M-am tot abținut să scriu ceva despre subiectul ăsta, dar până la urmă n-am mai putut. Și vorbesc aici despre proaspăta deputată PSD, Corina Bogaciu, adică distinsa făptură din imaginile de mai jos, a cărei prezență în rândurile parlamentarilor abia aleși a produs valuri de indignare pe Facebook.

Evident, lumea s-a împărțit în două tabere: contra și pro. Foarte amuzant mi s-a părut cum cei din tabăra „contra” (și mă refer doar la miile de postări care au umplut internetul de poze cu donșoara în sutien și chiloți) susțin că ei nu pentru asta o condamnă, ci pentru că este nepoata lui Pandele, a luat note mici la BAC și, pe scurt, este nelicențiată, deci complet nepregătită profesional. Well, i-aș fi crezut dacă, repet, toate astea n-ar fi fost însoțite de deja celebrele fotografii și, pe alocuri, de apelativul „piți”.

Și acum, vreau să zic doar două chestii.

Prima. Numele „Andrei Baciu” vă stârnește vreo reacție (fără să dați search pe google)? Nu? Păi vă spun eu cine e. E flăcăul ăla care a fost propus ministru al Sănătății și i-a fost retrasă propunerea la fel de repede, pe motiv că omul pozase cândva în chiloți. Acum vă sună cunoscut? Fix la fel a luat foc internetul și-atunci, iar retragerea propunerii a venit rapid de tot, exact în urma scandalului din online. Credeți că a contat că ăsta nu mai era nepotul lui Pandele, că avea bac-ul luat cu brio, că era licențiat al Facultății de Medicină din București și lucrase vreo doi anișori la cel mai mare spital din Rouen? Aiurea, n-a contat deloc. Lumea a văzut chiloți și-a început să dea cu parul. Și fix la fel s-ar fi întâmplat și dacă tânăra pesedistă Bogaciu era absolventă de Harvard. Ai pozat în chiloți și cu țâțele la vedere? Ești mâncată. Punct.

Și a doua. Sunt în stare să-mi pariez viața că dacă duduia asta era grasă și urâtă nu se mai inflama nimeni niciodată. Așa, poate câte un disperat de viață pe ici-colo, dar în niciun caz nu mai ieșea flama asta uriașă. Putea să fie ea tot nepoata lui Pandele, tot nelicențiată, tot cu bac-ul luat pe genunchi. Dacă nu sunt țâțe, dacă nu apare o bucată de cur pe undeva, dacă nu pozezi în chiloți, nu interesează pe nimeni.

Ah, ca să nu mai zic ce mi s-ar fi întâmplat dacă îndrăzneam să scriu vreun cuvânt despre grasa ajunsă deputat, să postez peste tot pozele cu ea înfulecând o juma’ de porc, două shaorme și patru kile de amandine, plus vreo glumă de genul „balena deputat”. Desigur toate însoțite de explicații cum că e nepoata lui Pandele, nelicențiată, bla-bla-bla. Aiurea, detalii, n-ar fi trecut nimeni peste faptul că am făcut-o grasă, ar fi fost linșaj. „Cum îți permiți să spui așa ceva despre ea? Nu te gândești că poate e un om cu suflet frumos și suferă? Cine ești tu să judeci aspectul fizic al unei femei?”. Mhm, fix așa ar fi sunat rechizitoriul feministelor dă net.

Păi, băbăieț’, fătuca asta, Corina Bogaciu, nu e și ea tot un om și suferă când o luați la mișto pe motiv de țâțe și cur? Dar ce să vezi, despre grase nu e politicăli corect să spui că sunt grase. În schimb, despre țâțe și cur e. Ah, nu, vă rog, nu-mi ziceți că ați pus miile de poze cu ea aproape în curul gol, ca să demostrați cât de puțin pregătită profesional este. Că nu ține. Dacă voiați asta, scriați că e nepoata lui Pandele, că abia a trecut BAC-ul, ca e nelicențiată si că, în general, e total necorespunzătoare fotoliului de deputat, dar însoțeați textul de o poză a fetei, îmbrăcată în taior. Știți ce zic?

P.S. Ca să n-avem vorbe, mi se rupe pula și de PSD (în continuare îi consider cancerul scenei politice din România) și de fata asta cu țâțe mari și, probabil, creier puțin. Am scris textul ăsta doar pentru că mi se pare foarte amuzantă dubla măsură.

Atât.

mihai_vasilescu_corina_bogaciu