Well, azi mă gândeam să deschidem cutia Pandorei, să dăm drumul leilor să iasă din cușcă, să pornim marele jihad internautic. Pe scurt, mă gândeam să vă rog să-mi spuneți care sunt cele mai enervante obiceiuri ale partenerilor voștri foști sau actuali. Știți voi, chestiile alea deosebite din cauza cărora îți vine să te urci pe pereți când vezi că i le repeți a mia oară și el/ea continuă să le facă din nou și din nou cu aceeași nonșalanță.

Despre ce vorbesc? Păi, de exemplu, despre un capac de veceu pe care lucesc duios în lumina serii picăturile de pipi, despre un forat cu sârg în nări, urmat de un languros “iubito, aduci și tu o bere”, în timp ce dă un bobârnac zdravăn biluței de muci proaspăt extrasă. Sau despre o masă lăsată nestrânsă toată ziua, cu resturi și firimituri pe ea din care ai putea să hrănești două săptămâni o rezervație de porumbei. Despre o chiuvetă rămasă neclătită, cu urme clare de flegme după spălatul pe dinți. Despre un “iar n-ai dus gunoiul, nesimțitule?”. Despre un pat nefăcut pentru că “ce rost are, dragă, diseară nu mă bag iar în el?”. Despre niște sticle de bere sau vin, băutură în orice caz, lăsate vraiște prin toată casa. D-astea. Despre toate obiceiurile alea care poate vi se păreau atât de drăguțe la început, iar acum vă aduc în pragul crizelor de apoplexie.

Și, ca să nu lăsăm nebăgat în seamă sexul frumos, despre cum vă vine vouă, domnilor, s-o strângeți de gât când se coiește două ore probând aceeași rochie și într-un final pleacă nervoasă fără să-și cumpere nimic. Despre cum întârzie ea elegant 48 de minute la întâlnirea stabilită și confirmată zi de zi timp de o săptămână. Despre cum vorbește patru ore la telefon cu prietena ei Rodica, fără să spună nimic. Despre cum își comandă la restaurant o salată, pe motiv că “ea nu mânâncă”, lucru care n-o împiedică să radă elegant mai bine de trei sferturi din porția ta de cartofi prăjiți în timp ce ciripește vesel despre curele de slăbire. Despre cum vă freacă la cap zile întregi povestind despre nesimțita aia de Gina de la HR, cea mai antipatică ființă în viață, lucru care n-o împiedică la prima întâlnire pe stradă cu aceeași Gina, s-o pupe zgomotos pe ambii obraji în timp ce declară zgomotos: “fată, ce bine arăți, ai slăbit și-ți vine rochia asta ca turnată”. D-astea. La fel de drăguțe și de ușor de suportat.

Hai că v-ați prins ce zic. Nu e musai să le pomeniți doar pe cele povestite mai sus de mine. Sunt convins că în realitate există muuult mai multe, infinit de multe, și abia aștept să dați drumul la robinet.

P.S. Dacă vă e teamă că vă recunoaște cineva pe-aici, comentați anonim ca să știm o treabă.

mihai_vasilescu_obiceiuri_proaste