4,416 cititori

Cum se rezolvă o situație care n-are rezolvare

Până în acel moment fusese o zi normală în cooperativa unde dădeam cu sapa. Mai precis până în momentul în care managerul general a ridicat telefonul fix de pe birou, a format interiorul de la logistică și-a ordonat scurt:

– În jumătate de oră să fie o mașină la [insert here sediul unei companii uriașe de care ați auzit cu toții].

Și-a închis că mai avea și altă treabă.

Directorul de logistică s-a scărpinat nițeluș în cap, s-a interesat ce băieți are pe traseu, apoi a hotărât cine se duce. Jumătate de oră mai târziu, mașina respectivă ajunsese la locul faptei, încărcase coletele și altă jumătate de oră mai târziu era înapoi la firmă.

Până aici toate bune și frumoase, un singur mic și nesemnificativ amănunt, pe care nu-l prevăzuse nimeni, părea că are de gând să tulbure liniștea acelei după-amieze obișnuite: mașina respectivă era un papuc de marfă, iar „coletele” pe care le ridicase erau vii. În sensul că erau doi oameni, un bărbat și o femeie. Și ce oameni, ambii cu funcții de conducere în boardul respectivei companii.

Cam așa stăteau lucrurile în momentul în care cei doi oaspeți de vază au intrat la noi în firmă. Nu știu dacă vă puteți imagina cu adevărat dramatismul situației. Nu mă întrebați ce-au avut ăia doi în cap de-acceptat să se urce într-un papuc, nimeni nu și-a putut explica vreodată. Cert este că răul fusese deja făcut. Așa că general managerul nostru n-a știut ce l-a lovit în momentul a ieșit, tot numa’ zâmbete, să-i întâmpine și-a văzut două fețe negre care scoteau fulgere pe ochi. În spatele lor mergea șoferul care-i adusese, cu capul plecat, frecându-și îngrijorat mâinile. Au intrat toți în birou la GM și s-a dezlănțuit iadul:

– Cum vă permiteți să trimiteți după noi o mașină pentru cărat marfă?! A tunat doamna.

Clipe stânjenitoare de tăcere grea. Se auzeau doar degetele șoferului cum troznesc compulsiv. Managerul general, complet năucit, încearcă s-o dreagă, dar mai degrabă se bâlbâie și el absolut stupefiat:

– Doamnă, îmi pare rău, chiar n-am știut…

Apoi, are o revelație și se întoarce spre șofer:

– Dar tu, tu nu ți-ai dat seama că e ceva în neregulă?

Șoferul, un munte de om, naiv ca un copil, a lăsat capul în jos și a șoptit:

– Ba da… Mi-am dat seama la curbe când o mai auzeam pe doamna cum încearcă să se țină de pereții dubei.

Moment în care s-a deschis larg ușa biroului, a intrat secretara și-a întrebat absolut senin:

– Dorește cineva cafea?

Patru perechi de ochi s-au holbat la ea și-apoi a început… râsul. Homeric. Epic. Efectiv aproape se tăvăleau și-și ștergeau lacrimile. Dădeau să se liniștească și apoi începeau din nou. Singur, bietul șofer se uita nedumerit la ei, clipind marunt din ochi, crezând c-au înnebunit cu toții.

Asta e, puține sunt lucrurile de pe lumea asta care nu se pot rezolva cu o cafea bună. De-aia ziceam să aruncați un ochi peste ce oferă La Fântâna prin noul lor brand de cafea, Kafune. Cred că e una dintre optiunile de luat în seama pentru cafeaua obligatorie de dimineață. Dar și pentru aia opțională de la prânz, când v-a luat somnul după ce-ați mâncat.

mihai_vasilescu_kafune

 

26 de păreri la “Cum se rezolvă o situație care n-are rezolvare

 1. – Dorește cineva o cafea?
  – Da, pe pantaloni, dacă se poate. Ca să fie ziua terminată definitiv. Ah, și să fie opărită!

  Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 0

  • @Elena P, aiurea, de ia la spălat.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Mihai, și arsura?!

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Elena P, arsura, după. :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Mihai, și după aia vine mâncărimea, că se vindecă locul :)))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Elena P, pai da….daca se poate chiar in poala celui cu care vrei sa semnezi un contract de milioane!

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Anouk, fix acolo mă gândeam și io :)))).

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 2. Managerul general a fost băiat la faza asta. Cunosc eu vreo câțiva care ar fi urlat la secretară, plini de nervi: “Ieși afară!”
  Aș fi încercat Kafune că și-așa cu greu găsești cafea bună pe la noi (sau oameni care să știe cum să o facă), dar m-am lăsat de cafea de vreo doi ani. Îmi ziceți voi dacă e bună de ceva și vă cred pe cuvânt.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Ionut, frate, tu mai ai vreun viciu?

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Mihai, mai are…… sa citeasca blogul tau!

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Anouk, bine, de ăsta e imposibil să te lași. Ziceam de vicii mai light. Ţigari, droguri, băutură… :)))

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @Mihai, de fumat încă fumez, iar când “scap” la băutură (cam rar, ce-i drept) iese prăpăd.?
   Oricum, suma viciilor e constantă, așa că am înlocuit unele mai vechi cu altele mai noi, dar la fel de dăună….ăăă…asta….benefice.?

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 3. Si daca asezonezi cafeaua cu ceva fain de citit si o portie zdravana de râs, ti-ai asigurat o zi minunata!

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Anouk, mai e și soare. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 4. Ha-ha! Coffee Happy End!
  Asta îmi aminteşte de o păţanie. Tocmai terminasem stagiatura şi mă angajasem la o altă firmă. După vreo săptămână mă cheamă directorul şi zice: tu cu S. mergeţi la Timişoara, că trebuie să aduceţi nişte documentaţie tehnică. Ok, numai că ne-a trimis cu microbuzul-dubă: două locuri în faţă şoferul şi merceologul, iar staff-ul tehnic, adică eu şi colegul S. în dubă, pe nişte cauciucuri vechi, că nici banchete nu erau. Până la Timişoara ne-am umplut de praf, plus că se tot răsturnau cauciucurile pe care stăteam. Eu aveam o geacă roz deschis, minunat. Cănd am ajuns, ne-am scuturat de praf cum am putut şi ne-am dus la o cafea, unde ne-a mai trecut supărarea. de întors ne-am întors cu trenul.

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @GabiI, auzi? Cauciucurile erau de iarnă?

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • Pe vremea aia nu ştiam eu de cauciucuri de iarnă. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 5. Mi-aduc aminte de o întîmplare simpatică, la biroul unde lucram. În fiecare dimineaţă, cu un ritual demn de invidiat, o dom’şoară pregătea nessuri. Ceva superb. Mai ales prin atenţia care o acorda fiecărui detaliu, începînd cu verificarea linguriţelor care trebuiau sa fie perfect curate şi pînă la poziţia borcanului de ness, respectiv numai de ea ştiută şi care dacă nu era în poziţia corespunzătoare atunci mormăia tacit că nu e bine şi nu e bine.
  Nessul era pentru şefu’. De multe ori intram şi eu în această ecuaţie, astfel că profitam de savoarea unei arome nemaipomenite. Se mai întimpla ca şi în cîte o pauză de masă (pauzele lungi şi dese), să ne îndemne cu voioşie dacă ne-ar prinde bine un ness. Daaa, sigur, evident că ne-ar prinde bine, mai ales că invitaţia suna: “să vă frec un ness ?!”.
  Deci vă rog să întelegeţi că dom’şoara, de altfel foarte drăguţă şi foarte simpatică şi foarte amabilă, mă rog, nu aş putea spune că ar fi avut un IQ extrem de ridicat, însă avea cele mai onorabile intenţii. Astfel că frecatul nessului devenise un ritual.
  Asta pînă într-o bună zi, cînd un beneficiar important a venit la birou, şi la un moment dat, discuţia la cel mai înalt nivel a fost întreruptă de un foarte politicos “să vă frec şi Dumneavoastră una ?!…”, spusă tot aşa, cu cele mai inocente intenţii.
  A urmat, cred eu, cel mai fericit şi sincer DA spus de cineva, la auzul unei astfel invitaţii. Astfel că fătuca a roşit brusc şi a început foarte politicos să explice că era vorba de ness, de pregătirea unei ceşti de cafea ness (vă rog frumos să nu va gîndiţi la prostii, fătuca chiar avea cele mai nobile intenţii !). Confirmarea răspunsului a venit la fel de politicos, da, da, un ness, da, sigur că da, vă mulţumesc frumos, domnul fiind de o politeţe impecabilă.
  Ce să vă mai povestesc, discuţia a continuat la un nivel foarte deschis, amiabil, salutările de final fiind acordate tot aşa, la modul cel mai politicos. O perioadă am mai apelat la “frecat”, apoi am renunţat, pentru că de fiecare dată se roşea la faţă, chiar dacă noi, colegii, o spuneam la modul (cel mai) colegial. A rămas o amintire plăcută.
  Poate că de aici provine şi expresia “frecăngeală”. Dar asta e o cu totul alta poveste.
  P.S. Apropos, nici nu mai ştiu ce marcă era nessu, ceva uzual, dar atmosfera creată prin discretul element secret, făcea cafeluţa să fie senzaţional de bună.

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 0

  • @Sorin, eu știu o poveste similiară legată de bere. Ceva de genul “o skol”? :)))

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • D-aia nu beau bărbații ”beri contrafăcute”: Cum ar fi să strigi într-un club la barman: ” O Skol cu lămâie?”

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Sorin , cred ca stii ca sunt 2 tipuri de ness . nessul ala original care se freca circular si nesul romanesc , care se freca pe orizontala

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 6. Morala ar fi ca tot un amarat de sofer este de vina dar cu o cafea poti iesi din orice situatie.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Gerogian, păi da’ cine? Doar nu GM-ul.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 7. multinationala anno domini 2010…..vine in Romania in premiera¨¨imparatul¨¨ / ¨¨sultanul¨¨ / ¨¨barou-bulibasul¨¨……o luna de curatenie inainte in curte si in mintea angajatilor training si iarasi training …simulari ca fiecare sa dea raspunsul care trebuie daca ii intreaba ¨¨imparatul¨¨ ceva….ultimul briefing si training….se citeste agenda zilelor de vizita adica doua…..cu rezervare la Marriot clasa 1 in noaptea intre…..¨¨deci ora 13 aterizeaza JET ul pe Baneasa ¨¨…cine il preia.?…merge Gica cu Land Roveru lu sefu ?….nuu….e cam zgariata tapiteria (de la unghiile secretarei cand lua sefu viraje)….asa ca sa comande secretara o masina fitoasa de la Marriot sa il preia….OK…..zis si facut dar fata invatase engleza la Pitesti…..o intreaba ingamfata de la Mariott…¨¨want a limo or a bus ?¨¨….ea in gandul ei….limo o fi ceva ca aia din coktail..lu sefu ?.mica si acra?…..sigur bus e ceva mare gen AIRBUS….asa ca alege bus…..si uite asa bulibasu a calatorit cu microbuzul hotelului impreuna cu alti 20 de algerieni ¨¨manageri¨¨ la un loc….

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • @sorin, a avut ceva noroc. Puteau să-l aducă cu 783-ul. :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 8. Dubita era spalata . Daca da MARE PACAT 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.