la un moment dat să stingă ei lumina şi ăla să se înfigă cu ceva orificiu în dotarea mea. Treaba e că “Georgel”, era prea nerăbdător şi prea “stătut”, şi de aici dezastrul ????
   Să fiu cinstit până la capăt, nu ştiu dacă, la cât alcool şi la cât de doritor de ELE eram, mai ştiam cine presta la dotarea din dotare ?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

 27. La un club de swingeri e mișto să mergi cu amanta Așa s-ar putea să ai întîmplător posibilitatea să faci sex după mult timp și cu soția.

  Comentariu beton! Thumb up 40 Thumb down 2

  • @Paco, dacă ai noroc. :)))))))))))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

 28. Eu vad lucrurile in felul urmator: atata timp cat sunt căsătorită cu un om pe care îl iubesc extrem de mult, nu as accepta niciodată asa ceva. Adică sa l vad eu cum o atinge pe aia cum face sex cu ea? As înnebuni cred.si pe urma sa ma atingă pe mine? Bleah! Si as fi extrem de dezamăgită daca el mi ar propune asa ceva. As simți că nu ma iubeste din moment ce ar accepta să mă atingă altul.

  Eu sincer cred ca cuplurile care recurg la asa ceva nu se iubesc, nu se satisfac si atunci cauta in alta parte fara sa aiba resentimente , fara sa le pese ca celalalt e cu altcineva. Dar nu spun asa ceva, spun ca sunt moderni, libertini, nu incuiati
  Da, probabil sunt de modă veche dar cred cu tărie că atunci când iubesti cu adevarat pe cineva nu ai cum sa vrei sa l împarți cu alta persoana si sa mai si privești în timp ce tu faci sex cu altul

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 12 Thumb down 7

  • @Eu, ia mai citește comentariile de pe aici. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

 29. Pentru cei care nu inteleg, pentru toti cei care stiu ceva despre subiect, sau pentru cei care pur si simplu vor sa citeasca, recomand “Insula voaiorilor” (Daniel Davies)
  Si da, este despre swingeri.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

 30. A fost un moment in caznicia mea cand as fi acceptat si asta. Acum zic mersi ca nu s-a ivit ocazia ca si asa am destule batai de cap cu ce se presupune ca ca fac.
  Oricum dupa 2 ani de tras ca proasta cu dintii si ghearele de o casnicie sa nu moara nu pot spune decat un lucru- au fost 2 ani pierduti aiurea. Dar asta e doar cazul meu.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 5

  • @Gabriela, și de ce ai fi acceptat?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

 31. Nu! Și cu asta…basta. 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 3

 32. la mine este exclus sa fiu de acord cu asta, motivul este foarte simplu: nu pot sa sufăr sa ma atingă oameni pe care nu ii iubesc. ma refer la toate felurile de iubire. sex nu fac decât cu cineva de care ma îndrăgostesc. dacă ma îndrăgostesc de cineva, înseamnă ca nu ma mai interesează soțul meu, deci ce swing? plec si gata. dar scriu degeaba, soțul meu știe foarte clar ca nimeni nu ma atinge si scapă nepedepsit, sigur nu ar veni cu propunerea 😀
  si eu am crezut multă vreme ca swing se referă la dans :))

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 6

  • @bogdana, ietă că nu era doar dans. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

 33. Sotul mi-a zis ca i-a propus o iubita ceva de genul, dar el nu a vrut. El nu mi-ar propune niciodata pentru ca stie ca nu mi-ar placea! Mie sexul imi place si mai mult pe masura ce ne “invechim” ca parteneri! Ar trebui sa practic mult swing si cu aceeasi pereche sa ajunga sa-mi placa! :)) No way, José! Acum fantezii are toata lumea, dar alea nu omoara pe nimeni! 🙂

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 5

 34. O singură nedumerire am în calitate de fin cunoscător al sexului frumos:ce se întîmplă dacă în timpul experienței menționate în acest articol aveți parte de un ciocănar versat,care vă zdruncină un pic scara de valori,prin abilități ,artă și dimensiune în detrimentul partenerului de viață ?Adică mai simplu,dacă unul,sau mai mulți v-o trage
  mai bine decăt soțul/prietenul vostru?
  Dacă te dau o tură cu Ferrari și tu in general mergi cu Loganul,nu o să te gândești când mergi cu Loganul ce mișto a fost cu Ferrari?

  Comentariu beton! Thumb up 46 Thumb down 3

  • @Paco, iată un punct de vedere pertinent.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • Atunci hai sa privim si din punctul de vedere al barbatului. Un barbat care nu este ok d.p.d.v.al sexului si-ar asuma acest “risc” pentru femeia de langa el? Daca stau sa cujet mai profund, cei care practica swing-ul sunt ok cu ei insisi din multe puncte de vedere. Suntem intr-o relatie, suntem mai mult sau mai putin ok, dar sa nu ne mintim ca nu suntem atrasi si de alte persoane. Si nu numai din punct de vedere sexual. Fericitul care si-a gasit jumatatea sa nu arunce cu pietre.?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 3

 35. @ioana tiru :am pus întrebarea voit sub o formă înșelătoare.Partea cu sexul era un pretext.Astfel de experiențe nu provoacă un dezechilibru pe plan sentimental al relației?Și eu sunt Ok cu mine,dar să îmi văd partenera călărită de un necunoscut,sau mai mulți, parcă nu mă simt confortabil.Iar problema vine din labilitatea emoțională a femeii,față de cea a bărbatului.În timp ce nouă ne mai ușor să părăsim locul faptei după ce am copulat ,femeia în schimb e construită mai complex,pune și un pic de sentiment.La noi ăștia mai bătrâni,se spune că dacă ai prestat bine,pleci mâncat și spălat.

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 5

  • Bineinteles ca poate sa produca un dezechilibru. M-am raportat la cuplul pe care il cunosc. Sunt ok. Niciun dezechilibru, ba chiar infloresc. In cazul lor, swing-ul se produce cu alte cupluri cunoscute. Nu cu necunoscuti.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

 36. Cum n-am parte de Minulescu, nici de flori, ci de niscaiva râgâieli de la ciorbă sau ”Îhî”-uri printre reprizele de fotbal, sigur nu vine nici propunerea…dar dacă ar fi să înceapă brusc să recite din Minulescu, mie nu mi-ar pica tocmai bine. Așa sunt eu, mai…close-minded. Dacă, Doamne-ferește, Coaliția pentru Familie mă va aduce vreodată pe culmile disperării și m-ar împinge la gânduri cu și despre poeți, atunci cred că mi s-ar părea prea complicat, prea multe riscuri, prea multe discuții și filozofii. Dar, și într-un caz, și în altul, am o soluție (doar pentru mine, evident): ”Mai bine să jucăm o tablă!! 6-6!! Poartă-n casă!! Și-un cântec vesel să cântăm!” Funny…

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 4

  • @Paula T, table, mă? :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 3

  • @Mihai, păi da, că e bine să ne-antrenăm mai de tineri…că oricum asta ne-așteaptă pe toți. În plus, după ce o să joci luni de zile table, table, table, o să vină și momentul (sper!) de excitare de la prea multe victorii, și soțul/soața poate propune o partidă corp la corp! Va fi ca un swing d-ăla reușit! Așa că…

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 4

 37. Eu nu as fi de acord deoarece relatia noastra nu scartaie si este foarte condimentata.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 4

 38. Eu sunt într-o relație de 6 ani, de când avem 18 ani. Nu este o relație perfectă, sunt multe lucruri care nu funcționează, cel mai frustrant fiind sexul! (Mie nu-mi place, el are unele probleme…pe care tot sper că o să le rezolve) Nu știu cum aș reacționa daca mi-ar propune ceva de genu’, probabil că m-ar tenta, dar nu stiu daca aș fi in stare sa fac ceva, în condițiile în care el a fost primu’ și altceva n-am vazut…

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • @Andreea-Raluca, uuuups, îmi pare rău.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 3

 39. Categoric nu in cazul unei căsnicii… Asta deoarece mi-ar fi greu să mă fwt cu alta, și cu ea de față! Și nici nu mi-ar place s-o călărească altul…
  In schimb, dacă aș avea o tipă cu care împart doar patul, aș putea să iau in considerare o asemenea variantă, depinde și de ea.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 5

  • @Iulian m, da, mă, bine că ești tu deștept. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 40. As refuza pt ca: 1. Prima partida cu un necunoscut e ca si pierduta/nu se pune/e de acomodare/aproape ratată
  2. Unii oameni (bineînțeles că nu eu, pff!) au nevoie si de atasament emotional nu doar de sex=> actul devine ireversibil si incep s-apara crapaturile-n pereti/relatie.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 4

 41. In primul rand vreau sa-ti spun ca dintre toate intrebarile postate pe blog, asta mi se pare cea mai interesanta si cu cele mai siropoase comentarii?? ( recunosc poate oi fi mai ratat cateva?)
  As vrea sa mentionez faptul ca activitatea de swing nu prea mai inseamna de ceva vreme doar schimb de parteneri, asa cum cred unii ( gen nenea se duce cu o alta tanti intr-o camera si madame cu alt nenea in alta camera) ci e chiar sex in grup ( adicatalea toti 4 in aceeasi “oala” sau si mai multi daca e un club). This is old school cum ar zice americanii! Spun asta pentru ca acum vreo 7-8 ani am cunoscut un cuplu care practicau treaba asta destul de frecvent, in Romania chiar (si pe bani uneori…da da! aviz amatorilor $), si mi-au povestit despre experientele lor. Nimic ce ar merita relatat, doar faze de genu’ “ce bosorog era ala si ce bunaciune era nevasta’sa” sau “cat s-a chinuit ala si tot nu i s-a sculat” (app de unele comentarii ?), dar eu cam asta am inteles de la ei?
  Acum personal vorbind, daca partenerul mi-ar propune asa ceva as fi dispusa sa incerc ( desi nu sunt deloc sigura ca m-ar tine “los cojones” sa o si duc pana la capat pentru ca…dragoste, romantism alea alea), asta pentru ca am incredere in el, stiu ca nu i-ar trece prin cap sa imi propuna doar de deaia si tinem cont de parerile celuilalt. Daaaaar sunt 99,9% sigura ca nu mi s-ar propune treaba asta pentru ca EL e mai pe genu’ lui Edelweiss asa ( doar ca el inca viseaza la motorul ala?) si sincera sa fiu…sunt foarte fericita asa pana acum?.
  Anyway…fiecare cu fanteziile lui ( le am si eu pe ale mele ca toti oamenii) dar apreciez oamenii deschisi, care stiu ce vor sau macar incearca si isi asuma treaba asta cu cap. We only live once! Peace✌

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.