7,948 cititori

De ce le e frică bărbaților

După cum bine se ştie, noi bărbații am dus în toate timpurile războaiele planetei ăsteia, tot noi le ducem şi-acum. Sau nu credeţi că tot război se cheamă și lupta pentru cel mai bun loc de parcare din faţa blocului? Aveţi impresia că dusul gunoiul după zece seara e vreo joacă de copii? Jumătatea de zi pierdută să repari “priza aia care atârnă de trei luni” nu credeţi că e tot un fel de bătălia de la Waterloo la scară mai mică? Curajul sublim cu care storcim păianjenul cel rău care v-a făcut să plângeți, nu tot din vănătorul ancestral care zace în noi vine? Şi modul în care scoatem smartfonu’ din buzunar, nu credeți că aduce a John Wayne? Da, nouă nu ne e frică de nimeni şi nimic. Ăăă, cu foarte puţine excepţii. Fix cele de mai jos, pentru că nu există războinic curajos care să nu se teamă de:

Chelie. Sufletul împietreşte în noi şi ne sufocăm îngroziți în ziua în care găsim primele smocuri căzute în duș, din ceea ce era până nu demult frumosul nostru păr. Tremurând, în plin atac de panică, încercăm să le lipim la loc, de scalp. Abia când realizăm că totul e pierdut, ne vin primele gânduri sinucigașe. Şi nu e de înţeles? Păi ce, Winnetou era chel?

Injecţii. Un demn urmaş al lui Old Shatterhand o să ajungă în pragul leşinului atunci când o duduiţă subţirică, îmbrăcată în halat alb, o să rostească nemiloasă frază: “vă rog să vă întoarceţi cu spatele şi să daţi pantalonii jos”! Da, exact, lui Hercule nu credem că-i făcea nimeni injecții.

Răceală. N-ați văzut niciodată cum arată frica adevărată de moarte, până nu v-ați uitat în ochii unui bărbat care bolește doborât de o banală răceală sau gripă. Sfârșitul lumii sau urmările unui dezastru natural de proporții planetare ne lasă perfect reci, dar să nu dea ăl de sus să simțim înțepături în gât că s-a terminat șmecheria. Ne facem testamentul și așteptăm să ne ducem.

Dentist. Orice bărbat care se respectă poate să se ia liniștit bătaie cu doi golani care s-au uitat lung după fundul iubitei, dar niciun mascul sănătos la cap n-o să reziste fără să tremure inima în el la sunetul țiuit al frezei ăleia nenorocite. Vă e cunoscută fraza “dacă vă doare, vă rog să ridicați mâna”? Well, pentru noi a fost inventată. La fel și continuarea: “dar nici nu v-am atins, de ce-ați ridicat-o”?

Lacrimile “ei”. Da, bărbatul este acea ființă care poate să înjure treizieci şi cinci de minute fără să se repte, în timp ce face gesturi obscene, doar pentru că i-a tăiat unu’ calea la semafor. În schimb o să-l ia cu leșin la prima lacrimă ivită în ochii “ei”. Cum să te lupţi cu așa ceva? Păi dacă Hector izbucnea în hohote credeţi că-l mai omora Ahile?

Prima oară când se dezbracă de faţă cu “ea”. Pentru că suntem niște delicați, de-aia. Chiar și în acele momente de maximă tandreţe, orice războinic care se respectă va fi cutremurat de cele trei mari temeri care au schimbat modul în care arată omenirea azi: “oare am şosetele curate?”, “doamne, sper că mi-am tăiat unghiile la picioare” şi temerea supremă “sper că fostul o avea mai mică”;

Căsătorie. Ne temem de această instituție “sacră”, fix din același motiv pentru care ereticii se temeau de Torquemada.

Femei. Da, voi sunteţi cea mai mare temere a noastră. În jurul vostru gravităm și tot ce facem (sau nu facem) vi se datorează. Aşa că, în numele tuturor bărbaţilor din lumea asta, aveţi milă de noi, războinicii voştri!

fear

68 de păreri la “De ce le e frică bărbaților

 1. Daună totală scrierea de azi!!!

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 0

  • Cred că n-a scris Mihai asta, ci blonda aia cu țâțe mari care zace în el.

   Comentariu beton! Thumb up 48 Thumb down 0

  • @Elena P, ăăă… nu se poate invers?

   Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 0

  • @Mihai, dacă mă întrebi pe mine, io cred că se poate.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Elena P, iată.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @VictorR, da, dar am casco.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Blonda cu tzatze mari, craci lungi si ochelari de profa…
   1,80 Mihai?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Miki, mai degrabă pe la 1.72. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Frica față de soacră. Prima este că ar putea fi mai frumoasa decat fiica si a doua ca daca “mamica” zice: ce-i cu amaratul asta? ai pus-o de niste vizite inopinante. Aproape zilnic. Pentru verificari.
  Frica de intuneric. Asta e doar daca trebuie sa cobori din patul in care te-ai intins sa te relaxezi ca n-are nebuna sare pentru mancare. Ca daca e de vreo bere la Costel, te intruchipezi in Thor.
  Frica față de “o fi fost adevărat sau doar a mimat?” Intrebarea aia de dupa gen “cum a fost?” ne forteaza la niste raspunsuri…

  Comentariu beton! Thumb up 52 Thumb down 0

  • @Elena P, frica de soacră nu e frică. E un blestem.

   Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 0

 3. ,,Sigur, sigur, e al meu?” :))) Cati oare nu s-au intrebat?! :))))

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 1

  • @ivy, ăăă, ăla care se întreabă asta nu e bărbat, e doar posesor ilegal de coaie.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 3

 4. Vasilescule, am speriat etajul 3 de la Spitalul Foisor. Nu te mai citesc in ratb, nici cand mananc…… Deja nu stiu daca sa imi plang mie de mila sau voua, barbatilor!!!!!!!

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @Celi, dar ce cauți la Foișor?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 5. Inteleg si totul e firesc pana la un punct…….adica ultimul punct. Pentru ca pe noi ne aveti ca sa va alungam toate fricile! 😉

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Anouk, de asta ne e și nouă frică.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 6. chelie…Winnetou nu avea, dar de Sam Hawkins de ce nu zici nimic? Tot razboinic era si el si din acelasi film 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Redoo, ăla era chel din naștere. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Redoo, ma crezi ca, desi am citit cartile de ‘nshpe mii de ori, mi-a luat ceva timp sa imi aduc aminte de Sam Hawkens? Eh, cam asta e diferenta. 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 7. După cum se vede din articol, bărbații au scăpat de fricile grave: război, foamete, moarte. Astea sunt niște mărunțișuri.
  Da’ chelia? Asta e grav. Din război poate te mai întorci, dar fără podoaba capilară cum să te prezinți în fața duduilor? Nici 10 medalii pentru vitejie pe câmpul de luptă nu pot compensa o asemenea pierdere.
  Dacă am scăpa și de angoasele astea, am fi ZEN toată ziulica.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • @Xenopol, exact man. Nu vrei să auzi niciodată “cine, mă, chelul ăla e erou de război?”. 😀

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

 8. Lovitura de gratie e atunci cand ea, de care ii e frică deja, dupa cum am aflat deja din articol, il programeaza la dentist, lunea la prima oră, fără sa-l intrebe dacă vrea. Si, tragedia tragediilor, i se găsește o mini-carie, care i se repara fără anestezie, ca doar nici Winnetou nu folosea anestezic. Înteleg ca mi-a trecut glonțul divorțului pe lângă ureche după o asemenea ispravă 😀

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

  • @Rox. Normal. Cum poți să duci omul la tăiere, pardon dentist, fără o pregătire psihologică prealabilă? Eu cunosc un caz care s-a dus la dentist pentru că nu mai putea sta de durere, și medicul i-a făcut anestezie și i-a spus să stea pe culoar 5 min până își face anestezia efectul. Când nu a mai simțit durere a fugit imediat acasă. S-a întors după ce i-a trecut efectul anesteziei.

   Comentariu beton! Thumb up 30 Thumb down 0

  • @Rox, divorțul era cea mai ușoară pedeapsă. Ai avut mare noroc.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 9. Toate ca toate da’ ultima frică mi se pare cea mai întemeiată. 😀 Vă depăşim numeric iar când punem mâna pe vreunu’ dintre voi nu ne lăsăm până nu vă exterminăm. Adică până nu vă cade păru’ din cap, nu vă îmbolnăvim, nu vă înţepăm sau nu vă facem să ajungeţi la dentist. Folosim şi lacrimile la nevoie. Bineînţeles, lovitura de graţie vă luăm de soţ după ce aţi trecut proba de foc, dezbrăcatu’. :)))

  Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 1

  • @Fabiola, și după ce vă desăvârșiți opera, vine celebra “nu mai ești bărbatul de care m-am îndrăgostit”.

   Comentariu beton! Thumb up 32 Thumb down 0

  • :)))) bineînţeles! Că doar suntem nişte desăvârşite.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

 10. Asta, la final cu femeile, ai băgat-o așa de impresie. ???…să fim mai blânde cu tine azi! ?

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

 11. Da, cu chelia e o problemă. Degeaba îi spune ea că bărbații cu chelie sunt sexy, cine s-o creadă?

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @9, și poate chiar sunt. Doar că frica e mai mare decât potențialul de “sexyness”. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Mihai, nu-ti face griji din pricina cheliei. Stii cum e……parul pe care il pierzi de pe cap iti creste in alte parti…..:))

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Anouk, parul sau părul? 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Mihai, cum preferi. Ti-am zis ca n-am diacritice. :))

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 12. Dar chiar sa dai totul?! N-am vazut asa ceva. Vorba Elenei, nici eu nu cred ca esti tu, desi nici caprioara blonda nu esti. Cineva te-a “blestemat”.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Marius, să știi că parcă simt ceva ciudat la mine. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 13. Asta este un fel de Unica pentru “barbati” sau cum plm se numesc specimenele care se regăsesc in text.

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @edelweiss, aia e, man, recunosc, mi-e frică de dentist. Și de chelie. 😛

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • Prietene,incalci primul principiu din codul nostru.Nu recunosti nimic,mă da nimic.Chiar daca esti prins si nu mai tine cu negatu, treci la punctu doi:ea este întotdeauna vinovata.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @edelweiss, aici ai avut MARE dreptate.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 14. Daca nu frica, macar atac de panica incipient si tot declanseaza in mintea unui barbat urmatoatele fraze:
  – Iubi, iei tu azi copilul de la gradi? Intarzii juma’ de ora ca termin un raport urgent.
  ‘ Whaaaaat????? Unde dracu’ e clasa? Si cum o cheama pa Duoamna??? Ba, da’ care or fi hainele lu ala micu’?? Cee? 2 perechi de adidasi la fel?? Care or fi ai lui??’
  – Iubi, mi-e rau ca dracu’ fa-mi te rog un ceai si adu-mi un ibuprofen ca imi crapa capul si ma doare si burta….’
  ‘ Aaaau baga-mi-as unde dracu’ e cutia de ceai? In dulapul asta? Nu! In asta? Nu… Aha, aici tre’ sa fie… Ce-aici???? Si eu de unde stiu de care ceai sa-i fac din atatea cutii??? Aoleu, zaharul unde o fi??? Unde plm sta ibricu’ in casa asta??
  Sa nu mai zic rascolirea sufletului in dulapiorul de medicamente…’

  Comentariu beton! Thumb up 39 Thumb down 0

 15. o chelie deasa e mai sexy decat o pleata rara.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

 16. De chelie nu mi-a fost niciodata frica. Ma asteptam sa am , avand in vedere ca si tata, si bunicul au avut de tineri. Chel de tot inca nu sunt, dar nu mai dureaza mult. Am avantajul ca, atunci cand ma spal pe ochi, ma spal si pe cap, deci castig timp. 🙂
  Nici de casatorie nu mi-a fost frica, altfel as fi fost si acum flacau.
  In rest….de injectii si dentist fug ca de dracu’. Am o adevarata fobie pentru tot ce poarta halat alb si tine in mana chestii ascutite. Prefer sa ma tai si sa ma intep singur (ceea ce si fac, involuntar, de foarte multe ori 🙂 )
  La aia cu dezbracatu’ in fata ei nu stiu ce sa zic……Chiar trebuie? Ca eu credeam ca nu e obligatoriu. 😛

  Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 0

  • @Ionut, obligatoriu nu e, depinde ce vrei să-i faci. Știi ce zic?

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 17. Mizilicuri. Astea nu sunt frici.Chelie nici în glumă, am părul mai des ca un mops sârmos, injecții și chestii medicale,sunt pistol cu apă, m-am cusut singur de două ori,căsătorie și divorț checked,fosta soacra plânge și acum după mine ,nu am treabă cu dezbrăcatul în nici o situație, lacrimile se rezolvă rapid cu o partidă de human helicopter,metodă infailibilă.
  Dar cum fiecare războinic are propriul călcâi ahilian,în fața miilor de cititori ai acestui blog ,m-am hotărât să îmi dezvălui slăbiciunea: habar nu am să fac un ou prăjit. Pentru mine bucătăria este că un laborator de fizică nucleară.Dacă mă lași fără mâncare gătită râd varul de pe pereti și îl întind pe pâine, Am încercat dar nu pot,jur că nu sunt capabil nici să fac o porție de cartofi prăjiți.Nu pot sub nici o formă să fac o paralela intre un bărbat și aragaz.Demontez un motor,construiesc o casă ,mă lupt cu ursul cu mâinile goale,dar nu pot socializa cu aragazul.

  Comentariu beton! Thumb up 36 Thumb down 0

  • @paco, vezi? Și-atunci la ce ți-a folosit că ai părul mai des decât un mops sârmos? 😀

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • Aveau femeile de ce să țină în momentul ,,decolării”!

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

 18. Old Shatterhand a fost primele mele vise erotice.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Old Shatterhand,primul tău vis erotic.Old Shatterhand și prietenii lui PRINTRE următoarele vise erotice:)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Paco ai vrea tu, dar nu. Old Shatterhand a fost la 13 ani. Gangbang porn la 24. Prima iubire se idealizeaza. Ignorantule!

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Noi ăștia bătrâni îi spunem ,,poștă”.Gangbang-ul a apărut mai târziu.Odată cu internetul.Acum fetele care îl practică se numesc ,,persoane de sex feminin fără inhibiții”.Noi le spuneam altcumva,dar din cauza vârstei nu îmi mai aduc aminte.,, Mături” parcă dar nu sunt sigur..

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • Aawww. Tell me more about your youth, grandpa. Pari sa ai niste povesti misto.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 19. adunat ciorapii din casa, curatenia de Pasti si Craciun, zgariat masina…………epilatul cu ceara….(doamne fereste am glumit)

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 20. Renovarea.Inlocuirea mobilei.Cam astea sunt cele mai mari”frici” ale mele

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 21. Bine c-am aflat cât de utilă poate fi uneori o smiorcăială 🙂
  Îmi plac de nu se poate tipii rași în cap, ce bine de voi că puteți mascha o chelie cu “genul” ăsta de tunsoare, la noi e mai grav când ne pică părul, e nevoie de alte trucuri.
  Ultima frică e complet neîntemeiată, pe cuvânt de cercetaș, suntem atât de caline, zău, cum să nu gravitezi în jurul nostru? 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @lotusull, nu toti sunt atat de norocosi sa aiba pe cineva ca tine langa ei.
   Nevasta-mea zice ca barbatii chei arata ca niste “putze cu urechi”.
   Maximum ce pot sa scot deocamdata e o tunsoare numarul 2, si aia insotita de comentarii gen “arati ca un interlop retras din activitate”, “Humpty-Dumpty era pletos pe langa tine”, “de ce tii neaparat sa lasi paduchii homeless” etc.
   Sunt curios cum se va impaca cu inevitabilul. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

  • Ce figură e soția ta 🙂 Presupun că te tachinează și e mișto dacă e așa. Asigur-o că în ciuda inevitabilului, ceea ce e dincolo de tunsoarea numărul doi sau cât o ajunge e neprețuit 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @lotusull, îhî, fix așa.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 22. I.am dat link soţului. La vreo 20 de minute primesc mesaj: “dă.o.n morții mă.sii de injecție. Ăștia de pe blog n.au văzut cum mânuiești un cuţit” :))

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

  • @Cătălina, slavă domnului că n-am văzut. :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Mihai, cică se teme că ajunge la 65 de ani și n.o să.l mai ţină scula. :)) parcă ideea cuţitului nu mai pare așa…”de speriat”. Muhahahaha.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 23. Eu as completa: cel mai tare le e frică să nu rămână fără păr (vezi chelia) și să rămână impotenți. În rest sunt curajoși…unii. 😛

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 24. Hmmm…Eu is mai amazoana asa.Imi pot repara singura priza si detest profund smiorcaitii.La un momentdat se apropiase unul nepermis de mult si am fugit cat am putut eu de departe de el.Har Domnului ca mai sunt si barbati cum trebuie .

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 25. Le e frica de casatorie pentru ca tot ce are el ii vor apartine ei.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 26. MICHAEL BOLTON acum 20 de ani a vrut sa se omoare cand a facut chelie. Este o mutilare. Sa ti se vada tegumentul ala galbui si lucios….Valeeeu…. Si sa mai ai si eczeme.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 27. Practic.. mi-ai făcut descrierea. :))

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 28. As adauga si datul cu crema pe maini. Pomada aia amarata este dusmanul suprem al masculinitatii.Nu conteaza ca pielea e piscata de ger, aspra ca smirghelul si a dat sangele…sa dea cu crema pe maini e ca si cum si-ar taia singur coaiele…?

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.